Letovanje u Albaniji za srpske turiste

Ima ali sve do momenta kad se pokrene bilo kakava politička priča. Neka proba neko takvom svom prijatelju Hrvatu, punom bratsva i jedinstva, da kaže da je jasenovac bio najstrašniji fašistički logor ili da su hrvatsk iteroristi napali JNA i SFRj, da vidiš tog prijateljstva.
e ovo je skroz istina...iz ličnog iskustva
pazi, pričamo ja i hrvatski prijatelj o stonsima, starkama i levisu, o čuvenom kampu u makarskoj, koncertima galije i dobrim ribama iz splita i beograda i mic po mic dođosmo do istorije i naravno ww2 i jasenovca, jadovna, nove gradiške...da vidiš tu promenu, agresiju, da ne veruješ

e ovo je skroz istina...iz ličnog iskustva
pazi, pričamo ja i hrvatski prijatelj o stonsima, starkama i levisu, o čuvenom kampu u makarskoj, koncertima galije i dobrim ribama iz splita i beograda i mic po mic dođosmo do istorije i naravno ww2 i jasenovca, jadovna, nove gradiške...da vidiš tu promenu, agresiju, da ne veruješ
U kom smislu promenu, to je sad zanimljivo ,

U kom smislu promenu, to je sad zanimljivo ,
u smislu da ga je razgovor počeo iritirati i već je krenuo da povisuje glas braneći standardne hrvatske stavove tipa da u jasenovcu nije bilo toliko žrtava koliko mi tvrdimo, da je ndh nemačka tvorevina a ne njihova viševekovna ideja, da je 90ih samo sloba bio kriv i da su se oni branili i tako to već standardno...msm, rastali smo se mi prijateljski, čak mi je dao neku donaciju, ali sa hrvatom nema priče o tim stvarima, nema ni svrhe

u smislu da ga je razgovor počeo iritirati i već je krenuo da povisuje glas braneći standardne hrvatske stavove tipa da u jasenovcu nije bilo toliko žrtava koliko mi tvrdimo, da je ndh nemačka tvorevina a ne njihova viševekovna ideja, da je 90ih samo sloba bio kriv i da su se oni branili i tako to već standardno...msm, rastali smo se mi prijateljski, čak mi je dao neku donaciju, ali sa hrvatom nema priče o tim stvarima, nema ni svrhe
Ni sa Srbinom nema price po pitanju slobodnog uma....samo nema tih slucajeva zlocina osim sto potpisuju Titu , ali slicna je situacija sto se tice naucenih uspavanki...
Samo je bolja jer nije negiranje tako teskih stvari kao sto je Jasenovac i oluja...
Ili tudjman...
Hvala za rezime i detalje razgovora...tj reakcije..

U Budvi i okolini živi i radi dosta Cetinjana/Katunjana koji su srbomrzci, zato se tamo relativno često dešavaju incidenti prema Srbima na nacionalnoj osnovi. Te montenegrinske ustaše su naročito alergične kad čuju ekavicu, imaju posebno pik na Srbijance tj. na Srbe iz Srbije. Pominjao sam na nekoj drugoj temi svojevremeno da sam prošle godine u Septembru bio u Dobroj Vodi kod Bara i tamo mi jedan Crnogorac reče da u Rafailovićima u lokalima nisu htjeli pustiti finale SP u košarci između Srbije i Njemačke. U Dobroj Vodi u svakom lokalu je puštana ta utakmica i bilo je krcato, a dio ljudi koji je gledao je bio iz CG. Po mom mišljenju Srbima koji dolaze iz drugih država posebno iz Srbije je najbolje da idu u Herceg Novi ili mjesta na barskom području, tamo je najmanja šansa da dožive incidente i provokacije i generalno tamo će se najprijatnije osjećati. @Demagogic zna puno bolje prilike na crnogorskom primorju od mene, pa se može nadovezati.
Bio sam u Boki više puta u ovih par godina, nikad problema nije bilo. Bio u Budvi, Kotoru, Tivtu... nikakavih problema, U Herceg Novoma se podrazumeva da nema problema.

Bio sam u Boki više puta u ovih par godina, nikad problema nije bilo. Bio u Budvi, Kotoru, Tivtu... nikakavih problema, U Herceg Novoma se podrazumeva da nema problema.
Jasno. Moja poenta je bila da je u Budvi i okolini veća vjerovatnoća da Srbi imaju probleme i provokacije nego u Herceg Novom i Baru. To ne znači da svaki Srbin tamo ima problema. Većina nema ni tamo, ali se dešavalo da su neki imali zbog nacionalne pripadnosti od čega je ponešto izbilo i u medije. S druge strane nikad nisam čuo da je neki Srbin napadnut ili provociran na nacionalnoj osnovi u Baru i Herceg Novom.

Poslednja izmena:
Jasno. Moja poenta je bila da je u Budvi i okolini veća vjerovatnoća da Srbi imaju probleme i provokacije nego u Herceg Novom i Baru. To ne znači da svaki Srbin tamo ima problema. Većina nema ni tamo, ali se dešavalo da su neki imali zbog nacionalne pripadnosti od čega je ponešto izbilo i u medije. S druge strane nikad nisam čuo da je neki Srbin napadnut ili provociran na nacionalnoj osnovi u Baru i Herceg Novom.
sećam se jedne godine ja bio u hn a dolazio tadić...spremali se novljani za doček kao kralja da dočekuju...cveće, svečana odela itd...ja im kažem, alo ljudi to je bre tadić...aaaa ne, to je srpski predsednik i treba ga dočekati kako valja i dolikuje...:D

Bio sam u Tirani poslovno.
Kako su domaćini bili iz civilnog sektora, nemam pravu predstavu.
Zvali su me da s a porodicom dođem na more itd, ljubazni domaćini.
U Tirani još postoje betonski bunkeri.
Nema šta da se vidi interesantno.
Interesantno je da ste uopšte tamo jer - koji ćete ***** tamo. Ako vam ne plate da dođete, dabome.

Zašto bi neko letovao i zemlji bez turističke tradicije i tradicije uopšte.
Eventualno bi moooožda bio zanimljiv Drač.

Bio sam u Tirani poslovno.
Kako su domaćini bili iz civilnog sektora, nemam pravu predstavu.
Zvali su me da s a porodicom dođem na more itd, ljubazni domaćini.
U Tirani još postoje betonski bunkeri.
Nema šta da se vidi interesantno.
Interesantno je da ste uopšte tamo jer - koji ćete ***** tamo. Ako vam ne plate da dođete, dabome.

Zašto bi neko letovao i zemlji bez turističke tradicije i tradicije uopšte.
Eventualno bi moooožda bio zanimljiv Drač.
Gdje si,munjo,kućo stara? :)
Jesi živ? 😀

Back