Letnja shminka...

posto uglavnom svi potamnimo za leto,neko vsihe neko manje,puder nije potreban...neki sjaj, ili dominantan detalj { crna haljina krvavo crveni, shinny shinny crveni karmin } da razbije malo suptilni dojam, ili sve da bude...subtle....taman ten, licno volim oci da budu jaaako naglasene,maskara, crni kreon pa josh crna senka...smoky eyes :) na usnama neki providni sjaj,olovka za usne....

ova tema me baci u mini bedak...
ja tako volim da se šminkam, na sasvim razlicite nacine, da eksperimentišem...
kad imam vremena, razume se, jer obicno žurim i kasnim; zablentavim se i pocnem da se spremam kad je već kasno...
i kada je kozmetika u pitanju, baš volim da kupujem... inače, ne...
stvarno tuga bre što nemam love za stvarno dobru šminku!:( još uvek...:per:

na tamniji te dobro idu avonove kuglice....plus neka sjajna senka krem nijanse....blaga olovka za oci, malo maskare...i naravno sjajni ruzevi sa sljokicama ili sjajevi u toplim tonovima.....sve u svemu, naglasak je na tenu....

a da vas pitam ja nešto
vidim da su mahom ljudi u fazonu da kad potamne ne treba im puder
pa sad ne razumem, jel vi inače puder stavljate da iste izgledale tamnije ili kako? o.O
nešto mi to...

a da vas pitam ja nešto
vidim da su mahom ljudi u fazonu da kad potamne ne treba im puder
pa sad ne razumem, jel vi inače puder stavljate da iste izgledale tamnije ili kako? o.O
nešto mi to...

:) ja uvek stavljam obojenu kremu....nemasnu, jer imam prosirene pore....leti stavljam tamniju nijansu, da mi se slaze sa bojom koze na vratu....

e to slaganje sa vratom znaju samo iskusnije žene
kako može da popravi celokupan dojam

i ja vodim računa
da i vrat bude osunčan :)

:confused: grozno je kad se pretera za nijansom pa vrat ostane beo...onda je bolje i ne upotrebljavati podlogu....narocito ako je lice crvenije nijanse...tesko je pogoditi....uvek imam dve obojene kreme, svetu i tamnu, i mesam ih po potrebi.....

ne izlazim iz kuce bez sminke, treba mi 15 minuta za "punu ratnu opremu".

ne pravim razliku da li je leto ili zima, ako je puder dobar, ne smeta ni leti.

uveče samo zacrnim oci maksimalno, sto danju ne "sme" a bih, :(

volim stil 60', tona tamne senke oko ociju i crni ajlajner-sto deblje.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Tarabice,
kakav je taj bronzer?
I koja mu je cena?

loreal_glam_bronze1.jpg

...U pitanju su palete diskretnog efekta namenjene, pre svega, dnevnoj upotrebi...Lilly, Jasmin, DM ih sigurno imaju u ponudi...£9.50 - dakle, cena ne bi trebalo da prelazi 1200din....

loreal_glam_bronze1.jpg

...U pitanju su palete diskretnog efekta namenjene, pre svega, dnevnoj upotrebi...Lilly, Jasmin, DM ih sigurno imaju u ponudi...£9.50 - dakle, cena ne bi trebalo da prelazi 1200din....

a sta je to?

treba mi neki puder..ili nesto...za subotu...
idem na svadbu, fotkace me...a na fotkama bez budera mi se mnogo sija lice...

tecni puder ne bih..ipak je leto...a sta drugo?
:think:

a sta je to?

mat lice mozes postici samo sa puderom...uzmi samo onaj u prahu ili kameni, nemoj stavljati tecnu podlogu....dovoljno je.....i popravljaj usput kad masnoca probije.....

hvala na odgovoru, ako jim puderom?

u liliju su mi preporucili neki loreal sa cetkicom koji se nanosi cetkicom, ali na licu proizvodi efekat kao da je tecni?

Zvezdanka,
kakvog si tena?

Verovatno su ti preporucili Lorelal mineralni u kuglicama. Cula sam da nije los ali da imaju tamnije nijanse.
To da ostavlja efekat kao da je tecni-cisto sumnjam.

Da sam na tvom mestu pogledala bih neki kameni n.pr Bourjois.
http://www.bourjois.co.uk/face/powder/101

Poslednja izmena:
Zvezdanka,
kakvog si tena?

Verovatno su ti preporucili Lorelal mineralni u kuglicama. Cula sam da nije los ali da imaju tamnije nijanse.
To da ostavlja efekat kao da je tecni-cisto sumnjam.

Da sam na tvom mestu pogledala bih neki kameni n.pr Bourjois.
http://www.bourjois.co.uk/face/powder/101

pa ja sam ga probala i naskla sam nijansu..samo sto ne znam kakav efekat ce imati na licu... da li se zgrudva, ili nije mat ili tako nesto..

a sta je to?

Za leto su odlične niveine tonirane kreme .... to može da ti posluži umesto tečnog pudera ... preko toga puder u prahu i to je sasvim dovoljno ..... Kameni puder je dobar, ali je teži od praha i može da ti optereti lice bezveze.

Na tako dobijenu podlogu, rumenilo obavezno (i preko obraza i preko krajeva očiju)..... naglasi oči .... sjaj za usta ... i eto tebe lepe i sveže.

Za leto su odlične niveine tonirane kreme .... to može da ti posluži umesto tečnog pudera ... preko toga puder u prahu i to je sasvim dovoljno ..... Kameni puder je dobar, ali je teži od praha i može da ti optereti lice bezveze.

Na tako dobijenu podlogu, rumenilo obavezno (i preko obraza i preko krajeva očiju)..... naglasi oči .... sjaj za usta ... i eto tebe lepe i sveže.

hvala natasa!

a koji puder prahu je dobar?

Back