lepota & hirurgija

• Začetnik teme Začetnik teme Sonja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ja bi eventualno:

• povećala bih grudi

• napumpala bi usta

• uradila bi liposukciju

• zategla bi kožu lica

• smanjila nos

• popravila bi malo uši

• abdominoplastika

• zatezanje vrata

• nešto drugo

• apsoultuno ništa

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Vidiš koliki su, pa opet ne kukam :D

@borac
Saglasna, to je primer normalne, psihički stabilne osobe, koja je svesna da je ta intervencija puko "ušminkavanje" fizičkog izgleda. Ali ne verujem da osobe koje imaju problem sa samopouzdanjem mogu to da reše plastičnom hirurgijom.
A onda, da dođem do zaključka do kojeg je verovatno došla ova tvoja prijateljica: zašto ići pod nož (nije to ni mala stvar) zarad ušminkavanja? A i verujem da je bolji osećaj kad se za nešto sam malo pomučiš i oznojiš :)

Amin. :)

Смем нешто да питам, али озбиљно? Да ли је незадовољство изгледом истовремено и искомплексираност?

На пример, ако је неко свестан својих мана и користи мале трикове (одећа, шминка, ...) да их прикрије, да ли је и он искомплексиран?

Мислим, нису сви људи лепи, да ли они са манама треба сви да носе поносно своју ружноћу или је ОК да покушају да је прикрију?

Ово сад питам независно од хирургије, пошто ми је тај део стварно нејасан - с једне стране се за особу која зна своје мане да прикрије, а предности да истакне, каже да има стила, а са друге, ако неко мисли да нешто на њему није лепо, испада да је искомплексиран? Где је граница?

Ne znam da li je neko od vas gledao emisiju koja se redovno prikazivala ?(mozda se jos prikazuje) na VH1
zove se : i want famous face like...
gledam (vuce me nije da nije) i ne mogu da verujem
horor
Jos je gora ona sto se prikazuje svako vece na kanalu E,
Doctor 90210.
Ono je uzas
Jedna majka je dovela 2 cerke da ih casti za kraj skolske godine.
Starijoj je platila liposukciju a mladjoj silikone,iako nema ni 18 godina.
Isprani mozgovi

Operisala bih se samo i iskljucivo ako bi mi zivot zavisio od te operacije.
Takodje, ako bih morala... recimo da me nesto potpuno izoblici, pa da ne bih plasila ljude na ulici i svoju decu.

Ne mislim da sam ne znam kako lepa i savrsena i da mi ne treba poboljsanja, nego jednostavno meni to u zivotu nije toliko bitno. Neke zene jako zavise od svog fizickog izgleda ili jednostavno nemaju nista drugo sto im donosi radost u zivot...

ja nisam taj slucaj, niti zelim da zavodim okolo, niti zelim da uzdisu za mnom na ulici, niti da me jure manijaci po ulici i netu
imam svoj mali zivot i nije mi vazno da budem savrsenog izgleda, meni je lepota dosadna, mislim smara me to... kada vidim neku zenu koja je toliko energije ulozila u svoju prezentaciju mene uvek zapljusne utisak da je ona pusta iznutra

Meni su vise simpaticne zene koje nisu lepe, ali se trude da istaknu ono najlepse na sebi i nekako u tim pokusajima uvek ispliva njihova prava lepota, ona duhovne dimenzije, na povrsinu... meni je to super uzbudljivo i kao zeni mi je lepo da gledam.

One Pamele wannabe su toliko dosadne i sterilne... ali u tome je stvar, one zele da budu iste kao i sve ostale jer tada nece imati teret svoje individualnosti u drustvu masovne proizvodnje.

Verovatno necu biti srecna kada dobijem svoju prvu boru, ali verovatno cu je preboleti u roku od par sekundi... isto kao sto mi ne padaju tesko strije na stomaku jer ih je napravio moj sin, pa nece mi biti tesko sto imam bore jer ih je napravio moj zivot... koji volim najvise na svetu.

Znam da se ne postaje neko drugi. Ali, fizička promena na bolje mnogima ulije samopouzdanje i samim tim utiče na dalji tok života.... što je iluzija da su postali "neko drugi". Rekla bih: nisu "neko drugi"; samo su se oslobodili.

Mozak se nadograđuje na drugačiji način.

onda ispade da postoje laksi i kraci putevi, barem kad je samopouzdanje u pitanju? zasto je to lose? ostace im jos 1000 drugih ozbiljnijih problema da na njima rade, da li znaci da ako izaberes laksi put jednom, da nisi u stanju ni za kakav drugi izazov?

Смем нешто да питам, али озбиљно? Да ли је незадовољство изгледом истовремено и искомплексираност?

На пример, ако је неко свестан својих мана и користи мале трикове (одећа, шминка, ...) да их прикрије, да ли је и он искомплексиран?

Мислим, нису сви људи лепи, да ли они са манама треба сви да носе поносно своју ружноћу или је ОК да покушају да је прикрију?

Ово сад питам независно од хирургије, пошто ми је тај део стварно нејасан - с једне стране се за особу која зна своје мане да прикрије, а предности да истакне, каже да има стила, а са друге, ако неко мисли да нешто на њему није лепо, испада да је искомплексиран? Где је граница?
Granica bi trebala da bude kad misliš da si zbog tih mana (nije mi nešto ova reč baš prava, ali ne znam koju bih upotrebila) manje vredan kao osoba.

Kad budem presla 50-tu,tamo daleko jednog dana,mozda...tako sada razmisljam,a mozda mi tada nece pasti na pamet....skoro sam imala zelju malo da povecam usta....nisam se osmelila,kad vidim kako izgleda na drugima bas mi se ne svidja....ono kao da ne postoji malo,sve ko Andjelina....

Smatram ako se zena neguje ne moze izgledati lose....i da se nema para pa toliko je kozmetike "iz kuhinje"...znaci dok moze tako,nemam ja sta da radim na hirurskom stolu....:)

dobro pitanje, boldovano skoro svi rade. znaci svi su iskompleksirani? ili ovi sto prikrivaju imaju vioke estetske standarde? pa imaju ih onda i oni sto im smetaju klempave usi, ruzan nos i tanke usne, samo sto za to ne postoji dobar kroj farmerki da prikrije:)

mislim da je estetska hirurgija ok, kao i sve umereno, u granicama normale, ne za potpunu promenu licnog opisa, mada i to zavisi kako ko shvata...

Granica bi trebala da bude kad misliš da si zbog tih mana (nije mi nešto ova reč baš prava, ali ne znam koju bih upotrebila) manje vredan kao osoba.

a zasto ljudi prave male korekcije sminkom, frizurom, prikrivajuci neke nedostatke, isticuci ono sto smatraju lepim, nose dobar kroj u kome noge izgledaju duze a dupe manje? samo da bi izgledali lepse? da li je taj poriv za prihvatljivom lepotom ustvari potreba da sebe vidimo i da nas drugi vise vrednuju ne samo fizicki nego to sto ti kazes kao osobe? ko ce utvrditi tu tananu liniju kada fizicki izgled i lepota imaju ili ne veze sa unutrasnjim? pa svaka druga osoba ima poriv da se potrudi, sredi, kada se oseca lose, depresivno, da ucini napor da spolja sredi i time pocne sredjivanje neceg iznutra?

..naravno da time nista iznutra ne menjamo... ali mozda podpomazemo, iniciramo promenu...

Pa ja sam i sama vrlo & veoma sujetna tako da ne bih za nekog rekla da je iskompleksiran ako smatra da ima par kg viška ili da nešto na njemu nije kako treba pa hoće to da promeni ili prikrije.
Čak i ovo s plastikom... meni su scary ti zahvati al nemam ništa protiv ako neko hoće da se upusti u to

Verovatno necu biti srecna kada dobijem svoju prvu boru, ali verovatno cu je preboleti u roku od par sekundi... isto kao sto mi ne padaju tesko strije na stomaku jer ih je napravio moj sin, pa nece mi biti tesko sto imam bore jer ih je napravio moj zivot... koji volim najvise na svetu.

Jao etotako - meni se par crtica pojavilo posle trudnoće na bokovima i javno priznajem da sam nesrećna zbog toga stalno mažem neke kreme i zagledam ih

a zasto ljudi prave male korekcije sminkom, frizurom, prikrivajuci neke nedostatke, isticuci ono sto smatraju lepim, nose dobar kroj u kome noge izgledaju duze a dupe manje? samo da bi izgledali lepse? da li je taj poriv za prihvatljivom lepotom ustvari potreba da sebe vidimo i da nas drugi vise vrednuju ne samo fizicki nego to sto ti kazes kao osobe? ko ce utvrditi tu tananu liniju kada fizicki izgled i lepota imaju ili ne veze sa unutrasnjim? pa svaka druga osoba ima poriv da se potrudi, sredi, kada se oseca lose, depresivno, da ucini napor da spolja sredi i time pocne sredjivanje neceg iznutra?

..naravno da time nista iznutra ne menjamo... ali mozda podpomazemo, iniciramo promenu...

Pa svi mi želimo da izgledamo lepo i to uvek ima veze sa unutrašnjim - kad se skockaš, osećaš se lepom, poželjnom, privlačnom (i obrnuto-kad te takav osećaj nagna da se skockaš), ali to ne znači da si u trenerci ružna i neprivlačna. Kad obučeš sexy čipkani veš, osećaš se sama sexy, zavodljivo...što ne znači da si u pamučnim bubregušama loša ljubavnica i sl (na kraju krajeva, sve se to ionako skine :mrgreen: )
Iskompleksiranost u ovim primerima bi bila kad bi zaista mislila da nisi ništa od navedenog bez odgovarajuće "opreme". Bar se meni tako čini.

E pa jeste, nezgodno je to sa granicama.
Ali zato bi pre svake intervencije te vrste zena (ili muskarac) koji zele da joj pristupe trebalo da prodju određena testiranja, obave razgovore sa psiholozima, i tek onda, ako dobiju dozvolu, da idu na operacije.
Ali onda bi bilo mnogo manje para za plastične hirurge.
Ili mnogo više za psihologe.

meni je plasticna hirurgija skroz ql. ali ne ona koja se provaljuje. znaci krajnje umereni zahvati i iskreno, meni u sustini nema nikakve razlike izmedju toga i farbanja kose, sminke, stikli. Jedini problem je sto je stvar rizicna, sto boli, a da je kojim slucajem moguce izmeniti se tako lako kao sto je namazati nokte, ne verujem da bi bilo ikakve price oko ovog. (o da i cena kako zaboravih). vecina zena koja jako vodi racuna o sebi u smislu odece, frizure, sminke, koze, solarijumi, se mnogo vise razlikuje od sebe ( koji izraz :lol: ) kad sve to ne radi, nego da samo napumpa sesi.
zena za 50 godina? umirace u cvetu mladosti :))))

plastična hirurgija je u nivou svih ostalih estetskih korekcija na telu,
počevši od šminke, pa na dalje, sa tom razlikom što je ona dugotrajna
i rizičnija po zdravlje. Mislim ako je neki umereni zahvat, da može lepo
da se odradi i da bude ok i da se na taj način postigne dobar i fizički i
psihološki efekat:ok:
da dodam, komšinica je imala veliki nos, grbu. Otišla je na operaciju
koja je uspešno prošla. Eto, s te strane mislim da je baš ok, kada neko
ima nešto što mu baš smeta, a ona je meni i onako bila jako lepa
simpatična, znači ako nemaš u sebi, džabe ti i pl.hirurgija. A povećanje
grudi, pumpanje usana mi je baš diskutabilno, tj. bespotrebno.

Poslednja izmena:
zapravo je u hirurgiji obrnuto... seci dupe krpi... sve ostalo? :lol:

plasticna hirurgija?
korisna ako se neko daleko bilo izoblici u nekoj saobracajki ili zena ima rak dojke pa plastika nadogradi odstranjeno tkivo... korisna u slucajevima nekih urodjenih deformiteta... sto je dovoljno da se opravda njeno postojanje.

a plasticna hirurgija koja treba da mi da nove sise/noge/usi/whatever u zamenu za prozivljene godine mene licno ne zanima... nema dela na sebi koji bih menjala - ukratko, lepa sam.
starenje cu se truditi da prihvatim normalno i da iz njega izvucem najbolje... jedino u slucaju nekih fizioloskih smetnji ili nefunkcionalnosti ici cu pod noz. a i tada ne verujem da ce to biti plasticna hirurgija... mozda oralna hirurgija, jednog dana kada mi zubi ne budu vise zdravi, i take neke stvari...
ja se sa ovim slažem, sa boldovanim naročito
ali
da bi ta rekonstruktivna ili kako se već zove hirurgija mogla da napreduje potrebna su istraživanja i veeelika lova.
a odakle ta lova i motivacija za istraživanje nego od ovih novesise/usne/nos operacija? tako da eto.. i za njih postoji dobro opravdanje =)

Jao etotako - meni se par crtica pojavilo posle trudnoće na bokovima i javno priznajem da sam nesrećna zbog toga stalno mažem neke kreme i zagledam ih
Meni ne smetaju...imala sam i pre trudnoce strije (po nekoliko na oba kolena, sa unutrasnje strane i na grudima). Nikad nisam mislila da imam ruzne grudi ili kolena zbog tih strija... dobila sam ih kao jako mlada, od naglog rasta :D
Nisam od onih sto stoje/sede pred ogledalom i poziraju, zagledaju se i slicno... ja se umijem, operem zube, namazem i ocesljam
ponekad stavim i karmin... i to je sve... i mnogo sam srecna sto se tako super organizujem pa uspem sve to da uradim :mrgreen:
:heart:

dodatak: radim i neke druge stvari, ali ne pred ogledalom :lol:

Poslednja izmena:

Back