LEPA ILI PAMETNA

Lepa ili pametna?

• Ukupno glasova
    57
  • Anketa je zatvorena .
Ma ne bih se bunila. Neka je, možda bih se malo smorila u početku, ali bih prikriveno bila ponosna ( :) )
"Dobro bre što opet učiš, što se malo ne zabaviš, što se ne družiš sa nekim, prošetaš malo..?"
"Govore mi da sam ružna. A ja ne želim da se družim sa ljudima koji ne umeju da cene unutrašnju lepotu!"
"Sine, u životu moraš praviti kompromise. Iako su ti ljudi plitki, mogu ti sutra zatrebati u životu, osim toga, zar nisi usamljena? Ja sam sa 5 godina morala imati bar jednu drugaricu..."
"A šta da radim sa njom? Da se igramo sa Barbikama?! Obično sranye američkog tržišta..... kad porastem učiniću da je zabrane :? "
.........
:shock:

Pa jes', sine, kad malo razmislim, u pravu si ti :confused:

:)

Ne znam..... nisam sigurna..... ali mislim da opcija i jeste lepa-glupa ili ružna-pametna. U suprotnom ova tema ne bi bila izbor, već privilegija - hej, dete će nam biti nadprosečno u nečemu..... pa ako je to tema onda mi je savršeno svejedno. Možda bih ipak više volela da je genije.

Velika pamet stvara ludake :shock:
Velika lepota stvara monstrume.

U oba slučaja potencijal za egomanijaka. Ali mislim da nema ništa gore od (pre)samozadovoljnog idiota egoiste.

pa mogla bi muvalo da se izjasni :?
niko ne zeli da mu dete bude debil,to je jasno
lepota otvara mnoga vrata,ali opet neka moze i da zatvori
mislim da svako zeli da mu dete bude srecno(sem slucajeva je l)a poimanje srece se razlikuje od osobe do osobe
malo mi bode oci sto su neki na temi izabrali pamet u strahu da nece ispasti dovoljno intelektualci pred drugima(i od ovog momenta krece fajt :lol: ) ali meni nekako totalno svejedno sta ce drugi da misle vec kako se ja osecam,a meni je pamet donela vise lose nego dobro:? pa u skladu s tim...voila

hanibal -"ali meni nekako totalno svejedno sta ce drugi da misle vec kako se ja osecam,a meni je pamet donela vise lose nego dobro pa u skladu s tim...voila"

imas sliku u profilu.
to si ti? ako jesi, vrlo si lepa zena. i sta ti je 'donela' ta lepota?

nisu neodržive.

al će to leksa lepše da objasni, ja sm danas neobično.. lepa..

e, ali lepim ljudima, mislim onima baš prelepim se toliko toga toleriše. poznavala sam jednu devojku, mada površno, koja je bila.. pa činilo mi se savršene lepote. jednostavno, kad bi ona bila tu negde, barem ja nisam mogla da skrenem pogled (nemam sklonosti prema istom polu, nije u tome stvar). ali sranya koja je ta govorila... i nije zaklapala. a svi su slušali, i možda bi posle komentarisali ili tako nešto ali ona prosto nikome nije smetala, uprkos očiglednoj gluposti, svi su uživali da budu u njenom društvu.

ona mi je u glavi od početka ove teme..

lepog muza:lol:
hvala srce,onako iskreno nisam mislila na tu lepotu,ja sebe smatram zenom prijatnog izgleda
ljudi su prijatniji s lepim ljudima,lakse im veruju,lakse potpisuju ugovore s njima.ti mozes reci da kod tebe to nije slucaj ali pogledaj svet oko sebe
pa i ovde ako nesto napise osoba koja je ruzna drugacije se tumaci nego ako napise neko lep(koliko se samo podsmevaju nekim fotkama iz profila,zar nisi primetila,pa teme poput debela pojela si bambija sluze samo za ismevanje fizickog izgleda)koliko puta si cula onaj mali picopevac ce da mi kaze,a da je u pitanju bred pit ne znam da l bi komentar bio tako nipodastavajuci

nisu neodržive.

al će to leksa lepše da objasni, ja sm danas neobično.. lepa..

e, ali lepim ljudima, mislim onima baš prelepim se toliko toga toleriše. poznavala sam jednu devojku, mada površno, koja je bila.. pa činilo mi se savršene lepote. jednostavno, kad bi ona bila tu negde, barem ja nisam mogla da skrenem pogled (nemam sklonosti prema istom polu, nije u tome stvar). ali sranya koja je ta govorila... i nije zaklapala. a svi su slušali, i možda bi posle komentarisali ili tako nešto ali ona prosto nikome nije smetala, uprkos očiglednoj gluposti, svi su uživali da budu u njenom društvu.

ona mi je u glavi od početka ove teme..
e kad smo kod ovoga!ja kad se sredim i propustim neko prvenstvo desne strane(ovo mi se desi povremeno) mnogo lakse mi se oprasta uz osmeh i kao ups facu nego kad sam sapun i voda look
sta da kazem na ovo

ahahahaha, super je ovo za muza. :D

ma ljudi ce svakako da reaguju NEKAKO na spoljasnji izgled, i to je reakcija "na keca", i moze biti ovakva ili onakva... mislim, sta ako sklapas ugovor sa zavidljivom zenom koja je opsednuta svojim (losim) izgledom?

znas,ja ovde ne iznosim svoj stav nego ono sto primecujem oko sebe
svidjalo nam se to ili ne svet je postao opsednut fizickim izgledom,i ja znam da to ne mogu da menjam nego da se prilagodim(e tu sam pametna :lol: )
estetska hirurgija
preparati za mrsavljenje
magicne kreme
fotosop
preterana vaznost mode
ako lepota nije vazna,zasto bismo davali pare za sve ovo?

ne mogu da zamislim taj momenat razocarenja i prihvatanja cinjenice da mi je dete nepovratno glupo i da se tu ne moze nista... a da je ruzna mogla bi...da usteka pare i da se operise ako ne moze da podnese sebe? ne znam, za ruznocu postoje maske, sminka, operacije, resenja a za glupost nista

možda je morbidno, ali jeste primetile da kad neko mlad pogine, obično se kaže nešto kao "šteta, mlad čovek, lep..."
edit: da malo proširim.
iza sedam gora, sedam mora.. bla.. živela je lepa princeza/sirotica i ružne sestre/maćeha....
u svakoj seriji i dobroj polovini filmova postoji sirota neupadljiva devojka koja će se preobraziti u zanosnu lepoticu.
pesme, slike, romani koji slave lepotu, jako retko lepotu duha.. jelena trojanska.. kleopatra..
"da si blalbaba4 pila, u autobusu bi bila"

a da niste slučajno gledale onu emisiju extreme makeover? šta ljudi sebi rade... pa se to još prikazuje na tvu da bismo mi rekli vau!

to je samo što se naše kulture i njene okrenutosti lepoti tiče...

ako lepota nije vazna,zasto bismo davali pare za sve ovo?
zato sto nismo dovoljno pametni (mudri), pa podlezemo uticaju medija (koji naravno igra na sve ljudske slabosti)?:D
ne bih ja da negiram ili eliminisem lepotu, naprotiv... samo ne mogu da se slozim da je ona bitna za srecu.

@i jos mi niko nije odgovorio zasto previse lepote stvara monstrume? i previse pameti ludake? posto ja mislim da to nema veze sa zivotom...

Back