Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BRAVO!majcheki:... pa stvarno. Nekad su se pravile kore za pitu, nisu se kupovale u radnjama. Za lenju pitu od jabuka nije trebalo da se cima oko njih. Zato je lenja.
ra-ta-tat:možda treba da izbežbaš svoju koncentraciju
učenje mi je lek za sve... totalno se izgubim u njemu, zaboravim na sebe i svoje brige
SINDI:svaki napor koji smo odbili da ucinimo iako smo svesni da bi bio koristan za nas, u bilo kom pogledu, je lenjost
onaj ko je pobedio lenjost, uspeo je u zivotu...i taj uspeh ne meri se materijalnim dobrima..nego sopstvenom uravnotezenoscu
Betty:dadadada...samo što LENJA pita ne ide sa KORAMA iz pekare :lol
Pre bi beskrajno dosadnoj gibaničuri pristajao taj naziv
lenje sarme
Da ih jedeš 3 dana, fuuuuj.....
lady me:Nije me mrzelo 8)
Za psihologa-psihoterapeuta dr Dušana Stojnova, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, pridev "lenj" je jedan disciplinujući, vrednosni termin, koji uopšte nije politički nevin jer smatra da u sebi nosi vrlo mnogo moći. Koji odbacuje sve druge, potencijalno mnogo bolje, načine da se nečije ponašanje razume.
..
...
Pa zato što se ljudi u našim okruženjima slabo odazivaju na takva imena - nije baš tipično za ove prostore :wink:Gazdarica:A, sto ti neko ne bi vjerovao?
lady me:Nije me mrzelo 8)
Za psihologa-psihoterapeuta dr Dušana Stojnova, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, pridev "lenj" je jedan disciplinujući, vrednosni termin, koji uopšte nije politički nevin jer smatra da u sebi nosi vrlo mnogo moći. Koji odbacuje sve druge, potencijalno mnogo bolje, načine da se nečije ponašanje razume.
...
Ovaj profesor ima i sjajnu metaforu sa lenjom pitom- koja na vrlo plastičan način pokazuje kako čak i jedan kolač i njegova "kreacija" može da izazove različite reakcije.
On je taj kolač jako voleo kao dete i pitao je baku zašto se zove baš lenja pita. Ona mu je rekla da je kolač dobio ime zato što se smatralo da je domaćica koja pravi tu pitu lenja. Pa ti praviš tu pitu, a nisi lenja, pitao je začuđeno i dobio odgovor- jeste, ali nekad nisi mogao da odeš na Kalenića pijacu i da kupiš kore, nego si morao da ih razvlačiš, a to je trajalo po nekoliko sati. Onda je neko smislio kako da ispeče ukusnu pitu za kratko vreme, ali to, bar što se imena tiče, nije naišlo (odmah) na odobravanje
...
Zarathustra:Generalno gledano, jel mislite da smo lenj narod ?
Zarathustra:Pa, znas sta sad.... da je vrednost da svi cutimo, malo sutra.... zamisli ti kako bi to sve izgledalo.
Cak i ako je tako - Zivela ziva rec (pa makar i lenjost s njom )