LENJOST

dadadada...samo što LENJA pita ne ide sa KORAMA iz pekare :lol
Pre bi beskrajno dosadnoj gibaničuri pristajao taj naziv :roll:
lenje sarme :P
Da ih jedeš 3 dana, fuuuuj.....

SINDI:
svaki napor koji smo odbili da ucinimo iako smo svesni da bi bio koristan za nas, u bilo kom pogledu, je lenjost

onaj ko je pobedio lenjost, uspeo je u zivotu...i taj uspeh ne meri se materijalnim dobrima..nego sopstvenom uravnotezenoscu

Odavno ništa pametnije i lepše napisano nisam pročitao na forumu. Isplati se povremeno navraćati ovde.

Betty:
dadadada...samo što LENJA pita ne ide sa KORAMA iz pekare :lol
Pre bi beskrajno dosadnoj gibaničuri pristajao taj naziv :roll:
lenje sarme :P
Da ih jedeš 3 dana, fuuuuj.....

E ali nije... vidiš i za tu yebenu gibančuru su se pravile kore, a praviti kore uopšte nije bilo lako, razvlačile su se preko celog stola, mesile i sušile a za tim je obavezno moralo da padne čišćenje patosa i pranje sudova :lol:

... šta je meni ovih dana?

- ignriši me :roll:

ma da majčekinjo, ali danas i dalje NEMA kora za lenju pitu da se kupi u pekari :lol:
a za gibanicu ima, dakle to je lenj kolač (i nije kolač, nego predjelo al ajde) 8)

evo, lektorka Ruža kaže da je lenja biuba - njen stariji sin :)
inače "buba" je tepanje, nekom malom i nezaštićenom....bubici :P
To je u stvari trebalo da se rimuje :)

Pa lenja pita se ne pravi sa korama, ne znam kako do duše - veze nemam s kuvanjem ali znam da je jedem i volem da je jedem i nema tu k. od kora. Pre je kolač ili ako je već pita onda je logično što je lenja - bre :lol: :lol: :lol:

Znala sam jednu Bubu, žena se opušteno tako zvala - uplašila mi je sestru kad smo bile klinke. Ova je tog dana pozdravila sa ,,Hristos se rodi'' a Buba joj je odgovorila - i tebi isto :lol:
Ne sećam se da li je i ona bila lenja ali znam da joj se muž zvao Šerif - verovali ili ne :lol:

ma ne znam ni ja da pravim ali znam kako se pravi 8)
to je biskvitno testo na koje staviš izrenadane jabuke (prokuvane,dobiješ sos) i staviš gustina ili pudinga, može i cimet i orasi, pa opet kora, pa prah šećer
jednostavno je - zato je lenja, nema puno posla :P

e, neću više, počeće da me prozivaju :P
šaću kad sam kućevni tip 8)

Nije me mrzelo 8)

Za psihologa-psihoterapeuta dr Dušana Stojnova, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, pridev "lenj" je jedan disciplinujući, vrednosni termin, koji uopšte nije politički nevin jer smatra da u sebi nosi vrlo mnogo moći. Koji odbacuje sve druge, potencijalno mnogo bolje, načine da se nečije ponašanje razume.
...
Ovaj profesor ima i sjajnu metaforu sa lenjom pitom- koja na vrlo plastičan način pokazuje kako čak i jedan kolač i njegova "kreacija" može da izazove različite reakcije.

On je taj kolač jako voleo kao dete i pitao je baku zašto se zove baš lenja pita. Ona mu je rekla da je kolač dobio ime zato što se smatralo da je domaćica koja pravi tu pitu lenja. Pa ti praviš tu pitu, a nisi lenja, pitao je začuđeno i dobio odgovor- jeste, ali nekad nisi mogao da odeš na Kalenića pijacu i da kupiš kore, nego si morao da ih razvlačiš, a to je trajalo po nekoliko sati. Onda je neko smislio kako da ispeče ukusnu pitu za kratko vreme, ali to, bar što se imena tiče, nije naišlo (odmah) na odobravanje

...

lady me:
Nije me mrzelo 8)

Za psihologa-psihoterapeuta dr Dušana Stojnova, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, pridev "lenj" je jedan disciplinujući, vrednosni termin, koji uopšte nije politički nevin jer smatra da u sebi nosi vrlo mnogo moći. Koji odbacuje sve druge, potencijalno mnogo bolje, načine da se nečije ponašanje razume.
..
...

Ovo zeleno je glupost, a lenja pita je samo asocijativno vezivanje i ništa više.

lady me:
Nije me mrzelo 8)

...
Ovaj profesor ima i sjajnu metaforu sa lenjom pitom- koja na vrlo plastičan način pokazuje kako čak i jedan kolač i njegova "kreacija" može da izazove različite reakcije.

On je taj kolač jako voleo kao dete i pitao je baku zašto se zove baš lenja pita. Ona mu je rekla da je kolač dobio ime zato što se smatralo da je domaćica koja pravi tu pitu lenja. Pa ti praviš tu pitu, a nisi lenja, pitao je začuđeno i dobio odgovor- jeste, ali nekad nisi mogao da odeš na Kalenića pijacu i da kupiš kore, nego si morao da ih razvlačiš, a to je trajalo po nekoliko sati. Onda je neko smislio kako da ispeče ukusnu pitu za kratko vreme, ali to, bar što se imena tiče, nije naišlo (odmah) na odobravanje

...

što je ovo dobro!
znači: kad kažemo nekome da je leNJ to treba da ga ponuka i vaspita
i nije trajna odrednica

pa da, inače bi rekli: zabušant, neradnik, zgubidan, danguba, fićffirić, hvatač krivina, lopov....i još.
jel živ taj prof i da li radi i dalje na F.F?

996_resize_of_party.jpg
Ovo je lažna lenja pita, jer se ista pravi sa jabukama i od testa, a ne od biskvita...

Postoji i lažna lenjost...da...da

To je članak iz Glasa javnosti (2003) u kome on govori kako se olako za decu koja imaju loše ocene u školi kaže da su lenji. Članak se inače zove: "Lenjivci kasno cvetaju" :)

Back