LENJOST

gurmanci:
E to mi nikada nece biti jasno! Meni stalno zameraju sto ustajem kasno, ali ne znam koji to posao moramo da uradimo ujutru a ne mozemo uvece. meni takav bioritam i bas me briga.

To sa ranim ustajanjem je glupost. Nocni tipovi urade nocu, ono sto jutarnji tipovi urade ujutru. Cini mi se da kad je u pitanju satnica, ovi jutarnji cak vise spavaju.:razz:

Meni ceo zivot govore da sam lenja...ne borim se sa tim,vremenom
se naviknes i prihvatis da si takav...a onda naviknes i ljude oko sebe
pa mozes da budes lenj do mile volje...

Ima jedan vic:
Opkladila se dva lenjivca koji je lenjiji od njih dvojice. Pa seli na pec da vide koji ce prvi da ustane. U neko doba zapita jedan."Jel' ti vruce"..a drugi ce "kako te ne mrzi da pricas"

Lenjost

ko zeli da sazna sta je to nek procita tamo neku rusku knjigu o nekom Oblomovu, koji je bio olicenje iste...mrzelo ga je da se kupa (mislim cemu to?) da se oblaci, da ustaje iz kreveta, da jede...sve ga je mrzelo...da izadje iz stana, da baci smece...itd.

Lenjost

je hronicni nedostatak zelje za bilo kakvim pokretom ili promenom, koji sami sebi namecemo psihicki
govoreci: ja to ne zelim...ne moram ...ne mogu...
dolazi od spoznaje da je sve ustaljeno i bespotrebno jer rezultat ili mozemo da vidimo i ne dopada nam se,
ili na rezultat naseg delovanja ne mozemo da uticemo pa i ne pokusavamo...
Meni lici na neku vrstu blage depresije,
ili velikog odmora od svega,
ili izjednacavanja sebe sa nistavilom,
jer, sto da se trudim kad ce ionako sve da bude kako ja necu....

Lenjost je gubitak volje...losi maniri...ponekad i bezobrazluk ili navika, ko ce to znati.

Lenjost je kad neko studira 10 godina a pritom nema za izgovor ni brak, ni provod, ni decu, ni posao ama bas nista od obaveza u zivotu...
Mama i tata ga finansiraju do 30 te a on sedi i bleji na internetu, kad treba da uci ode na pivo...

Lenjost je kad 10 dana odlazem neki sitan poslic jer mrzim kucne poslove....

Lenjost je najbolja vikendom kada spavamo do 2, 3 popodne....jedemo, pa se opet vratimo u krevet da vodimo ljubav...

Lenjost je luksuz koji zaposleni i porodicni ljudi ne mogu sebi da priuste...

Najvise volim letnju lenjost, kad citam na terasi u lezaljci sa limunadom pod ventilatorom satima...

Ali mi nikad nismo lenji ako nam bar mozak nesto radi...totalna lenjost je kad i njega iskljucis i pocnes da blejis.

Uh, po vašim rečima ja sam oličenje lenjosti.
Ali se trudim i konstantno se osećam loše zbog toga :lol:

A, sa druge strane, znam veliki broj, naročito žena, koje svoj društvrni život zamenjuju ribanjem poda, bespotrebnim kućnim poslovima, preteranim, beskonačnim radom... Ne znaju šta će sa vremenom i kad nema šta da se radi one nalaze nove poslove... I, naravno, ***** zbog toga, jer je neizdrživo.
Nedostatak mašte (strah od dosade) nadoknađuju radom i ubeđuju, kako sebe tako i druge, da je taj rad apsolutno neophodan...

Pa, valjda ne treba ići ni u jednu krajnost... :confused:

hanibal77:
ej bre ima takvih!moja tetka npr:uvek skuvan rucak,UVEK neki kolaci u kuci,nokti stalno namazani,nasminkana,kuca sredjena,muz opeglan,filmovi odgledani,drustvo ugosceno i poseceno redovno...
mislim,kako im to upseva nemam pojma

Da li je uz sve to i u radnom odnosu?
Ili je penzionerka, domacica...?
Tesko jeste, ali mislim da nije nemoguce i potrebna je velika pomoc i podrska partnera.
Bez toga... :?

Sve sto mi je pod moranjem izaziva lenjost u meni.Sve nekako i mogu, ali kad trebam da operem nesto na ruke tad sam najlenjija..

Ma, svi imamo dane kad smo mrzovoljni za sve (u zadnje vreme ja bih samo leskarila, gledala neki filmic-ako neko ode do kluba da ga donese...), a nekad sam ko ukljucena u struju, sredim kucu, skuvam rucak, obavezno desert, sve ispeglano, oprano, isfeniram se, sredim nokte, i super mi je, cak se ni ne umorim...ma samo kad se naspavam nista mi nije tesko..

Za sebe mislim da sam užasno (fizički) lenja... Imam OTPOR prema NAPORU. :lol:

Ali sada, od kako živim sama, vidim da sam u stvari baš vredna (?!). Ili je možda to ogovornost prema sebi i onome što mi je bitno... nisam načisto.
Važno mi je da je sve oko mene lepo i uredno, važno mi je da se viđam sa prijateljima i imam puno slobodnog vremena... I onda sam udružila pamet i lenjost i savršeno se organizovala.

Ovo što si navela za faks i uspeh u životu... Ne mislim da ljudi koji nisu završili faks treba da se proglase lenjima... Mene mozak i čista dosada vuku ka poslovnom uspehu u životu. Kad imaš hiperaktivan mozak koji stalno traži nove izazove, šteta je da to ne iskoristiš.:lol:
Neko bi rekao da sam užasno marljiva osoba, ali to nije tačno. Ja samo ne mogu da podnesem rutinu. Kad god provalim posao koji radim do kraja, prelazim na novi. Bez obzira na postignut uspeh i lagodnost starog.

Uuu otvoriste temu o nečemu što mrzim najviše na svetu :lol:
Ko je lenj? Lenj je onaj koga mrzi dupe da pomeri :lol:
Lenji ljudi su prljavi, pasivni, dosadni, depresivni, razmaženi...

" Lenj covek voli da govori, a covek od akcije voli da cuti, i ne daje recima nikakvu cenu.
Rec je neprijatelj zamaha i poleta.
Velike snage su cutljive u coveku, kao i u prirodi. "

pikax:
" Lenj covek voli da govori, a covek od akcije voli da cuti, i ne daje recima nikakvu cenu.
Rec je neprijatelj zamaha i poleta.
Velike snage su cutljive u coveku, kao i u prirodi. "

Pa, znas sta sad.... da je vrednost da svi cutimo, malo sutra.... zamisli ti kako bi to sve izgledalo.

Cak i ako je tako - Zivela ziva rec (pa makar i lenjost s njom ;) )

Ne bih ja jednačio neodgovornost i lenjost.
Hiperaktivni ljudi gledaju da se bace na sva polja, da smire prirodu. Oni lenji duhom pre uče, jer šta bi drugo radili, oni samo završavaju poslove, i ništa više.
Zašto se lenja pita tako zove?

Back