LENJOST

Uobičajeno je da lenjim nazivamo one koji ne vole da rade...Ima, međutim, tu mnogo što šta...
1. Nedostatak motivacije - neko nije u prilici da radi ono što bi želeo i za šta ima smisla, pa ono što mora, "otaljava".
2. Razna depresivna stanja, kad čovek nema volju ni za šta, pa ni za rad, ni za zabavu...
3. Nedostatak radnih navika - možda bi nekad nešto i uradio, ali nema naviku da organizuje svoje vreme.
4.Ekstremna samoživost, prosto je navikao, i uživa u tome, da drugi rade za nega.
5.Mala inteligencija ili nestručnost, kada se rad izbegava jer predtsvlja zadatak koji osoba nije sposobna da izvrši.
6, Nedostatak poverenja u sebe i svoje sposobnosti.

Uglavnom, opšte ljudska osobina je da, kad god može, ide linijom manjeg otpora, bira lakši put...a najlakše je ništa i ne pokušati.
U pozitivnom smislu, osobina da se traži lakši put je dovela i do mnogih pronalazaka, ali je u cilju pronalaženja rešenja uložen rad.
U negativnom smislu, ta osobina je direktan put u smrt intelekta, i bilo kakvog zadovoljstva ili napretka u životu.

Moderna bolest našeg doba je nedostatak samodiscipline, koji već postaje alarmantan.

pa, zavisi od entuzijazma. Ja nemam volje da radim ista sto moram, vec sto zelim ili imam cilj. Moranje mi nije svojstveno. Lenja sam za sport, volim da setam gradv. Da igram. Ne volim da c4stim perem peglam.inace sve to mdbavim za par sati.

uopste nisam disciplinovana. Neodgovorna sam. Cudo, kad sam bila mladja bila sam izuzetno savesna, u medjuvremenu mi se smanjio entuzijazam, a obaveze drasticno povecale. Niko ne moze sve to da uradi sam. Niko.

Mislim da su strašno neorganizovani. A ume to i da bude vid ispoljavanja lenjosti - eto, oni rade, ali... Ili u stvari, glume "vrednoću", jer su vaspitani da je lenjost nepoželjna osobina.

Back