LENJOST

Ma bre vidiš kakvi smo - u zavisnosti od toga šta nam odgovara, tako stvari postavljamo. Bavimo se kvazi-filozofijom lenjosti a stvari oko nas se same rade i završavaju :lol:
Nema ovakve lenjosti, onakve lenjosti - lenjost je jednaka bezobrazluku i . (mislim, tačka)

a u stvari ti učiš svoju malu "boške" (ja i dalje ne znam šta to znači :P ) da ne mora da čita Malog princa jer je tu dobra majčekinja :lol: Jel i dalje lenjost jednaka bezobrazluku? :P

A u ebote, napore jedan mali :lol:
Čitala je ona knjigu ali ne zna da napiše sastav u smislu analize - yebote, kako da je ne razumem kad ne znam ni ja to da uradim? A sudeći po temi zna ili hoće jedino commodore.

ne, majo, ja samo konfronitiram TVOJE stavove napisane u razmaku od najviše par sati 8)
mene baš briga da li sam u pravu iz tvog ugla (jesam, uvek, zapamti i šalji dalje :lol: )
ali ti si nedosledna u mišljenju, to hoću da te navedem da "priznaš" :P
Ne moraš, naravno, baš me briga i za to
ali je super kako nalaziš opravdanja za sebe, a drugima tako olako priprišeš, pored LENJOSTI, još i osobinu BEZOBRAZNIH . Eto to.
jedni su lenji i bezobrazni a drugi uče decu lenjosti i oni su "samo" glupi? Ili šta su?

Da ne budem lenja pa da odgovorim :lol:
1. Ne piše boške nego boske (pročitaj ponovo). Izjasnila se da voli da je tako zovem pa sam umesto njenog imena stavila njen ,,interni'' nadimak, dok ,,moj'' znači da je prisvajam, ,,mali'' je zato što je em sitno građena, em mala godinama.
Da, jeste pročitala je lektiru. Nije je mrzelo i nije lenja devojčica uopšte... Ne znam zašto to dovodiš u pitanje prosto knjiga nije laka i ne može da izvuče poentu sama. Misli da je totalna glupost i da nije zanimljiva uopšte. Njoj cela ta priča liči na jednu bajku bez jače poente - što je sasvim normalno, neko je već tamo na temi dodao - da se u zavisnosti od godina knjiga drugačije tumači. Ja samo hoću da joj pomognem da ne ispadne retard pred razredom ali se s druge strane plašim da će se baš to desiti ako joj ja napišem sastav. Dobiće keca ko vrata a još će je ova zloća od učiteljice isprozivati da nije pisala sama. Eto, to je cela poenta. Stoji mi naslov na papiru već dva dana - zajedničko u vezi sa knjigom je - i jednoj i drugoj je prilaz ovom delu problem.

Druga stvar - lenjost.
Zašto pravim paralelu između lenjosti i bezobrazluka?
Lenj čovek će izbegavati da odrati svoje obaveze jer je svestan činjenice da će u tom slučaju neko završiti njegov posao umesto njega. Nekome je to možda odraz inteligencije ali meni je to odraz bezobrazluka.
I zato što mi je još suprotna reč (od reči lenjost) disciplina i zato što mi se za tu reč automatski vezuju pridevi - aljkav, prljav, razmažen... ma sve u svemu bezobrazan. Lenji ljudi su loši prema sebi i loši su prema drugima... reče već neko - od njih nikakva vajda.

pa dobro a šta znači BOSKE yeeeeeeeeeeeeeeboteeeeeee......

a gle ovo što si napisala "Lenj čovek će izbegavati da odrati svoje obaveze jer je svestan činjenice da će u tom slučaju neko završiti njegov posao umesto njega. Nekome je to možda odraz inteligencije ali meni je to odraz bezobrazluka."

da li je veća lenjost kad te mrzi da čitaš ili da pišeš :lol:

pikax:
" Lenj covek voli da govori, a covek od akcije voli da cuti, i ne daje recima nikakvu cenu.
Rec je neprijatelj zamaha i poleta.
Velike snage su cutljive u coveku, kao i u prirodi. "
ovo su neki Japanci napisali... zar ne?
vidi se kulturna pozadina takvog razmisljanja

u nas... to ne drzi

HeBePoBaTaH_:
Ne bih ja jednačio neodgovornost i lenjost.
Hiperaktivni ljudi gledaju da se bace na sva polja, da smire prirodu. Oni lenji duhom pre uče, jer šta bi drugo radili, oni samo završavaju poslove, i ništa više.
Zašto se lenja pita tako zove?
u jeeeeee... al si ga NEVEROVATNO odvalio odjedared

Hiperaktivnost je zdravo mnogo losa... poremecaj... jbg

Da li je bitnije da se uživotu baviš sobom ili drugima?
Hoćeš li svoje vreme traćiti traženjem dlake u jajetu?
...

Gore si pomenula da želiš da ti nešto priznam.
Tebi za ljubav, priznajem - pa šta god.

Vrlo vešto si stigla do granice mog strpljenja i ja stvarno nemam predstavu o tome šta bi trebalo da ti odgovorim - u ostalom ni iz prve mi nije bio cilj da odgovaram tebi ili nekome, već da da odgovorim na temu, što sam verujem i uradila.

Kiss :wink:

ra-ta-tat:
u jeeeeee... al si ga NEVEROVATNO odvalio odjedared

Hiperaktivnost je zdravo mnogo losa... poremecaj... jbg

U jeeeeeeee, to je zbog učenja, a? :lol:
Nemoj da generalizuješ, nekome ide većina stvari, nekome samo škola
Meni su oficijelno uspešni, negde bagovani /aut. Betty/
Kako je bilo danas, a? :D Kako, kako?
Je l' banka?

ne majo, ...rekoh da mi NIJE važno da li ćeš da, pa pod navodnicima, priznaš :lol:
Ljutiš se? Nemoj bre 8)
ne shvataj to lično, samo mi je zapalo za oko - dvostruki aršini. Sama si rekal da imaš gomilu opravdanja za sebe, i to je npr. čista istina. Da li je to dobro ili ne, nije moje da procenjujem 8)

mogao je zavrsi bilo gde... ja sam jednu njegovu knjigu zavitlala kroz prozor jer me je mnogo iznervirao glupostima koje je napisao... to sam prvi i poslednji put reagovala ne nekog pisca tako jako...
Sedela sam tako pored prozora, počela da čitam, onda sam se naljutila, uzela olovku i počela da podvlačim i šaram sumnjive delove..... nekonzistentne u njegovom rođenom sistemu.... i onda kada je prešao moju granicu tolerancije izbacila sam ga kroz prozor jedni kratkim pokretom ruke

Betty:
ne majo, ...rekoh da mi NIJE važno da li ćeš da, pa pod navodnicima, priznaš :lol:
Ljutiš se? Nemoj bre 8)
ne shvataj to lično, samo mi je zapalo za oko - dvostruki aršini. Sama si rekal da imaš gomilu opravdanja za sebe, i to je npr. čista istina. Da li je to dobro ili ne, nije moje da procenjujem 8)
Pa, zar vecina nas nije sklona da sebi oprasta i pravda stvari, koje kod drugih ne tolerise?
Ne vidim razlog da se neko ljuti, ako mu se kaze da je takav...
Evo, ja jesam...

Back