Legija stranaca

Није ми јасно шта је посебно у томе када човек погине зарад интереса неких смрдљивих Француза. Да си Француз па и разумем, али да одеш у легију странаца и они те пошаљу на Косово да убијеш неког ког си раније неким случајем срео и разговарао с'њим. У Легији Странаца је највећи шљам овог света!И зашто се, уопште постављају овако глупе теме... :confused:

tako pricas za smrdljive Francuze jer nista ne znas.a Franzuz postajes nakon 4 god sluzbe.kada gledam sve vase komentare vidim samo ljude koji nemaju nikakve predstave o legiji ali koji ipak sve najbolje znaju.jos nisam video nekog legionara da se zali i da prica bajke.evo npr ja sam u najelitnijoj legijinoj jedinici na korzici i mogu da kazem da tog klanja i ubijanja nema.ne ide bas to tako

Uptavo tako,ko pametan ide u legiju stranaca?Sto kaze Aljosa Milenkovic "nije mi jasno zasto su ljudi spremni da za tudju zemlju,tudje interese daju cak i svoj zivot"?Aj' da je barem nasa vojska,pa i nekako(a i tu bih razmislio da li bih isao,jer nisam spreman poginuti mlad i neizivljen,pa da je u pitanju i neznam sta).A sto se tice vojske,ja sam oslobodjen iste.Inace,plate su ima male,penzije takodje(ako ih dozivis,t.j ne pogines u Pakistanu,Djibutiju,Somaliji ili na nekom drugom mestu),u koje ides,ako se ne varam,u 36 godini zivota.A tu,koliko cujem,ne smes da odes u legiju ako si prekrsio zakon,t.j ako te gone,jer,koliko sam cuo,oni nisu mesto za skrivanje zlocinaca.

ti si covece klasicna srpska kukavica
sto je najcrnje - sve vas je vise medju nama normalnim srbima!

ljudi krenuo sam da citam sve strane,al kad vidim da pocnete da se svadjate,a ne da pricate normalno onda stvarno nmg..
mozda ste i pisali o ovome,ali mislim da ne..imam jedno pitanje..
kad istekne taj ugovor od 5 godine,i npr necu da produzim nego hocu da se vratim u srbiju..ko sam,i sta sam ovde?oce cega ce da zivi moja porodica..msm malo ko od nas bi zeleo da posle legije stranaca radi u nekom kisoku ili tako nekom poslu..
veliki pozdrav..

Кад већ тако размишљаш онда ти и немаш разлога да одеш тамо... питање ако се може тако назвати ти је скоро па бесмислено, јер никад се не зна шта носи дан а шта ноћ, у Србију "кад се вратиш" бићеш то што си био прије одласка.

A zasto si ti, brate, uopste otisao tamo? Problemi sa zakonom ili se jednostavno nisi snasao u Srbiji, pa si morao da potrazis bolje prilike? Svi znamo da samo najgori sljam i nedorasle osobe idu u legiju stranaca. Ako se nisi snasao ovde i kukao si kao i vecina nesposobnih, neces da se snadjes ni tamo! Sta dobijas u Legiji, smestaj i hranu, znaci drugi brine o tebi jer ne mozes sam, a ti treniras, vezbas.....pa, lepo je to. Kad si tako jak i naprzen na vojsku, sto se nisi javio u profesionalnu vojsku u Srbiji? Pa, da te vidimo, brate! Kladim se da si se ovde krio na svaki poziv na ratiste. Legionari, heroji, potrosite sve pare na arapske drolje u Mrseju, i opet nista. A u Srbiji natalitet sve manji! Da te vidimo, junace, gde ces biti kad pukne u Sandzaku?

Da ti odgovorim malo drugačije pošto su mi obrisali post pa me mrzi da se ponavljam. Najgori ŠLJAM su vojnici koji PREDSTAVLJAJU jednu DRŽAVU a idu da ratuju u druge države za TUĐE interese. Dwell on that...

Nije mi samo jasno zasto ulaze na temu ljudi koji ce da pljuju po Legiji... Iako sam nedovoljno upucen postujem. I ako neko zeli da proba neka ode, ali samo ako misli da da sve od sebe, jer verujem da ce na taj nacin otkriti jedan deo sebe koji jos nije upoznao. Cak i ako skontas da si p**** barem se neces zavaravati ceo zivot :)

Ja ne mogu da razumem bilo koga ko na bilo koji nacin sluzi Francuskoj, ovakvoj kakva je danas. Mislim da se i njeni najveci drzavnici, poput De Gola, prevrcu u grobu ako vide u sta se pretvorila ta zemlja.

Da li je neko u vojsci ili je obican poreski cinovnik, ne gine mu vecna sramota. Gledam bas danas barikade na severu Kosova - legionarcici u ispeglanim uniformama i uglancanim cizmicama protiv sirotinje koja pokusva da odbrani sopstvene kuce od siptarskog sljama. Rasirili se momci okolo sa prezrivim osmesima, a u sustini bivsa sirotinja kao i oni naspram kojih su stali. Jad i chemer...

Legija nije nikavo steciste kriminalaca ni ubica, suprotno urbanim legendama. Kriminalac ne bi trpeo da ga neko budi u 5:30 i da se izdrkava nad njim ceo dan. Da je to hteo, da je hteo da se povinuje bilo kakvoj disciplini ili autoritetu, ne bi ni bio kriminalac. Takvi tamo izdrze po 2 nedelje pa se onda vrate u svoju rodnu vukoyebinu gde sire te lazi o ubijanju, masakriranju, "jedenju zive dece"... I sve su to uspeli da iskuse za 2 nedelje, taman pre nego sto su ih sutnuli iz regrutnog centra.

U Legiju idu:

- Napaljeni Francuscici koji su se primili na tu malogradjansku propagandu o Francuskoj kao nekoj super-sili koja treba da "osvetli" i opismeni sirotinju diljem sveta (da, Francuze primaju u Legiju, opet suprotno urbanim legendama)

- Nedovrsheni i napaljeni likovi iz razvijenih zemalja koji ne vide nikakav smisao u svom zivotu. Pristupanje Legiji je potreba da se pripada necemu, bilo cemu, makar i navijackoj grupi.

- Sirotinja sa Istoka koja ne zna sta bi sa svojim zivotom. Isto napaljeni i nedorasli, ali imaju jos i taj materijalni momenat - "Kad se vratim u rodno selo u polovnoj Vektri od 7 'iljada, babo ima da mi svisne od muke."

Uglavnom zbog toga sto si naveo. I uglavnom je to isti profil ljudi koji idu i u SAJ, samo sto SAJ-evce vise postujem jer sluze svojoj zemlji a ne yebenoj Sarkozijevoj Francuskoj.

Kao sto sam vec i ranije pisao.. Sto se mene tice nacionalna je izdaja ici u legiju stranaca... Osim ako kao sto sam naveo, nemas druge opcije i ceka te duga robija u Srbiji.. Pa ajde,

Pozdrav svima. Potrebna mi je jedna informacija.Da li u legiju nije dozvoljen ulaz samo licima koja se potrazuju zbog ubistva ili silovanja i slicnih stvari, odnosno postoje li neki prekrsaji koje prastaju tamo?(tipa kradja automobila) ili uopste nije bitno, odnosno ako te neko trazi za bilo sta oni te samo uhapse i isporuce ako se tamo pojavis?

I interesuje me jos jedna stvar. Neko ode sad u Francusku, prijavi se tamo, oni izvrse sve provjere, prodje, pocne sa obukom i u medjuvremenu se raspise interpolova potjernica za tom osobom, da li to znaci da bi ga odmah deportovali u zemlju koja ga potrazuje ili se to vise njih ne tice ako je ta osoba vec primljena u legiju ili je cak potpisan ugovor na 5 god. Pozdrav, hvala unaprijed.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Potrebna mi je jedna informacija.Da li u legiju nije dozvoljen ulaz samo licima koja se potrazuju zbog ubistva ili silovanja i slicnih stvari, odnosno postoje li neki prekrsaji koje prastaju tamo?(tipa kradja automobila) ili uopste nije bitno, odnosno ako te neko trazi za bilo sta oni te samo uhapse i isporuce ako se tamo pojavis?

I interesuje me jos jedna stvar. Neko ode sad u Francusku, prijavi se tamo, oni izvrse sve provjere, prodje, pocne sa obukom i u medjuvremenu se raspise interpolova potjernica za tom osobom, da li to znaci da bi ga odmah deportovali u zemlju koja ga potrazuje ili se to vise njih ne tice ako je ta osoba vec primljena u legiju ili je cak potpisan ugovor na 5 god. Pozdrav, hvala unaprijed.

1-Ulaz u Legiju Stranaca je ZABRANJEN za(teške,male krađe)

2-U slučaju ulaska u LEGIJU Stranaca kandindat mora imati čist dosije(čak sitnica mala u dosiju) kandindat biva odbijen.

Neko ode sad u Francusku, prijavi se tamo, oni izvrse sve provjere, prodje, pocne sa obukom i u medjuvremenu se raspise interpolova potjernica za tom osobom, da li to znaci da bi ga odmah deportovali u zemlju koja ga potrazuje ili se to vise njih ne tice ako je ta osoba vec primljena u legiju ili je cak potpisan ugovor na 5 god- Ta osoba kojoj je raspisana poternica biva deportovana u onoj zemlji odakle je na primer(Srbija,Hrvatska,BIH........)+ se legija stranaca plaća kaznu od 3.000 evra

NE MOGU vise da gledam kako lupate gluposti o tome kako je bolje ici u SAJ itd.
pa bre ja i hocu da idem u legiju jer bukvalno je nemoguce upasti u SAJ majstore,sta ti mislis da je meni lepo sto cu ratovati za Francusku,a nista za mene nije ucinila,tamo jedino volim njihove devojke.
bre komentarisete tu i kritikujete,a niko od vas ne bi imao muda da pokusa sa legijom,i nemoj da mi sada govoris kako si ti pametan sto i pokusavas,ako budu neke misije u mojoj zemlji ja cu sa ponosom da odbijem da idem da ubijam svoj narod. Mene je od malena privlacila vojska,i od malena sam hteo da budem vojnik,ali u ovoj nasoj usranoj drzavi nisam uspeo da upadnem u vojnu gimnaziju u Beogradu,posle toga svi snovi su mi se srusili,dok nisam slucajno poceo da razmatram opciju legije stranaca,em su elitna jedinica,em primas 100 000 dinara platu i vise ako si na nekoj misiji,obilazis svet itd.. sace neki majstor da se nadje pametan i kazace "pa dzabe ti da obilazis svet,kada mozes da pogines na svakom cosku,i to zbog francuske" a ja cu onda odmah da odgovorim JA SE NE BORIM ZA FRANCUSKU idem u legiju da bih ispunio svoje snove i ako bog da izvucem tih 5 godina imacu para da pomognem svojoj majci i porodici ovde u srbiji.primam platu kao nasi politicari,obilazim svet i ispunjavam svoj san od malena to je sve sto mi treba.
zato me postedite vasih komentara kako smo mi budale sto hocemo da idemo.Idemo jer nas nasa rodjena drzava nije htela,ali ima druga koja nas hoce.za mene je i to malo vazno jer ne zelim da umrem a da ne ispunim svoj san,i ako poginem na bojistu znajuci da sam ispunio svoj san,umrecu spokojno,jer znam da je moja majka primila pare koje sam zaradio a ja sam ispunio svoj san od malena i preko kojeg necu preci.

P.S. admini odobrite ovaj post molim vas da ne bude da sam pisao zabadava,dusu sam otvorio zbog ovoga :)

Back