Legalni Windows

... Jedino...mi u Srbiji nismo trenutno u uslovima da to plaćamo, i zato moramo da se snalazimo.
Prvi put kada dobijem zapadnjačku platu ovde, odmah sa blagajne idem pravac da kupim legalni OS.
DO TADA .....ZNA SE .....
Potpuno se slažem sa tobom i samo još da dodam, da sa nekim ko pravi razliku između originala kupljenog u prodavnici i originala skinutog sa net-a, ne vredi raspravljati!

Al ste se vi raspisali bre. :lol:
Prvo i najbitnije,plate u Srbiji nisu dovoljne za kupovinu legalnog softvera.
Drigo svakom Win-u moze da se uradi update.
Trece: Kakve ste testove obavili pa mozete tako sigurno da tvrdite da je legalni bolji???

@Dupont
Nemoj da se ljutis ali ti kao da imas neko svoje misljenje i slepo ga se drzis iako postoje solidni argumeniti koji ukazuju da nisi u pravu.Recimo IE8.Da neduzim ovde,znas na sta mislim ;)
A to sto si se borio,svaka cast,ali to nije tema razgovora.
I na kraju nemozes i nesmes da pljujes svoj narod na taj nacin i iz takvih razloga(legalan win ili ne).Toga treba da se stidis. ;)

Al ste se vi raspisali bre. :lol:
Prvo i najbitnije,plate u Srbiji nisu dovoljne za kupovinu legalnog softvera.
Drigo svakom Win-u moze da se uradi update.
Trece: Kakve ste testove obavili pa mozete tako sigurno da tvrdite da je legalni bolji???

@Dupont
Nemoj da se ljutis ali ti kao da imas neko svoje misljenje i slepo ga se drzis iako postoje solidni argumeniti koji ukazuju da nisi u pravu.Recimo IE8.Da neduzim ovde,znas na sta mislim ;)
A to sto si se borio,svaka cast,ali to nije tema razgovora.
I na kraju nemozes i nesmes da pljujes svoj narod na taj nacin i iz takvih razloga(legalan win ili ne).Toga treba da se stidis. ;)
A koliko kosta taj "divlji" Windows na Buvljaku ili gde se vec kupuje?

Slusaj prijatelju.Licno ne znam nikoga ko je kupio neki program za kucnu upotrebu.Kupuje se samo za firmu jer se to nekada proverava i mnogo je kaznjivo.
Takodje ne znam nikog koga su kaznili zato sto je imao kod kuce piratski softver i ne znam nikog kod koga nije bilo moguce resiti krek ili naci zamenu za taj program ako nije mnogo bitan.

Dakle niko ne kupuje legalan softver osim ako to nije za firmu.Eto toliko...

I koja je poenta ovog,a i predhodnog pitanja???

Ma opusteno...ako je cisto informaciono...Vidim zapeo si nesto za legalno,pa zato.
Nego sto ti nedodjes malo ovamo da vidis kako se zivi...budes neko vreme pa da mi tebe pitamo zasto koristis piratski softver ;) Znas li ti koliko je Win,pa koliko je AV...pa ostali programi...znas li ti koja je to cifra na kraju?I kad je prepolovis bude velika.
Velika vecina nema novaca za tako nesto a ostali vise vole SerbianFree :lol:

Ma opusteno...ako je cisto informaciono...Vidim zapeo si nesto za legalno,pa zato.
Nego sto ti nedodjes malo ovamo da vidis kako se zivi...budes neko vreme pa da mi tebe pitamo zasto koristis piratski softver ;) Znas li ti koliko je Win,pa koliko je AV...pa ostali programi...znas li ti koja je to cifra na kraju?I kad je prepolovis bude velika.
Velika vecina nema novaca za tako nesto a ostali vise vole SerbianFree :lol:
Aj dobro Update kod Windowsa mogu nekako i da razumem ali kod AV?Na primer ja imam Legalni Panda Internet Security 2008 i kako bih ja recimo mogao svakodnevno (bas kao sada sto dobijam) da dobijam Update ako nije Legalan?
Ili recimo DVDFab-ja ga imam Original(kupljenu Licencu) a moj rodjak nema i eto ja svaki Film ama bas svaki film sa DVD-a mogu da kopiram a on nemoze(odneo sam ja u Srbiju par Original DVD-a i mogu ti reci da je razlika izmedju nasih DVD-a i ovih Svapskih).Recimo ja bih bio spreman da se opkladim da necete svaki Film da uspete da kopirate ukoliko nemate Originalnu Verziju(citaj:Licencu) od Programa za kopiranje.

A zasto koristis Pandu i DVDFab? Nemoj mi samo reci neki razlog kao sto je bilo za IE.
Evo prvo mi pade na pamet Avast.Mnogi ga koriste.Ako redovno radis update nemas cega da se bojis.Imas dakle verzuju koja traje 2 meseca i za to vreme funkcionise u potpunosti.
DVDFab...imas gomilu slicnih,neki su free,a za neke je lakse naci krek.
A da li si pomislio da je tvoj citac bolji od njegovog?
Nema tog DVD koji nemoze da se prekopira,narocito ako je izasao u velikom broju primeraka.Samo da nije dvd izgreban i da citac dobro radi.

Ja stvarno vise ne znam sta da ti kazem....jednostavno izbaci tog djavola sto ti maltretira mozak.Bice lakse i tebi i ljudima sa kojima pricas. ;)

I jos nesto,imaj na umu da taj sofrware koji ti koristis nije jedini i sudeci po tvojoj proceni Internet Explorer-a,lako moguce da nije najbolji,tako da bi mu,mozda,na kraju zamena dobro dosla ;)

1)A zasto da ne koristim Pandu i DVDFab?
2)Mislis da je Avast bolji od Pande?
3)Nisam pomislio jer imamo iste Citace i Rezace,ako hoces VERUJ MI.
4)Ako nisi nikad probao da kopiras Strane DVD-e onda pokusaj pa ces se uveriti da ne moze svaki da se kopira(znam iz licnog iskustva a i video sam koliko su problema imali taj Rodjak i ostali i nisu mogli da ga kopiraju(sa DVDFab-om sa Any Alcoholom itd).
I jos da naglasim DVD Film je Original nije OSTECEN!
5)Kakve djavole Burazeru-pa sta je tu lose ako koristim sve Legalno(da nije mozda protivzakonito;))
6)Nikad ja nisam rekao da ja koristim NAJBOLJE Software i isto tako nikad nisam tvrdio da je IE najbolji(svako koristi ono sto moze i sto najbolje ume;))za razliku od nekih koji pocnu ovako tekst u nekoj temi:Najbolji je Linux ili Najbolji je Intel ili...
Ja sam samo hteo da pitam a Ti ne bi trebalo toliko da se primas k`o Akontacija sta sam ja kriv sto koristim sve Originale-pa *** u takvoj Drzavi zivim gde si takoreci prinudjen(a i mozes da priustis)da to sve kupis!Idem da spavam umoran sam dosao sam jutros sa posla a jos nisam otisao u krevet(sta ce mama da mi kaze:-o)
Pozdrav!
Kasnije cu ti napisati kakve sam ja probleme imao nekada ne bas tako davno zbog "divljeg" Windows-a!

Ma nisi ti razumeo...Ti si pokrenuo pricu legalno ili ne,odnosno da je bolje legalno...kao bolje radi i to..
Nisam rekao da je Avast bolji,nemoj da cupas iz konteksta.Rekao sam to sto jesam...procitaj.;)
Ako imas problema sa tim DVD-om posalji mi slobodno pa cu da kopiram,ako je film i da kompresujem....sta god.A citac moze da bude istog dana i na istom mestu kupljen i iste marke,ali pitanje je koliko je koji koristen ;) Nemoj da ti objasnjavam sad neke banalne stvari.
Koristi ti sta hoces,ja sam ti samo rekao sta mislim o tome da li je legalno bolje(u smislu kvalitetnije).

Mogo toga u tvojim postovima na ovoj temi ne stima,samo me mrzi sve da komentarisem.Izmedju ostalog rekao si nesto kao:zato srbija i jeste tu gde je,zbog piraterije...Tu povlacis jos neka pitanja koja veze nemaju sa racunarima...Nije Srbiji tako zbog piraterije nego je piraterija posledica takve drzave.

To sto ti ja govorim,garantovano i vecina misli,samo ih mrzi da ti objasnjavaju....A i meni je iskreno postalo smor.
Uklaviri samo to da ne mogu toliki ljudi da grese po pitanju kvaliteta nekih programa (recimo IE) i da postoji dosta vise ljudi koji rade na zaobilazenju zastita nego onih koji te zastite prave.
To ti je kao sa virusima.Neko napravi virus pa se onda otkrije i uradi update.Samo sto su u ovom slucaju uloge zamenjene. ;)

Ma nisi ti razumeo...Ti si pokrenuo pricu legalno ili ne,odnosno da je bolje legalno...kao bolje radi i to..
Nisam rekao da je Avast bolji,nemoj da cupas iz konteksta.Rekao sam to sto jesam...procitaj.;)
Ako imas problema sa tim DVD-om posalji mi slobodno pa cu da kopiram,ako je film i da kompresujem....sta god.A citac moze da bude istog dana i na istom mestu kupljen i iste marke,ali pitanje je koliko je koji koristen ;) Nemoj da ti objasnjavam sad neke banalne stvari.
Koristi ti sta hoces,ja sam ti samo rekao sta mislim o tome da li je legalno bolje(u smislu kvalitetnije).

Mogo toga u tvojim postovima na ovoj temi ne stima,samo me mrzi sve da komentarisem.Izmedju ostalog rekao si nesto kao:zato srbija i jeste tu gde je,zbog piraterije...Tu povlacis jos neka pitanja koja veze nemaju sa racunarima...Nije Srbiji tako zbog piraterije nego je piraterija posledica takve drzave.

To sto ti ja govorim,garantovano i vecina misli,samo ih mrzi da ti objasnjavaju....A i meni je iskreno postalo smor.
Uklaviri samo to da ne mogu toliki ljudi da grese po pitanju kvaliteta nekih programa (recimo IE) i da postoji dosta vise ljudi koji rade na zaobilazenju zastita nego onih koji te zastite prave.
To ti je kao sa virusima.Neko napravi virus pa se onda otkrije i uradi update.Samo sto su u ovom slucaju uloge zamenjene. ;)
1)Pa eto video sam da bolje radi Original DVDFab od nekog Free verzije(nemoj samo opet da pocnes ovaj Citac ne valja,mnogo je koriscen itd. to nema veze(i kad budem dolazio kuci javicu ti pa ako hoces da se nadjemo dokazacu ti da nisi u pravu to jest neces moci svaki DVD da kopiras)).Ponavljam da je drugacija zastita na DVD-u.Ako ne verujes raspitaj se-svaka drzava pravi zastitu na DVD-u i zavisi od te Drzave koliko je spremna da plati za tu zastitu(a ne verujem da je Srbija spremna da plati neku veliku sumu za tu zajebanciju)
2)Lepo je to sto kako kazes mnogi na forumu imaju tvoje misljenje(dobro je dok se jos drzimo zajedno) i zato ja ispadam kao Crna Ovca-to bi se isto dogodilo i tebi da si na nekom stranom forumu gde sam ja kada bi samo pokrenuo pricu o nelegalnim stvarima.Zato mnogi i imaju tvoje misljenje jer kao sto kazes skoro niko ne kupuje Originalne Programe pa zato,moje misljenje,ne moze ni da kaze da je nesto Original bolje ili gore kad nije probao Original.I ne mozemo MI bas sve najbolje da znamo-ipak su ti Zapadnjaci imali Racunar i Internet kad mi jos nismo znali ni sta je to.
Ne vezano za Racunare i ovu temu:ja koristim recimo GPS Navigacioni Sistem jos od 2002 god.(inace ovde ga koriste jos mnogo mnogo ranije) a vidim sad je poceo kod nas da ozivljuje.;)I sad ce neko da me uci kako se radi ili kako Funkcionise GPS.E je...a.
A da nepricam o mobilnom Telefonu-imao sam ga jos 1997(da da Burazeru 1997 i bila je neka Nokia Ringo velika kao Pegla:p) godine pa sam dole u Srbiji na nekom Jezeru trazio signal a ljudi koji su me videli poceli su da se smeju kao"vidi onu Budalu prica sa tranzistorom"
E sad ti ljudi diskutuju o mobilnim Telefonima o GPS itd.
Mozda si ti i nekoliko jos na ovom Forumu tata-mata za Racunare i u to sam siguran bar 100 puta bolji od mene ali Care opet ponavljam da se sve vrti oko zapada i da tamo prvo nesto pocinje.Shvatices(iskreno se nadam i zelim)da nije sve bas tako kako ti mislis.

Šta drugo reći, nego KATASTROFA...
smiley_emoticons_doh.gif

A ko kaze da ne bi imao i sa "originalnim"???
Evo ovako Care:
12.Marta 2003(na dan Djindjicevog Ubistva)trebali su u ovom Stanu da mi prikljuce Internet.Imao sam neki krdzavi PC,nije vazno,bitno je bilo da imas Instaliran Windows XP (to je bio uslov da nemoras od njih da kupis Mreznu Karticu koja je onda kostala nekih 60 Evra) a ja sam imao 98-icu.I tako preko negog Prijatelja dobijem ja "divlji"Winows XP Prof.
Instaliram dodju ovi prikjuce Internet i tako to radi jedno pola Godine.Dobijem ja redovno Update i jednog dana dole u desnom uglu opet pise da su novi Update za moj PC spremni za Instalaciju-kad ono ne mogu da Instaliram jer pise da moj Windows nije Legalan.Sta da radim ubacim ja ponovo CD i tako to traje i radi nekoliko dana.E jednog lepog Dana za svaku stranicu koju na Internetu trebalo mi je 10 minuta da je otvori pa sta cu jadan zovem Servis(znam sad ce mnogi da kazu "sta ce ti Servis za Kompjutere" ali ne mozemo bas sve sami da sredimo(neko se razume u Hardvere neko u Software,neko u Automobile-samo su Poljaci ovde Majstori za sve-oni znaju da moluju,oni su Vodoinstalateri,Elektricari itd,jednom recju majstor za SVE,a od toga nista(sto je i logicno,zar ne)).I tako dodje Tip iz Servisa tu negde 50 i kusur Godina(sto me je onda iznenadili jer sam mislio da se uglavnom mladi ljudi razumeju u Racunare,ali sam kasnije video da ima dosta "staraca"koji su maheri na Racunarima(ima jedan Forum u Nemackoj gde je Moderator deka koji ima 74 Godine-Verujte mi Ljudi taj kao da je izmislio PC-nema sta nezna),no da ne duzim(al sam razvezo,jel da?) tip kaze meni posle par tipkanja na Tastaturi-Gospodine ovaj Windows nije Original(neznam i ne pitajte me otkud je mogao da sazna).Znate li da je to zabranjeno i da mogu da vas Prijavim.Nije hteo da pipne dalje PC otisao i ja sta cu brze bolje kupim u obliznjoj prodavnici Original Windows Home i tako sam se izvukao.
Poenta je u tome sto ovde nece niko da ti popravlja PC ako na njemu ima nelegalnih stvari(ustvari zasto potvrdjujes kad skidas neki Program sa NET-a ono kao da oni nisu odgovorni ako se nesto desi i onda stisnes O.K. i tako oni skinu ljagu sa sebe a ti radi posle sta hoces.
Eto toliko o tom "divljem" i Legalnom od mene-mislim da ste me razumeli sto sam toliko "zapeo".

E to me bas zanima kako je to moguce.Ja u Inostranstvu ne poznajem nikoga,ama bas nikoga ko ima nelegalan Windows.Ja sam cak clan nekoliko stranih Foruma gde je samo pitanje oko nelegalnih stvari zabranjeno!Zato mislim da Tvoj UJAK,nemoj da se nadjes uvredjen,LAZE ili zeli da se napravi VAZAN ili pak da kaze(negde u drustvu) kako je on veliki Patriota pa cak i u Inostranstvu radi ono sto se radi kod nas!
Nece moci nikad niko da mi dokaze i potvrdi da je Nelegalni bolji od Legalnog Windowsa.
Kada bi se neka Inspekcija potrudila da malo zavede red toj Pirateriji bilo bi Blago nama.

Ne laže me ujka. Ja sam mu lično jedno veče instalirao win ( naravno, divljak). Na poslu koristi linux, a na poslovnom notebook-u ima win ( pretpostavljam da je taj legalan).

Back