LDP jedini izbor za evropsku Srbiju!

glas za LDP?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ovo je avatar za tebe
images

ЛДП овако функционише: Изигравају чистунце и лове вештице, дигну џеву, тра-ла-ла-ла...онда од власти или најјачих коалиционих партнера у локалној власти добију неколико уносних послића и легну на руду...А када им понестане за "подизаче", опет у круг...:)

Ne razumem sto si pomenuo Kosovo posle 5 vekova? Govorio sam o odlasku Kosova sada, pre par godina, a dolasku Vojvodine 1918.

Raska i Vojvodina ce otici ako treba da odu. Za sada nema potrebe, ali ako se stvari okrenu, uvek treba ostaviti to pitanje. Kao sto treba ostaviti pitanje da se republika Srpska pripoji Srbiji.
Ako se već baviš istorijom, onda znaš da je Kosovo bilo izgubljeno 1389, ali je ponovo vraćeno u okrilje srpske države 1912.

Sada Kosovo trenutno egzistira kao samoproklamovana nezavisna država pod pokroviteljstvom velikih sila. Šta će se desiti za 100 godina, što je relativno mali istorijski period, niko danas ne može da kaže sa sigurnošću.
No, ako država Srbija krene da se olako odriče delova svoje teritorije, onda (plašim se) navući ćemo sebi mnogo više bede na vrat nego što je trenutno imamo.

I niko na svetu neće poštovati beskičmenjake koji rade isključivo ono što im nalože zapadne (ne baš prijateljski nastrojene) sile. Mi pre svega trebamo raditi na izgradnji i svog spoljno-političkog imidža, ali (još važnije) na oživljavanju sopstvene privrede.
Priznanje Kosova sa naše strane bi značilo da smo još veći beskičmenjaci, a to nikako ne bi pomoglo ni podizanju našeg ugleda, a ni našoj privredi.

Ako se već baviš istorijom, onda znaš da je Kosovo bilo izgubljeno 1389, ali je ponovo vraćeno u okrilje srpske države 1912.

Sada Kosovo trenutno egzistira kao samoproklamovana nezavisna država pod pokroviteljstvom velikih sila. Šta će se desiti za 100 godina, što je relativno mali istorijski period, niko danas ne može da kaže sa sigurnošću.
No, ako država Srbija krene da se olako odriče delova svoje teritorije, onda (plašim se) navući ćemo sebi mnogo više bede na vrat nego što je trenutno imamo.

I niko na svetu neće poštovati beskičmenjake koji rade isključivo ono što im nalože zapadne (ne baš prijateljski nastrojene) sile. Mi pre svega trebamo raditi na izgradnji i svog spoljno-političkog imidža, ali (još važnije) na oživljavanju sopstvene privrede.
Priznanje Kosova sa naše strane bi značilo da smo još veći beskičmenjaci, a to nikako ne bi pomoglo ni podizanju našeg ugleda, a ni našoj privredi.
Ха, ха, ха, па басиста кад би мислио морао би да ангажује оно што нема, мозак и срце.
Овако му је једноставније да гмиже и правда то, него да заступа нешто што треба разумети и бранити.
С таквима се не расправља, то се гази.

Nisam bas siguran. Medjunarodni sud pravde kaze drugacije, odnos Albanaca i Srba kaze drugacije... Nije zato sto mi je to struka, ali uveo bih istoriju kao obavezan predmet za sve skole i fakultete! Potrebno je shvatiti istorijske procese, a ne samo znati godine napamet. Vremena se menjaju. Sticajem raznih okolonosti o kojima moze da se diskutuje, Srbija je izgubila Kosovo. Mnoge licnosti i mnogi dogadjaji su krivi za to. Kada mi neko kaze da je Kosovo Srbija, samo ga pitam cija je onda Vojvodina. Kao sto su Srem, Banat i Backa istim tim istorijskim procesima, jakim licnostima, velikom politickom borbom (pre svega Svetozara Miletica) izborili spajanje sa Srbijom, tako isto i Kosovo odlazi. Mora se prihvatiti realnost. Setite se velikih drzava kroz istoriju, a sta je ostalo danas od njih. Svim prvoslavcima najveci zal treba biti gubitak Carigrada. Zasto se ne pokrene pitanje vracanja Carigrada? Prosto jer je nemoguce. Nisu vise takve okolnosti...

istoriju i imas u svim skolama, sad, na fakultetima nam bas i nije toliko potrebna. a nasa istorija je malko problematicna, nije sve samo u godinama, slazem se, ali isto tako mnogi istorijski fakti nam i dan danas nisu bas najjasniji.
dalje, stvarno mislim da ne mozes porediti carigrad i kosovo. msm te dve stvari su neuporedive, iz prostog razloga sto se bavimo aktuelnim politickim temama a ne onima iz srednjeg veka. kosovo je sastavni deo republike srbije od 1912 godine. i kao takvo je bilo u sastavu srbije, sve dok kasapi nisu odlucili da im je potrebna privatna drzava kako bi mogli neometano da se bave osnosvnim privrednim granama - trgovinom drogom, ljudskim organima, belim robljem, oruzjem. a sve to je odgovaralo i zapadnoj alijansi koju su (a i jos uvek) finansirali sefovi albanske mafije.
dakle, nema potrebe da se osvrcemo na ono sto je bilo pre 4, 5, 6 vekova, dovoljno je da se osvrnemo u 20-ti vek i saberemo 2+2.
realnost nam ne smeju biti teroristi, ucene i ostalo, realnost treba da bude kosovo u sastavnom delu srbije, kao sto i jeste.

ЛДП овако функционише: Изигравају чистунце и лове вештице, дигну џеву, тра-ла-ла-ла...онда од власти или најјачих коалиционих партнера у локалној власти добију неколико уносних послића и легну на руду...А када им понестане за "подизаче", опет у круг...:)

A sto za 'podizace'?:think: Posto su luzeri, verovatno vise koriste zuto ili metadon, kokain je ipak droga za uspesne ljude:roll:

Poslednja izmena:
A sto za 'podizace'?:think: Posto su 'luzeri', verovatno vise koriste zuto, kokain je ipak droga za uspesne ljude:roll:

Успешном и јаком човеку успех је најјача "дрога" и подизач. Дрога је само за слабиће који виде окружење у искривљеним наочарама...И тако мисле да "мењају" свет...:)

I ja bih pre glasao za SNS nego za DSS,SRS, Palmu, a Velju ne bih ni uzimao u obzir, njega bih u tor medju svinje da se valja u blatu.
Хвала другар :)
Иначе, мислим да би за Србију најближе идеалном била коалиција десно-центристичких конзервативаца и типичних либерала (не ово нит вино нит вода као Г17 и ДС него прави либерали попут британског ЛДП). Дакле, нешто као у В. Британији, гдје заједно владају Конзервативна странка и Либерално-демократска партија.

Иначе, лично сам доста протржишно оријентисан у економији. Да сам још мало либералнији био бих фридмановац, ајде овако можемо рећи да сам тачериста.

Shommy, da li se to kod tebe primecuje, da si malo povodljiv i prevrtljiv?
P.S. Ne mislim nista lose...

Back