hvala na dobrodoslici ...
sto se tice reinih roditelja , to je za nepovjerovati jer kod nje u porodici su uvijek svi bili smedji ili cokoladni kako mi vise volimo reci , samo neki cukuncukuncukun deda da je bio crni ... tako da ni sama ne znam sta da radim ... Mama joj je iz Hrvatske , i to iz pravo dobrog legla , ona je tragacica mina !! Al ja ovdje nisam nigdje nasla nitijednog smedjeg labradora , nasla sam joj jednog crnog za parenje , to nam je za sada najjaci kandidat ...meni nije u interesu ni leglo , ni pare nego ona i njeno zdravlje , jer nasa reica je kada je dobila prvu menstruaciju i tjeranje imala je laznu trudnocu , sto kazu ako je bila prva bit ce i svaka ostala , a to nije dobro ...pa je kupila igrackice svoje , pa sklupljala dekicu i sve to stavlja sebi na sikice i stomacic , a cak joj je i mljeko curilo iz bradavica , cak je sebi zadnji put sebi razderala bradavicu i onda smo se konsultovali sa veterinarom , pa su nam rekli ili kastriranje ili parenje, a svakako smo je mislili pariti a nikako je ne bih kastrirala jer znam da je za zenkino zdravlje i dalji zivot preporucljivo da se barem jednom pari , i naravno okoti ...
tako da ako neko ovo cita ko je u Bosni i Hercegovini , i da nam je blizu a ima cokoladnog labradora muzijaka , i pario bi ga sa nasom reicom , neka nam se javi ...
a kako da znam koji od njih nosi koji gen! ne znam to mi nekako nije pouzdano ...