Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo nase (jos uvek ne znamo sa sigurnoscu) mlade buduce mamice :)

alfa4-1.jpg

alfa1-1.jpg

AlfaiNora-1.jpg

Sa Hrkijem...
alfa2-1.jpg

Potreban mi je savet, objasnjenje, u sto kracem roku. Planiram da uzmem labradora, crnog, stene. Ali trenutno ne mogu da nadjem nista osim zutih ili jednog crnog starog 7 meseci. Interesuje me koliko to kuce moze da bude i da li je vec nauceno od strane vlasnika, pa me brine hocu li uspeti da ga vaspitam sta sme, a sta ne sme da radi!?

Moj ima 8 meseci i tek pocinjemo da ucimo!!!!!! Pazi uz puno paznje i ljubavi mozes sve!!!!! Idi vidi psa i vidi u kojim je uslovima gajen tih 7 meseci, to je jako bitno jer ako je istraumiran onda ces se pomuciti!!!! Elem idi tamo i vidi psa!!!! pridji mu i nek ti omoguce par minuta nasamo sa njim i videces kako stvari stoje!!!!! Ako je umiljat i dobar uzmi ga, ali proveri papire i zdravstveno stanje psa!!!!! Srecno i javi sta je bilo!!!!!
Obavezno proveri zagriz!!!!

upravo tako, cas deluje ko debeljuca a cas ko dugonja!!!!! Skroz je smesan!!!!!!
Mene je Jeca(astorela) upozorila na ovaj ekstra smesan deo price kad su neskladni i kad ti svaki dan izgledaju drugacije, bukvalno ko preko noci da se menja!!!!!! Moj mali medic!!!!!Obozavam ga!!!!!

.......moj Bruno je bas prije nekih dva dana digao prvi put nogu dok je piskio.Sad ima 8 mjeseci

Htjela bih da znam da li mu rep uvijek treba da stoji vodoravno(naravno kada je u setnji)?

E pa jedino sto znam je da rep ne sme da ide na gore i da se savija,Dakle mora biti ravan i negde u ravni sa guzom!!!!!Mozda malko iznad guze moze da se tolerise!!!!Ali nikakvo savijanje u srp ili slicno ne bi smelo!!!!

hvala na dobrodoslici ...
sto se tice reinih roditelja , to je za nepovjerovati jer kod nje u porodici su uvijek svi bili smedji ili cokoladni kako mi vise volimo reci , samo neki cukuncukuncukun deda da je bio crni ... tako da ni sama ne znam sta da radim ... Mama joj je iz Hrvatske , i to iz pravo dobrog legla , ona je tragacica mina !! Al ja ovdje nisam nigdje nasla nitijednog smedjeg labradora , nasla sam joj jednog crnog za parenje , to nam je za sada najjaci kandidat ...meni nije u interesu ni leglo , ni pare nego ona i njeno zdravlje , jer nasa reica je kada je dobila prvu menstruaciju i tjeranje imala je laznu trudnocu , sto kazu ako je bila prva bit ce i svaka ostala , a to nije dobro ...pa je kupila igrackice svoje , pa sklupljala dekicu i sve to stavlja sebi na sikice i stomacic , a cak joj je i mljeko curilo iz bradavica , cak je sebi zadnji put sebi razderala bradavicu i onda smo se konsultovali sa veterinarom , pa su nam rekli ili kastriranje ili parenje, a svakako smo je mislili pariti a nikako je ne bih kastrirala jer znam da je za zenkino zdravlje i dalji zivot preporucljivo da se barem jednom pari , i naravno okoti ...
tako da ako neko ovo cita ko je u Bosni i Hercegovini , i da nam je blizu a ima cokoladnog labradora muzijaka , i pario bi ga sa nasom reicom , neka nam se javi ... :)
a kako da znam koji od njih nosi koji gen! ne znam to mi nekako nije pouzdano ...

Znaci da Rea onda nosi crni i coko gen,i najbolje bi bilo da se upari sa psom koji je crn a nosi coko gen,ili coko da nosi crni,gledaj te da pas nema zutih predaka.
Ja sam u potpunosti protiv kastriranja,svako moze da "podnese" jedno leglo to je sigurno,i mnogo je bolje za nju da barem jednom bude mamica:mrgreen:

Back