mmaher
Stara legenda
- Poruka
- 89.217
Znaci treba da vozim na plin jer mi auto izbacuje greske i jer mi ovi nasi stavljaju krdzu od plina?
A zar nije prica da lose gorivo steti motoru kako dizel tako i benzin? Zar je to kod plina drugacije?
Ili cete da kazete da jeste pa da se slatko nasmejemo.
Pa ne izbacuje gresku zato sto je dobro nego zato sto nesto ne valja.
Cuo sam se malopre sa tim drugarom sto se vratio sa mora i kaze da je isao na dijagnotiku i da mu je izbrisana greska ali da mu auto slabo vuce i da tek preko 3000 obrtaja kao da probije i onda ide a nedavno je stavio nove filtere na plinski uredjaj. Prosle godine je cistio i benzinske dizne i opet ima problem.
I jel to ta lepota voznje na plin? I da se razumemo to nije auto sa ugradjenim plinom ovde nego preko a vec mu je crkao i plinski kompjuter pa je dao za polovan 100 eura jer je nov bio 280 koliko su mu trazili u Bg jer je uredjaj LandiRenzo a sad misli da su mu i plinske dizne otisle a za taj uredjaj su minimalno 50 eura po komadu.
Sta zakljuciti iz ovoga?
Pa to da nema veze na koje gorivo vozis jer ce svaki auto da te sluzi bio to benzinac,dizelas ili plinas ali sve to samo ako je auto presao normalnu kilometrazu.Sta je normalna kilometraza to cete sami oceniti ali ja mogu da kazem da ovaj njegov auto sad ima 250k km i da pravi probleme kao sto sam ja imao jednog Audi A6 pa sam mu morao skidati glavu jer su mu se potrosili sicevi ventila na dva cilindra pa me reparacija glave kostala 250 eura a inace bi to bilo preko 300 ali su mi radili drugari i ubacivali prstenove od neke jake legure da bi sicevi ventila trpili plin.
Toliko o tome kako plin ne steti motoru i kako mu produzava vek.
a jesi li na tom audiju koristio kapalicu sa aditivima?verovatno ne...zato su ti i otishli sicevi ventila...
plin je agresivnije gorivo od benzina, i zato kod pojedinih automobila mora da se stavi kapalica...
jer ti u benzinu imash pun kufer aditiva a u plinu nemash jer se sa plinom i kuva, pa bi bilo malo nezgodno da ti ruchak mirishe na aditive...
shto se tiche plinskih dizni, ako hocesh da platish, uzmesh Dragon dizne, jesu skupe, ali imaju garanciju 150 hiljada...pa ti vidi...
ne mozhesh da nshto platish jeftino a da bude dobro...
BRC je izmislio sistem ubrizgavanja technog plina kroz benzinske dizne, pritom, ubrizgava bez isparivacha, dakle hladan plin,
i to smanjuje potorshnju za 10 posto koliko i snage dobijash...
ali taj sistem je tek u razvoju, ne mozhe na sve automobile i koshta od 3 do 5 hiljada evra...
dakle, ako hocesh da volish, morash da znash da ljubish....