Kvalitet goriva u Srbiji

Ma to plinasi drombuljaju kako opni imaju ekolosku svest a to kazu kad ne mogu da objasne ljudima da je na dizel lepse da se vozi i kad nem mogu da objasne kako to oni na plin imaju najpovoljniju potrosnju. :D
Tihi ja sam bio u Nemackoj i na svakoj pumpi je bio i fgas tako da nemoj da lazes ljude da nemci nemaju infrastrukturu kad je imaju nego nece da se zezaju sa plinom i da placaju ugradnju i da jos posle misle jel prebacio ili nije.
Kazes da voze dizelase stare do 4 godine pa sto onda onoliki broj kola sa dizel motorom na ulicama starih i po 10 godina? Pricas price za malu decu i ne znam ko to moze da poveruje u tvoju pricu.
Tihijev cale je imao ekolosku svest jos 90-tih? Ma da sigurno samo sto znam i ja komsiju koji je pretakao nekom noznom pumpom iz plinskih boca u svoju Ladu i svi su mu se smejali i gledali ga cudno jer tad gorivo nije bilo ni blizu ovako skupo i moglo se voziti normalno ali pirocancima i kad bi dao dzabe oni bi izmislili nesto sto bi im jos smanjilo i to dzabe pa i da zarade.
@oscar2215
To sto se nemcima moze ne znaci da ne bi voleli da produze vek svog motora i da cuvaju prirodu kad vec mogu nego jednostavno nece da ulazu u nesto sa cim ce imati problem.Imaju pumpe sa gasom i dalje voze u veoma velikoj vecini dizelase koji su skoro pa izjednaceni sa benzincima bez gasa.Sto bi im bilo tesko da na te benzince nabace jos i LPG i eto raja jer se voze duplo jeftinije i cuvaju prirodu? Sta je njima problem da daju jos 1000 eura za plinski uredjaj kad imaju para? Pa nece jer znaju da plin steti motoru i da ce mu skratiti vek a onda moraju da vise i po majstorima koji kod njih deru a ne kao kod nas gde je maltene svako svoj majstor.
Neka pogleda Tihi strukturu vozila na plin sa nasih oglasa koje je spomenuo pa ce da vidi da je 70% tih vozila iz proslog veka i ta kola vozi uglavnom sirotinja koja je kao i on htela da zaebe drzavu i da se vozi duplo jeftinije.
Uostalom da tihi po obicaju obmanjuje narod svojim izmisljotinama evo i dokaza iz pomenute Holandije gde sam takodje ukucao BMW na plin i dobio 7 primeraka u seriji 3 koja je najrasprostanjenija ali je to smesna cifra naspram 736 dizelasa.
http://occasions.autoscout24.nl/?at...e=N,U&fromhome=1&intcidm=HP-Searchmask-Button
http://occasions.autoscout24.nl/?at...e=N,U&fromhome=1&intcidm=HP-Searchmask-Button
Ili ajde jos par primera.Reno Megan u svega 191 primeraka na plin naspram 1233 dizelasa.

Pa kako sad to da ima tako malo plinasa kad im je struktura daleko bolja nego kod nemaca ?:hahaha:
Pa zato sto ljudi znaju da se auto vizi ili na dizel ili na benzin a nikako na plin jer ce upropastiti svoje motore satim gorivom koje im pravi probleme.
Toliko o tome koliko vas Tihi ovde nabedjuje i pogresno informise jer je verovatno u nekom poslu sa plinom ili njegovim komponentama ili cak ima i servis za ugradnju jer to od nas niko ne zna sta god on nama pricao.:hahaha:
Argumenti Tihi pokazuju da su i u svetu tj Evropi ljudi svesni da je plin statn i da nema nista od tvoje najjeftinije voznje i ekoloske svesti ma sta ti ovde servirao na forumu jer "Na dizel i benzin se vozi a na plin kuva.".:bye:
Cak i Honda Accord u dizelasima broji 16 naspram 4 na plin tako da ovo jos vise potvrdjuje sta je pravo gorivo a na sta se kuva.:D

Poslednja izmena:
Autoscout24

гас (лпг и цнг заједно) 8.036 возила

дизел 435.169 возила

бензин 552.715 возила

Ово је тренутна понуда свих аутомобила без обзира на годиште на поменутом сајту

mobile.de

гас (лпг и цнг заједно) 18.554 возила

дизел 611.094 возила

бензин 826.160 возила

Изгледа да смо ми Срби највећи еколози, барем ови форумски мрсомуди. :)

Смео би да се кладим да бар 90% возача на плин у Србији исти не користи из еколошких разлога
Do sada nisam čuo ni sa za jedan primer da neko vozi iz ekoloških razloga. Čemu ekologija u Srbiji kada ja vozim na plinu, a onaj sa G2 ili Tamićem kad da gas uzbrdo meni zapuši filtere za vazduh i motor mi se ugasi (ne bukvalno). Jedino da kupim hibrid i da ga vozim na EM dok sam iza njih.
Doduše, prijatelj iz Holandije je kupio Renault Espace 2.0t na plinu da mu služi za odmor po Srbiji i Grčkoj i kupio ga je, kaže od nekih hipija. Puni para, ugradili plin da čuvaju okolinu, ne da bi uštedeli. Prvi put da čujem primer da neko ugrađuje plin zbog toga.
Vozio sam taj auto, mislio sam da nešto nije u redu oko plina, jer nije imao snage da povuče, međutim crevo turbine puklo. To je sređeno za male pare i auto je vukao kako i treba. Ne može da poleti, 163ks za onoliki auto je potaman.
Taj uređaj, mislim da je Prins, je prebacivao na plin odmah, iako je hladan motor.

Do sada nisam čuo ni sa za jedan primer da neko vozi iz ekoloških razloga. Čemu ekologija u Srbiji kada ja vozim na plinu, a onaj sa G2 ili Tamićem kad da gas uzbrdo meni zapuši filtere za vazduh i motor mi se ugasi (ne bukvalno). Jedino da kupim hibrid i da ga vozim na EM dok sam iza njih.
Doduše, prijatelj iz Holandije je kupio Renault Espace 2.0t na plinu da mu služi za odmor po Srbiji i Grčkoj i kupio ga je, kaže od nekih hipija. Puni para, ugradili plin da čuvaju okolinu, ne da bi uštedeli. Prvi put da čujem primer da neko ugrađuje plin zbog toga.
Vozio sam taj auto, mislio sam da nešto nije u redu oko plina, jer nije imao snage da povuče, međutim crevo turbine puklo. To je sređeno za male pare i auto je vukao kako i treba. Ne može da poleti, 163ks za onoliki auto je potaman.
Taj uređaj, mislim da je Prins, je prebacivao na plin odmah, iako je hladan motor.

Prins pravi najbolje TNG uredjaje ali oni ubedljivo i najvise kostaju tj duplo skuplje nego konkurencija.

Sve u semu ovi sto voze raspale dizelase sa produvalim diznama, turbinama , i crknutim/repariranim pumpama za gorivo - neka to i dalje cine nemam volje dai h ubedjujem da je to pogresno.

Uostalom to je nama koji vozimo na TNG na korist - jer su zbog toga benzinska vozila koja mi kupujemo jeftinija :)

Drugari mnogo preskacete. :rtfm:
Samocitiracu se jos jednom sa prethodne strane

naravno vecina ogromna prvo stavlja u prvi plan ekonomicnost, ali tu je istovremeno prisutan i ekoloski faktor jer vozila na TNG daleko manje zagadjuju nego dizelasi i benzinci, narocito u odnosu na dizelase.

Zato ne vidim zasto svi koji imaju benzince ne bi vozili na TNG, jer imas tu ekonomski faktor , gde se vozis jeftinije , plus i ekoloski jer ti vozilo daleko daleko manje zagadjuje atmosferu.

Занемарује се једна битна ствар, а то је ''фабрички плин'', све што се у Србији зове фабрички плин све је накнадно уграђивано на већ постојеће бензинске агрегате. Познајем људе који су куповали нове аутомобиле различитих произвођача и који су уграђивали плинске уређаје да им је овлашћени продавац признавао гаранцију али још нисам видео да је неко купио аутомобил у који је фабрика попут опела, вагена, аудија, мерцедеса, пежоа и тд. уградила гас и да је као такав аутомобил изашао из фабрике и стигао код нас у салон. Волео би да ми неко да линк до понуде нових аутомобила код нас са гасом, живо ме занима како то изгледа, које уређаје уграђују и колико кошта такав ауто у односу на бензинца без уређаја. Хвала у напред.

Evo i big river je dokazao da se u Nemackoj i generalno u EU, vise voze benzinci, vidi se po oglasima, sad tamo se manje vozi daleko na TNG jer nema izgradjene mreze pumpi.

U Nemackoj i Austriji naci TNG na pumpi je prava retkost.

Ja kad sam bio u Austriji, 15 dana, nasao sam plin da sipam samo na jednoj OMV pumpi kroz Nemacku gde prolazi autoput Salcburg - Insbruk . Posle kad sam picio po skijalistima i malim mestima nisam nigde nasao da sipam TNG i ako sam posetio preko 30 pumpi, samo je na jednoj pumpi u Otztalu mogao da se sipa CNG tj metan.

Ista je situacija u Grckoj, naci TNG je dosta retko bilo sve do skora, kada su nasi i bugarskoj turisti u vecoj meri poceli da letuju na Halkidikiju onda su njihove pumpadzije tamo ubacile TNG na dosta pumpi pre toga je samo u Solunu i to na samo jednoj ili dve pumpe bilo moguce sipati TNG.

U Makedoniji, Bugarskoj, Srbiji, BIH, Hrvatskoj, Sloveniji mozes da sipas skoro svuda.

Zato se tamo ne vozi TNG, zato sot je mreza pumpi koje imaju to gorivo u ponudi jako jako retka i slaba.

Pa ni ja prvi nisam vozio na TNG dok se u mom mestu nisu napravile prve pumpe.

Glavni razlog sto se kod nas forsiraju dizelasi , je sto je na njima najveca zarada uvoznicima .

I vecina naroda sa mozgom je jos u vremenu Golfa dvojke, gde si u te stare dizelase mogao da sipas sta oces i da teras bez da ti crknu dizne i turbina.

Sada sa novim dizelasima je sve skroz drugacije, ali vecina to ne zna i to nauci tek kada im se pokvari auto.

Занемарује се једна битна ствар, а то је ''фабрички плин'', све што се у Србији зове фабрички плин све је накнадно уграђивано на већ постојеће бензинске агрегате. Познајем људе који су куповали нове аутомобиле различитих произвођача и који су уграђивали плинске уређаје да им је овлашћени продавац признавао гаранцију али још нисам видео да је неко купио аутомобил у који је фабрика попут опела, вагена, аудија, мерцедеса, пежоа и тд. уградила гас и да је као такав аутомобил изашао из фабрике и стигао код нас у салон. Волео би да ми неко да линк до понуде нових аутомобила код нас са гасом, живо ме занима како то изгледа, које уређаје уграђују и колико кошта такав ауто у односу на бензинца без уређаја. Хвала у напред.

Ima to kod nas u ponudi odavno, vecina dilera novih automobila nudi tu pogodnost, i ugradjuje ti se plinski uredjaj u nekom od renomiranih TNG servisa, tipa AC RASIC, i priznaje ti se garancija, jedina mana je sto takva ugradnja kosta skuplje, jer diler, zeli da zaradi na tome sto ti je pruzio pogodnost da ugradis TNG U nov auto i zadrzis garanciju.

Evo na primer Stojanov DOO nudi ugradnju u sva FIAT vozila bez problema

http://www.stojanov.rs/ugradnja-tng-uredaja-za-vozila-iz-fiat-grupe/

Evo i big river je dokazao da se u Nemackoj i generalno u EU, vise voze benzinci, vidi se po oglasima, sad tamo se manje vozi daleko na TNG jer nema izgradjene mreze pumpi.

U Nemackoj i Austriji naci TNG na pumpi je prava retkost.

Ja kad sam bio u Austriji, 15 dana, nasao sam plin da sipam samo na jednoj OMV pumpi kroz Nemacku gde prolazi autoput Salcburg - Insbruk . Posle kad sam picio po skijalistima i malim mestima nisam nigde nasao da sipam TNG i ako sam posetio preko 30 pumpi, samo je na jednoj pumpi u Otztalu mogao da se sipa CNG tj metan.

Ista je situacija u Grckoj, naci TNG je dosta retko bilo sve do skora, kada su nasi i bugarskoj turisti u vecoj meri poceli da letuju na Halkidikiju onda su njihove pumpadzije tamo ubacile TNG na dosta pumpi pre toga je samo u Solunu i to na samo jednoj ili dve pumpe bilo moguce sipati TNG.

U Makedoniji, Bugarskoj, Srbiji, BIH, Hrvatskoj, Sloveniji mozes da sipas skoro svuda.

Zato se tamo ne vozi TNG, zato sot je mreza pumpi koje imaju to gorivo u ponudi jako jako retka i slaba.

Pa ni ja prvi nisam vozio na TNG dok se u mom mestu nisu napravile prve pumpe.

Glavni razlog sto se kod nas forsiraju dizelasi , je sto je na njima najveca zarada uvoznicima .

I vecina naroda sa mozgom je jos u vremenu Golfa dvojke, gde si u te stare dizelase mogao da sipas sta oces i da teras bez da ti crknu dizne i turbina.

Sada sa novim dizelasima je sve skroz drugacije, ali vecina to ne zna i to nauci tek kada im se pokvari auto.

Jel ti citas ponekad svoje postove?
Sta opet laprdas kad si samo koji post ranije rekao kako Holandija i Italija imaju izgradjenu infrastrukturu za plin a sad pricas da se u Nemackoj i Austriji na plin ne vozi jer ga nema na pumpama.
Pa sto onda ne voze i u Holandiji kad tamo ima plina na pumpama?:hahaha:
I ono sto je bitno znati tj da dopre do tvoje svesti je da sam ja rekao na sta se vozi i da je odnos dizel benzin izjednacen ali na plin ne fermaju da voze. A sto bi i vozili pa da imaju problem?:)
Naknadna ugradnja plina nije fabricka ugradnja plina i to nikako ne moze biti isto pa tako i svi ti ovlasceni prodavci ne prodaju kola sa fabricki ugradjenim plinskim uredjajem nego kod nekog Pere ugrade a kao daju ti garanciju i ono sto bi kod tog istog Pere ugradio za 400 sad moras da platis 800 da bi ti vazila garancija.Ne lici li ovo na neki vid ucene ili mozda vise naplate da bi mogli da ti ispostuju popravku jer ce plin verovatno uciniti nesto motoru? Ako je po Tihom zar ne bi bilo logicno da cena plinskog uredjaja ostane ista jer plin cuva motor?:hahaha:
Inace znacenje fabricki plin preko podrazumeva pojacane ventile i neke sklopove motora kao i slabiju snagu motora sto se vidi u saobracajnim dozvolama. Dosad sam x puta video saobracajne dozvole takvih kola gde obicno umesto standardne snage uvek stoji bar 1 kw manje pa tako umesto 66kw stoji 65kw i slicno.

Па ја сам лепо назначио шта подразумева реч фабрички, то значи да је аутомобил из фабрике изашао са уграђеним плинским уређајем, а не да је накнадно неки продавац уграђивао уређај. А ако је овај опет реплицирао на моје постове ****** шта ћу му ја кад није у винкли, поновио сам безброј пута да то не ради и да његове постове не видим.

Па ја сам лепо назначио шта подразумева реч фабрички, то значи да је аутомобил из фабрике изашао са уграђеним плинским уређајем, а не да је накнадно неки продавац уграђивао уређај. А ако је овај опет реплицирао на моје постове ****** шта ћу му ја кад није у винкли, поновио сам безброј пута да то не ради и да његове постове не видим.

kod nas imash punta sa fabrichkim plinom, ugradjuju mu Landi Renzo sistem,
medjutim, deru na redovnim i vanrednim pregledima...to nije niormalno...
samo pregled, vizuelni, motornog prostora, koshta 4000 dinara!
ni za shta! to je chist lopovluk...
inache, nashi strichnjaci ili kako vec da ih nazovem, recimo ne priznaju fabrichki ugradjen metan kod Opela...
bio nam u servisu tip sa Opel Merivom, iz nemachke, fabrichki instaliran metanski sistem,
i ovi nashi idioti mu ne priznaju atest(!!!) vec je chovek morao da deinstalira fabrichki ugradjen metan,
jer nece da mu daju da registruje auto sa tim sistemom!
ej bre Srbijo medju njivama!!!

Evo zasto nikada necu kupiti dizel.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4991675/dodge_nitro_28_sxt/

Covek je kupio GANC NOV AUTO u Srbiji, i na 100.000 km crkle su mu dizne. I to je sipao gorivo u Novom Sadu gde je uz Beograd mislim najkvalitetnije i nije vredelo. I to jos auto nosi VM motori dizel motor, koji mislim ima Bosch dizne, i to je vrlo dobar i izdrzljiv dizel motor jedan od najboljih ali avaj.

Platio je zamenu dizni 3500 evra. To je preko 550 evra po komadu.

A auto star bio 3 godine kad su mu crkle i valjda bi trebalo da auto bude u garanciji al ko sto znamo uglavnom niko ne daje garanciju na dizne, osim u slucajevima kad se utvrdi da crkavaju zbog fabricke greske.

Vise on dao za dizne nego sto sam ja dao za ceo auto . Doduse moj je stariji 9 godina, al opet sto je mnogo mnogo je.

I onda mi nije jasno cemu se nadaju ovi koji kupuju dizelase stare 10tak godina kad vidimo sta se desava ljudima koji voze ganc nove automobile sa dizel motorima.

Poslednja izmena:
Kao prvo taj auto nema 6 nego 4 cilindra.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2930
Kao drugo otkud ti znas gde je on sipao gorivo? Jesi sedeo sa njim i vozio se ili ti je opet neki drugar pa da znas? Ili pretpostavljas posto vidis mesto odakle je?
Mozda je covek sipao lozak dok je bio jeftiniji i desilo se sta se desilo. To samo on zna sta je sipao.
A sto se tice dizelasa starih 10 godina pa ako pricamo na tvoj nacin zar onda te dizne vise nisu promenjene posto se menjaju na svakih 100k km po tebi?
Znaci ako su promenjene na 100k a auto sad npr ima 150k km to je obicnom coveku dovoljno da predje najmanje 50k km a to je prosecnom srpskom vozacu 5 godina.Znaci neko ce biti miran 5 godina i sta je tu lose a ovo je po tvojoj teoriji a inace je ona malo drugacija.

Kao prvo taj auto nema 6 nego 4 cilindra.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2930
Kao drugo otkud ti znas gde je on sipao gorivo? Jesi sedeo sa njim i vozio se ili ti je opet neki drugar pa da znas? Ili pretpostavljas posto vidis mesto odakle je?
Mozda je covek sipao lozak dok je bio jeftiniji i desilo se sta se desilo. To samo on zna sta je sipao.
A sto se tice dizelasa starih 10 godina pa ako pricamo na tvoj nacin zar onda te dizne vise nisu promenjene posto se menjaju na svakih 100k km po tebi?
Znaci ako su promenjene na 100k a auto sad npr ima 150k km to je obicnom coveku dovoljno da predje najmanje 50k km a to je prosecnom srpskom vozacu 5 godina.Znaci neko ce biti miran 5 godina i sta je tu lose a ovo je po tvojoj teoriji a inace je ona malo drugacija.

Daj bre Dule ko sipa loz ulje u nove dizelase sta pricas? To su sipali samo ovi sto voze matore stare dizelase.

Drugo u pravu si ima 4 cilindra ja sam mislio da ima 6 zato sto je preko 2500 kubika. Al opet ne menja cinjenicu da je covek dao 3500 evra za promenu dizni i to samo posle 100.000 predjenih kilometara.

Sto se tice goriva sigurno ga je sipao na pumpama , jer covek koji daje 30.000 eura za auto sigurno da sipa gorivo tamo gde se i sipa.

Sto se tice tih 10 godina starih auta, nesto sumnjam da su sa ganc novim diznama, jer retko ko prodaje auto nakon sto ulozi u njega hiljadu i vise evra u zamenu dizni.

Slazem se sa tobom da vecina ljudi o ovome ne razmislja, zato se kod nas i prodaju i dalje tako dobro dizelasi, ali opet ja licno ne bih nikada rizikovao sa time.

Zato i posle pucaju toliko para na opravke.

Njihova stvar. Meni licno odgovara da ljudi kupuju sto vise dizelase, jer posle meni ostaje mnogo benzinaca u ponudi po nizoj ceni.

Al ja licno ne bih nikad kupio dizelasa upravo iz ovih razloga koje sam naveo.

Nisam dovoljno dokon da provodim vreme kod majstora svako malo i nisam dovoljno bogat da ulazem po par hiljada evra u opravku auta koji realno vredi odprilike isto toliko.

Poslednja izmena:
Jedan moj drugar dobar, pricao sam verovatno vec kupio Mazdu 6 staru 8-9 godina, platio je bio 4800 evra, auto je stvarno super ovako izgledao , full oprema ,kozni enterijer, bose ozvucenje, ali brate - dizel. Za 2 godine koliko ga je vozio ulozio je preko 4000 evra u njega, tri puta mu je menjao dizne, karike , i jos ne znam ni ja sta sve . Na kraju je zamenio taj auto uz njegovu doplatu za Passata B5 , koji je isto jadan, jer kad mu da gas, na auspuh mu izbija crni dim sto je znak da su dizne i na tom autu pri kraju tj dotrajale.

I pazi sta kazu Dule u servisu Tehnomotive koji je specijalizovan za servisiranje dizelasa

Da li su mi injektori/dizne istrošeni?

Diezel injektori/dizne se troše i za razliku od benzinskih, zahtevaju promenu mlaznice, a ne čišćenje. Ovo je usled visokog pritiska i načina na koji se gorivo ubrizgava kroz brizgaljku. Znaci potrošenog injektora/dizne su povećana potrošnja goriva i crni dim. Pod normalnim uslovima mlaznica će trajati oko 100000km pre nego što bude zahtevala zamenu. Ova kilometraža može biti i veća u zavisnosti od tipa dizne i stila vožnje tokom tog perioda. TEHNOMOTIVE d.o.o. vrši remont svih tipova injektora/dizni, za sve poznate tipove Common Rail sistema. Pozovite nas kako bi Vam pomogli.

http://www.tehnomotive.com/faq/

Kazu da je zivotni vek dizelske dizne 100.000 km i posle toga mora da se menja mlaznica . Naravno neki izguraju i vise ali to je odprilike to. I onda servis, zamena mlaznice u proseku 150-200 evra po dizni ili kupovina novih ako je zamena nemoguca, ili se ne radi kao kod Siemensa....

Daj bre Dule ko sipa loz ulje u nove dizelase sta pricas? To su sipali samo ovi sto voze matore stare dizelase.

Drugo u pravu si ima 4 cilindra ja sam mislio da ima 6 zato sto je preko 2500 kubika. Al opet ne menja cinjenicu da je covek dao 3500 evra za promenu dizni i to samo posle 100.000 predjenih kilometara.

Sto se tice goriva sigurno ga je sipao na pumpama , jer covek koji daje 30.000 eura za auto sigurno da sipa gorivo tamo gde se i sipa.

Sto se tice tih 10 godina starih auta, nesto sumnjam da su sa ganc novim diznama, jer retko ko prodaje auto nakon sto ulozi u njega hiljadu i vise evra u zamenu dizni.

Slazem se sa tobom da vecina ljudi o ovome ne razmislja, zato se kod nas i prodaju i dalje tako dobro dizelasi, ali opet ja licno ne bih nikada rizikovao sa time.

Zato i posle pucaju toliko para na opravke.

Njihova stvar. Meni licno odgovara da ljudi kupuju sto vise dizelase, jer posle meni ostaje mnogo benzinaca u ponudi po nizoj ceni.

Al ja licno ne bih nikad kupio dizelasa upravo iz ovih razloga koje sam naveo.

Nisam dovoljno dokon da provodim vreme kod majstora svako malo i nisam dovoljno bogat da ulazem po par hiljada evra u opravku auta koji realno vredi odprilike isto toliko.

to niko nezna staje sipo verovatno nezna ni on ( mozdaje zaladjen ko amerikanac pa sipa benzin ) na mnoge pumpe ima mutljavine to nije nista novo , asta ako tip nezna ni

gumu da zameni sa njima je lako

Ti Dodge automobili za evropsko trziste su inace nevidjeno djubre u svim oblicima i motorizaciji tako da me ni malo ne cudi.

Ne bih se bas slozio, Ovaj auto ko auto je u sustini Jeep, sa italijanskim motorom VM Motori dizelom i bosch diznama. Jer ovaj auto je pravljen na platformi Jeep Liberty-ja i u sustini to je isti auto sa drugom znakom na haubi.

To je u sustini dobra kombinacija..

Ako su Bosch dizne lose , ja ne znam sta je onda dobro ?

Ne bih se bas slozio, Ovaj auto ko auto je u sustini Jeep, sa italijanskim motorom VM Motori dizelom i bosch diznama. Jer ovaj auto je pravljen na platformi Jeep Liberty-ja i u sustini to je isti auto sa drugom znakom na haubi.

To je u sustini dobra kombinacija..

Ako su Bosch dizne lose , ja ne znam sta je onda dobro ?

odkud znas daje bosch dizne ,, taj motor 2 , 8 neznam kakose pokazo , mislim da nema veze sa fiatov motor , koliko znam fiatov motor ima samo Dodge Journey 2.0 crd

i taj motor je dobar ,, moj stilo sa 270 000 km prve dizne fabricke

odkud znas daje bosch dizne ,, taj motor 2 , 8 neznam kakose pokazo , mislim da nema veze sa fiatov motor , koliko znam fiatov motor ima samo Dodge Journey 2.0 crd

i taj motor je dobar ,, moj stilo sa 270 000 km prve dizne fabricke

Evo pise ovde da su bosch dizne

http://www.commonraildiesels.com/pr...ro-new-bosch-diesel-injector-0445115067-p-665

Ti imas srece zivis u Nemackoj. Kod nas u Srbiji se masovno muva sa gorivom, narocito sa dizelom, mesa se sa zejtinom i drugim uljima i tu se ostvaruje ekstra zarada.

Zato kod nas sve vise crkava nego tamo kod vas.

Poslednja izmena:
kod nas imash punta sa fabrichkim plinom, ugradjuju mu Landi Renzo sistem,
medjutim, deru na redovnim i vanrednim pregledima...to nije niormalno...
samo pregled, vizuelni, motornog prostora, koshta 4000 dinara!
ni za shta! to je chist lopovluk...
inache, nashi strichnjaci ili kako vec da ih nazovem, recimo ne priznaju fabrichki ugradjen metan kod Opela...
bio nam u servisu tip sa Opel Merivom, iz nemachke, fabrichki instaliran metanski sistem,
i ovi nashi idioti mu ne priznaju atest(!!!) vec je chovek morao da deinstalira fabrichki ugradjen metan,
jer nece da mu daju da registruje auto sa tim sistemom!
ej bre Srbijo medju njivama!!!

И шта још осим пунта има фабрички гас? Волови наседају на шупље приче о фабричком гасу, а све накнадно уграђивано. Као имају гаранцију....а појма немају да то више није фабричка гаранција него им увозник или дилер даје гаранцију па кад нешто буде онда је куку леле. :)

Back