Kvalitet goriva u Srbiji

Tako mi je on rekao da je 1,8 sa 160 ks a posto ja nemam ni volje a ni zivaca da pratim vise modele i novitete a u toj klasi mi ne pada na pamet da uzmem benzinca.
Onda nisam odmah skontao o cemu prica i pretpostavio sam da se radi o JTS motoru.
Znaci Tihi ti kontas da su dizelasi losi na osnovu jednog primera automobila koji je mozda opran kompletno pa tako i motor i mozda mu je vlaga usla u komp i zato pravi probleme? Niste ni svesni koliko problema ima zbog tog pranja motora jer vlaga ulazi u elektroniku i posle nekog neodrdjenog vremena pocne da pravi problem. Zato ja svoje motore ne perem jer ne zelim problem.
Prosle nedelje je takodje Alfa 147 bila kod mog drugara majstora i takodje je riknuo kompjuter koji nisu uspeli da poprave pa su ga morali promeniti.
I kakve veze sad imaju dizne sa tim problemom? To je odlika italijanskih automobila do neke 2004 godine da imaju izrazen problem sa elektronikom.
CR motori su provereno dobri a pitanje je sta se sipa u njih ali eto kazes i sam da se sa aditivom sve resava.
Znaci kupite aditiv koji kosta oko 600 dinara i sipate ga na svaaki peti rezervoar goriva i eto resenja sto znaci da je ono sto sam rekao istina a to je da se prema dizelasu moras ophoditi sa ljubavlju i cuvati ga i tad ce da sluzi godinama bez ikakvih problema.

1.9 je 160ks, u njega ne moze plin, odnosno mora i benzin da trosi

Imate subotom na bp tipa koji dolazi sa nekim starijim dizel micubisijem,radi na dizel,plin i ima dodatak za vodonik.Licno sam posmatrao kako radi.Sistem sam ubacuje najvise do 30%plina u dizel instalaciju.On ugradjuje taj sistem i daje neku garanciju-ne znam na koliko.
Koliko creva i kablova ima oko motora,da se jedva vidi dekla :mrgreen:

Imate subotom na bp tipa koji dolazi sa nekim starijim dizel micubisijem,radi na dizel,plin i ima dodatak za vodonik.Licno sam posmatrao kako radi.Sistem sam ubacuje najvise do 30%plina u dizel instalaciju.On ugradjuje taj sistem i daje neku garanciju-ne znam na koliko.
Koliko creva i kablova ima oko motora,da se jedva vidi dekla :mrgreen:

naravno, jer je drugachiji sistem kad se ugradjuje plin za dizele...
i mi to radimo, s tim da morash da imash jak motor, koji dosta troshi,
da bi imao isplativ ekonomski momenat...
ushteda u novcu je od 17 do 25% i ta instalacija je dosta skuplja,
u osnosu na ugradnju plina u benzinca...
ali zato motor tishe radi, bolje sagoreva dizel upravo zbog upotrebe plina,
manje zagadjuje okolinu, i to je dobra stvar za kombije i kamione...

Samo da obavestim sve one (ne)srecnike koji voze na metan da ce uskoro Cryo Gas otvoriti josh jednu metansku stanicu,
kod Plavog mosta na auto putu...
Informacija josh nije 100%, ali svakako raduje chinjenica da metan postaje sve dostupniji i zastupljeniji na nashem trzhishtu...

Naravno da nije jer je u Srbiji gorivo poskupelo ca nekih 2-3 dinara. Izgleda zbog kursa eura. Vrzino kolo koje kraja nema jer ili skace sirova nafta ili povecavaju akcize ili euro skace i tako u beskrajni krug. I onda Vucko pita u onoj emisliji sta je poskupelo aoni cute i on kaze "Eto vidite ne znate sta je sto znaci da nije nista poskupelo!" :rotf:

u srbiji gorivo skupo a lose. i bosna takodje. evo primjer, opel insignija sipan nekim premium dizel i prelazi 1000km sa rezervoarom, sa ovim bosanskim oko 800 uz osjetno slabije performanse

Zato ko radi dizelase u Srbiji narocito reparacije dizni, turbina i pumpi taj je bogat covek.

Tu nema nista ispod 400-500 evra i to da repariras staro. A za novo sve ide puta 3-4

pa sad...nije bash tako, ali se generalno isplati...
shto me seti, ako treba nekom reparacija turbine, nek se javi na pp...
bice povoljno i kvalitetno...garancija...sve u full-u!

Pa koliko sam ja informisan onaj ulozak dizni kosta 10-20 evra a majstori repariranje dizne tj zamenu uloska naplacuju od 120-200 evra...

Surak mi ima auto servis, skoro svaki dan ima 2-3 nove musterije pa tacno mogu da vidim sta se kvari ,sta se popravlja , ko su glavne musterije

Glavne musterije su mu dizelasi, tu su najvece pare, i naravno ovi stariji automobili tipa Lade Nive i ostali tu radi generalke....

On ne radi reparaciju vec cistu mehaniku tj zamene svega i motore generalke i tako to.

Poslednja izmena:
Drugar vozi skoro ganc novi Citroen C5 par godina star, dizelas 2.0 motor mislim, sipao gorivo na OMV pumpi u Kraljevu, popalio mu auto sve zive lampice, nije hteo da vuce, bio u strahu da mu je crkla pumpa visokog pritiska, na kraju ispostavilo se da se zapusio neki filter sto stiti pumpu ... Sve u svemu dobro je prosao

Kompletna reparacija dizne najvise kosta 150 eura i to za Ford dok za ostale obicno kosta 120 eura. Tu se ne promeni samo podloska dizne nego svi potrosni elementi dizne.
A da je vlasnik dizelasa malo pedantniji i da u nekom periodu odnese dizne na proveru platio bi daleko manje a sladje bi se vozio nego vozi se dok ne pocne da pravi problem i dok auto ne stane. Blagovremenim odlskom kod bosiste moze trosak da izadje maksimalnih 40 eura po dizni a i tad ne mora toliko i ako je vlasnik pedantan on ce opet odvesti svog ljubimca na pregled posle npr. 50k km

Pa to i jeste problem, sto ljudi ne odrzavaju auto a kad se nesto pokvari odmah pocnu da pljuju auto i odmah taj auto ne valja.

jasno...
slichan problem imamo sa plinom....
ljudi doteraju auto, ima problem, ne radi mu kako treba, levo desno,
ili sa svecicama, ista pricha...
i kad ga pitash jel se auto i na benzinu tako ponasha, lazhu da se ne ponasha...
mi sednemo u kola, napravimo krug, i pitamo shta sad!?
msm, ima ljudi koji misle da su svi ostali idioti i tako ostatak sveta tretiraju,
a nece sebi da priznaju da su najveci idioti upravo oni sami...

Back