gost 246390
Buduća legenda
- Poruka
- 38.508
ima dobre ortake koji su spremni da joj budu alibi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
s možda i jeste ali sve dok ne nađeš način da mi od jedne stotke evra napraviš dve čekajući da zgrada priđe tebi
"Zato, kao što su na turnir puštali samo međusobno ravne, učen čovek ne treba da raspravlja sa neznalicom, jer protiv njega ne može da upotrebi svoje najbolje argumente, pošto ovom nedostaje znanje da ih razume i proceni. Ako u toj bezizlaznoj situaciji ipak pokuša da ih ovom drugom objasni, to će najčešce ostati bez uspeha. Oni će, štaviše, uz upotrebu nekog lošeg i glupog protivargumenta, ostati u pravu u očima isto tako neukih slušalaca."
Najčešće se kaže da se kretanje zbiva u prostoru, a kada se tvrdi da je kretanje homogeno i nedeljivo, misli se na pređeni prostor, kao da se ovai može iziednačiti sa samim kretanjem. Ako se o tome bolje promisli, videce se da uzastopni položaji pokretnog tela odista zauzimaju prostor, ali da operacija kojom ono s jednog položaja prelazi na drugi, da ta opera-cija. koja zauzima trajanje a realna je samo za svesnog posmatraca , izmiče prostoru Nemamo ovde uopste posla sa jednom stvari, već s jednim rastom: kretanje, ukoliko je prelaz s jedne tačke na drugu, misiona je sinteza, psihički pa otud neprotežan proces. Postoje u prostoru samo delovi prostora, i u bilo kojoj tački prostora da posmatramo pokretno telo, dobićemo samo jedan položai. Ako svest opaža nešto drugo, a ne položaje, ona se znači, priseća uzastopih položaja i s njima pravi sintezu. Ali, kako se vrši takva sinteza? Svakako ne novim razvijanjem tih istih položaja u jednoj homogenoj sredini, jer bi bila neophodna nova sinteza da se oni medju sobom povezu, i tako redom do u beskonačnost. Valja, dakle, priznati da ovde postoji tako reći kvalitativna sinteza, jedna postupna organizacija naših uzastopnih osećaja. jednih s drugima, jedinstvo analogno jedinstvu melodijske fraze. Takva je upravo ideja koju stvaramo o kretanju kada mislimo na njega samog, kada iz tog Kretanja na neкi nacin izlučujemo pokretljivost.
Бергсон
za sta?ozi ne kapira da su pisanija bilo koje vrste žute štampe tipa sveta ili kojih već bar tri puta relevantnija i primenljivija

Identitet subjekta htenja sa subjektom spoznavanja, po kojemu rec JA oba ukljucuje, jeste cvor sveta, a stoga je i neobjasnjiv. Samo su nam odnosi izmedju objekata shvatljivi; ali medju njima mogu dva biti jedan, ukoliko su delovi jednog celog. Ovde naprotiv gde je govor o subjektu, ne vrede vise pravila za spoznavanje objekata, a istinski identitet spoznavajuceg sa onim, sto se spoznalo kao htenje , dakle identitet subjekta sa objektom , neposredno je dat. Ko sebi neobjasnjivost toga identiteta pravo predoci , taj ce ga sa mnom nazvati cudom svoje vrste.
Sopenhauer . iz dela "O nacelu razloga"
Isto tako nemam nikakve veze sa tom melodijom jer ne mogu nikako da uticem da je promenim, da je pojacam, utisam, promenim tempo, promenim instrumente itd..
"Kao sto je svako potajni pozorisni direktor svojih snova, da isto tako i ona sudbina koja vlada nasim stvarnim zivotom u krajnjoj liniji polazi od volje koja je nasa sopstvena , ali koja je medjutim ipak ovde gde nastupa kao sudbina , delovala iz jednog regiona koji lezi visoko iznad nase predstavljacke svesti." Sopenhauer
ja mislim da tebi treba jedna šamanska inicijacija, da popiješ ajahuasku i da ti se psiha pocepa pa da vidiš šta znači "izgubiti dušu svoju"
ako je to neophodno da shvatiš važnost ovoga o čemu se piše i ovde i na drugim temama
ali naravno takav način ne želim nikome, jer heroj ne mora uvek da izvuče živu glavu.

Priznaj da je kvalitativna množina tvoje bacanje pene za Tensionom...Odavde se čuje tvoj pevajući zov....![]()

Од успешности објективације воље, кажемо да је неко леп или мање леп?
Какву улогу ја (било ко) играм у свему томе, када је воља већ видела да ме није створила савршену, зашто ме није спалила и бацила у огањ вечни?
Ако је метафизичка воља свемоћна али заспала, због чега жеља моје индивидуалне воље не би могла да допре до ње и да је пробуди? Зар то заправо није циљ живота?
Ако је то циљ живота, зашто једноставно не сачекати смрт?
I ja osetih kako se nebo spusti na zemlju i proguta me. Boga sam osetio kao jednu uzvišenu duboku istinu i osećao sam kako me on prožima. Da, postoji bog, uzviknuh ja. Šta se posle toga desilo, ja ne znam. Vi i ne slutite kako božansko osećanje milja obuzima epileptičara jednu sekundu pre napada. Ja ne znam da li je ovo milje trajalo sekundama ili satima, ali verujte mi da ne bih želeo sve radosti sveta za ovo... Da, isplati se dati čitav Život za jedan takav trenutak... U ovim minutima bila mi je jasna duboka, čudovišno lepa reč: doći će jednom doba kad vreme neće više postojati.
Ima sekundi kad vi iznenada osetite večnu harmoniju, koja ispunjava čitavo biće: To je kao kad čovek iznenada oseti u sebi celu prirodu i kaže — da, to je istina... to nije samo ljubav, to je više nego ljubav. Užasno je kako su ta osećanja tako jasna, a radost tako ogromna... U ovih 5 sekundi ja preživljujem čitav jedan život, čemu celokupni razvitak, kad je cilj već postignut.
Dostojevski
Onda će jedna od pogubnih Furija Gospoda Smrti postaviti konopac oko tvog vrata i tegliće te unaokolo; ono će ti odseći glavu, iščupati srce, prosuće ti utrobu, polizaće ti mozak, popiti tvoju krv, jesti tvoje meso i glodaće tvoje kosti; ali, ti nećeš biti u mogućnosti da umreš. Iako će tvoje telo biti iseckano na komade, ono će opet oživeti. Ponovljeno komadanje izazvaće silovit bol i mučenje.
Bardo thodol - Tibetanska knjiga mrtvih
Videćeš svoj dom, prisutne, svoje rođake, i leš, i pomislićeš, »Ja sam mrtav! Šta da radim?«, a, budući da će te tištati osećanje silovite tuge, misao će ti se javiti, »O, šta sve ne bih dao da posednem telo!« I, tako misleći, posvuda lutaćeš tragajući za telom.
Čak iako si mogao da uđeš u svoje mrtvo telo već devet puta zahvaljujući dugom vremenskom razdoblju tokom kojeg si boravio u Čonjid Bardou ono se već smrzlo, ako je zima, istrulilo je, ako je leto, ili su ga, pak, tvoji rođaci već spalili ili zakopali, ili su ga bacili u vodu, ili su ga izložili pticama i divljim zverima. Zbog toga što ne nalaziš ni jedno mesto kojem bi se priklonio, ti ćeš biti nezadovoljan i imaćeš osećaj kao da si stisnut u pukotinama i naborima između stenja i kamenja. Iskušavanje ovakve vrste jada odigrava se u Posrednom stanju kada tragaš za ponovnim rođenjem. opet Tibetanska knjiga mrtvih
"Чему целоукупан развитак, кад је циљ већ постигнут".
Eto gde je zapelo s filozofijom...Dalje nema?Ipak i ono sto znamo ..mnogo je. Intelekt ne moze otkloniti veo Maje ali ga moze bar delimicno strgnuti a u tome se krije nesto veliko. Veliki dar koji sleduje svakom filozofu....metafizicka uteha.
),a bio psihić...(nije mu palo na pamet

otisneš se opet u spoznaju tog sasvim drugačijeg od prethodnog puta kojim si došla do cilja.
Svaki put je jedan 'Film'-priča za sebe. Cilj je pri tom i Alfa i Omega.
Нека, хвала. Ти се отискуј и пројектуј опет колико год пута желиш, ја нећу.
Добро, важи, онда ћу извршити суицид и одбити било какву сарадњу са Бићем.
Ако ме НАТЕРА (пошто је очигледно да ме тера на силу да се пројектујем), ја ћу се скаменити у једну тачку и одбићу да се померам.
Ако ме Биће натера да се ипак померим у неку пројекцију, инкарнацију, поново, ја ћу се понашати као аутомат без животне енергије, типа - сешћу на сред аутопута да ме прегази камион и радићу све могуће да саботирам пројекцију.
Боље би било Бићу да ме остави на миру и да ми да моју слободу која ми припада, јер ја не желим да учествујем у његовим иживљавањима. Више. Никада.
Ono (ti) se u ovom momentu doživljava(š) nezadovoljnim-om svojom projekcijom te slobodu zahtijeva(š) da mu(ti) se vrati ne znajući da ju(si) je samo-j sebi oduzelo-a.Ma dobro, ne ljuti se! Na kraju krajeva ti jesi to biće koje Sebe tjera u tobož' 'neželjeno', ne shvatajući pri tom da je to upravo ono što istinski želišOno (ti) se u ovom momentu doživljava(š) nezadovoljnim-om svojom projekcijom te slobodu zahtijeva(š) da mu(ti) se vrati ne znajući da ju(si) je samo-j sebi oduzelo-a.

...I eto, recimo da sada, u ovoj Svjesnosti-o-postajućoj-Sebi i uspiješ da budeš pregažena...to te neće osloboditi namjere da postaneš ono što si namjerila iz Sebe-apsoluta. Ono što će se desiti jeste da će biće-koje-jesi da projektuje tvoju inicijalnu namjeru, dušu, ponovo, počinjući novo iskustvo iz početka (ostavljajući svo tvoje nezadovoljstvo ovom projekcijom i svu Svjesnot koju si do sada stvorila o Sebi u zaboravu) ali ovaj put i sa dodatnim zadatkom da shvati-š da se od sopstvene duše ne možeš osloboditi. Od duše se ne oslobađaš...duša te oslobađa, svojom realizacijom.
U jednoj i u drugoj duši TI-Znjanje-o-Sebi (kao nepromjenjivo Ja) je uvijek Subjekat kroz koji će biće težiti samospoznaji...sve dotle dok ponovo u tom skupu ne ostane samo inicijalno Ja-Centar na koji će se biće cjelokupnom pažnjom usmjeriti i ponovo saznati SEBE. U tom Znanju-o-Sebi će tad pronaći sva ostala Znanja, cjelokupno Jastvo...SEBE-apsolut.