Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lepa grupa, bitno je da nismo izvukli Kazakstan, Azere, Jermene i Gruzijce iz losijih sesira
protiv Italijana se moze igrati, svi ostali mogu da se tuku po dva puta
sve zavisi od povreda i hemije unutar ekipe i saveza
prvo da vidimo sta cemo u JAR, ovo pocinje tek za 8 meseci

U proslim kvalifikacijama Bih ih je dobila 7-0 , imali su dve pobede , protiv Belgije 2-0 i Jermenije, neresen mec sa Turskom i Jermenijom na strani

Belgija često ume da oduševi, a takođe nekada i baš razočara, Jermenija nije nešto, a Turska je loše tada igrala te kvalifikacije, a ni sada ne igraju baš nešto. BiH je uspela da ih deklasira, znači možemo i mi.

Realno grupa nije losa,jedino nismo imali srece sto smo dobili Slovence iz onog sesira.Italija vise nije toliko jaka i jos ce se neki igraci povuci posle svetskog prvenstva,u svakom slucaju mnogo je bolje da smo dobili njih nego Spaniju ili Englesku iz prvog sesira...Ja sam prizeljkivao hrvate da dobijemo iz prvog sesira jer realno njima tamo nije ni mesto,Grci su se usrecili sto su dobili njih.Hrvatska je imala mnogo srece na zrebu.Farska Ostvra ipak ne predstavljaju nista u fudbalu,tu ocekujem dve lagane pobede.Estonija jedino tamo moze biti problema,mada njih je recimo Bosna nakantala 7-0 u proslim kvalifikacijama.Severna Irska solidna ali dobili smo ih nedavno u Belfastu,realno jaci smo od njih...Slovenija je cvrsta ekipa tu nismo imali srece sto smo njih izvukli,ali opet realno dosta smo kvalitetniji od njih i ako budemo igrali kao u proslim kvalifikacijama,mislim da imamo velike sanse cak da budemo prvi u grupi...

Grupa B:
Rusija
Slovačka
Republika Irska
Makedonija
Jermenija
Andora

s73000224.jpg

Neatraktivna a teska grupa, iz 3-eg sesira smo izvukli jaku Irsku(bilo bi bolje da je dosla Severna Irska).

Jermenija, nema mnogo kvalitetnih fudbalera, ali ce biti problem dalek put i los teren u gostima.

Rusija, bolje nego vecito da nam dolaze Holandjani koji nas preslisaju, ovako sa Rusima imamo kakve, takve sanse, iako su nas i oni savladjivali ubedljivo u proslim kvalifikacijama(2-0 kod kuce, i 3:0 u Rusiji)

Slovacka, imaju odlican srednji red koji je i motor ekipe, igrace na SP, sto samo govori koliko su kvalitetni.

Andora, e tu smo favoriti, dobijamo ih i kod kuce i na strani.

Realno gledano mogli bi do 3 mesta, ali kao navijac Makedonije nadam se da mozemo i do 2 mesta.

• Podržavam
Reactions: Gax
Moramo biti svijesni toga da Reprezentacija Hrvatske ,ne, nije vise ono sto je nekada bila .Grci igraju veoma dobro .U ovome trenutku se mogu ravnopravno nositi sa Hrvatskom.
A sto se tice Izraela ....oni uvijek mogu iznenaditi.
Nemojte zaboraviti takodje tako lako ni druge clanove iste grupe.

Ja nisam iz R.Hrvatske .
To ne znaci da vam necu pozeliti sve najjbolje.Srecno.

Bufon: Biće teško protiv Srbije....

Golman Juventusa i reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon, rekao je da će Azuri morati da se pomuče u kvalifikacijama za EURO 2012 u grupi C. Reprezentacija Italije će igrati protiv Srbije, Slovenije, Severne Irske, Estonije i Farskih Ostrva, a iskusni čuvar mreže predviđa veliku borbu.

“Mislim da će ovo biti zanimljiva grupa, a najteži protivnici će biti Srbija i Slovenija. Moramo da budemo oprezni i protiv Severne Irske, dok bi Estonci i Farska Ostrva trebalo da budu lakši rivali” , izjavio je Bufon nakon jučerašnjeg žreba u Varšavi.

Golman Italije je dodao da je uveren u prolaz, kao i da je srećan što će igrati protiv Iraca.

“Moraćemo da se dobro oznojimo kako bismo se kvalifikovali, ali mislim da možemo da uspemo. Srećan sam i što ću igrati protiv Severne Irske, jer sam prvi nastup u reprezentativnom dresu upisao baš protiv njih sa U-15 selekcijom”, rekao je novinarima je Bufon.

Stanković: Prva dva mesta su naša realnost....

Dejan Stanković smatra da postoje realne šanse da se "orlovi" domognu EP u Poljskoj i Ukrajini u konkurenciji sa Italijom, Severnom Irskom, Slovenijom, Estonijom i Farskim Ostrvima. Kapiten srpske reprezentacije očekuje veliku borbu u kvalifikacionoj grupi C, pre svega sa "azurima", do prva dva mesta koje vode na završnu smotru najboljih u Evropi.

- Dobili smo dosta dobru grupu u kojoj može da se ostvari lep rezultat. Kada se pogleda realno, možemo da budemo među prve dve ekipe u grupi. Sa protivnicima se dobro poznajemo i ne smemo nikoga da otpisujemo. Pravi primer su Slovenci, koji su u baražu izbaciji Rusiju, i otišli na SP - upozorava Stanković.

Prvotimac Intera imao je priliku da oslušne i očekivanja u Italiji.

- Grubo je reći da nas se plaše, ali nas poštuju. Ipak, mi ne možemo da za njih pričamo kako se stalno provlače, upravo zato što oni guraju i kada imaju milijardu problema - dodao je Stanković.

Antić: Respekt i oprez....

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je u Varšavi, nakon žreba kvalifikacionih grupa za šampionat Evrope u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, da kvalitet protivnika u C grupi iziskuje respekt i oprez.

- Dobili smo grupu u kojoj je aktuelni prvak sveta Italija, što dovoljno govori o jačini naše grupe. Mi smo jedina grupa u kojoj je nalaze tri učesnika Mondijala u Južnoj Africi i taj podatak je dovoljan za oprez - smatra Antić, a prenosi Tanjug.

Poznat kao poslovično uzdržan, selektor "orlova" uputio je komplimente svim reprezentacijama u grupi C (Italija, Severna Irska, Slovenija, Estonija i Farska Ostrva), nijednog trenutka ne potcenjujući vrednosti svojih izabranika.

- Naša reprezentacija uoči kvalifikacija za predstojeći šampionat sveta nije bila svrstana među favorite, ali je, uprkos tome, bila prvoplasirana u grupi - podsetio je Antić.

Primijetio sam da se u našim i vašim (B92) medijima dosta komentira izjava kako je Hrvatska htjela izbjeći Srbiju u ovim kvalifikacijama, a da je Srbija baš htjela Hrvate.

Iskreno meni je to potpuno logično jer je Hrvatska jedna od 3 najslabije repke iz prvog šešira, a Srbija uz Dance najjača iz drugog šešira.:dontunderstand:

Nažalost obje reprezentacije su zapravo tek solidne, i čim im fali nekoliko najjačih igrača (Vidić, Ivanović, Krasić, Stanković / Modrić, Ćorluka, Kranjčar, Eduardo), ne mogu parirati najjačima. Nama se bahatost (i ozljede) obila o glavu (9 puta:dash:) u prošlom ciklusu, a vi morate pripaziti da Vam se ne obije na svjetskom. Velika je prednost Antićevo iskustvo u "spuštanju lopte na zemlju".

Trenutno ste u usponu, mi u padu, ali stvari se u ovim krajevima vrlo brzo mijenjaju, jedna pobjeda ili poraz dovoljni su da atmosfera okrene....:rtfm:

I taj jedan potcjenjivački ton koji imate prema Hrvatskoj zbog neplasmana na SP nije baš realna slika, ipak smo mi na velikim završnicama uzeli 38 bodova, a vi samo 11...to je otprilike ko da sad Slovaci Česima drže predavanje...

Poslednja izmena:
Primijetio sam da se u našim i vašim (B92) medijima dosta komentira izjava kako je Hrvatska htjela izbjeći Srbiju u ovim kvalifikacijama, a da je Srbija baš htjela Hrvate.

Iskreno meni je to potpuno logično jer je Hrvatska jedna od 3 najslabije repke iz prvog šešira, a Srbija uz Dance najjača iz drugog šešira.:dontunderstand:

Nažalost obje reprezentacije su zapravo tek solidne, i čim im fali nekoliko najjačih igrača (Vidić, Ivanović, Krasić, Stanković / Modrić, Ćorluka, Kranjčar, Eduardo), ne mogu parirati najjačima. Nama se bahatost (i ozljede) obila o glavu (9 puta:dash:) u prošlom ciklusu, a vi morate pripaziti da Vam se ne obije na svjetskom. Velika je prednost Antićevo iskustvo u "spuštanju lopte na zemlju".

Trenutno ste u usponu, mi u padu, ali stvari se u ovim krajevima vrlo brzo mijenjaju, jedna pobjeda ili poraz dovoljni su da atmosfera okrene....:rtfm:

I taj jedan potcjenjivački ton koji imate prema Hrvatskoj zbog neplasmana na SP nije baš realna slika, ipak smo mi na velikim završnicama uzeli 38 bodova, a vi samo 11...to je otprilike ko da sad Slovaci Česima drže predavanje...

U pravu si uglavnom sve sto kazes,slazem se...Ja sam zeleo ili Hrvatsku ili Rusiju iz prvog sesira,jer realno slozices se da ste vi i Rusi slabiji od ostalih nosilaca?Ja vas uopste ne potcenjujem,da smo u istoj grupi po meni bi sanse bile pola-pola i ne kazem da bi mi vas dobili...Ali kazem bolje vi iz prvog sesira nego bolesno jaka Spanija ili Engleska...Verujem da bi ista situacija bila,da je obrnuto,da smo mi kojim slucajem u prvom sesiru a vi u drugom.Tada ne bi voleo vas iz drugog sesira,kao sto bi vi verovatno zeleli nas iz prvog...Kontas? :) Slazem se takodje da i nama i vama cim fali neki od glavnih igraca,to se jako oseti...Nama su Vidic,Ivanovic,Stankovic i Krasic nezamenljivi,i ne daj Boze da se povrede slucajno pred svetsko...Vi ste do sad uspesniji na Svetskim prvenstvima tu nema price,imate ono trece mesto 1998...Ja se nadam da mi necemo zapasti u euforiju kao vi pa da najebemo zbog toga...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back