nemam pretjeranu prestavu kako ce izgledati.

pokusacu ostati sto smirenija i iskljuciti se kad su neke osobe iz rl i price u pitanju.
znam samo da ce ce mi mm i mama biti najveca podrska i u njih se bas uzdam.
kojid dio cicak je bio tezak? dojenje, neispavanost, ljudi?
Sve to u kombinaciji.
Sa porodjajem hormoni toliko siznu da se javi taj neopisiv osecaj,
ostajes ogoljena, bez trunke samopouzdanja, sa tom cinjenicom da si sad dok si ziva odgovorna za to malo bice.
Meni je to bilo zastrasujuce. I to i jos milion stvari. Sve mislis da treba da znas a ne znas nista.
Nisi sigurna ni u sta vise. Trudis se i dajes sve od sebe a ne umes da ocenis koliko je dosta i jel ti to dobro radis.
Okolina ti dodatno urusava samopouzdanje sa pitanjima oko dojenja itd...
Odjednom nema vise spavanja, to dete zavisi samo od tebe, njegov zivot zavisi od tebe. Mene je to zaledilo.
I to sto te svi samo gledaju kao majku tad i ocenjuju a tebi treba podrska. Neko ko ce ti svakodnevno ponavljati kako si dobra mama,
kako sve radis dobro, kako je beba dobra zbog tebe... itd...
Ono sto je otezavajuca okolnost je sto se na taj psihicki tezak period naslanja nespavanje i fizicki umor i to sto se sve vrti oko bebe.
Kao da sam prestala da postojim. Meni je to bilo fuj. A nisam dugo ni znala zasto.
Moj savet je sebicnost! Misli na sebe. Na svoje potrebe. Nadjes nesto mimo bebe.
Ja sam zato i upisala master, s drugim detetom, da ne bih izduvala posle porodjaja, od dojenja i jednolicnosti.
I ta ljubav prema bebi. To odusevljenje. To je sve k.k.da prostite.

Koja ljubav. Koja zaljubljenost na prvi pogled. Idi bre. To su projekcije.
U svom onom bolu koga volis? Sebe i nikog vise.
Bebu vremenom zavolis, ne volis je odmah i na prvi pogled.
Tako da nemoj da mislis da nisi normalna ako se ne ocaras svojom bebom.
Sve je to normalno.
Samo pricaj sa muzem, majkom, nekim u koga imas poverenja i deli svoja osecanja i emocije.
Ovako sam se ja osecala posle prvog porodjaja.
Naravno, ne osecaju se sve zene ovako ali dobar deo.
Samo sto nece da dele to. Valjda je sramota. Nas mentalitet
I da, sa drugim je sasvim druga prica. Opet se prezivi taj osetljiv period ali drugacije,
pripremljen si na to, pa je lakse.