Kutak za trudnice

mici kako si nam ti? jel prošlo sve po ps-u ili si ipak morala na kiretažu? i dalje ne mogu da verujem i jako mi je žao...

Čičak, ja sam videla da ima neki sekret na mikici, bilo je crvenkasto i da je urin imao nekako drugačiji šmek...e sad da li je to bilo od toga ko će ga znati....i onda je dr tražio urin i urinokulturu...obična analiza je pokazala da ima malo bakterija a urinokultura da ima ešerihiju...tako da je to meni sve bilo sumnjivo. uglavnom urinarne infekcije idu pod ruku sa visokom T. a ona nije imala uopšte. Naravno tad je dobila turu AB. nakon toga negativan rezultat, ali na kontroli za neke dve nedelje opet pozitivan. i onda smo otišli kod našeg dr, privatno i rekao da odnesemo urin u higijenski, kad ono negativno. tako da kontam da je malo i laboratorija tad lagala,...nekako ne mogu da verujem da bi neko lažirao rezultate za bebu, samo da bi dobilo 350 din za antibiogram, ali sasvim moguće.
mi smo posle AB krenuli da joj dajemo tu D-manozu. meni i mojoj mami je pomoglo kod urinarnih infekcija.
Ne laziraju nego ili dobro nije prikupljen uzorak ili ga ne posade odmah.

Ahahah, planiram je, ja sve u zivotu planiram... Udajem se, cekaj bre prvo to da zavrsim, i to mi je vec stresno...:( A dragi vec bira imena... Znam, ni ja to od sebe ocekivala nisam:D

Poslednja izmena:
cestitke latisa :D
ja nisam znala, ali meni je na kraju najveca psihicka priprema trebala za svekrvu
nisam znala, nisam ocekivala, a zena samo sto nije razvila fantomsku trudnocu :lol:
moj najprijateljskiji savet, kakva god da ti trudnoca bude samo gledaj sebi da ugodis
nikoga drugog! vristi za sve sto ti ne odgovara i slobodno se vadi na drugo stanje :)
dok se sa bebom skroz ne oporavis i opustis...
neke zene koje nisu imale veci stres pre prvog deteta umeju posle i kosu da izgube na nervnoj bazi.
uzivaj u svakom trenutku :heart:

E sad, a za sta se psihicki treba pripremiti, i recite ono najcrnje slobodno, dajte odma da izludim, da ne ludim posle...

Ja ću evo odma da ti kažem, kao podršku, da je prva trudnoća najlepši period u mom životu ikada.
Lako sam je podnosila, bila sam na bolovanju i ništa teže od kašike nisam digla jer sam jelte, bila trudna.
Dr me je doduše, malo zaplašiovao, ali ispostavilo je da je to bilo bez razloga, jer je sve prošlo u najboljem mogućem redu.
A on me je , valjda zaplašivao da bih se ja pazila, i da bih vodila računa o ishrani.

Mini-me jaaaaaaaaaaaaaaaaako se radujem zbog vas,neka ti je školska trudnoća!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mini, dobro nam dosla ;)

prije 10tak dana sam pisala sa sam se cula sa mackicom, a ona sa milicom. tada su bile ok, oppravljale se sve tri. jedna beba je bila na ab ali nista strasno.

poslije toga nista.

vjerujem da je sve ok, da su kuci u takvoj frci da ne stize pisati :)

nego, nema ni insomnije ni na maloj temi ni ovdje. ocito je i njena cura pravi mali nemirko:)

mnoge mame su misteriozno nestale sa foruma :D

- - - - - - - - - -

Mini,cestitam :D
da sto lakse prodjes i kroz trudnocu i kroz porodjaj

mini me, cestitam! :) Nisam bas u toku ko je Drnda, znaci li to da cekas drugo dete? :)

Micimacko, ti si bese juce trebala da ides kod ginekologa? Kako je bilo, kako se drzis?

- - - - - - - - - -

ediot: promace mi tvoj post, nisam rifresovala stranu pre kuckanja. :)

mini-me, dobrodosla..

Micimacko, bolje sto nisi morala na kiretazu..nadam se da ces se brzo oporaviti pa nam se uskoro ponovo pridurziti..

Ja usla konacno u 17-tu nedelju, jako mi sporo nesto ide sve, a kazu da druga trudnoca proleti..juce sam jos imala i kontrakcije. Nisu bolne, nego samo se stegne stomak. Legla sam pa su prosle.
Prerano mi za Brakston-Hiks, ne kapiram. Sa Sarom nisam imala uopste kontrakcije, ali uopste do devetog meseca. Pa ni tad skoro, ili nisam osetila.

Hvala vam svima na dobrodošlici

@brankich - da, Drnda ima skoro 4 god, drugo je na putu...Ko bi reko boga mu :lol:

Nego da vas pitam, šta vi pijete od čajeva u trudnoći, šta se ne sme? Meni dr naglasila da ne smem kamilicu, žalfiju, zeleni, crni, antioksidans čajeve generalno. U prvoj trudnoći nisam ni pila čajeve, tu sam naviku negde nedavno stekla a i sad mi je lakše da se razbolim zbog Drnoslava pa bih baš pila čajeve preventivno. Jedino što sam na netu našla da se generalno slažu je nana. Šipak neki kažu sme neki ne, đumbir isto, kopriva isto...

mini, ja citavu trudnocu pijem josif pancif br.85 _protiv bakterija u mokraci za djecu i trudnice.
kad mi se pojavi upala po par solja dnevno, inace jednu svaku drugu trecu vece.

a za ostale, svaki dr i trudnica ce ti reci drugacije.

ja sam pila i jela apsolutno sve u trudnoci.

cak sam pila i uvu, nanu, kamilicu, kukuruznu svilu, korivu, brusnicu. sipak... stav moje dr je da 0,2dl ne skodi nicemu tj sve u normalnim kolicinama i tim sam se i vodila.
tako cu i sada pri dojenju. ne planiram uvoditi nikaka poseban rezim ishrane

da sam se vodila sta smijem jesti/piti, smetnula bih se majke mi :lol:

Znaci nije strasno...a za Mg cu bas pitati dr, u kom obliku da pijem, inace pijem mamavit i sumeci c pa da mi ne bude previse vitamina..

E, pa isto je tako i meni, Tsy..grlic mi je los od prvog porodjaja, koristim utrogestan i td..

kazu da je voda sa Mg savrsen izvor

- - - - - - - - - -

Hvala vam svima na dobrodošlici

@brankich - da, Drnda ima skoro 4 god, drugo je na putu...Ko bi reko boga mu :lol:

Nego da vas pitam, šta vi pijete od čajeva u trudnoći, šta se ne sme? Meni dr naglasila da ne smem kamilicu, žalfiju, zeleni, crni, antioksidans čajeve generalno. U prvoj trudnoći nisam ni pila čajeve, tu sam naviku negde nedavno stekla a i sad mi je lakše da se razbolim zbog Drnoslava pa bih baš pila čajeve preventivno. Jedino što sam na netu našla da se generalno slažu je nana. Šipak neki kažu sme neki ne, đumbir isto, kopriva isto...

cestitke mini :D
ja uglavnom pijem cajeve izuzetno razblazene,obojena topla voda da mi cirkulise grlom, posto ni jedan caj ne bih mogla piti u toj kolicini a znaci mi da cirkulise toplo

Da, bukvalno dijametralno razlicita misljenja...Nanu za sad pijem, to kao svi kazu da sme. Odkud znam, ako mi je moja dr bas rkla da ne pijem onih par onda necu. Al znam da mi dr koja mi je vodila proslu trudnocu nije nista napominjala. Ali tad nisam ni pila toliko cajeva.

Sto se psihickog pripremanja tice, bolje se pripremi za zivot posle, tj sa detetom kad se rodi nego za trudnocu i porodjaj :) Al opet, zavisi i od tvog stanja, neke zene su pripremljenije kao osobe rekla bih za dete i promene koje to nosi od nekih drugih i tu ima raznih faktora. Tesko je ali svi smo razliciti i dozivljavamo razlicito stvari. Takodje ako imas pomoc muza, i od toga puno zavisi.

e onda me jedine vi razumijete ovdje :lol:

svi me pitaju- jesi li nervozna pred porod?/ primaklo se...

a meni je porod na zadnjoj tacki. frka mi je onog sto stize nakon poroda. uloga mame, novonastala situacija... s tolikim nestrpljenjem je iscekujemo i mm i ja, al nam opet frka svega tog novog.

e onda me cudno pogledaju kao "pa imala si vremena da se pripremis":think:

Pa kako mozes da se pripremis za nesto sto ti je potpuno nepoznato..ne mozes. Mislim za ono posle porodjaja. Niko ne moze da ti kaze kako ce tebi biti i kako ces se snaci, kakva ce biti beba, to je sve tako individualno..
A i za sam porodjaj, svako ima razlicito iskustvo, nekom je traumatican, a nekom prosao laganica, nema tu pripreme..ono, budes upucen oko nekih stvari, koliko mozes, i to je to.
Ostalo ucis usput, snalazis se.

Ne moze te niko pripremiti.
Zavisi od tipa licnosti koji si.
Meni je zao sto mi nisu vise pricali o tom 'hororu' koji me ceka nakon porodjaja.
Jer je meni bukvalno bio. Najgori period. Najtezi. Da sam znala koliko ce tesko biti, bilo bi mi lakse.
A ja mislila med i mleko.

Ali zato s drugim pesma. ;) Iskustvo.

Posle porodjaja ti po mom receptu treba:
Samopouzdanje.
Muz koji ce da ti podize samopouzdanje i veru u tebe, da si dobra majka, da se sjajno brines o bebi, da imas mleka, da je beba zadovoljna, da ti pricuvaju bebu samo ako ti to zelis... sve u svemu, podrska okoline. Podrska porodilji.
Za mene je uvek porodilja na prvom mestu!
Ona je najbitnija posle porodjaja. Bebe se odignu, ali majka je tad najosetljivija. I treba joj puna paznja i podrska.

nemam pretjeranu prestavu kako ce izgledati.:lol:
pokusacu ostati sto smirenija i iskljuciti se kad su neke osobe iz rl i price u pitanju.
znam samo da ce ce mi mm i mama biti najveca podrska i u njih se bas uzdam.

kojid dio cicak je bio tezak? dojenje, neispavanost, ljudi?

nemam pretjeranu prestavu kako ce izgledati.:lol:
pokusacu ostati sto smirenija i iskljuciti se kad su neke osobe iz rl i price u pitanju.
znam samo da ce ce mi mm i mama biti najveca podrska i u njih se bas uzdam.

kojid dio cicak je bio tezak? dojenje, neispavanost, ljudi?

Sve to u kombinaciji.
Sa porodjajem hormoni toliko siznu da se javi taj neopisiv osecaj,
ostajes ogoljena, bez trunke samopouzdanja, sa tom cinjenicom da si sad dok si ziva odgovorna za to malo bice.
Meni je to bilo zastrasujuce. I to i jos milion stvari. Sve mislis da treba da znas a ne znas nista.
Nisi sigurna ni u sta vise. Trudis se i dajes sve od sebe a ne umes da ocenis koliko je dosta i jel ti to dobro radis.
Okolina ti dodatno urusava samopouzdanje sa pitanjima oko dojenja itd...
Odjednom nema vise spavanja, to dete zavisi samo od tebe, njegov zivot zavisi od tebe. Mene je to zaledilo.
I to sto te svi samo gledaju kao majku tad i ocenjuju a tebi treba podrska. Neko ko ce ti svakodnevno ponavljati kako si dobra mama,
kako sve radis dobro, kako je beba dobra zbog tebe... itd...

Ono sto je otezavajuca okolnost je sto se na taj psihicki tezak period naslanja nespavanje i fizicki umor i to sto se sve vrti oko bebe.
Kao da sam prestala da postojim. Meni je to bilo fuj. A nisam dugo ni znala zasto.

Moj savet je sebicnost! Misli na sebe. Na svoje potrebe. Nadjes nesto mimo bebe.
Ja sam zato i upisala master, s drugim detetom, da ne bih izduvala posle porodjaja, od dojenja i jednolicnosti.

I ta ljubav prema bebi. To odusevljenje. To je sve k.k.da prostite. :lol:
Koja ljubav. Koja zaljubljenost na prvi pogled. Idi bre. To su projekcije.
U svom onom bolu koga volis? Sebe i nikog vise.
Bebu vremenom zavolis, ne volis je odmah i na prvi pogled.
Tako da nemoj da mislis da nisi normalna ako se ne ocaras svojom bebom.
Sve je to normalno.

Samo pricaj sa muzem, majkom, nekim u koga imas poverenja i deli svoja osecanja i emocije.

Ovako sam se ja osecala posle prvog porodjaja.
Naravno, ne osecaju se sve zene ovako ali dobar deo.
Samo sto nece da dele to. Valjda je sramota. Nas mentalitet
I da, sa drugim je sasvim druga prica. Opet se prezivi taj osetljiv period ali drugacije,
pripremljen si na to, pa je lakse.

Pa sad Chichak,sto zhena, dvesta sisa :D
Ja sam bila poluzhiva, ali sam bila zaljubljena u sina od prvog momenta.
Bilo mi je jako teshko kuci,kada su ga svi uzimali iz moje ruke, kao da ne postojim. Trebalo mi je 3 meseci da puknem,ali onda sam podviknula,pa se rodbina smirila malo.
Hvala nekima ovde,i mojoj kumi,koja mi je puno pomogla savetima. ( Mada je i ona trebala da se privikne da je moje dete dijametrijski drugachije od njenog. :))

Rekoh ja da je ovo moje iskustvo.

Nisam nikad cula neko misljenje psihologa i psihijatara,
po tom pitanju, ali me bas zanima...

Ja se nisam zaljubljivala u moje bebe po rodjenju,
Niti sam bila odusevljena sa njima.
Vise sam ih volela dok su bile u stomaku nego u tom prvom periodu,
tih prvih 3-4 meseca po rodjenju. Muka ziva.
Mislim, sta tacno volis u tom momentu?
Beba koja samo sisa, spava i place. Obaveza.
Po koji lep momenat dok je gledas kako bezbrizno spava je zaista divan. Ali to je to.
Ostatak vremena se brines jel jela, jel kakila, jel piskila, sto spava, sto ne spava, jel ziva, jel dise...

Ta neka prava ljubav pocinje da se radja kad pocnemo da dobijamo povratnu emociju.
Kad pocnemo da komuniciramo sa njima, bilo kako sem sise. Jer kakva je ljubav ako ti samo volis a beba nista

Kasnije se ta ljubav razvija fantasticnom brzinom... ni ne primetis i vec ih volis do neba...
Kako se oni razvijaju... tako ljubav raste...

To je moj slucaj

Pa i ja sam samo navela svoje iskustvo... :D ...
Meni je bilo ovako, nekom onako. Zavisi od mentalnog sklopa, okolnosti u familiji, od podrshke, od bebe ( jel jede i spava, ili je vrishtalica ) , i josh milion drugih stvari.

ja sam se zaljubila u bebu cim sam je videla, mnogo sam ulozila u trudnocu i porodjaj da nista ne krene neplanirano.
imala sam taman energije za bebu, sebe i kucanstvo cak!
kuvaj, peri, peglaj, sve je moglo bez nekih vecih problema.
ali, nisam imala snage za ljude koji su povileneli, a time pokusali da zaraze i mm.
i uopste mi nisu rtebali.
dok je beba bila budna uzivala sam, odmarala se kada on spava i stvarno sam uzivala.

elem, bitno je stvarno da samo na sebe mislis, i svoje dete posto nekako tvoj instinkt njemu cesto bude najbolje.
niko drugi nije bitan- niko se drugi nije ni rodio ni porodio!
ako mislis da ti neko pomaze- iskoristi maximum zato sto ti je svaka POMOC dobro dosla :)
ne dozvoljavaj da ti se neko vrzma pod izgovorom da pomaze, pa ti iscedi energiju

- - - - - - - - - -

Pa i ja sam samo navela svoje iskustvo... :D ...
Meni je bilo ovako, nekom onako. Zavisi od mentalnog sklopa, okolnosti u familiji, od podrshke, od bebe ( jel jede i spava, ili je vrishtalica ) , i josh milion drugih stvari.

slozices se da se svodi na to da sama procenjujes sta ti treba a sta ne?

Back