Kutak za trudnice

stevca kad si sponenula spontani ja mislila ti krvaris :*
prepala si me. bice to u redu, videces.
ja sam sa Lucom isto zatrudnela 20 dana mens, ali oni su racunali po datumu poslednje mece. i do kraja je kao kasnila oko nedelju dana :)

stevca kad si sponenula spontani ja mislila ti krvaris :*
prepala si me. bice to u redu, videces.
ja sam sa Lucom isto zatrudnela 20 dana mens, ali oni su racunali po datumu poslednje mece. i do kraja je kao kasnila oko nedelju dana :)

ma juce ujutro ovaj napravio show...kasni plod za 6 nedelju, vidi tacku, poslije kaze ne vidi...vjerovatno je vanmatericna..ja izasla luda...nije vise ni do trudnoce koliko me ova prepade..

ja navece odem kod privatne gin... prvo nije htjela nista cuti dok ne zavrsi pregled..odmah rece da je sve kako treba, samo je O bila 22/23 dan kao sto inace i imam..
i ladno mi rece zatrudnila si prije 18/19 dana...i stvarno kad sam vidjela vrijednost bete za taj dan sve se poklapa.

a pa sad polako... vidjece na konrtoli za 10 dana kako se razvija.. kaze da za sada ne bi trebalo biti problema jer je sve u savrsenom redu

evo mene s pregleda, beba ok, a moj grlic, naravno uzas....
skratio se duplo,
mirovanje, lezanje, utrogestan od 200 cetiri puta dnevno, vaginalno
bronazepam uvece, kontrola za dve nedelje...
preslikano ko s vladetom jbt, ista nedelja,isti scenario,

skratio se duplo,

Žao mi je... ako je za utehu, sad bar znaš šta te čeka.... A i već si u sedmom, brzo će to da prođe.
Kako podnosiš utrogestan, ja sam od njega bila nesnošljivo agresivna?

skratio se duplo,

E, pa baš... :(
Lezi, miruj što više možeš s obzirom da sad imaš i Vladetu. Bar tu terapiju poštuj.
Držimo fige da izdržite ti i malena što duže :ok:

Moj dr u četvrtak radi, to mu je prvi radni dan posle odmora. I mene čeka pregled, a već sam sad u opasnoj frci. Baš mi se, kao što je i Bokica ( kakva bre, Sofa, Bokica i da se zna o kome pričamo :lol: ) pričala, grči stomak, kao kamenje da nosim u njemu, a ne bebe.
A da stvar bude gora, mislim ono kada hoće baš hoće, svekar mi je polomio kuk, sutra ga operišu, pa je sad sve palo na mm-a. U svemu je sreća što se vreme pokvarilo, pa nekoliko dana nećemo imati majstore, inače i to mi je bilo na vratu. :roll:
Po ceo dan na nogama, sama sa klincima, sve palo na mene... odjednom, a navikla sam da je on tu, da mogu da se oslonim na njega uvek... Znam da je nekim ženama to svakodnevica i da se ne žale, ali ja sam navikla drugačije i sad mi je ebeno teško. A ko zna kada će svekar ponovo stati na noge i ko zna kada će se i mm malo rasteretiti i vratiti obavezama u kući... Pa od sledeće nedelje još i majstori...
Ali sve to u drugi plan, samo da mi dodje četvrtak i da mi dr kaže da je sve ok, živa nisam od straha... stomak mi se steže kao pred porodjaj sa Milicom, dobro pamtim taj osećaj, ceo dan mi se grčio baš ovako...

Valjda I on sluzi za opustanje misica materice
Imam ja jos da guram, tek sam usla u sedmi...
Prosli put sam pila I konjsku dozu partusistena I primala tokolizu, pa nista...
Samo da dodjem bar do osmog za pocetak... Mali ciljevi...
Idem kod stojica inace, nacelnik je patologije.... Njemu se ne svidja razvoj ovog... Al jbg...
Idem.s vladetom danas kod.keve, tamo cu.lezati

bokice, da li su ti možda predložili i magnezijum? on je dobar za opuštanje materice jako. imaš onaj magne B6 u apotekama, meni su na kraju predložili da pijem 3x2 tablete dnevno, a ja još dodala i mivelu...
probaj, neće ti škoditi sigurno. ili priupitaj stojića za mišljenje.

Ja sam sad došla od dr-a.
Jutros odem u wc i vidim trag krvi na gaćicama... odsekla sam se!!!! Muž otišao u bolnicu, čeka svekra da operišu ( inače, i to je gotovo, mada nije prošlo baš bez komplikacija, videćemo, nadamo se najboljem ), ja lepo pozovem taksi i odem sama. Bilo problema što nisam kod svog dr-a ( ebote, pa ne radi čovek, sutra radi, a ja krvarim :dash: ), pa neće da me pregleda drugi dr, nego da idem na odeljenje :dash: Javašluk opšti, užas, nemam reči...
Odem ja na odeljenje, tamo me prvo drkaju što nemam uput, pa me neka izdrkana dr primi. Nije me ni pregledala, samo je bacila pogled i rekla mi da je to krvarenje od hemoroida, nije vaginalno. Neće ona da me pregleda, uradila je UZ na brzinu, bebe su ok, mrdaju, protok ok, vitalno sve ok, nema ona više šta da gleda. Do sutra da izdržim pa da idem kod svog dr-a.
Eto, krvarenje je od hemoroida ( mada i nije neko, tek trag, ali dovoljno da ti srce u trenutku stane ), grlić nemam pojma kakav je, ona je videla na UZ kao da ima neku dužinu, videće moj dr sutra... Ebem ti pregled i lekare i sve u peršun... očajna sam i ne mogu da verujem u sve što sam doživela. Lepo mi dodje da odem da prijavim ovo sve negde, nekome...
Idem da legnem, sad će i mm, gotova je svekrova operacija. Uzeo je slob dan danas, pa ćemo biti zajedno...

Valjda I on sluzi za opustanje misica materice
Imam ja jos da guram, tek sam usla u sedmi...
Prosli put sam pila I konjsku dozu partusistena I primala tokolizu, pa nista...
Samo da dodjem bar do osmog za pocetak... Mali ciljevi...
Idem kod stojica inace, nacelnik je patologije.... Njemu se ne svidja razvoj ovog... Al jbg...
Idem.s vladetom danas kod.keve, tamo cu.lezati

Samo lezi i miruj.
Neka mama bude sa maleckim, a ti u krevet i ustajanje samo do toaleta, bukvalno.
Uzmi magnezijum da piješ, dobro reče Zuki, on opušta mišiće materice.
I bez nerviranja, samo opušteno koliko god možeš.
Bar još mesec dana da izdržite, bar toliko!
:zag: Biće to ok, samo polako :zag:

Ja sam sad došla od dr-a.
Jutros odem u wc i vidim trag krvi na gaćicama... odsekla sam se!!!! Muž otišao u bolnicu, čeka svekra da operišu ( inače, i to je gotovo, mada nije prošlo baš bez komplikacija, videćemo, nadamo se najboljem ), ja lepo pozovem taksi i odem sama. Bilo problema što nisam kod svog dr-a ( ebote, pa ne radi čovek, sutra radi, a ja krvarim :dash: ), pa neće da me pregleda drugi dr, nego da idem na odeljenje :dash: Javašluk opšti, užas, nemam reči...
Odem ja na odeljenje, tamo me prvo drkaju što nemam uput, pa me neka izdrkana dr primi. Nije me ni pregledala, samo je bacila pogled i rekla mi da je to krvarenje od hemoroida, nije vaginalno. Neće ona da me pregleda, uradila je UZ na brzinu, bebe su ok, mrdaju, protok ok, vitalno sve ok, nema ona više šta da gleda. Do sutra da izdržim pa da idem kod svog dr-a.
Eto, krvarenje je od hemoroida ( mada i nije neko, tek trag, ali dovoljno da ti srce u trenutku stane ), grlić nemam pojma kakav je, ona je videla na UZ kao da ima neku dužinu, videće moj dr sutra... Ebem ti pregled i lekare i sve u peršun... očajna sam i ne mogu da verujem u sve što sam doživela. Lepo mi dodje da odem da prijavim ovo sve negde, nekome...
Idem da legnem, sad će i mm, gotova je svekrova operacija. Uzeo je slob dan danas, pa ćemo biti zajedno...

Ne vredi, iskuckam pa obrišem, grrrrrr... Neverovatno je kakve sve oblike poprima biorokratska glupost... što bi te pregledali... zašto se ti brineš, doktor ti nije tu, još da si naišla za pauzu..... Kao da nisu tu SAMO da bi bili u službi trudnica i porodilja, dakle oni su tu zbog nas, plaćaju se od našeg novca i ponašaju se bahato, nehumano, jezivo.... Samo kada bi izjednačili državno i privatno zdravstvo, u smislu da toliko koliko im se računa pregled i koliko dobiju od strane Fonda, da ti toliko priznaju kod privatnika- nikada im niko ne bi prišao ni blizu.....
A to što je mimo struke, njihovo ponašanje nečovečno, i haj, onda kreće tirada, male su im plate, u kakvim uslovima rade, kakve su trudnice, i one su samo ljudi, da da, kako da ne...

Ja sam se pošteno isplakala, i sad sam kao malo bolje. Da me je neko polio kakom, pa ispljuvao, pa izgazio, verujem da bih se manje bedno osećala.
Nisam ja do sada imala neka loša iskustva sa doktorima, i kada ih je bilo nisu bila ovako loša. Ovo jutros je bre... vikali na mene iz glasa, a ja k'o djače prvače stojim i ne znam šta ću i šta da kažem. Sad kada sam kod kuće, sada sve znam šta je trebalo da im kažem, i znam svoja prava, ma sve znam, ali mi se jutros vez'o jezik i eto... kao glupača zadnja sam bila...
Bebe se javljaju, to mi je bitno. Samo da se ne ućute, kada ih ne osetim pola sata ja odmah krećem da paničim. Ebte, što sam starija to sam veći paničar :dash:

Dušu sam svoju isplakala, ma kao budala neka. Još svekru ova operacija kuka nije baš prošla kako treba, prognoze su krajnje neizvesne, pa me je i to pogodilo u pm... Žao mi čoveka bre, nije svejedno kad pomisliš da će možda ostati nepokretan zauvek...
Pa sam se, naravno, setila i ćaleta pokojnog, pa udri u plač...
Mm me pitao jel plačem i zbog mačora Žuće što je oprljio brk pre 20 godina :) Ume čovek da me trgne, da me zasmeje u trenutku kada se najgore osećam, eto, ume :)

I sad sam opet sama, otišao mm neku papirologiju da završi, jer je svekar operisao maligni melanom, pa ne plaća bolničke dane i participaciju, ali treba uzeti potvrdu... pa otišao to da završi odmah, kada već i on ima slobodan dan... a ja opet sama i... neću bre da plačem, eto neću... sad ću da blenem u Krstaricu, ili ću da legnem i pustim Poaroa...
Joj, ko gov.no se osećam...

Ma jes, nema brige :-D
Znam kako sam prosla u prvoj, I znam kakav osecaj sada imam...
Sad bi mi dobro dosla cakana iz otvorenih vrata kada im prica kako ne podnosi nicim izazvani optimizam hehehe, secate se garant :-D

E, baš zato, lezi i miruj. Gledaj da skreneš misli, pusti neki film, bilo šta, čitaj, ma sve jedno samo da ti skrene misli.
Dan po dan, samo dan po dan da prolazi polako. Svaki dan bebi znači.
I eto, skoro smo u 28-oj nedelji. Znaš da se izvode planirani carski rezovi kod višeplodnih trudnoća u ovo vreme, pa sa bebama bude sve ok.
A ti lezi pa da isteraš bar još mesec dana... pa onda opet dan po dan...
Hrabro!!! :zag:

Back