Kutak za trudnice

sto izem ti kom?
spontani su veoma cesti, pogotovo ti gde se jajasce ni ne zakaci
ako se neko vec raduje na blagu crticu, neka malo saceka ...
ja sam se radovala mnogo kasnije pa cvrc ...
sto nije nista strasno, naravno

jesu, relativno su cesti, ali to ne znaci da se ne treba radovati sto je test pozitivan, a oni zele bebicu
niti znaci da ce se bas njoj desit spontani, zapravo sto bi opce razmisljala na taj nacin
a ako se bas desi ne znaci ni da stevca nema
snage da prihvati to kao neminovnost - dogadjaj o kome je priroda odlucila tako s dobrim razlozima...
drugim rijecima, ti si ti, ja sam ja, stevca je stevca...

ja sam recimo preplakala rezultate testa, iako smo htjeli bebpca...al me uhvatila panika, iracionalno skroz
sam sam odjednom pocela razmisljat o tome dal cu znati biti mama nekom, dal cu joj moci priustiti ne neku raskos vec najosnovnije...dal ovo, dal ono...i sve tako...
zato sto sam takva, jbga...a htjeli smo je, jedva smo je docekali
i volim je najvise na svijetu

Poslednja izmena:
alaaaaaaaaaa ste zakomplikovale.....

prizeljkujemo bebu, naravno. i drago nam je vidjeti poz testove. ( uradih i neki skupi)

dovoljno smo zreli da znamo da ti isti plusici ne znace trenutno mnogo.

ovdje jedino jelence podize frku i umisli euforiju rekla bih.:think:

Dakle Stevca, dobrodošla na temu :zag:
I meni je i sa mališom, a i sad sa blizancima, prvi test bio jedva vidljiv. Bleda, bleda crta, ali postoji, vidi se. I to je pozitivan rezulstat testa. Nema tu mnogo filozofije.
Sačekaj dve-tri nedelje, pa kod ginekologa da uradi prvi UZ i da potvrdi. :D

prizeljkujemo bebu, naravno. i drago nam je vidjeti poz testove. ( uradih i neki skupi)

ma, opusteno
u principu ti testovi vrlo rano pokazu i uglavnom detektuju vrlo dobro
kod mene je bila isto blijeda crta
a radila sam onaj najeftiniji
i sto kaze ata, sacekas malo pa kod ginekologa
i ja sam tako
do tad sam se trudila da se ne stresiram previse oko toga sta ce bit...

Tra la la, večeras mi je konačno, preko sedam gora, sedam mora i sedam planina, konačno stigla drenažna krema koju mogu da koristim i već se radujem mirnom snu- zbogom otečene noge.... Volim ja da sam trudna, zbog svega što dolazi nakon trudnoće, ali kad oteknem kao kit, noge me bole, a i izgledaju kao oni stubovi na leđima kornjače koja drži svet...uf

Posto vidim da je lokacija RS, treba da se registrujes kod ginekologa u Domu zdravlja, poliklinici ili sta vec ima u tvom mestu. I ne treba nikakav uput od porodicnog, direktno se narucuje kod izabranog ginekologa. Isto kao sto imas izabranog porodicnog lekara. Sretno!

Devojke, ja sam se pre 2 sata vratila od dr (privatnog) kod koga dugo idem. Otisla sam da mi kaze svoje misljenje. Bebe su tu, srca kucaju, ali kaze hitna hospitalizacija zbog pai gena 4g/5g, krvarenja pre 5 dana I imam kontrakcije.
Da li neko ima iskustva sa tim pai genom?
Da li je neko imao kontrakcije u 7 nedelji? Mislim pre svega na blizanacke trudnoce ali I sa jednom bebicom.
Ja vec dobijam utrogestan 800mg dnevno I svaki treci dan progesteron ali dzaba...

Milice, samo slusaj svog lekara... svaka trudnoca je posebna prica...
miruj, lezi, odmaraj...

Ne znam da je neko imao rano kontrakcije, sem Sofe... ali ne secam se koliko ranije... mozda ce ti ona reci...

Ja nisam imala tih problema, ali sam imala pregrst drugih I lezala u bolnici... I sve ispalo u savrsenom redu... ;)
Samo pozitivno :)

cestitke na odluci i najlepse zelje

a oko podizanja frke i umisljanja tenzije, nesto me od teme svekrive drzi umisljaj ...

Back