Kutak za trudnice

Joj, ne kažu ljudi džabe jedno kajanje ti ne gine :roll:
Evo, čitam i o tom partusistenu i o ovom drugom, ginipralu ( ako sam dobro napisala, nije ni bitno ), nisu baš pohvalne priče... A da li je samo taj progesteron dovoljan?
A opet, deca se radjaju i u ovoj 28-oj nedelji, pa sve bude u redu..
Ne znam bre, ne znam... izgleda da je ovaj doca baš dramoser, i da je starog kova.
Videću sa mm-om popodne, šta on misli, pa ću zvati jednog doktora, internistu, tj. moja zaova će ga zvati, on je njen dugogodišnjji prijatelj, da vidimo šta on misli....
AAAAAAAAAAAAAAAA, zašto ova dilema? :dash:
SAmo da grlić nije počeo da se otvara, nebih se dvoumila ni tren, a ovako ne znam šta ću...

Ti sada lezi, to ne.skodi, grlic ti je ok, koliko vidim.iz.napisanog, a obavezno zovi jos jednog dr...
Ginipral I partusisten ti je jedno te isto u principu, samo drugi naziv...
Kazem.ti, pila sam ga, I isla ma tokolizu pa... Treba paziti, daju ga I sada pr eeko tokolize ali u bolnici, gde lezis pa te nadgledaju, I to mi.je ok skroz, jer zaista srce preskace od njega kao ludo, I marge je.pisala o tome

Ja sam u trećoj trudnoći pila ginipral od 16.nedelje.... nisam imala nus pojave,pa nisam pila verapamil. Ginipral sam pila na 8, pa na 6, na kraju i na 4 i na 3 sata, uz ležanje- samo dva odlaska u toalet...jbg, nisam želela serklaž, a bilo mi je lakše da ležim kući. Klinci su bili baš mali, ovako sam se stacionirala u dnevnoj sobi, kraj kauča smo ubacili ogromnu šarenu mušemu na kojoj su stalno nešto crtali, pravili, lepili, pa sam mogla i da ih pomazim i da budem blizu dok se igraju....
Ginipral je zabranjen u okruženju o ho ho ho, sada su ga zabranili i kod nas, ali nešto bolje što bi moglo da pomogne nemaju. Sve loše što radi, radi mami... Iz mog ugla bebi samo pomaže da duže ostane u stomaku....

Ti sada lezi, to ne.skodi, grlic ti je ok, koliko vidim.iz.napisanog, a obavezno zovi jos jednog dr...
Kazem.ti, pila sam ga, I isla ma tokolizu pa... Treba paziti, daju ga I sada pr eeko tokolize ali u bolnici, gde lezis pa te nadgledaju, I to mi.je ok skroz, jer zaista srce preskace od njega kao ludo, I marge je.pisala o tome
Da.
U bolnici se prima intravenski I to mi je ok.
Ima smisla jer tamo se zene nadgledaju svaki dan I tacno se zna da li treba ili ne.

Neki lekari cak kazu da uzimanje tih lekova moze da utice na psihomotorni razvoj bebe nakon rodjenja,
e sad jel to tacno ili nije, to su sve pretpostavke... jer se obicno te bebe radjaju ranije(svakako, I sa I bez tih lekova), pa je normalno da
njihov razvoj ide sporije.

Opet, ko mora da ga pije ne treba da se opterecuje ovim.
Moras moras I cepas.
Ali davati tek tako I preventivno je, po mom skromnom misljenju, neozbiljno od strane lekara.

Ne znam, ja sam se porodila u 38. nedelji, a poslednjih 5 dana nisam pila lekove. Poenta je da se aktivna supstanca taloži u krvi, bar sam tako razumela.... a Stankiša se sa 17 meseci peo na gornji krevet preko uzglavlja, ima odličnu koordinaciju....

ja sam od partusistena dobila jos gore kontakcije bila
pa sam batalila

meni je u prvoj trudnoci grlic krenuo da se skracuje i omeksava isto u 28oj nedelji. lezala sam prvo u bolnici, a posle i kod kuce. terapija mi je bila samo magnezijum i mirovanje (ovde su zabranjeni tokolitici i dodatno hormoni da se daju) i uspeh da se dokopam termina (porodih se u 39oj nedelji).

sada u drugoj me je bila frka vise nego u prvoj. stomak mi je krenuo da se stvrdnjava vec nege oko 24/25te nedelje, s tim sto sam ovaj put odma dobila da pijem magnezijum (a i promenila sa doktora :mrgreen: ). ja sam se bila organizovala ko euridika slicno, bila sam stacionirana na kaucu vecinu vremena, stajanje i sedenje sam bila svela na minimum (cisto malo da se prosetamo da se ne ubudjamo unutra, mada je dobar deo moje trudnoce protekao zimi, pa nije ni bilo mnogo prilike za skitnju). inace nisam mogla da sedim, jer kako sednem tako krene stomak da se stvrnjava ko sto rece Ata da imam kamenje u stomaku a ne bebu.

s obzirom da mi je druga trudnoca ocekivali su da cu se poroditi dosta ranije pa sam vec u 35oj nedelji krenula sa skidanjem sa magnezijuma (ne znam zasto se postepeno skida sa magnezijuma). dogurah ja do cuvene 37me nedelje kada se jelte ulazi u termin i tada me je lepo doktorka obavestila da sam ja blago njoj bila omesanog grlica i uloznog (bese tako se kaze) za prst, jos od te cuvene 28me nedelje, al posto se nije skracivao drasticno nije bilo mesta panici :zeek: sto kazu neznjanje je blagoslov. tako sam ja sa malim docekala termin (mada sto se mene tice mogao je da pozuri ne bi se bunila jer mi je stomak stalo bio stvrdnut poslednjih par nedelja)

to stvrdnjavanje stomaka je normalno
lazne kontrakcije su normalne
eto ja koliko puta sam mislila da se poradjam i nista
samo prestane
al kad znas da je grlic omeksan, skracen itd, bude ti frka i posto nemas pasulj da gledas jel pocelo il ne....
jbg

pogotovo ako je kao meni npr. laznjak isti kao i prava kontrakcija
oba puta sam bila otvorena po 7 prstiju i nije me bolelo nista
dok nisu probusili vodenjak

..ja sam u trecoj trudnoci bila otvorena prst od sedmog, a u chetvrtoj dva prsta od osmog..
..kontrakcije neproduktivne, BH (pripremne) regularno od ulaska u osmi..
..porodila se u terminu, bez terapije..
..nije ni otvaranje uvek opasno, narochito kod zena koje su vec radjale..

..samo polako devojke, dan po dan.. :)

meni kad su probusili vodenjak presatalo doli, a do tada bolelo u 3 lepe. isto kolko znam lazne ne treba da bole, dok je mene umelo da boli sve dok ne prodje. isto iz nekog razloga stomak kada bi mi se stvrdnuo umeo je da ne popusta dok ne legnem. prala sam sudove iz 5-10-15 puta :zcepanje: mislim boli, stegne me do grudi...da me sad tako stegne mislila bi da je srcka...

Nr bih de ja brinula da je moja prva trudnoca protekla regularno, znam da ima zena I skracenog I omeksalog I otvorenog grlica pa doguraju do termina...
Ali znam I kakav je moj, mnogi mi relose ds je kod mene verovstno do genetuke, tj majka mi se prevremeno porodila u obe trudnoce I jednostavno je tako...
S vlajkom sam bila zakucana za krrveet I pod th, pa sam se otvorila dva I po, I potom smesetana na patologiju da primim tokolizu, gdr sam uspela da za tih par dana se otvorim jos toliko I da mi porodjaj krene, otvorena bila pet prstiju...
Mislim da nam nisu organizmi isti, I to je to... Lezim, ne dizem se, pijem sta treba ali jednostavno kod nekih ne deluje nista, to je tako...
A sada dan po dan, sto duze u stomaku, uspeh je...
Verrovatno ce isprimati na ulasku u osmi I kortikosteroide za pluca, kao s njim... Mali ciljevi, za sada imam cilj do kontrole, sl utorak, pa tako dalje... O devetom uopste ne razmislham, u mojoj porodici zene se ne poradjaju u devetom :-D lol, koji crnjak...
Ljub, vlajko spava kraj mene, sorry na greskama

Preplakala popodne. Vodili smo Stankišu na redovni sistematski, tamo je nova doktorka. Pogleda mu ekceme u prolasku i digne dreku kako to ne može tako, kako moraju moraju moraju kortikosteroidi, jer se požar ne gasi bokalom vode i to mora mora mora hormonska injekcija.... i da iako sam trudna moram da razmišljam o detetu koje sam već rodila.....I tako 40 minuta. Da li znam da može da dobije opstrukciju.Pitam da li je ona svesna da ako mu suzbijem na koži gotovo izvesno dobija astmu, taj primer već imam kod starijeg deteta i ona mi lepo kaže da se sa astmom živi (ajde), i da je ekcem problem.... i tako u nedogled. Jedva sam do kola stigla....

Bokice nista ne propustate (zene u tvojoj familiji) zato sto se ne poradjate u devetom mesecu. Veruj mi dosadan je i dug za medalju :mrgreen:

vala bas :lol:

- - - - - - - - - -

Preplakala popodne. Vodili smo Stankišu na redovni sistematski, tamo je nova doktorka. Pogleda mu ekceme u prolasku i digne dreku kako to ne može tako, kako moraju moraju moraju kortikosteroidi, jer se požar ne gasi bokalom vode i to mora mora mora hormonska injekcija.... i da iako sam trudna moram da razmišljam o detetu koje sam već rodila.....I tako 40 minuta. Da li znam da može da dobije opstrukciju.Pitam da li je ona svesna da ako mu suzbijem na koži gotovo izvesno dobija astmu, taj primer već imam kod starijeg deteta i ona mi lepo kaže da se sa astmom živi (ajde), i da je ekcem problem.... i tako u nedogled. Jedva sam do kola stigla....

kreten

Nabavio mi je muž lek. Pola kutije što je ostalo nekoj ženi, da ne širim objašnjenje, nema potrebe.
Popila sam kako mi je rečeno i rekla sam - nikada više!
Znači, ono je smrt za organizam, za srce. Zaključila sam da sam svojoj deci potrebna živa, od mrtve mene neće imati neku naročitu korist.
I posle sat i po se još tresem i srce nikako da mi se smiri i da počne normalno da radi.
Ležaću, mirovaću, uzimaću utrogestan, progesteron bocke, ma i na trepuškama ću da dubim, ali ono da pijem više neću.
U pravu ste Bokice, Čičak i sve ostale, hvala vam.

Ja sam malo razmislila i zaključila da je sve pod kontrolom. Ko zna kakva iskustva ima doktor i šta se njemu izdešavalo sa pacijentkinjama, i ja razumem njegovu zabrinutost i temeljnost, ali nismo sve iste. Nije moj slučaj zabrinjavajući, tako da neka on diže paniku, ja ne nasedam. Malo me je sramota i zbog onakve moje reakcije jutros, i plakanja i straha i panike, ali dobro, to je prva reakcija. Sada kada sam razmislila, vidim da to niej tako stašno.

Ne znam, ja sam se porodila u 38. nedelji, a poslednjih 5 dana nisam pila lekove. Poenta je da se aktivna supstanca taloži u krvi, bar sam tako razumela.... a Stankiša se sa 17 meseci peo na gornji krevet preko uzglavlja, ima odličnu koordinaciju....

Sta je opstrukcija?
I zasto smatra da je ekcem toliki problem?
Pa on prodje sam od sebe...

Meni medo ima ekcem... ima pecat velicine morcijevog jaja na nogici, unutrasnja strana podkolenice
I na jednom laktu, manje velicine.
Taj na laktu je samo suva koza, ne crveni se a ovaj na nozici se jesenas upalio, tj.pocrvenio... nista ja tu nisam dirala... dugo je bilo crvenkasto...
onda smo jednom namazali kortiko ( na nagovor mm-a) sutra kao da niceg bilo nije... :( zamisli koliko je to jako...
I od tad nekad nestane skroz... nekad se malko po ivici zarumeni... ali uglavnom prodje I ostane nezna bebi koza... ni grubo nije

Jedino smo se zeznuli jednom ga pitali jel svrbi... posto on nikad nije cesao ekcem nikad... I od tad on kad ga presvlacimo uzme I cese ekcem :roll:

- - - - - - - - - -

Doktorica ti je moron... sto bre nisi povela muza... uh ja bi joj bukvicu ocitala...
ja svugde vucem muza sa sobom... kad ga vide cvrkucu kao kolibriji

- - - - - - - - - -

Ata... mudro. :) :zag:
Ti si dvoje rodila u terminu, bez problema... normalno je da kad nosis blizance moze biti ranije malo I treca trudnoca ti je... sve je to normalno...

Back