Kutak za trudnice

Milice, pisem sa telefona, nemam trenutno internet kod kuce pa ne zameri ako ima gresaka. Ja imam 4g/5g, heterozigot za pai, to sam saznala pre dva meseca,rodila sam dvoje dece bez problema i onda dva pobacaja u godinu dana. Ja sad pijem aspirin protect i kad ostanem trudna moracu na fraksiparin do kraja trudnoce. Od zenica na forumu, samo je Mali suncokret imala ustu dijagnozu i tu terapiju pa joj salji pp, mene je mnogo utesila i ohrabrila. Moj dr kaze da je to sad tzv "popularna dijagnoza" i da je oflicni sto smo saznale, mozemo u zivotu da izbegnemo zdrav. probleme vezane za zgrusavanje krvi. Mthfr mutacije ima skoro 70 posto ljudi na Balkanu a ne znaju, to su skupi testovi, za pai ne znam jer se radi od skora. Drzim palceve i znam da ces biti dobro!

Stevca divno!

Laura hvala mnogo. Kod kog dr si bila? U kojoj klinici? Ja sam htela da odem u Dragise Misovic ali mi je moja privatna dr rekla da su za ovo najbolji u Frontu.
Da li sam te dobro razumela, prvo si rodila decu a nakon toga pobacaj?
Mene sve sada plasi. Ako moram da primam fraxiparin, sto me nisu ofmah stavili, nego cekam utorak, sredu....

Prvo sam rodila dvoje, a onda dva pobacaja, u januaru i avgustu. Ove mutacije vezane za zgrusavanje nekad onemogucavaju ostanak u drugim stanju, nekad izazovu pobacaje, a uglavnom ama bas nista. Msm, od nekog smo ove gene nasledili, pa nit su umali tromboze, niti pobacaje.
Ja zivim u Podgorici, na zalost, mada ovde pridaju vaznost ovakvum stvarima i vode racuna, za divno cudo. Da sam na tvom mestu uradila bih sl- ako imas mogucnosti, vidi gde radi dr Ivo Elezovic privatno, hematolog je(a mozda i ginekolog, ne znam), ili dr Miljic, oni su strucnjaci za ovu oblast. Ovakve se trudnoce tretiraju kao rizicne jer te prate hematolog i gin, inace su kao i svaka druga. Imas oko sebe takvih trudnica puno, ali zene nece o tome da pricaju, dovoljno im je bzvz sto moraju da se bockaju :)
Mislim da ti jos nisu dali frax. jer cekaju da stane krvarenje, mozda gresim. Imas li hematom ili nesto sl?

I nemoj toliko da brines, ovo je iskusenje koje ce proci, brinula ti ili ne, a biraj onda osmeh i radost. Moj dr je rekao kad sam u prvoj trudnoci imala problema " mi cemo uraditi sve, a vi se molite, nesto od nas ne zavisi. I nemojte da placete vec se smejte". Lud savet, ali pomoglo je. A on ne izgleda kao religiozan dr, vise kao dete komunizma :)

:) Iskreno, mene vise brine sto su mi rekli da sam tacno na granici da mi daju ili ne po vrednostima krvi. Ja mislim da mi je krv vec poprilicno razredjena sa aspirinom jer kad mi je vade ili mi daju inekciju treba mi poprilicno da zaustavim krvarenje (I 10 min).
A ono sto me najviše brine su kontakcije koje imam staaalno. Pa ne mogu ni da spavam. Ali hvala na svim savetima, valjda ce biti ok na kraju :)

Aaa, ja sam skontala da si ti tek saznala za pai gen, nisam znala da si vec uzimala aspirin. Pa iskreno, doktori imaju razlicite stavove, neko smatra da je terapija nepotrebna jer to je mutacija koju ima svaka druga osoba, drugi bi da se osiguraju, sad je takav stav a kakav je biti za 10 god, ko zna, hematologija je grana med koja se brzo menja. A mi smo hematolozima smesna dijagnoza,oni brinu o ljudima bolesnim od najtezih bolesti i gledaju i cuju uzasne ljudske price. Drzim palceve, srecno.

:) Iskreno, mene vise brine sto su mi rekli da sam tacno na granici da mi daju ili ne po vrednostima krvi. Ja mislim da mi je krv vec poprilicno razredjena sa aspirinom jer kad mi je vade ili mi daju inekciju treba mi poprilicno da zaustavim krvarenje (I 10 min).
A ono sto me najviše brine su kontakcije koje imam staaalno. Pa ne mogu ni da spavam. Ali hvala na svim savetima, valjda ce biti ok na kraju :)

daju terapiju i zenama koje nisu pozitivne na testu, a imaju istoriju spontanih, preventivno
i, sve su rodile na kraju :)

http://www.njuz.net/trudnica-usla-u-9-mesec-lutanja-od-saltera-do-saltera/
vristim im od smeha

jelenced izgleda da si nasjekla zlo :(

tacni mi neki crv nije dao mira odkada mi je pomenula spontani.

jutros uz. kaze po racunanju zadnje m 6+0 .beta 287,5.... vidis samo tackicu.

stim da sam sasvim sigurna da mi je ovulacija bila nakon 21 dana jer su mi ciklusi na 35 dan. (31,mart zadnja m)

rece da dodjem sutra opet da vidi nalaz bete. ne moram ni pricati da je premala za 6tu sedmicu, a o velicini "tacke" da ne pominjem.

ne razumem tu izreku sta znaci
a iz posta shvatam da ti je potvrdjena rana trudnoca :)
ovulacija ne mora nikada da bude tacna u dan, mozes imati i 2 ovulacije za ciklus - nemoj se bespotrbno opterecivati
u ovoj fazi uopste nisi trebala da razmisljas nego da uzivas
polako, bice sve ok

jelenced izgleda da si nasjekla zlo :(

tacni mi neki crv nije dao mira odkada mi je pomenula spontani.

jutros uz. kaze po racunanju zadnje m 6+0 .beta 287,5.... vidis samo tackicu.

stim da sam sasvim sigurna da mi je ovulacija bila nakon 21 dana jer su mi ciklusi na 35 dan. (31,mart zadnja m)

rece da dodjem sutra opet da vidi nalaz bete. ne moram ni pricati da je premala za 6tu sedmicu, a o velicini "tacke" da ne pominjem.

Iskreno, ne razumem se mnogo, ali meni je ovo visoka beta I uzgleda mi kao da ti je kasnije bila ovulacija I da si samo malo manje trudna (manje od 6 nedelja). Kako se duplira je mnogo bitnije. Ako raste duplo za 48h sve je ok.

Ja sam cimala sada dr da mi sve objasne jer sam I ja bila u panici sa betom.

ovo je prva. vjerovatno ce me sutra poslati da opet izvadim.

pomirih se, sta mora biti biće što kaze jexy :neutral:

- - - - - - - - - -

Iskreno, ne razumem se mnogo, ali meni je ovo visoka beta I uzgleda mi kao da ti je kasnije bila ovulacija I da si samo malo manje trudna (manje od 6 nedelja). Kako se duplira je mnogo bitnije. Ako raste duplo za 48h sve je ok.

Ja sam cimala sada dr da mi sve objasne jer sam I ja bila u panici sa betom.

znas kako, da sam 4 sedmica, i beta i tacka bi bile superiska. a on racuna, kao i sve mi, od prvog dana zadnje m.
ali uglavnom vidjecu po dupliranju; kao i po tom uz za 7 dana. ako se nesto ne desi u medjuvremenu.

sta je bilo s tvojom betom?

stevca, sta god da bude bitno je da si uspela ostati trudna :ok:
jos nista ne znaci, sasvim je moguce da ce biti sve ok
a ako i bude vanmatericna , rano je otkrivena pa neces imati neke komplikacije
sto je isto ok
sve u svemu, nista za preteranu sekiraciju,

i ako te moji komentari, koji su s-t-a-n-d-a-r-d-n-i vredjaju, ja cu svakako napustiti ovu temu

evp mene opet :D

sad sam bila kod privatnog gin.

zene se frapirala mojom jutrosnjom dijagnozom.

GV je odmah uocila, 2mm, rana trudnoca, kojoj by the way odgovara i ona beta.

jajnici mirni.

za 10 dana opet kontrola kad narastemo da se vidi i plod.

klasika, folna kiselina, setnja, nista pretjerano raditi i takooo.

odoh jesti, mrvicu nisam stavila u usta od jutros kad mi ovaj konjina pomenu vanmatericnu

Back