Kutak za trudnice

Samo da se javnem. U pola devet danas rodio se Rajko/Rale. 48 cm i cca 3,5 kg. U bolnicu primljena u 7 ujutru. Pisem vise kasnije ako nekog interesuje.

Čestitam Neo :zag:
Neka je živ i zdrav, srećan i uspešan 100 godina!!! :heart:

Meni su posle prvog porodjaja radili reviziju, ali su me odmah uspavali. Tj, ne baš odmah, dr je počela, pa je posle nepunog minuta stigao i anesteziolog i kada sam se probudila sve je bilo gotovo. Posle drugog porodjaja su mi radili neku manuelnu reviziju - stiskala mi dr stomak krvnički ( auuuuu, bolelo je u 3 pm da izvinete ), da bi se odlepila posteljica i posle je pregledala da nije ostalo nešto. Krvarenje i oporavak sve je bilo normalno, mislim da revizija sa tim nema veze.

Zavisi draga Neo kako kome sta treba, ne bih htela nesto posebno da se prisecam porodjaja jer sam sa prvim detetom prosla kao bosa po trnju, a i da ne bih sebi sad dodatno uterivala strah zbog drugog buduceg porodjaja. Imas super babice i od njih dosta sve zavisi. Lekari su tu uglavnom reda radi, sem ako te zapadne neka ili tunjava babica ili sa 0 iskustva e to je problem. Ja sam se recimo porodila pre vremena ali su mi i busili vodenjak i sekli serklaz i nista me ot ta dva nije bolelo ali jezivo izgleda kada ti pridju sa neophodnim instrumentima - izgledalo je kao da ce tim makazama da šiša živu ogradu a ne da seče konce :eek: Meni su jer sam bila u losem stanju pod totalnom radili reviziju, ali to rade kada je kritično, u suprotnom rade sa lokalnom. Neki fenomeni rade i na živo kao tebi. Valjda zavisi i od toga koji te doktor vodi i da li ti je muž prisutan na porodjaju pa se spram toga tako i ophode prema porodiljama. Važno da ste vas dvoje zdravstveno dobro, a ti draga ako te nesto jače zateže ili probada obavezno im skreni pažnju da te ne bi pustili kući pod izgovorom - boleće nas uvo. Budi dosadna ako treba jer znaš da je to za tvoje dobro. Kissic

Jedna od najlepših tema na forumu, a slabo se piše... nije da nema trudnica, nego smo se malo ulenjile, a? :lol:

Ja sam ušla u 17-tu nedelju. Bebaći mrdaju tu i tamo, ono nežno meškoljenje po stomaku, oni balončići, leptirići... osetim ih tu i tamo nežno i tek-tek, ali znam da su oni, toliko iskustva imam. :D
Neću da radim kompletan tripl test, već samo expertski UZ, zakazan mi je za sutra popodne, pa ću izaći sa posla i vratiću se na posao posle pregleda. Znam da je sve ok , i da ono što se nosna kost nije videla je od položaja beba, ali ipak jedva čekam da se uverim da je sve ok. Mm je još gori, on se baš nahvatao straha, on bi da ja non-stop idem po nekim lekarima i da ga stalno uveravaju da je sve u redu.
Ja se baš trudim da se ne opteretim, da ne postanem opsednuta time. Sve je ok i ostaće ok. Ali ipak neki crvić iz malog mozga, koliko god da ga čovek ignoriše, zvoni na alarm i širi paniku i strah :roll: Za sada uspevam da ga ućutkam bar koliko, da uradim ovaj UZ, da vidimo taj nosić i butnu kost i sve ostalo, pa da se smirim...

Ata, sigurno je sve u redu! Ne mogu oni na ultrazvuku uvek sve da vide, pa meni su omasili tezinu bebe za 800 g! Nemoj da se opterecujes, vec uzivaj u trudnoci:heart: Tema nam postala pusta, porodila se Cicak pa nema ko da pise:) Ali da dam bar neki doprinos temi, vredno radim na drugoj bebi iako prva ima tek 10,5 meseci;) Nadam se da cu vam se uskoro pridruziti, bas jako zelim to!

neo, cestitamo : )

bokice, ja se bas pitala moze li se uzivati u trudnoci isto kao i prvi put, bas zbog toga sto tada nemas nikave obaveze pa si sav okupiran trudnocom i uzivanjem u istoj, bar u mom slucaju, a sada ne stignes ni da se setis da si trudna kontam : )

au, ja sve vise razmisljam o drugoj bebi, odoh sa ove teme : ))

pa da... prodje dan, te ustani, ugrej mleko, daj mleko, presvuci, obuci, nahrani, izadji napolje, stavi da spava, prioni na spremanje rucka, kad se probudi rucamo, pa opet igranjac, pravac napolje, uzinice, ovo, ono, vecera, kupanje, spavanje... stavrno je drugacije nego prvi put :)
jos ovu malu i ne osecam tolio, ko njega, njega sam rano osetila, posteljica bila na zadnjem zidu, a sada je na prednjem....
ali sam primetila nestio drugo u poslednjih par nedelja
ne toliko u prvih tri meseca, tada sam bila u grcu i napeta, i on se budio
a sada... imam osecaj da mi trudnoca prija u smislu da sam nekako opustenija i sa njim, smirenija, kao da imam i vise strpljenja, majke mi... nekako mislim da sam bolja mama nego sto sam bila :zblesav: hormoni :mrgreen;

Seka i bata :vatromet: :D:D:D

Naravno, bitnije je to da je na tripl testu, tj. expertskom UZ-u sve ok, nosna kost, butna kost, obim glavice i sve ostalo - sve je u granicama, sve je kako treba. Mere su slične, što znači da se obe bebe razvijaju istim tempom, ne zaostaje ni jedna.

Za devojčicu verujemo na reč :), a dečaku smo videli "alatku" :lol: Ma, jasno se vidi da je dečkonja :lol:
Sad ću imati dve devojčice i dva dečkića i - imam bre sve u životu :ok:

Seka i bata :vatromet: :D:D:D

Naravno, bitnije je to da je na tripl testu, tj. expertskom UZ-u sve ok, nosna kost, butna kost, obim glavice i sve ostalo - sve je u granicama, sve je kako treba. Mere su slične, što znači da se obe bebe razvijaju istim tempom, ne zaostaje ni jedna.

Za devojčicu verujemo na reč :), a dečaku smo videli "alatku" :lol: Ma, jasno se vidi da je dečkonja :lol:
Sad ću imati dve devojčice i dva dečkića i - imam bre sve u životu :ok:

Svaka cast da ste zivi i zdravi i samo opusteno bices i ti i bebaci superiska

Pitala sam dr-a koja je šansa da se porodim prirodno, s obzirom na godine, a kada se uzme u obzir da sam se prva dva puta baš lako i brzo porodila. Rekao mi je da to nema mnogo veze sa tim, već sa položajem beba. Ako obe prednjače glavicom, nema problema, može. Ako prva prednjači glavicom, a druga ide karlično, opet bi moglo, mada zavisi i kolike su bebe, ali s obzirom da teško da blizanci predju 3 kile, računam da može. Svi drugi slučajevi, tj. ako prva prednjači karlično, ili obe idu karlično, ili se neka poprečila ili je bilo koji drugi položaj - mora carski rez.
Znači, ima šanse da se porodim prirodno, pa navijam za to iz sveg srca :)

Pozdrav trudnicama, i trazim od vas savet, pogotovo od trudnica koje miau jos dece. Da li ste svoju decu vodili u vrtic u vreme kad vam se porodjaj priblizavao? Ja Sam u 32 nedelji, mali mi ne ide dve nedelje u vrtic, zato sto u vrticu vladaju varicele, tj jedno dete je imalo i sad cekamo da vidimo ko je uspeo da se zarazi. Plasim se da ga vracam ponovo u kolektiv, da ne bi doslo do novih infekcija Koje Mogu da stete bebi. Ako sad dobije boginje nije strasno, ja sam ih prelezala, nego plasim se drugih infekcija, za Koje do nedavno nisam ni znala da postoje.

Pozdrav trudnicama, i trazim od vas savet, pogotovo od trudnica koje miau jos dece. Da li ste svoju decu vodili u vrtic u vreme kad vam se porodjaj priblizavao? Ja Sam u 32 nedelji, mali mi ne ide dve nedelje u vrtic, zato sto u vrticu vladaju varicele, tj jedno dete je imalo i sad cekamo da vidimo ko je uspeo da se zarazi. Plasim se da ga vracam ponovo u kolektiv, da ne bi doslo do novih infekcija Koje Mogu da stete bebi. Ako sad dobije boginje nije strasno, ja sam ih prelezala, nego plasim se drugih infekcija, za Koje do nedavno nisam ni znala da postoje.

Ja sam vodila stariju sve vreme.....i bas pred kraj trudnoce je krenula epidemija varicele
ja mislila da sam prelezala(radila test i kao prelezala sam)
i 4 dana pred porodjaj starija dobije boginje...i ja misleci da sam ih imala,cmakala se sa njom, sve normalno...i kad sam se porodila stariju odveli kod babe zbog bebe
i kad je beba imala 9 dana, ja dobijem boginje :lol:
aj koja frka i panika
elem...beba dobila imunoglobulin,nikakav problem nije ispao,sve proslo super...
e sad...beba ima 2 ipo meseca
starija ide u vrtic od bebinih nepunih mesec dana,kad su prosle boginje i kad je malo ojacao imunitet posle boginja
i malo mi je frka

- - - - - - - - - -

a te infekcije za koje nizi ni znala...jel mislis na adenovirus?
sad je epidemija u vrticima na opstini stari grad :sad2:
kistinin andrej zakazio pa su svo troje bili u agoniji

I ja sam radila test, vadila sam krv na taj virus i pokazalo se da Imam zastitu. Nije mi jasno samo, ukoliko si navodno prelezala, i ukoliko si vadila krv, kako si opet dobila boginje? Eto, nism se sebe bojala da ih dobijem, nego da ih moj sin nema u trenutku kada se beba rodi, da mozemo da budemo zajedno.

Mislila sam na parvovirus, Jako je opasan za trudnocu, i za novorodjence. To je decija bolest, vecina Nas je pelezala i da ne zna, jer je Jako laka bolest. Cerka od moje drugarice je imala u vrticu, sreca nije uspela da se zarazi, a drugarica je vadila krv i Ona ga je prelezala i nije znala. Ja Sam isto na to vadila krv i nemam ta antitela.

pa vadila sam krv i imala sam 1590 a navodno je sve preko 80 znak da si prelezala
rekli su mi da sam ili bila u kontaktu pa stvorila antitela a da nisam prelezala tj nisam imala imunitet ili su registrovali antitela na herpes simplex (ona groznica sto izlazi na usni) buduci da je i varicela iz porodice herpesa
pa ti sad budi pametan
jos sam radila test bas zbog druge trudnoce, da znam dal da vakcinisem stariju ili sebe pre nego sto zatrudnim...i kad sam videla antitela ja sva hepi, opustila se...sreca da starija nije donela boginje kad sam bila na pocetku ili sredini trudnoce

- - - - - - - - - -

odkud parvo virus?
svasta

Back