a gde ides, ako nije tajna
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a gde ides, ako nije tajna
Nisam stekla utisak haosa... Ok,:-)
zato i kazem da je moguce da je to do meneProcitah slucajno, i ja sam isto tako mislila - posto su mi svasta napricali grozno za n.front.. (vecina toga je cak netacno, ili prenaduvano..) Rekla sam tamo ne idem nema sanse, a na kraju se porodim u frontu, i sve bilo ok..mislim, porodjaj i nije bio bas lagan, ali to veze nema sa konkretnim porodilistem.
Al eto. Tebi vragana sretno sta god odaberes, porodiliste ko porodiliste, manje vise je isto svuda..
da, front je bio prvenstveno zbog strucnosti i sto svi ozbiljniji slucajevi na kraju idu tamo...
pa sam trazila dr.
a sve je drugacije kada si na licu mesta, ja sam pred kraj trudnoce htela da ostanem kuci
samo je pitanje koliki ces sretnik biti, eto, neko se porodi za par min
E Chich a tamo gde su porodilje u Visegradskoj je da se smrznes...na 4.spratu
A i vrt nije vise sto je nekad bio, ni macaka vise nema..
Ostale su samo bubasvabe i manijaci u sumici ispod prozora
A da ima cigana, ima..
I stvarno je cela Srbija tamo
ja sam bila u fazonu- porodjaj je prirodna stvar blabla bla
dok se nedavno neke drugarice nisu porodile i imale problema, otisle bez veze, poznanstva icega i nahebale kao zuti .... eee, onda sam lepo nasla sve potrebno, zlu ne trebalo .... i u svakoj zemlji se odredjeni kvalitet usluge placa .... nigde zdravstvo nije besplatno
razmisljala sam se i o maticnim cel.
razgovarala sa onima koji zive po bogatim uredjenim drzavama gde to nije luxuz i gle cuda- retko koja je to uradi, vise ih drzi u sopstvenom zamrzivacu ...
a kod nas je pitanje - sta mi opce placamo placajuci zdravstveno
ako se bukvalno sve doplacuje
pa bilo to i 50 dinara
Joj Jelence, jel procitas ti svoje pisanije pre no sto kliknes 'posalji'....
kakav standard- tolike doplate
- - - - - - - - - -
ne, sto?
ne kucam da bih citala, nego da nakucam i nikada vise ne mislim na to![]()
vragana, ako ne volis taj osecaj haosa, misovic je savrsen
ja imam sjajno iskustvo sa drugog porodjaja tamo. ja sam bila u najvecoj sobi gde nas je bilo 6, uglavnom su sobe sa 2 ili 4 kreveta, ali nema vise od 20, 25 porodilja ukupno. sestre i doktori imaju za sve vremena i rado ce ti pomoci i posavetovati te.
ja isto imam horror iskustvo sa visegradskom pre 11 godina, kad sam nabreklih grudi isla po hodnicima I trazila sestre koje su pusile u jednoj sobi da mi pomognu jer ce grudi da mi eksplodiraju, na sta su one dobacile "pa majka, kako ne znate da podojite svoje dete?"
e, da. ne treba ti veza za misovica. treba malo samo da budes pametna I uguras se tamo. ako imas ok dr u dz koji ti "vodi" trudnocu, zamolis ga da ti napise uput za misovica zbog nekog razloga. eto, ti imas taj problem sa secerom, cini mi se. meni je krva slika bila nesto losija I na osnovu toga mi dr dala uput. onda lepo odes u misovic sa uputom na pregled. kad te jednom evidentiraju, tu si, mozes lepo da dodjes da se porodis. ja sam pred kraj trudnoce isla samo tamo na preglede, vise nisam isla privatno. takdoje, kad udjes u deveti, imas ono obavezno predavanje o epiduralu gde se prijavljujes za epidural I tako isto ulazis u evidenciju.
ako ima neki dr kod koga zelis da ides u misovicu, vidis na sajtu kad radi ili pozoves I pitas. cini mi se da je I zakazivanje pregleda telefonom, nisam vise sigurna.
Sta drzi u zamrzivacu jelence? Maticne celije?![]()