Kutak za trudnice

tek 22 decembra....
sreca pa je zumska beba,da tek sad krece leto,mogla bih samo da se upucam
ovako bar necemo nigde ici
juce isli da irini kupimo patike za jesen i ja vidim na sajtu hm neke teget sa belim tufnama
i posto bi mm verovatno kupio pogresan broj ili nesto krenula i ja.....misim to ja kreten tripujem da ne bi umeo detetu patike da kupi
jbte otisli smo tamo i usli i izasli bukvalno,iz busa pa tamo i opt u bus
ko njivu da sam kopala....eto ti
xnaci samo do vrtica i nazad i nigde vise
stvarno nema zezanja :(

- - - - - - - - - -

:heart:

kako je bre nama sad termin istog dana? :)

Sile, nikad nemoj da mislis 'Nece on to znati' ;)
Za sve...

Tako ces uvek ti morati sve to da odradis
a nisi mu pruzila ni priliku
Pa i nek pogresi, vratice se da zameni...

Ti si sad najbitnija, jer cuvas malog andjelka u sebi
lezi, gledaj tv, citaj, spavaj...
A oni nek se snalaze...
prezivece...

jel imas neku komsinicu da vodi dete u vrtic pa da s njom ide irena?
Ili neku prijateljicu koja moze da je pokupi,
ili bar da navrati svaki dan, malo zabavi tebe, nju...
Pomogne ti...

Misonjo ne daj se.
Meni su pricali lekari da kada krenu tako neke zezancije (kontrakcije, skracivanje grlica), da je bitno da se tri nedelje bas odmiruje. Ebem li ga sto tako nisam dobila bas neko objasnjenje, sve je bilo tipa pij lekice i odmaranje i ima situacija da se stabilizuje. Cini mi se da su bili u pravu (a mozda sam se i tripovala), ali miruj koliko god mozes (mada ti sve vec to znas) :zag:

pa koliko sam ja skapirala grlic moze da se vrati u iole normalno stanje ako se bas miruje
ali dzabe kad ja nisam u situaciji da mirujem koliko bi trebala

Šta kupiti trudnici za poklon?

Tek je saznala da je trudna a ja bih da uzmem nešto ili da joj pomogne da sve odradi najbolje moguće, nešto kao neka provjerena knjiga u kojoj je sve na jednom mjestu, ili nešto šta je svakoj trudnici potrebno a da ona to još ne zna:D

Da je nešto stvarno kritično, poslali bi oni tebe na serklaž. Ovako, znaju da imaš malog nestaška pa izgleda hoće da te uplaše kako bi što više mirovala.

iskreno se nadam da si u pravu

- - - - - - - - - -

Tek je saznala da je trudna a ja bih da uzmem nešto ili da joj pomogne da sve odradi najbolje moguće, nešto kao neka provjerena knjiga u kojoj je sve na jednom mjestu, ili nešto šta je svakoj trudnici potrebno a da ona to još ne zna:D
meni na pamet trenutno pada samo beluga jastuk,jer bi mi bas koristio...a i posle je jako koristan za bebicu i za dojenje :D
a moze i neka knjiga o bebama
dr. Spok ako nadjes,super je :)

Saveti najbolje prijateljice (Mislim da je to naslov, mada sam mozda samo malo promenila :rumenka:) Ima super saveta a veoma je duhovita.

Ako je prvo dete, onda ce joj svasta koristiti...
Meni licno te knjige i nisu nesto...
Pre bi se obradovala dobroj kremi protiv strija, masazi, nekim trudnickim pantalonama, rucni masazer npr... itd...

Ako ke drugo dete... (ovo gledam po sebi)
Uplatis joj dan u spa centru, masazu, kozmeticki tretman lica, kose, tela, odvedes je na rucak,
kupis joj dobru knjigu(koja nije o bebama ;) ), itd...

Drage zene, ne znam ni da li da ovo delim sa vama, ni kako ce se zavrsiti.... do sad sam bila pozitivna, ali procitah svasta pa vise ne znam sta da mislim...trudnoca...ali i hematom i submukozni miom...dr kaze da mirujem...da cemo videti za dve nedelje...ja se nadam ali vise ne znam sta da mislim..

Drage zene, ne znam ni da li da ovo delim sa vama, ni kako ce se zavrsiti.... do sad sam bila pozitivna, ali procitah svasta pa vise ne znam sta da mislim...trudnoca...ali i hematom i submukozni miom...dr kaze da mirujem...da cemo videti za dve nedelje...ja se nadam ali vise ne znam sta da mislim..

..drzim fige, laural.. :zag:
..ja sam imala hematom veci od gest.meshka, u devetoj i desetoj nedelji..resorbovao se u 11-oj..
..samo misli pozitivno i stvarno miruj.. :)

Hvala vam obema. Mislim pozitivno i verujem da ce sve biti ok. Ne plasi me toliko hematom, znam da mirovanje i utrogestan pomazu, prosla sam kroz to vec jednom. Sad nisam ni krvarila, osecam se odlicno, prepuno energije, prosto sam se iznenadila kad mi je dr sve ovo rekao :) Ali muci me miom, nadam se da ce sve biti ok. Bice kako mora :)

ja zakazala privatno kod jednog dr sto radi u gradskoj, pregled sutra, da vidi covek jel treba taj serklaz ili ne,jer kad stavljam utrogestan,osetim da je mekan i ravan i moze ceo prvi segment prsta da udje u grlic jbte...pogosrava se
a nisam u stanju da se vucem po drzavnim klinikama jer nit imam kola,nit pare za taksi, nit mogu da sedim i cekam,da bi me poslali kuci jer ih mrzi da rade

pa ako kaze da treba serklaz, videcu da mi odradi to u gradskoj a ako ne,snaci cu se za pare pa nek stavi
necu uopste vise da rizikujem,da placem i da se brinem i strepim sta ce biti ako stojecki kinem ili se napregnem kad odem u wc :roll:
ocajna sam majke mi
izvinite sto ovde kukam al moram da izbacim to iz sebe
koliko mi je prosli put bilo ok, toliko sam sad u problemu :(
mada je pitanje i sa irinom kako je bilo,kad niko nije proveravao grlic

ne verujem brate mili ovima u drzavnim bolnicama...
snajkinoj sestri reko neki kao vrhunski strucnjak da nije nista patoloski, nedelju dana posle toga,ispao chep,i porodila se...a beba tek 28 nedelja....jedva dete prezivelo...a posle toga godinama se vuklo po bolnicama,bolesljivo i slabasno jer je rodjeno tako rano
necu da dozvolim da me otresaju ko slinac,bolje da dam pare za pregled i da mi se kaze istina nego da me salju kuci non stop
poslusacu ovu iz doma zdravlja...mozdfa zena ne lupa gluposti
muka mi je vise od svega...osnovne stvari ne mogu da uradim(tusiranje,odlazak u wc, pravljenje sendvica...) a da ne pocne stomak da me boli dole nisko

e bili smo
kaze da ne mora serklaz
ali moram da lezim sto vise
dobra stvar je da se grlic povecao
sad je 3.4 cm,nema otvaranja....
materica je napeta ali nista strasno

bebu je detaljno pogledao, sve sve...srce,bubrege...lice....nepce...mozak...sve...kicmu ma sve bre, sve komorice srcane, krvne sudove u vrpci...sve ono sto niko od onih morona nije gledao(a ja se odusevljavam ko da je ne znam sta,prosto mi neverovatno da je neko uzeo i pogledao to,iako nismo takav pregled zakazali bili)
sve je ok, dobra je bebica
devojcica je ...videli smo joj ribicu :rumenko: genijalno je kako se lepo vidi
rekao mi je da stavljam ovaj progesteron dole(sto je verovatno i popravilo grlic) a ako imam kontrakcije,po potrebi,da pijem partusisten i obavezno verapamil da me ne bi treskalo....i to samo dok ne prestanu kontrakcije(posto ja tako nekad ceo dan imam a onda nekoliko dana nista,eventualno 3,4 dnevno)
i rekao je ako slucajno osetim nesto lose, da ga zovem, ili da dodjem u bolnicu,da se njemu javim,pa da me primi na tri cetri dana,da me isprate
kaze da mi je grlic ostecem u toku porodjaja, pukao je.....nisu usili grlic i zato je sad malo tako zeznut
ali sve u svemu ok je i moram da se cuvam sto vise, cim osetim bol,da se smirim i legnem(ko i do sad)
mala je nogama na dole i dalje,pa me zeza

valjda nece doci do toga da idem u bolnicu ali sada bar imam doktora koji ce da mi se nadje
kod njega cu privatno ici jednom mesecno na kontrolu....da bih bila sigurna...

E sile bas mi je drago da je sve ok :zag:
sad mozes da odahnes bar po tom pitanju...
Sto vise lezanja i mirna si... :)

Znam da su skupi privatnici ali ja vise nemam zivaca za drzavne.
Svaki put kad odem kod moje dr.na pregled ona sve to sto si ti navela plus jos
nekih milion stvari pregleda... i covek bude miran... lepo ti sve objasni...
Posveti se, pokaze, objasni...
ma jel verujes da bi pre suva 'leba jela mesec dana ali samo kod privatnika...(doduse nisu ni oni svi dobri)
Kad se samo setim suza, nervoze, placa, stresa kad dodjem od drzavnog... :roll:

Samo opusteno Sile, i drzi se lekara koji ti uliva poverenje... ;)

Ja sam ova dva dana 300 na sat, ne stignem ni da sednem a kamoli legnem... i pomazim trbu...
Zao mi bebe, ali to je tako valjda...
koliko sam pedju mazila i pazila sta jedem, radim itd... sad sve navrat na nos :)

Joj Misu, super sto si bila, mnogo je dobro kad je dr cool i kad ti se posveti. Ovde je sad neka fora da doktori iz klinickog ne rade privatno pa sam kod mog morala u bolnicu, pregledao me je tacno 23 sekunde, ukljucujuci i objasnjenje , hehe. Ja sam ok, msm, bila sam bolje dok nisam legla, ajme ovo je kazna. Spremim rucak i sklonim ali ne radim ich drugo. Nadam se da cemi mama doci za dve, tri nedelje, a jos vise se nadam da cu za 10 dana izaiu iz ove izolacije. Izgledam kao napast, bledo lice, bez frizure, naocare, milina, hihihi. Ma vraticu se ja brzo u zivot, samo da se naviknem na ovo. Pricala sam vam kakav je moj tempo, ja nikad ne lezim osim kad spavam. Ma ja nisam kod kuce osim kad spavam. I zamislite me sad u kuci i u lezecem polozaju vasceli dan, huh.

- - - - - - - - - -

Ljudi gde je Ija, nema je nesto?

Mene je uhvatilo neko stanje onako, nikakvo
samo sam jako tuzna i sve mi je bezveze

nekako sam ...usamljena
nisam se skoro tako osecala
pamtim da mi je to bio redovan osecaj dok sam zivela sama i bila sama
i sad mi se nekako vratio
bas neka tuga, ne znam kako to da vam opisem...

Jexy, zbog posla nisi navikla da odmaras.
Mozak ti se jos nije resetovao.
Ne sekiraj se, hoce ubrzo. ;)

Ne znam jel moras da lezis.
Ako ne moras, radi nesto fizicki, meni je pomagalo,
leci sve... pogotovo napolju, u basti, prirodi... pa i setnja...
Ako ne, onda citaj, gledaj filmove...

u svakom slucaju... procice :)

Mene je uhvatilo neko stanje onako, nikakvo
samo sam jako tuzna i sve mi je bezveze

nekako sam ...usamljena
nisam se skoro tako osecala
pamtim da mi je to bio redovan osecaj dok sam zivela sama i bila sama
i sad mi se nekako vratio
bas neka tuga, ne znam kako to da vam opisem...

Tako sam se ja osecala prvih dana u izolaciji, odjednom je sve sto sam radila i u cemu sam uzivala bilo nedostupno...sedela sam u svojoj lepoj, velikoj kuci potpuno sama,i razmisljala koji ce mi sve ovo/i kuca i sve ostalo. napolju nikakvi zvuci, unutra fox life. Pomislila sam, jbt, mozda ovo nije bila dobra ideja, mozda ce se i meni vratiti ti neki osecaji da ne znam gde sam u svom zivotu, mozda ce sve biti onako kako nisam zamisljala. A onda sam pocela da mantram, uzela Lujzu madrfakin Hej i rekla sebi, a ne, ima da izguras i sve ce biti super, malim koracima, korak po korak. Eto to i tebi dajem kao savet, prvo red da napravis, onda po koju malu stvar koja te raduje, i dan za danom je lepsi i bolji.

Tako sam se ja osecala prvih dana u izolaciji, odjednom je sve sto sam radila i u cemu sam uzivala bilo nedostupno...sedela sam u svojoj lepoj, velikoj kuci potpuno sama,i razmisljala koji ce mi sve ovo/i kuca i sve ostalo. napolju nikakvi zvuci, unutra fox life. Pomislila sam, jbt, mozda ovo nije bila dobra ideja, mozda ce se i meni vratiti ti neki osecaji da ne znam gde sam u svom zivotu, mozda ce sve biti onako kako nisam zamisljala. A onda sam pocela da mantram, uzela Lujzu madrfakin Hej i rekla sebi, a ne, ima da izguras i sve ce biti super, malim koracima, korak po korak. Eto to i tebi dajem kao savet, prvo red da napravis, onda po koju malu stvar koja te raduje, i dan za danom je lepsi i bolji.

:zag:
..ako postoji jedna koja nije pomislila "a shto mi je ovo trebalo"
glavu dajem..
..preispitivanje se zavrshava...nikad :rotf:
a stid koji nas preplavi posle svake takve misli je potvrda da je trebalo..i te kako.. :aha:

..kiss laural.. :heart: ..mnogo volim da te chitam.. :)

Back