Kutak za trudnice

evo tu sam
ja vadila tsh u februaru i bio 5.28
i povecam dozu sa 125 na 150 i 3 nedelje kasnije, tsh 0.28 :lol:
reko bem ti sad
pa sad pijem 4 dana nedeljno 150 i 3 dana 125...naizmenicno
treba sad da vadim opet da vidim sta se desava
znam da u trudnoci(to sam saznala tek sad kad smo resili da radimo na drugom) treba tsh da bude izmedju 2 i 3...
pazi,ja sam prvi put neplanirano zakevila i nisam pojma imala da treba da se poveca doza u trudnoci jer je potreba veca, a meni je i pre trudnoce uvek bio 6 nesto, pa sam svejedno zatrudnela...i to od jedne kapi :lol:
i meni je tsh u osmoj nedelji bio 29.8 :eek:
imala sam ludu srecu da nisam pobacila...jer do osme nedelje postoji dobra sansa da pobacis ako ti nije dobar hormon(zavisi naravno koliko nije dobar)
onda mi je dr povecala terapiju sa 100 na 150 pa mi je u nekoj 13oj nedelji bio tsh 9 nesto
pa je dala da pijem dva dana 200 i 5 dana 150
i spustio se na 3 nesto...nikad ispod 3
mada sam citala da zdrav covek treba da ima do 3 tsh...jer dosta njih preko 3 vec pokazuje znake da ima manjak

tako da draga, uzimaj terapiju, kontrolisi redovno i uzivaj...brzo se to sredi, nemoj da se brines previse...sa pravom terapijom, padne tsh vec za dve tri nedelje

mada i mene malo smara to
mada mi dr rece da sacekam da zatrudnim pa tek onda da pocnem da brinem :lol:

..e ovo je zlata vredna info za jexy.. :klap:

E hvala ti Tsuy ko sestri rodjenoj
jedino se sada dvoumim da li da pocnem odmah sa terapijom ili da sacekam pa da odem kod ovog drugog dr
to sam probala da zakazem na dva mesta da vidim gde ce mi zakazati pre, a oni mi zakazu sa nedelju dana razmaka :)
inace sam izvadila tsh danas, 9.8 je

u sustini, ok
skontala sam i dr da je to vise preventivno radi "jer se nalazim u reproduktivnom dobu"
nego sto je stvarno problem
samo me smara to sto sad imam terapiju, brate dozivotno

a smatrala sam sebe zdravom kao astronaut, nikakvi lekovi nista
u trudnoci samo folna pa mamavit
a sad eto, imam to nesto....***** li ga

ja se izvinjavam, al inace psujem kao kocijas kad se iznerviram
i kad vozim, naravno

nema veze, idemo dalje :zblesav:

pocni odmah sa terapijom....nemoj da cekas nikako
i nemoj da si smorena
eto ja od svog 11og dana zivota pijem hormon stitne
naviknes se

ja i pored toga mogu da zaboravim
sad na visecem delu u kuhinji, odmah iznad sudopere, imam tabelu, kojim danima koliko pijem :roll:
i smoriulo me to sto moram da pijem razlicitu kolicinu
al evo,tabela super funkcionise :D
bacim pogled i znam koju kutiju da vadim :lol:
naviknes se na sve...videces za koju nedelju ce ti to biti skroz normalna stvar

- - - - - - - - - -

bas cu da ti javim koliki mi je tsh...samo da ga izvadim

E hvala ti Tsuy ko sestri rodjenoj
jedino se sada dvoumim da li da pocnem odmah sa terapijom ili da sacekam pa da odem kod ovog drugog dr
to sam probala da zakazem na dva mesta da vidim gde ce mi zakazati pre, a oni mi zakazu sa nedelju dana razmaka :)
inace sam izvadila tsh danas, 9.8 je

u sustini, ok
skontala sam i dr da je to vise preventivno radi "jer se nalazim u reproduktivnom dobu"
nego sto je stvarno problem
samo me smara to sto sad imam terapiju, brate dozivotno

a smatrala sam sebe zdravom kao astronaut, nikakvi lekovi nista
u trudnoci samo folna pa mamavit
a sad eto, imam to nesto....***** li ga

ja se izvinjavam, al inace psujem kao kocijas kad se iznerviram
i kad vozim, naravno

nema veze, idemo dalje :zblesav:
mozes potraziti jos jedno misljenje ali hormoni su ti neophodni jer bez njih ni beba se nece dobro razvijati njoj mogu da koriste samo,nemoj da si uplasena,javi sta se desava

Trudnice i mame, imam jedno pitanje.
Termin mi je za par dana i u cetvrtak sam bila kod dr. Otvorena sam 2 cm i beba je jako, jako nisko, cak je mislio da me zadrzi ali posto nemam bolove pustio me kuci i rekao da mirujem do ponedeljka. Medjutim, sad sam primetila da ima malo krvi na vesu. Ne znam sta da radim...jel to uobicajeno pred porodjaj, jel treba da se javim u porodiliste? Bolova i dalje nemam, tek nesto malo kao kad treba da dobijem...

Koliko je meni poznato, normalno je krvarenje pred porodjaj.
Poznanica je krvarila kada smo se videle u DZ, a cula sam da se porodila tek posle nedelju dana.
Nadam se da ce ti se javiti neko ko zna tematiku ;)
Jel imas sada bolove?
Pozdrav i drzim pesnice :*

Sad je prestalo. Mozda je to taj famozni krvavo sluzavi cep o kojem pricaju. Ne znam, nije bilo puno krvi, vise onako rozikasto ali ipak je bilo. Bolova nemam...a mozda sam ja neki specijalni slucaj pa se otvorim i porodim bezbolno bez kontrakcija:hahaha:

Ja sa drugim detetom uopšte nisam taj bol kao da ću da dobijem povezala sa porođajem. Imala sam još sedam dana do termina, igrala celo veče domine sa starijim detetom, pojela pola tepsije koha, :rumenka: istuširala se i legla da spavam oko ponoći. :zeek: Posle 2h se kao taj bol malo pojačao, pa sam posumnjala da se nešto dešava. Probudila muža, na Zvezdaru stigli oko 3h, dr me pregledala, rekla da sam otvorena - ne sećam se koliko, rekla mužu da ide kući, da ću se do jutra poroditi. U 6:20h se rodio Sava.

Trudnice i mame, imam jedno pitanje.
Termin mi je za par dana i u cetvrtak sam bila kod dr. Otvorena sam 2 cm i beba je jako, jako nisko, cak je mislio da me zadrzi ali posto nemam bolove pustio me kuci i rekao da mirujem do ponedeljka. Medjutim, sad sam primetila da ima malo krvi na vesu. Ne znam sta da radim...jel to uobicajeno pred porodjaj, jel treba da se javim u porodiliste? Bolova i dalje nemam, tek nesto malo kao kad treba da dobijem...
ako ti se ponovi krvarenje ja smatram da bi trebala da se javis kod dr ipak si malo otvorena ,drzim fige jos malo pa :klap:

Suncokret se porodio! U 16.41 casova, nas sin Marko je tezak 3.130 kg, dugacak 48 cm. Na mamu je poceo sa desetkama. I to dve desetke je dobio! Ona se oseca dobro, porodila se prirodno, uz svesrdnu pomoc epidurala. Sam porodjaj je trajao nepuna cetiri sata, a za detalje se strpite do cetvrtka. Malopre sam ih obisao i prelepi su mi oboje. Pozdrav od muza Vaseg suncokreta!

Suncokret se porodio! U 16.41 casova, nas sin Marko je tezak 3.130 kg, dugacak 48 cm. Na mamu je poceo sa desetkama. I to dve desetke je dobio! Ona se oseca dobro, porodila se prirodno, uz svesrdnu pomoc epidurala. Sam porodjaj je trajao nepuna cetiri sata, a za detalje se strpite do cetvrtka. Malopre sam ih obisao i prelepi su mi oboje. Pozdrav od muza Vaseg suncokreta!

:vatromet::vatromet:Cestitamo mama i tata :vatromet::vatromet:

Tata,pozdravi mi drugaricu forumasicu i ljubi bebana....rodjen je isto kad i ja ....meni je danas divan dan : ))))))

:klap: :heart:

Bravo Suncokreti
Cestitamo!!!

Srecan divan dan, Keka

Back