Kutak za trudnice

...добију равна стопала, криве ноге и изгледају горе од Баронесе Ештон(која бтв није рађала, а савим је могуће да је и дан дањи u 58. години невина).
:tambalamba:

ako mislimo na istu Eston verovali ili ne ima dvoje dece. Verovatno se gojila u trudnovcama pa sada tako izgleda :zcepanje:

za mene je to strasno 27 godina izgledam dobro i sada odjednom da se sve promeni pa za mene je strasno,vi imate drugaciji stav ,meni je bitno da ostanem podjednako seksipilna,zgodna i lepa kao i pre,i ne verujem da i vama nije to vazno,meni je cudno to kao nema veze sve zbog bebe,ma dajte sutra treba da se moj muz okrece za drugim zenama,a i to nije bitno koliko cinjenica da kada hodam osecam poglede na sebi,prosto svugde imam prolaz ljudi vole lepe zene ako su uz to i inteligentene ona :super: odusevim se kada vidim da pojedine poznate mame izgledaju vrh nakon porodjaja

o dzizs krajst :pljus:

doktorka, odbicemo ti ovo na hormone

jel o ovoj Eston pricamo koja je - The High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy ?
images

za mene je to strasno 27 godina izgledam dobro i sada odjednom da se sve promeni pa za mene je strasno,vi imate drugaciji stav ,meni je bitno da ostanem podjednako seksipilna,zgodna i lepa kao i pre,i ne verujem da i vama nije to vazno,meni je cudno to kao nema veze sve zbog bebe,ma dajte sutra treba da se moj muz okrece za drugim zenama,a i to nije bitno koliko cinjenica da kada hodam osecam poglede na sebi,prosto svugde imam prolaz ljudi vole lepe zene ako su uz to i inteligentene ona :super: odusevim se kada vidim da pojedine poznate mame izgledaju vrh nakon porodjaja
ahahahah a sta mislis da to ima veze sa izgledom supruge? koliko si u braku ako nije tajna? i uopste zasto pravite famu oko sasvim normalnih stvari, pa i ti pogledas zgodnog muskraca ili cak zgodnu zenu ne?
ja se ne odusevim kad vidim da pojedine poznate mame idu na dijete i vezbaju dva puta dnevno po 3h kako bi posle 2 mneseca mogle da obuku kratku suknju :roll:
naravno zena treba da pazi narocito u trudnoci sta i koliko jede pre svega zbog bebe. moram priznati da u prvoj trudnoci uopste nisam pazila, a drugoj jesam , a u ovoj sam najodgovornija. zrelost je u pitanju.

ja sam se ugojila 18kg
i posle trudnoce skinula 24kg

nego, juce saznam da su mi dve drugarice trudne, joj kako sam se obradovala
pa u firmi tri koleginice otisle na trudnicko

a vec ove godine bilo tetkinih tetincadi, i cekam jos dva komada :D

beby boom, samo da spustim ovaj tsh pa da im se pridruzim :D

napokon malo lepih vesti ovih dana

..ja sam u poslednjoj trudnoci dobila 8kg, a izashla iz porodilishta sa 4kg manje nego na pochetku trudnoce..
..tako sam zakljuchila da je 12 kg neki optimum ako zelish svoju tezinu chim se porodish, naravno, pod uslovom da je pre trudnoce bila optimalna..

..u predhodnim trudnocama - dobila 15, ostalo mi 2-3kg
pa dobila 16, ostalo mi 1-2kg
pa dobila 14, ostalo mi 1kg..

..kod mene su ti "vishkovi" nestajali u prvih 6-8 nedelja, kao da sam ih kroz mleko "presula" u bebu.. :)

meni je glupo da se o kilogramima u trudnoci prica na taj nacin. studije uzimaju prosek, ali odkud znate da nece neka od nas izletetei izvan proseka?
sta ako je nekome veca beba, zadrzava vise tecnosti, "porastu grudi vise", ima vise amnniotske tecnosti...sve to moze da dovede da se u trudnoci ima vise kilograma od proseka ali da u isto vreme to nije salo nego nesto sto ce par nedelja posle porodjaja nestati. gledajte ruke, noge dupe, lice sta se sa njima dogadja pa cenite.
ja sam se u trudnoci ugojila 10 kg, izasla iz porodilista sa +9 kg, posle par nedelja bila samo 4 u plusu i onda se ko svinjce nagojim tako da sada imam vise nego na porodjaju :rumenko:

Tetka Laural je sa 27 kg vise usla u porodjajnu salu, pre tacno 6. god, na danasnji dan :) I izasla iz porodilista sa 15 kg vise nego pre trudnoce :) Najbolje sto je seh nakon 40 dana bio bolji i cesci nego ikad pre, toliko o seksipilu i ostalim glupostima. Nakon nekoliko meseci bila sam suva kao rebarac :) Teze mi je skinuti ovih par kila koje sam dobila posle drugog porodjaja kad sam se ugojila skoro skolski.
I iskreno, malo mi zao zena koje tokom 9 meseci (ovde ne govorim o problemima sa pritiskom i secerom) vagaju svaki obrok i svaku namirnicu. Priznajem, ja nisam jela slatkise i tzv. losu hranu, ali sam uzivala u svakom zalogaju. Ahhh, prva trudnoca, takvo blagostanje......

meni je glupo da se o kilogramima u trudnoci prica na taj nacin. studije uzimaju prosek, ali odkud znate da nece neka od nas izletetei izvan proseka?
sta ako je nekome veca beba, zadrzava vise tecnosti, "porastu grudi vise", ima vise amnniotske tecnosti...sve to moze da dovede da se u trudnoci ima vise kilograma od proseka ali da u isto vreme to nije salo nego nesto sto ce par nedelja posle porodjaja nestati. gledajte ruke, noge dupe, lice sta se sa njima dogadja pa cenite.
ja sam se u trudnoci ugojila 10 kg, izasla iz porodilista sa +9 kg, posle par nedelja bila samo 4 u plusu i onda se ko svinjce nagojim tako da sada imam vise nego na porodjaju :rumenko:

slazem se
ja sam imala problema sa oticanjem i vodom pa je sigurno od onih 18kg, dobar deo bila voda
dan posle carskog sam ponovo mogla da vidim svoj clanak na nozi :)

Preporuka je 11,5 do 16 kg za normalno uhranjene zene, BMI 19,8-26 (ne 18,5 do 24,9 to je van trudnoce, druge su vrednosti za zenu koja ulazi u trudnocu).
12,5 do 18 kg za pothranjene BMI<19,8.
7-11,5 BMI 26,1-29
I oko 6 kg za BMI>29,1.
Blizanacka 16-20 kg.

Ahhh, prva trudnoca, takvo blagostanje...... :heart:
Jeste.. uzivala sam u trudnoci, blistala, smejala se neprestano, uzivala u :zper: kao nikad pre.. bilo je divno, a kilogrami ko kilogrami, resila sam da se ne opterecujem.. bila sam samo jako aktivna, al i to ne na silu nego mi je zaista prijalo da zujim neprestano :D
Ugojila sam se tek posle porodjaja.. i to dosta, al doci ce i to na svoje.. ne mogu sad na to da mislim :ok:

Pazi, lepota ipak dolazi iznutra :) Par kila viska, sta je to? Ma ajde, toliko zahteva je ispred nas, toliko uloga, imamo valjda prava da budemo malo buckaste posle porodjaja. Boli me uvo sta ce ko reci, i boli me uvo za price tipa "jao uopste se nisi ugojila". Opasna sam danas :)

Doktorka, ja nemam ni jedan primer pretilne zene koja je imala problem sa pritiskom u trudnoci. Proslog meseca je koleginica jedva izvukla zivu glavu jer joj je pritisak pred ulazak u salu bio 220/110. Ugojila se 9 kg u trudnoci. Tu lepo pise da su to preporuke, tako je lakse i majci i doktorima. Lakse se poradjas sa manje kilograma viska, lakse hodas. A sto se tice seksipila, i dalje ga imas :)

Preporuka je 11,5 do 16 kg za normalno uhranjene zene, BMI 19,8-26 (ne 18,5 do 24,9 to je van trudnoce, druge su vrednosti za zenu koja ulazi u trudnocu).
12,5 do 18 kg za pothranjene BMI<19,8.
7-11,5 BMI 26,1-29
I oko 6 kg za BMI>29,1.
Blizanacka 16-20 kg.

jeste to lepo ali oni racunaju da je beba 3.3 kg, da se grudi povecaju 400 grama, da je telesna tecnosto oko 4 kg (sve ukupno), racunaju sve perfektno.
meni su npr grupi porasle 3 broja pre nego sto sam krenula da dobijam na kilazi nesto pune :eek: i gde se ja to uklapam u prosek.
isto po nekim tabelama, idealno je od 8-12 kg da se dobije u trudnoci?

i jos nesto imas lekare koji kada beba ne napreduje 1kg mesecno oma mantraju dohrana, meni je jednom mala dobila samo 400 gr i bilo je - dojite super, samo nastavite tako...

mislim jeste bitno zdravlje i paziti sta se radi (u trudnoci ili van), ali pokusati da se sve strpa u isti kalup tesko, pogotovu sto se kalupi menjaju na svakih 10ak godina.

P.S. Nije ovo nista protiv tebe Kis, nego mi je samo bilo zgodno da tvoj post citiram :zag:

Back