Kutak za trudnice

U pravu si Cicak, svi smo razliciti. Treba imati razumevanja za zene koje su trudne po prvi put, i majke po prvi put. Nije isto kad sve vec jednom prodjes. Cesto kazem da uopste nisam imala pojma koliko mi je lako bilo sa jednim detetom :) Tek kad imas dvoje shvatis da je si sa jednim imala mnogo vremena :) A ne cini ti se tako, imas osecaj da si non-stop zauzeta :) Svejedno imam razumevanja za drugarice koje imaju jedno dete i tesko im je. Necu im reci "ih, lako ti je". Svasta, ista sam bila, nego zaboravila :)
Iris, treca ti je trudnoca, kazu da ume da bude teza od prethodnih, misici su ti slabiji. Opet, ja bih insistirala da se dr koncentrise na bolove o kojima pricam. Moja koleginica je pila utrogestan iako nije imala krvarenje, bas zbog bolova. Trebala bi da ti kaze sta da radis i ne radis, da li da mirujes ili ne.

..iris, postoji jedan period u prvoj polovini trudnoce kad je materica dovoljno velika da je stalno na putu mishicima
kad rade uobichajene stvari - saginjesh se, sedash ili ustajesh itd
a josh nije dovoljno velika da joj fundus bude iznad nivoa vrha kukova, pa da ti spontano diktira nove obrasce kretanja.. :)
..mislim da je vecina mama imala takvih problema negde oko 15-16-17-18 nedelja,
kad sedish imash utisak da potiskujesh bebu dole i jako je neprijatno, a kad ustanesh tek imash osecaj da je sve zivo gura nanize i da ce ispasti.. :sad2:
..meni je pojas u autu bio nocna mora u to vreme..
..ali prodje za nedelju-dve..

..nadam se da je to.. :)

..jelenced, jesi li radila OGTT..?

nisam, to ce valjda u kasnijoj trudnoci kada porastu hormoni,
sada sam na dijeti i pratim secer

Heheheh....mozda kod nekih trudnica ,u mom slucaju nije tako....nista zivo ne pamtim,kao da mi je mozak ispario :rumenko:

ja mislim da sam najgora, x puta nisam zakljucala stan .... ali me tesi kada procitam da se ne trebam cuditi ako izadjem bez cipela :D

uh zeza me net pa ti opet kucam poruku ne brini nista ,uradi taj test i budi na djeti beba ima svega dovoljno ona se hrani na ustrb tebe tako je to priroda uredila to ti se zove parazitarni nacin ishrane :D oni su mali junaci :heart:

to malo tesi

- - - - - - - - - -

uh videcemo. nisu to neki jaki bolovi osim tad kada sam dan pre radila ono sto uobicajeno radim a ne bih smela sad.
ako cemo iskreno onda sam ja sada razmazenija nego sto sam bila u prvoj trudnoci. :lol:

verovatno se istezu ligamenti

Iris ,u potpunosti se slazem da treba vise paznje da se posveti tim bolovima,ja ih imam od samog pocetka i pijem urogestan,bas sam se predhodnu noc probudila sa bolovima ali suprosli nakon par minuta ,mene isto nervira jer cim nesto radim duze od 15 min pojave se bolovi,pa ispada da sam kilava i razmazena a nije tako jer i dalje idem ureno na posao i po celu smenu sam okruzena bolesnim ljudima,samo da nema tih bolova cini mi se sve bih mogla

- - - - - - - - - -

ala sam iskucala :zcepanje: ,lezim ne zamerite pa sam malo butala slova mislim da smo se razumele

Dobar dan moje trudnjace ;)
Ja sam vam danas mnoooogoooo pospana kao i prethodnih dana...uhvatio me je period preteranog spavanja ...cim prislonim glavu na jastuk zaspim :zcepanje:
Imam jedno pitanjce :
Htela sam da pitam i zamolim mamice koje su imale lazne kontrakcije da mi opisu kako izgledaju ?!?

:bye:

Pa nesto mi se desava vec par dana da mi se u donjem delu stomaka stvrdne ,zgrci stomak pa ni sama ne znam jel se beba tako namesti ili imam kontrakcije pa sam pomislila da nisu te lazne kontrakcije.Znam kakve su porodjajne ali nije to to,ne grci mi se ceo stomak nego samo donja polovina...potpuno cudan osecaj!

Srecan put doTkorka :)
Ne pitah te koliko imas godina?
Da ne zaboravim da postavim pitanje vezano za amniocintezu i horiocintezu. Sta vi mislite, da li se horiocinteza ne radi u drzavnim bolncama da ne bi bilo zloupotrebe zbog mogucih selektivnih abortusa? Tipa, ono, neodgovarajuci pol? Ili imam drugih razloga? Ne verujem da je u pitanju rizik jer je gotovo isti. Mnogo razmisljam na koju cu od ove dve analize ici ako ostanem trudna i nemam odgovor. Horio mi se svidja jer se radi ranije,amnio jer je rutina. Obe su invazivne...nista ne znam..kako cu da dodjem do odluke ne pitajte...

da spustim TSH izmedju 2 i 3
posto je sad 9
pa kad ga spustim na taj nivo, onda smem da zatrudnim

uopste mi se ne svidja dr, i sva je negativna
a posto sam ionako zakazala na dva mesta
sad cu da idem i na Klinicki da vidim sta ce tamo da mi kazu

gde je Tsuy, ona se razume u ovo

..pa cool, imash objektivni cilj.. :)
..samo pozitiva, jexy.. :cmok2:
..nadam se da ce tsuy imati par korisnih saveta..

posto je sad 9

Pisi joj na fb.
Bice to OK, ne sekiraj se, 9 nije strasno uopste. :cmok2:

Jexy ne brini, brzo ces spustiti TSH narocito ako je u pitanju subklinicka hipotireoza. I ja sam pre trudnoce imala oko 9, ali za par meseci sam ga spustila na 1. Ono sto je problem je da TSH u trudnoci raste pa se terapija mora povecavati a hormoni veoma cesto kontrolisati. Na primer, ja sam trudnocu zapocela sa terapijom od 25 mikrograma eutiroxa a zavrsavam je sa 100:roll:. A i subklinicka hipotireoza mi je u nekim momentima prerastala u klinicku, ali hvala Bogu lekovima se to regulise i ne smeta bebi:)

Srecan put doTkorka :)
Ne pitah te koliko imas godina?
Da ne zaboravim da postavim pitanje vezano za amniocintezu i horiocintezu. Sta vi mislite, da li se horiocinteza ne radi u drzavnim bolncama da ne bi bilo zloupotrebe zbog mogucih selektivnih abortusa? Tipa, ono, neodgovarajuci pol? Ili imam drugih razloga? Ne verujem da je u pitanju rizik jer je gotovo isti. Mnogo razmisljam na koju cu od ove dve analize ici ako ostanem trudna i nemam odgovor. Horio mi se svidja jer se radi ranije,amnio jer je rutina. Obe su invazivne...nista ne znam..kako cu da dodjem do odluke ne pitajte...
IMAM 27 godina.
Zasto bi ti uopste radila amnio ili horio?????
Zloupotreba svugde ima ali bolje da ne pricamo o tome sta se ,gde i u kojem periodu trudnoce radi kada se iza ponoci pogase svetla dnevne ginekologije,jeb.... ti drzavu u kojoj mozes da kupis doktore !!!!!!!!!!!!

posto je sad 9

evo tu sam
ja vadila tsh u februaru i bio 5.28
i povecam dozu sa 125 na 150 i 3 nedelje kasnije, tsh 0.28 :lol:
reko bem ti sad
pa sad pijem 4 dana nedeljno 150 i 3 dana 125...naizmenicno
treba sad da vadim opet da vidim sta se desava
znam da u trudnoci(to sam saznala tek sad kad smo resili da radimo na drugom) treba tsh da bude izmedju 2 i 3...
pazi,ja sam prvi put neplanirano zakevila i nisam pojma imala da treba da se poveca doza u trudnoci jer je potreba veca, a meni je i pre trudnoce uvek bio 6 nesto, pa sam svejedno zatrudnela...i to od jedne kapi :lol:
i meni je tsh u osmoj nedelji bio 29.8 :eek:
imala sam ludu srecu da nisam pobacila...jer do osme nedelje postoji dobra sansa da pobacis ako ti nije dobar hormon(zavisi naravno koliko nije dobar)
onda mi je dr povecala terapiju sa 100 na 150 pa mi je u nekoj 13oj nedelji bio tsh 9 nesto
pa je dala da pijem dva dana 200 i 5 dana 150
i spustio se na 3 nesto...nikad ispod 3
mada sam citala da zdrav covek treba da ima do 3 tsh...jer dosta njih preko 3 vec pokazuje znake da ima manjak

tako da draga, uzimaj terapiju, kontrolisi redovno i uzivaj...brzo se to sredi, nemoj da se brines previse...sa pravom terapijom, padne tsh vec za dve tri nedelje

mada i mene malo smara to
mada mi dr rece da sacekam da zatrudnim pa tek onda da pocnem da brinem :lol:

Poslednja izmena:

Back