Kutak za trudnice

dobro jutro, evo ja da se javim.
mene boli stomak uzas. u ponedeljak me razbija a ja pametnica tek posle razgovora sa dr koja mi je precizirala sta sve ne smem da radim skontam da sam em isla na 5 sprat bez lifta sa sve decom koja su trcala, zezala skakala, em usisavala kada sam se vratila, em dizala prepunu korpu sa vesom. jos da je bilo mazenja uvece zavrsila bih u bolnici garant :zcepanje:

dabar nam dan :D

ja od rane zore besna na lekare, ne popusta me od juce,
kada sam pricala sa drugom cija popadija odradi sve silne trudnoce privatno kod nekog nacelnika- pa se pitam odakle im pare i kako i zasto nisu isli regularno kao i svi smrtnici, normalne trudnoce, nikakve rizicne
kazu mi svi da je privatno isto kao da ides drzavno, cekas, sturi su i nadrk, samo sto placas

razmisljam se da predjem u privatno da odradim sve do kraja, u jednom privatnom dz imam popust, ali mi oni ne bi bili na porodjaju ...
gurka me gin, posto na kraju sve uradim kako mi prvatno strucnjak kaze, koji mi je radio kiretaze ... skupo ....
dosadile mi i injekcije i utrogestan, hocu sex :(
a od mirovanja sam atrofisala, tako da cu porodjaj docekati u najgoroj kondiciji, nemam jedan misic u telu :(

ja idem privatno prvo jer sam i ranije sve regularne preglede radila kod tog ginekologa ,drugo jer ima odlican ultrazvuk ,vidi sve dve nedelje unapred,ja cu se poroditi carskim rezom ako sve bude islo kako treba ,tako da mi je sve jedno ko ce tada raditi ionako se carski zakazuje ,i znate sta vecina ginekologa gleda samo koliko im u dzep stavljate i mene to nervira,ovako odem platim i mirna mi glava,a doktor je pre svega divan covek,miran,stalozen i meni je to najbitnije

od starta sam na dijabetickoj dijeti zbog secera koji mi je bio dal' 5,5 ili 5,2
druga cifra je valjda referentna granica

Gestacijski dijabetes predstavlja pojavu šećerne bolesti tokom trudnoće, najčešće dijagnostifikovane nakon 24 gestacijske nedelje. Ovo je redak, ili čak jedini oblij šećerne bolesti koji je reverzibilna, odnosno nestaje najčešće neposredno, do 6 nedelja nakon porođaja. U literaturi se opisuje da svaka 20 trudnica tokom trudnoće ima gestacijski dijabetes.

Prema najnovijim preporukama, ukoliko se na samom početku trudnoće, u prvim laboratorijskim nalazima izmeri glikemija veća od 4,4 mmol/l, neophodno je intenzivno praćenje glikemije tokom trudnoće.

Kod svih trudnica poželjno je merenje glikemije tokom prve kontrole trudnoće (do 20 gestacijske nedelje). Ukoliko vrednosti iznose više od 4,8 mmol/l, neophodno je uraditi test opterećenja glukozom (OGTT) test. Ukoliko u ranoj trudnoći (pre 24 gestacijsk nedelje) postoje povećane vrednosti glikemije, govorimo o šećernoj bolesti tip 2, koji je postojao i pre same trudnoće.

pa procitam na netu onda da se dete ne razvija dobro ako secer padne ispod 4,8 :confused:
pa ti budi pametan

ahahahahhahah

- - - - - - - - - -

ja idem privatno prvo jer sam i ranije sve regularne preglede radila kod tog ginekologa ,drugo jer ima odlican ultrazvuk ,vidi sve dve nedelje unapred,ja cu se poroditi carskim rezom ako sve bude islo kako treba ,tako da mi je sve jedno ko ce tada raditi ionako se carski zakazuje ,i znate sta vecina ginekologa gleda samo koliko im u dzep stavljate i mene to nervira,ovako odem platim i mirna mi glava,a doktor je pre svega divan covek,miran,stalozen i meni je to najbitnije

jel neki problem pa ides na carski ili...?

ja sam bila cetvrta nedelja kada sam otisla kod njega i trudnoca se jasno videla,nisam cak ni test radila,ni BHCG,srcanu akciju mi je registrovao vec u 6 nedelji,ujedno ima i dopler pa svaku sumnjivu stvar moze da proveri da li je pocetak krvarenja ili prosiren krvni sud ,te dve stvari mogu da zbune ginekologe,naravno nikada vam oni ovo nece reci ali ja se sa njim znam dugo i uz to sam lekar pa pricamo na drugacijem nivou,ako me razumete ,hocu reci imamo otvoreniji i strucniji odnos jer sve sto mi pokazuje ja kapiram jer sam to ucila ali isto tako znam i sve o losim stvarima sto nije ni malo jednostavno,kada sam otisla na taj prvi uz i saznala da sam trudna verujte da nije bilo onog JEEEEEEEEEEEEE ,bila sam krajnje smirena jer znam koliko je problematicno u danasnjem vremenu izneti zdravu trudnocu,naravno da sam srecna samo sam nekako na oprezu,nadam se da me razumete,a sto se tice carskog to ce biti jer su mi poprilicno uske karlicne kosti pa je mala sansa da se razmaknu koliko bude trebalo ,pa nece niko da me maltretira no nikad se ne zna,rano je jos da mislim o tome tek treba da idem na one analize vezano za malformacije ploda uh sto me to nervira :dash:

od starta sam na dijabetickoj dijeti zbog secera koji mi je bio dal' 5,5 ili 5,2
druga cifra je valjda referentna granica

pa procitam na netu onda da se dete ne razvija dobro ako secer padne ispod 4,8 :confused:
pa ti budi pametan
uh zeza me net pa ti opet kucam poruku ne brini nista ,uradi taj test i budi na djeti beba ima svega dovoljno ona se hrani na ustrb tebe tako je to priroda uredila to ti se zove parazitarni nacin ishrane :D oni su mali junaci :heart:

..to je normalno, keka.. :heart: ..mozak na pauzu, samo uzivanje i briga za sopstvenu dobrobit, ako necesh voljno - hormoni te nateraju.. :aha:

Hehehe,znam nego se nekad iznerviram sto ne mogu da se setim necega-kao senilna baba... ili pocnem da pricam pa pauza :( ili pocnem da brbljam i bagujem hhhh:zcepanje:.......
A necu ni da pricam sta sam sve polomila po kuci,jos malo pa cemo jesti iz serpe i piti vodu iz lonca hihihihihii :zcepanje:
Ne kazu bez razloga drugo stanje :D

:cmok2:

obe trudnoce sam vodila u kod drzavnog lekara sa kojom sam vise nego zadovoljna. jeste da je guzva ali da nije dobar lekar ne bi ilo ni guzve. ni jednomnisam dozivela da me salje privatno. iako sada dr radi i privatno do sad me nije slala da dodjem kod nje iako dosta cesto idem zbog tih bolova.
mislimd a su danasnje trudnice malo vise razmazene nego sto bi trebalo da budu. ali dobro oprasta im se zbog stanja.
jedino sto sam skapirala je da moras biti dosadan. ja se mojoj popeh na glavu sa posteljicom. cak mi je i za tu posteljicu rekla da ce me poslati u betaniju kod dr da pogleda dakle ne privatno. iako ja planiram da uradim taj kolor dopler za svaki slucaj. (da nisam razmazena? :lol:)

- - - - - - - - - -

Hehehe,znam nego se nekad iznerviram sto ne mogu da se setim necega-kao senilna baba... ili pocnem da pricam pa pauza :( ili pocnem da brbljam i bagujem hhhh:zcepanje:.......
A necu ni da pricam sta sam sve polomila po kuci,jos malo pa cemo jesti iz serpe i piti vodu iz lonca hihihihihii :zcepanje:
Ne kazu bez razloga drugo stanje :D

:cmok2:

kod mene to drufgo stanje traje godinama buduci da sam sve zivo porazbijala :lol:

inace juce me popodne opet boleo stomak, a nisam nista radila. bukvalno. e sad da li moze biti zbog toga sto sam se prejela? keva kuvala neki dobar grasak ebg :lol: a evo sada se osecam bas super, lepo sam raspolozena, kao neka blaga euforija, ne mogu da opisem. desava mi se to s vremena na vreme otkad sam
trudna.

Back