doktorkakristal
Zainteresovan član
- Poruka
- 102
Dobro jutro drage moje ,kako ste ? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gestacijski dijabetes predstavlja pojavu šećerne bolesti tokom trudnoće, najčešće dijagnostifikovane nakon 24 gestacijske nedelje. Ovo je redak, ili čak jedini oblij šećerne bolesti koji je reverzibilna, odnosno nestaje najčešće neposredno, do 6 nedelja nakon porođaja. U literaturi se opisuje da svaka 20 trudnica tokom trudnoće ima gestacijski dijabetes.
Prema najnovijim preporukama, ukoliko se na samom početku trudnoće, u prvim laboratorijskim nalazima izmeri glikemija veća od 4,4 mmol/l, neophodno je intenzivno praćenje glikemije tokom trudnoće.
Kod svih trudnica poželjno je merenje glikemije tokom prve kontrole trudnoće (do 20 gestacijske nedelje). Ukoliko vrednosti iznose više od 4,8 mmol/l, neophodno je uraditi test opterećenja glukozom (OGTT) test. Ukoliko u ranoj trudnoći (pre 24 gestacijsk nedelje) postoje povećane vrednosti glikemije, govorimo o šećernoj bolesti tip 2, koji je postojao i pre same trudnoće.
..dr, kako mislish "vidi sve dve nedelje unapred"..?![]()
ja idem privatno prvo jer sam i ranije sve regularne preglede radila kod tog ginekologa ,drugo jer ima odlican ultrazvuk ,vidi sve dve nedelje unapred,ja cu se poroditi carskim rezom ako sve bude islo kako treba ,tako da mi je sve jedno ko ce tada raditi ionako se carski zakazuje ,i znate sta vecina ginekologa gleda samo koliko im u dzep stavljate i mene to nervira,ovako odem platim i mirna mi glava,a doktor je pre svega divan covek,miran,stalozen i meni je to najbitnije
uh zeza me net pa ti opet kucam poruku ne brini nista ,uradi taj test i budi na djeti beba ima svega dovoljno ona se hrani na ustrb tebe tako je to priroda uredila to ti se zove parazitarni nacin ishraneod starta sam na dijabetickoj dijeti zbog secera koji mi je bio dal' 5,5 ili 5,2
druga cifra je valjda referentna granica
pa procitam na netu onda da se dete ne razvija dobro ako secer padne ispod 4,8
pa ti budi pametan
..dr, kako mislish "vidi sve dve nedelje unapred"..?![]()
pa ko vam je kriv sto pisete pogresnoKakve ste...
Samo ste cekale da napise nesto...
Ponekad imam osecaj da imate ugradjene senzore,
koji samo cekaju da neko napise nesto pogresno ili netacno,
da bi ga ispravili a u stvari da bi pametovali i sebe podigli u svojim ocima.
PS. Nista licno![]()
shvatile ste vi nema potrebe da objasnjavam trudnoca nas cini pametnijim zar ne?![]()
Heheheh....mozda kod nekih trudnica ,u mom slucaju nije tako....nista zivo ne pamtim,kao da mi je mozak ispario![]()
..to je normalno, keka....mozak na pauzu, samo uzivanje i briga za sopstvenu dobrobit, ako necesh voljno - hormoni te nateraju..
![]()
Hehehe,znam nego se nekad iznerviram sto ne mogu da se setim necega-kao senilna baba... ili pocnem da pricam pa pauzaili pocnem da brbljam i bagujem hhhh
.......
A necu ni da pricam sta sam sve polomila po kuci,jos malo pa cemo jesti iz serpe i piti vodu iz lonca hihihihihii
Ne kazu bez razloga drugo stanje
![]()