Hvala svima
Affro baš mi je drago da unuče raste![]()
Daa, jis malo pa ce moci da se vidi pol, pa da xnamo ostaje li ime za devojcicu ili treba da se bira za decaka

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala svima
Affro baš mi je drago da unuče raste![]()

Daa, jis malo pa ce moci da se vidi pol, pa da xnamo ostaje li ime za devojcicu ili treba da se bira za decaka![]()

Ok, klasika (dabl test, uz) za to svi znamo... Ali da li je potreban NIFTY test, neko genetsko savetovanje?

Ovde sam nova, inače sam iz Subotice.
Interesuje me sledeće...šta uopšte raditi a šta ne tokom trudnoće?Ok, klasika (dabl test, uz) za to svi znamo... Ali da li je potreban NIFTY test, neko genetsko savetovanje?
U Subotici radi dr Durković, ako sam dobro razumela, radi genetsko savetovanje. Da li ovde ima nekoga ko je bio kod nje, kakva su iskustva?
Da li neko može da mi pojasni šta zapravo radi Nifty? Da li postoji još neki sličan test?
Sa jedne strane želela bih da uradim što više, da budem što sigurnija da je sve ok,a sa druge strane, šta ako počnem da dobijam suprotne rezultate, čemu ili kome da verujem najviše?
Za svaku informaciju unapred zahvaljujem.![]()
Mene vec 2 dana boli donji deo stomaka, kao kad radis trbusnjake I dobijes upalu misica, da pocnem da panicim ili ne? 7 sam mesec sad.
Hvala, Tsy, vec sam bila pocela da panicim, sutra imam I pregled zakazan pa cu pitati I dr-a, danas upola manje boli, nocas sam mislila da cu da crknem, nisam mogla ni da se okrenem u krevetu a da mi ne podju suze od bola.

E, I mene boli pupak, al nije plav srecom.
Po mom doktoru, sve je normalno. Ali sve. Ako pozelenim, reci ce interesantan ten imate. Eno negde na rupi mog komentara tog dana, da ne poverujes koji su to debili. Prestalo je srecom. Zamisli kad su mi izgubili rezultate krvi, izmedju ostalog.

Ovde sam nova, inače sam iz Subotice.
Interesuje me sledeće...šta uopšte raditi a šta ne tokom trudnoće?Ok, klasika (dabl test, uz) za to svi znamo... Ali da li je potreban NIFTY test, neko genetsko savetovanje?
U Subotici radi dr Durković, ako sam dobro razumela, radi genetsko savetovanje. Da li ovde ima nekoga ko je bio kod nje, kakva su iskustva?
Da li neko može da mi pojasni šta zapravo radi Nifty? Da li postoji još neki sličan test?
Sa jedne strane želela bih da uradim što više, da budem što sigurnija da je sve ok,a sa druge strane, šta ako počnem da dobijam suprotne rezultate, čemu ili kome da verujem najviše?
Za svaku informaciju unapred zahvaljujem.![]()

Mene ovih dana hvata nesto frka, I sve razmisljam, da se tako izrazim, o svojoj listi zelja za porodjaj. Dakle
1.spinal
2. epidural
3.carski rez
Ima li jos nesto? I u cemu je tacno razlika izmedju 1. I 2. I kojim redom ove zelje postavljati?
Izvinjavam se ako je pitanje glupo, al po povodu ovoga I ja nisam pametnija, a ne mogu vise da slusam odgovore tipa najbolje ti je sve prirodnim putem. Meni nije, bola se plasim I ne podnosim ga uopste.
Dr. se nasmejao i kaže tako je to zamišljeno 
Mene ovih dana hvata nesto frka, I sve razmisljam, da se tako izrazim, o svojoj listi zelja za porodjaj. Dakle
1.spinal
2. epidural
3.carski rez
Ima li jos nesto? I u cemu je tacno razlika izmedju 1. I 2. I kojim redom ove zelje postavljati?
Izvinjavam se ako je pitanje glupo, al po povodu ovoga I ja nisam pametnija, a ne mogu vise da slusam odgovore tipa najbolje ti je sve prirodnim putem. Meni nije, bola se plasim I ne podnosim ga uopste.

Ne znam zašto insistirate da se porodi prirodno, eto žena hoće bez bolova i ne boji se carskog reza... Ja lično isto nikad ne bih izabrala carski rez, kada već mogu da se porađam prirodno. Napravljena sam za to.
Sećam se kao kroz maglu kada sam se porađala sa Martom, bolelo je, naravno da jeste, ali nije bolelo kao nešto što ne mogu zaboraviti... čim je Marta ugledala svetlost bolničkog svetla, ceo bol je nestao. Bila sam šokirana i još sam pitala mog Dr. dal je to normalno, više me odjednom ništa nije bolelo!Dr. se nasmejao i kaže tako je to zamišljeno
- - - - - - - - - -
Spinal i epidural su skoro isti, jedan ide direktno u spinalnu tečnost a drugi u kičmeni stub. Oba u suštini umrtve deo tela, samo što kod epidurala imaš kanilu i onda kroz nju mogu još da dodaju i oduzimaju, a spinalno je kraće.
E sad oba imaju rizike i naravno od njih ti posle može biti muka, imaš vrtoglavicu, napada trešenja celog tela, može se desiti da anesteziolog ne potrefi šta treba pa da ili moraju da ti daju ponovo a neki to ne rade, pa onda se snađi sa tim što imaš - a to su bolovi.
Plus što imaš ranu koja onda mora još da zarasta, a ti opet bebu treba i da dižeš i da nosiš, da dojiš... nekako nije to lako sa rezom i kažu da onda više boli posle porođaja i duže.
Onda ima i faktor gde su u kojoj državi, neke neće da ti rade carski rez ako nema medicinske potrebe za istim, ma kolko god se žena plašila. Ako baš odlučiš onda naravno platiš, tako mnoge glumice, manekenke itd.
Ali naravno svako je priča za sebe, neki imaju super iskustva sa carskim rezom, a neke ga više nikad ne bi uradile. Takođe isto je i sa prirodnim porođajem.
Tebi sve najbolje šta god da odlučiš.![]()

uvek sam na to gledala kao na nešto neizbežno i što treba samo izgurati i tako je i bilo.