Kutak za trudnice

Ni ja. Meni kad su u porodilištu spustili bebu na krevet i kad sam je uzela, držala i spustila do sebe odmah sam zvala muža da se pohvalim kako je beba ostala čitava, malo samo istumbana. Ali ozbiljno, sva sam bila važna.
Imaš na YouTube dosta korisnih klipova i o dojenju ako to planiraš, Mlečna staza-put do uspešnog dojenja.
Treba još reći, ja sam ogledala te klipove, nabavila literaturu, a onda kad sam se porodila jedno mesec - dva ili tri toliko me mrzelo da bilo šta čitam. Po ceo dan sa bebom, pratiš njen tempo, a kad konačno imaš koji minut da još i čitaš o njoj. :lol: Ali jeste koristilo ono malo što sam listala, a dolazi i patronažna sestra.

Poslednja izmena:
Ja tek sad vidim šta napisah. :))))) ne znam ni sama šta sam htela da kažem, telefon prepravlja šta mu odgovara kako ukucam razmak, nisam ni primetila. Da ne ispravljam sad, ne znam ni šta je trebalo da piše. :))))
Nisu nokti uopšte problem, naročito kad su ovaki mali i mirni. Meni je bio najveći problem, a i ostao kako je obući, da je ne steže nešto, da joj nije hladno ili vruće, kako je pokriti, kad je nosim u marami naročito.

Suze mi posle, ozbiljno...

Ma uspećeš bre ti to :zag:
Kada smo sve uspele i ti ćeš :heart:
Sve je to stvar rutine ;) a hvala Bogu rutinom lako ovladaš dok je beba još baš mala, jer onda puno spava. I kada krene da se koprca kasnije onda ti je lako jer si već majstor sečenja noktiju :aha:
Plus imaš i makaze specijalno napravljene za sečenje bebinih noktiju, tako da nema šanse da bebicu povrediš!

Malo bolje? :heart:

Nego, jel ima neka knjiga tipa vodic za majke idiote? Sto vise razmisljam, vise kontam koliko ja nista ne znam.

Priručnici mogu biti korisna stvar,
ali, sad ti se možda čini kao da je teško,
ali veruj mi,videćeš, brzo ćeš se uhodati...
Sad samo razmišljaj da se odamraš što više, da trudnoća prođe što lakše...

Prvih mesec dana se sve svodi na par pitanja, kako obući bebu, oko higijene i menjanja pelena, kako se dečaci, kako devojčice kupaju, oko noktiju, širok povoj ako praktikuje tamo kod vas, zapušten nos jer bebe naprave dramu kad im se slinica ispreči, čišćenje pupka i kako se to kod vas beše u Francuskoj radi, kako se nosi beba, kako se nosi da podrigne posle jela (što moja u početku uopšte nije htela) i to je to. Za sitne dileme značilo mi je da prelastam knjigu, ovi klipovi su super, pitaš patronažnu i stvarno to je to.
Ja sam sad ekspert za mnoga pitanja, :lol: kod drugih stvari sam baš omanula, beba nema nikakav red, sva je u haosu. :( to sam preskočila. :)

pojavile mi se buba ruse u kuhinji, zivot mi se smucio a nisam gadljiva
sada treba da prskam, kazu da je bezbedno ali mislim da cu ipak prskati samo kuhinju
i 2 dana da odemo iz stana, da se ne sekiram

ima li smisla prskati samo kuhinju, videla sam samo 1 bubu, a ove idu gde su vodeni cvorovi ???

pojavile mi se buba ruse u kuhinji, zivot mi se smucio a nisam gadljiva
sada treba da prskam, kazu da je bezbedno ali mislim da cu ipak prskati samo kuhinju
i 2 dana da odemo iz stana, da se ne sekiram

ima li smisla prskati samo kuhinju, videla sam samo 1 bubu, a ove idu gde su vodeni cvorovi ???

...kupi kinesku kredu i resi problem....

Affro cestitaaaam! Bices baka po drugi put. Super!

...hvala draga moja :zag: bice ako bude srece ima jos da gura tek je treci mesec, ali se na uz vec vidi beba, pa sam joj ja rekla
da sam ja njena baka tek da se zna, da ne bude posle nismo se upoznali na vreme :heart::lol:

Pridružujem vam se oficijelno kao trudnica :flert: :heart:
fHFCXkNl.jpg

Back