Kutak za trudnice

Nisam jos. Kontam da tamo urlam I trazim spinal I epidural, pa ako bude jos bolelo da urlam I trazim carski. Nista ne znam, pukla sam totalno. Svi me ubedjuju ne carski, muz se smeje, prica o nekom filmu gde se zena zali recima majko, ja ne mogu da rodim, moja majka kaze da ne serrem vise I tako...

Ne moraš da urlaš :lol: mislim da će te poslušati i bez toga :aha:
Ti epidural ILI spinal traži odmah kad dođeš tamo.
Ne znam zašto te ubeđuju da to ne radiš. Ima eto žena koje to ne mogu da izdrže i ne bi bila prva da iz straha uradi carski ;) ne daj se demoralisati!
Jedino što je stvarno bitno za tebe je da se raspitaš o svemu ranije i unapred. Da ne bi upala u paniku još više kada dođe taj dan. :aha: samo polako... :zag:

Sta da spremim sa sobom da ponesem u bolnicu?

Evo ovakoooo... ja već listu napravila :mrgreen:

Zdravstvenu dokumentaciju:
1. lična karta
2. zdravstvena knjižica
3. potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru
4. najnoviji nalaz krvi, urina i brisa
5. uput za porodilište

U torbu za porodilište spakuj:
- sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje)
- jednokratne, mrežaste, gaćice (10 komada)
- mrežasti ulošci (20ak komada)
- pamučni brusthalter za dojenje
- ulošci za dojenje (10 do 20 komada)
- kućni ogrtač ili frotir sa džepovima
- dve spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja
- 1 veliki i 2 manja peškira
- toalet papir, vlažne maramice
- pribor za ličnu higijenu
- čarape (2 do 3 para)
- dugačka pamučna majica (1-2 komada)
- odeća za izlazak iz bolnice

Za bebu:
- igračkica na koju je možeš navikavati da spava sa njom od početka
- odeću za izlazak iz bolnice (pelene, odeća, čarapice, kapica, rukavice)

Ostalo nije neophodno, ali veoma praktično tako da ću ja i to poneti:
- mobilni telefon, punjač, telefonska kartica, MP3 player, foto aparat, Lap Top
- blok, olovka
- plastične čaše
- flaširana voda za piće
- plastične kese (nekoliko komada za prljav veš koji se šalje kući ili da koristiš kao smeće u blizi, itd.)

Nadam se da ti je ovo pomoglo :aha: :cao:

Poslednja izmena:
E gde da nadjem te brushaltere, jel ima to negde online da se naruci? Kako za dojenje? Msm, ja uopste mislila bez brusa tamo da budem. Prvi put cujem za jednokratne gace. Sta su ulosci za dojenje? Ima li to sve negde online zivota ti z:(? Ebote, taj uput nisam ni uzela, dobro je da rece, 16-og idem valjda poslednji put. Od cega igracku, od plastike? Nesto mi sve to mnogo garderobe deluje, 2 majice, 2 spavacice, ja mislila 2 dana I puste kuci z:( Ah da, hvala.

Aj daj ako ti nije tesko naziv tih ulozaka za dojenje na nemackom. Da guglam po tom nazivu. Kako muzu da objasnim da mi treba 10 jednokratnih gaca, reci ce da sam skrenula... Ili su to obicne gace pa da ih bacim? Jednostavnije mi tako. Sto mrezaste? Poprilicno sam glupa, cini mi se...
Kakvu bre igracku, pa izbice oci plasticnom igrackom, a krznenu ce da zvace u prljavoj bolnici z:(
Joj, Boze...

- - - - - - - - - -

Jesu li ti mrezasti ulosci oni obicni, od vate?

Nadjoh sad u Chiccu sve, ostala mi nepoznanica to za gace I igracku kakvu.

Poslednja izmena:
Aj daj ako ti nije tesko naziv tih ulozaka za dojenje na nemackom. Da guglam po tom nazivu. Kako muzu da objasnim da mi treba 10 jednokratnih gaca, reci ce da sam skrenula... Ili su to obicne gace pa da ih bacim? Jednostavnije mi tako. Sto mrezaste? Poprilicno sam glupa, cini mi se...
Kakvu bre igracku, pa izbice oci plasticnom igrackom, a krznenu ce da zvace u prljavoj bolnici z:(
Joj, Boze...

- - - - - - - - - -

Jesu li ti mrezasti ulosci oni obicni, od vate?

Nadjoh sad u Chiccu sve, ostala mi nepoznanica to za gace I igracku kakvu.

Ko će bre da izbije oči i da žvaće igračku? Beba od dan, dva? Pa ona neće znati da je živa, a ne da drži nešto u ruci i izbija oči ili žvaće.

Sta ce joj onda igracka? Ja I dalje kontam o ovim gacama I sta je to brus za dojenje? Da se kopca napred?

...brus za dojenje je specijalni brus kome se ona korpa otkopcava ili otvara tako da ostalo sve stoji gde treba, a da beba moze da sisa....
...te mrezaste gacice su nesto tipa higijenskih koje se upotrebe i bace, skoro kao pelene za bebe...

Brus za dojenje je valjda onaj gde se skidaju korpe, ne umem da ti objasnim kako to izgleda. Mogu da ti kažem da ga nisam imala, pa da sam živa i ja i deca mi.
Gaće su za jednokratnu upotrebu, baciš ih zajedno sa uloškom. Ovde se kupuju u apoteci, ne znam gde tu kod tebe.
Igračka detetu ne treba, kockica je napisala da se navikava da spava sa određenom igračkom. Ja ne vidim svrhu nošenja igračke u poodilište.

Sorry gledala film, nisam videla da si pisala. Igračkica bre plišana :lol: Ja sam Martu navikla bila na jednu malu kucu i čim ga oseti blizu ona bi se smirivala i tonula u san. Tako mala beba neće sigurno se udariti time, ne brini!

Gaće jedno kratke su ti mrežaste i velike, jer ćeš kvariti posle, one se kupuju u apoteci. Samo nek ti ili suprug u apoteci tražite mrezaste gaće za posle porođaja. U uloške isto u apoteci. Ja još nisam odlučila dal ću debeli Always ili baš samo više kao samo vatu.

Brus za dojenje mora da možeš naći i u radnjama tipa H&M, C&A u delu za trudnice ili u radnjama baš za trudnice. :aha: oni se zakopčavaju pozadi kao i normalni ali imaju bukvalno 2 sloja napred. Jedan se da skinuti i onda ti sisa ispadne takoreći da beba može da sisa :aha:

I kako da kupim brus umapred kad ne znam kolike ce mi biti grudi, vidim neke pisu povecale I'm se, druge smanjile I'm se grudi. Izv se ako davim.

- - - - - - - - - -

Sorry gledala film, nisam videla da si pisala. Igračkica bre plišana :lol: Ja sam Martu navikla bila na jednu malu kucu i čim ga oseti blizu ona bi se smirivala i tonula u san. Tako mala beba neće sigurno se udariti time, ne brini!

Gaće jedno kratke su ti mrežaste i velike, jer ćeš kvariti posle, one se kupuju u apoteci. Samo nek ti ili suprug u apoteci tražite mrezaste gaće za posle porođaja. U uloške isto u apoteci. Ja još nisam odlučila dal ću debeli Always ili baš samo više kao samo vatu.

Brus za dojenje mora da možeš naći i u radnjama tipa H&M, C&A u delu za trudnice ili u radnjama baš za trudnice. :aha: oni se zakopčavaju pozadi kao i normalni ali imaju bukvalno 2 sloja napred. Jedan se da skinuti i onda ti sisa ispadne takoreći da beba može da sisa :aha:

Hvala, aj sutra cu da krenem po kupovini. Jel mi verujes da ovde u celom gradu nema ni jedna radnja za trudnice? NI JEDNA. Bar je ja nisam nasla, a nije da se nisam nasetala ovih meseci. Onda u H&M

E gde da nadjem te brushaltere, jel ima to negde online da se naruci? Kako za dojenje? Msm, ja uopste mislila bez brusa tamo da budem. Prvi put cujem za jednokratne gace. Sta su ulosci za dojenje? Ima li to sve negde online zivota ti z:(? Ebote, taj uput nisam ni uzela, dobro je da rece, 16-og idem valjda poslednji put. Od cega igracku, od plastike? Nesto mi sve to mnogo garderobe deluje, 2 majice, 2 spavacice, ja mislila 2 dana I puste kuci z:( Ah da, hvala.

A da budeš bez brusa ti ne savetujem, jer će ti mleko ipak curiti svo vreme, ne želiš od mleka mokre spavaćice :lol:
I obavezno UPUT! Bitna stavka :aha:
Igračka plišana, kao što sam ti već napisala. Imaš čak specijalne igračke baš za male bebe, sve plišano ali u obliku maramice sa glavom neke životinje. Slatko i korisno.
Gardarobe nikad dovoljno veruj mi. Samo što se raspitaj, mislim da moraš ostati 4 dana.

Jbt mene ste spetljale akamol latisu...

Latisa, igracke ti ne trebaju, mani se corava posla.
Ne zamaraj se nikakvim grudnjakom za dojenje. Kupi obicni pamucni bez zica i korpi.pogodan je da izbacis dojku kad zatreba a ne steze te
Tufere za dojenje stavis u grudnjak i time sprijecis da ti mlijeko curi po grudnjaku i time sve nakvasi. ( meni su npr trebali tek 5ti dan)
Mrezaste jednokratne gacice su zgodne jer drze ulozak a rana dise. Njih kao i tufere kupujes u apoteci
I usput kupi bilo kakav melem za bradavice jer su osjetlhive i mazi.

Back