ćaos Milice!
prvo za depilaciju, ne razumem zašto je to problem? ja sam se deplirala toplim voskom tri dana pred porođaj, ni ja ne mogu brijač, užas nastane, gnojne crvene bubuljice, ufff kako to boli. ali nisam čula da je to neki problem, i ne mogu skontati razlog? kao zbog bola ili zašto?
a sad porođaj. ja sam se nakon neuspešnog pokušaja prirodnog porođaja porodila hitnim CR, i dobila sam spinalnu anesteziju. Sve je išlo neverovatnom brzinom, u 10,00 sam još bila u sobi za porođaj, u 10.22 se rodila moja curica. Guranje hodnicima, meni konstantne kontrakcije i naponi, bebi opala srčana radnja opasno, bolovi sve u 16 a nisam smela da se mrdam dok su mi zabadali iglu, onda sam trebala da prodišem kontrakciju, da se ne napinjem i da im kažem kad nemam kontr, ili napon pa su bukvalno čekali sekunde za mi zabiju iglu, nije me bolelo uopšte, valjda od silnih bolova nisam ni osetila to. i onda...blaženstvo. odjednom sve prestaje, toge trnu, meni je bilo jako hladno pre toga, i samo me odjednom obuzeo neki toplotni talas

ko na nekoj drogi da sam bila. i stvarno padne pritisak, i ja imam baš baš nizak, ja sam zaspala tamo na stolu, ali i umor je bilo tu, tad već više od dana nisam spavala. morali su da me bude, da mi pokažu bebu ahahhahahah a ja jadna bez sočiva i naočara ništa nisam ni videla.
meni je oporavak bio izuzetno brz. kad je spinalana prestala da deluje a traje baš dugo, davali su mi redovno neke trodone ili šta, uopšte me nije bolelo. malo je zeznuto što ne smeš da se pomeraš, ali jedno vreme ni ne možeš, pa nekeko prođe. ja sam uglavnom spavala, budila se samo za podoje kad su mi donosili malu. znači porodila sam se u 10,22 a u 15 je već bila kod mene u sobi

to veče sam već ustala, vodila me sestra na tuširanje...ja sam već bila par puta operisana pa mi nije bio nov osećaj ustajanja nakon seckanja, nije mi bilo strašno, uopšte. a i znala sam da čim ustanem, mogu preći u svoju sobu da budem sama sa bebom, pa mi je to bio dodatni podstrek. sledeći dan izjutra sam prešla na obično odeljenje i bila sa bebom u sobi. donosili su mi i dalje tablete protiv bolova, ali nisu mi bile potrebne.
Spinalana je super zato što traje i nakon operacije baš dosta, pa onaj naveći bol ne osetiš. kad je totalna anestezija, ubrzo nakon buđenja te spiči bol. pa ako neće da ti daju redovno trodon ili neku jaku drogu, zna da bude čupavo.
eto. srećno!
ps. i moj muž je bio pristutan na prirodnom, meni je bilo ok. kad su me odgurali u salu tu već nije mogao da uđe, jer je tad bila epidemija gripe, pa mu nisu dali. ali čim se mala rodila odmah su mu je izneli na slikanje i maženje

imaju sliku u 10,30

znači beba od 8 minuta