Kutak za trudnice

ne mora da znači. Nisu bebe u inkubatoru zato što nemaju kilažu, već zato što nisu stabilne. A bebe i ispod dve kile mogu biti stabilne...

Samo sagledaj sve iz svih uglova...
I razumem te potpuno, i ja sam htela bar koji dan duže...

Na kraju, tvoja i doktorova su zadnje :)

U mom slucaju doktorova je zadnja :-D ne slusa on mene. Kako on odluci on po svom. A anesteziolog mi je rekao i u pola noci da ga zovem obavezno, da ce doci. Ali se nadam da nece biti potrebe za pozivom.

Mozda me nisi razumela... ja sa vama delim svoje zelje i planove, ali to kako kada ce biti dr apsolutno ne reaguje na moje reci. On to totalno ignorise. Imam utisak kao da pricam u svemir. I tamo ni naislo na neki objekat.... ovde ne.

Neizreciva, hvala ti mnogo! Ovo je prvo iskustvo da cujem o cr i spinalu. Ja inace u regularnom zivotu imam izrazito nizak ptirisak. I za operaciju mi je internista namestala rezultat za pritisak da bih prosla. Jos pijem nifelat i bensedin u poslednjih 2 meseca pa sam sva opijena. Sutra i to moram napomenuti anesteziologu.
Sto se tice igle, gde se kupuje? Apoteka? Do juce nisam ni shvatala ozbiljnost porodjaja. Tek posle razgovora sa anesteziologom počela razmisljati i shvatim da jednu rec ne znam. Nadjoh nocas na sajtu Fronta dosta lepo uputstvo. Kome zatreba...
http://gakfront.org/strana/111/akuserstvo i birate pod opcijom akuserstvo "carski rez". Bas su lepo objasnili koja je za sta anestezija.
Neizreciva, da li si uzimala i epidural? Mene anesteziolog ubedio da ga uzmem bas zbog tih dana posle kada moram da ustanem da ne trpim te jake bolove... ne znam da li to i deluje.

kod nas u SU nema opcija epidurala a i ne bih ja to, dobijas lekove protiv bolova sve dok ne krene intenzivno dojenje, tada tek stupa lambada :))))) ali nema ti druge, za bebu je najbolje da ne dobija lekove preko mleka i moras da trpis....i da ti kazem, neke zene to podnesu odlicno, nije im neki problem ni ustajanje ni nista, ja sma bila jedna od najgorih po pitanju bolova ali moje telo je takvo, ja sam i u trudnoci trpela bolove....

za kateter: zene koje su imale plasticni jako su se zalile da ih boli, ja silikonski nISam ni osetila kao bol, vise kao neugodnost.....kupio mi je muz u apoteci....

Neizreciva, ne znam kako su te informisali ali u Su (ako mislis na Suboticu) ima epidurala i to godinama.
Mija prijateljica se porodila pod epiduralom, a moj anesteziolog iz Bg mi objasnio da je njegov najbolji prijatelj, anesteziolog davno odselio se u Su i tamo je nacelnik anestezije i da radi epidural. Mislim pricao mi i o drugim gradovima koji imaju tu , kako on kaze "privilegiju" da imaju anesteziologa koji zna da uradi epidural. A sve zbog mog pitanja koliko je siguran epidural za mene :-D Svi doktori ce odlepiti od mojih pitanja i podpitanja. ... :-) Slavice kad me porode i puste kuci

Posle bolnice se toliko izmorim i kad odem samo na kontrolu... verujte mi da mi je do sada ovo najteze palo. Nadam se da ce se smiriti ove kontrakcije. Bas sam se lepo opustila i bilo mi je skroz ok. Sada me muce i kad spavam. Jeste da se smanjuju iz dana u dan, ali nije dovoljno brzo. Imam ih mnogo. Plasim se da me ne otvore dodatno. A hocu jos 13 daaaanaaaaaaaa. Sve bi mi se uklopilo tada. Samo da se dr slozi.

Drage moje; razvaljuju me kontrakcije. I to posteno. Mm mi zaspao u drugoj sobi a ja ne mogu da ustanem da odem po hranu do kuhinje (4m). A bebice aktivne kao da je podne, a ne vreme za crtani i spavanje :-)

Gde ste nestale? Ili se sve osecate super :-)

Poslednja izmena:
milice, jesu li prosle kontrakcije? Ja nemam pojma, te kontrakcije su normalna pojava ili su znak da treba polako da se pakujes? :)

Ja spakovana jos od pre s nedelje, iako se nadam porodjaju tamo 22-26.novembra. Ove kontrakcije nisu kao pre. "To kad u'vati ne pušta" :-D Bas su jake i dosta ceste. Ali sada popustaju. Uzela sam duplu dizu bensedina (5mg), i kao da su redje. Videla sam da u bolnici takvu terapiju daju pa rekoh da probam. :-)

Ja sam takav panicar da bih vec bila u bolnici tek da mi oni objasne o cemu se radi, ili nedajboze da imam broj telefona svog ginekologa, sad bi bio probudjen. :lol: Znaci to nisu one porodjajne kontrakcije cim popustaju?

Mozda i jesu... nisam se dosada poradjala :-). Znam samo da se me kontrakcije otvorile. I pritiskaju na dole. Ali onda promenim polozaj, duboko dišem, pa prodju za minut dva tri. Ali sta cu u bolnici. Nije mi tamo moj dr. Još mi samo fali da me smeste u porodiliste i porode. Ako izdrzim ovako do srede, idem kid svog dr na pregled.
E sad, ako pukne voda, onda cu biti ucenjena da odem :-).
Znam da bi me Ata sada kritikovala, i rekla da odem, ali mi je stvarno udobnije ovde. A nagkedala sam se sta rade u ovakvim situacijama.

Ali ko zna, mozda i odem :-)

Javljam se svakako sta se desava

e, cure
ako nekoj treba steznik
ovakav

Pogledajte prilog 341621

super je za poslije carskog
nek se javi da joj posaljem
koristila sam ga kratko jer je bilo ljeto
a ja ne trpim previse toga na sebi ljeti, al mi je znacio
nov je 1700 din pa nema svrhe da se smaram i prodajem ga
ako nekoj treba nek se javi na pp da joj poklonim
imam i one silikonske bradavice avent
srednje, mislim
samo otpakirane
ako neka misli da ce joj trebat nek se javi
osobno, mislim da su bacanje para i skroz beskorisne
mada, ako imas ragade mozda i nisu, sta znam
eto : )

ps imam i limenku onog prvog aptamila, neotvorenu
mogu spakirat i to, kao i onu flasicu sa kasicicom (neotpakiranu)
i male hello kitty zepice broj 17-18 iz c&a
nikad nosene, samo probane, kupljene premale...steta :P

ps mozda bi bilo dobro da otvorimo ovakvu temu tipa poklanjam/ mijenjam
za bebi , trudnicke i porodiljske stvarcice

Poslednja izmena:
vragana, a ne cuvas za drugo dete? :p Ali dobra je ideja za temu, da :)

Jao te silikonske bradavice su nas sve valjda nagovorili da kupimo - a glupost. I ja imam nove, dala komsinici koja se porodila, ako joj zatreba. Inace sam isto voljna da prosledim stvari, doduse sad ne znam kog ce pola biti beba, ako ce biti musko, onda vecinu Sarinih nema potrebe da cuvam. Ako ce biti devojcica, ona ce naslediti.

Back