Kutak za trudnice

:D Neizreciva, bas si me nasmejala. Da se pripremim, sta god da me snadje, uvek moze i gore:lol:
Danas idem na prvi ctg, bas me interesuje kakva je situacija. Cini mi se da cu se svakog momenta poroditi, kontrakcije imam povremeno, jedva hodam i bas nemam snage nizasta...

- - - - - - - - - -

E da, Neizreciva, jesi li ti pisala da imas psa u stanu ili sam te zamenila sa nekim?

Kako je on prihvatio bebu?

e i ja sam imala kotrakcije vise od mesec dana, mada ja i nisam neki primer jer nisam mogla da se porodim zbog velicine bebe....

a sto se psa tice, pa imamo mali problem, kuca je zakljucila da jako voli bebu (non stop mase repitjem) i da treba da je cuva i sad samo strazari i buni se kad beba place, odamh dolazi do mesta gde je beba i skace.....hoce i da je polize i da bude uz nju.....

Bas lepo sto su se sprijateljili. I ja imam malog, patuljastog snaucera, skroz je miroljubiv, cak ni ne laje nikad, ne linja se, ali sestre u skoli za trudnice su toliko osudile mame koje imaju bilo koje zivotinje u stanu da sam se osecala kao prava nemajka:sad2: Toliko ga volim da nemam srca da ga nekome dam. Nadam se da ce lepo funkcionisati zajedno:heart:

Mi smo jedno vreme (par meseci) ziveli u stanu sa dva ogromna psa (aljaski malamut -isto sto i haski samo dva puta veci :D i labrador) ...
Sofija je tada imala ako se dobro secam oko 6,7 meseci...nije ih se plasila uopste ...kao sto ih se ni sada ne plasi...sada ih maltretira koliko ih mazi i gnjavi : )))
Radili smo ogradu i kapiju pa se oduzilo i sve je bilo na izvolte ...
Oni nisu hteli da izlaze van ``zamisljene linije stare ograde`` ali su drugi psi ulazili pa su morali da budu u kuci.
Mi nismo imali problema,znalo se gde im je mesto i tu su i bili veci deo dana...
Pustali smo ih napolje uz nadzor da obave sta imaju i to je to...
Usisavala sam malo cesce zbog dlaka ali sta da se radi....
Imali su momente kada su bas hteli do Sofije ali sam im ja dozirala vreme i nacin ``druzenja``.
Kad kazem ``druzenje`` mislim na to kako joj oni ``serviraju`` glavu jel bi se mazili ,a ona ih tupka po glavi :hahaha:
Posle pranje ruku i lica i to je to....
U svakom slucaju pozitivno iskustvo... :D
Sada imamo te dve kuce i jos jednog nemackog dugodlakog ovcara ali su svi u dvoristu i stalno se motaju oko nogu...
Kad stanu ispred sofije svi su joj u ravni sa nosem hihihhi :rotf:...sada jedino pazimo da je ne sruse kad se razigraju i to je to ...
Eto raspisah se ja ...ali morala sam jel sam veliki ljubitelj kuucaaaaa....i zivotinja uopste :p

:bye:

Bas lepo sto su se sprijateljili. I ja imam malog, patuljastog snaucera, skroz je miroljubiv, cak ni ne laje nikad, ne linja se, ali sestre u skoli za trudnice su toliko osudile mame koje imaju bilo koje zivotinje u stanu da sam se osecala kao prava nemajka:sad2: Toliko ga volim da nemam srca da ga nekome dam. Nadam se da ce lepo funkcionisati zajedno:heart:

Jaaaooo oni su preslatki ...kao loptice skocice su i imaju one diiiivne siskice hihihih...:D
Ma ajde kako mogu da osudjuju tako uopste mi nije jasno...pa ne bi valjda majka naskodila svom detetu ....svasta :dash:
Kako mozes dati nekome psa za kog si se vezala i koji je deo tvog zivota .....budalastina ...ja bar tako mislim...
Samo mu treba dati da upozna bebu cim se rodi ,da je onjusi i navikne se na njen miris da ne bi bio ljubomoran i to je sve...ma videces ..pogotovo ako je tako miran i pitom

Ja sam pocela svakodnevno, vise puta u toku dana a narocito noci, da se poradjam.

Jednog dana se poradjam prirodno najprirodnije.
Drugog casa se porsdjam isto prirodno ali sa seckanjem.
Treci put sve isto ko prvi ali mi rade revizuju u totalnoj.
Cetrvti put sam pod epiduralnom ali me seku
Peti put sam isto pod epiduralnom ali me ne seku
Sesti cas sam pod spinalnom (mada jos nisam utvrdila ni razlike izmedju anestezija, to skrozz nije bitno, bitno je da menjamo)

Jos nisam dosla do scenarija carski rez, ali imam jos 3 meseca, tako da...

Vi koje ste u trudnoci dobile hipertenziju, kada vam se to dogodilo u kom periodu?

Mozda ima jos nesto da kazem ali me boli glava, pa ne razbiram najbolje

4D, sto bi se reklo bioskop za roditelje.
Bitno je sta ima da se vidi, naravno, ali brate realno 15 min je dovoljno da se vidi sve sto treba da se vidi a ne da me drlja sat vremena i da mi remeti bebana da bi ispunili fond od sat vremena , da bi mi, jel te , opravdanije uzeli 9000.
Ko ima pare brate, neka ide, za 9 meseci jednom otici-sto da ne

E da, citala sam neku staru temu o porodjaju ovde, mnogo mi se svideo opis, al zaboravila sam ciji je a glasi otprilike

"Taman kad sam mislila da cu da umrem , ja sam se tada porodila"

Lilava,
Ja sam dobila hipertenziju u trudnoci. Niam sigurna kada se tacno to dogodiglo, ali mi je vec u 16-oj nedelji izmeren u jednom trenutku pritisak 140/90, cemu nisam pridavala poseban znacaj, posto se to dogodilo na prijemu na Institut za majku I dete radi amniocinteze. Pripisala sam to strahu od intervencije (tj od ishoda) I nelagodnosti sto cu lezati u bolnici. Sestra mi je izmerila pritisak 120/80 dva sata posle toga, pa nisam ni pridavala neki znacaj I nisam o tome obavestila svoju doktorku koja mi je vodila trudnocu, sto sam pogresila.
U 7-om mesecu, moja dr mi je izmerila 160/100, ali posle vesti da mi je OGGT los I posle silazenja sa vage na kojoj sam ugledala cifru 82 (pocela trudnocu sa 58). Dr me je odmah hospitalizovala zbog pritiska I na profil secera, ali mi je u bolnici pritisak bio 130/80, a profil je pokazao intoleranciju na glukozu, sto nije nista preterano strasno.
U 9-om mesecu sam imala konstantno pritisak 150/90 pa mi je uvedena Methyldopa, prvo jedna tablet, da bih dogurala na tri do kraja.
Preeklampsija mi nije dijagnostifikovana jer nisam imala belancevine u mokraci (a imala sam pritisak I oticanje).
Rodila sam divnog zdravog decaka carskim rezom.
Poenta je da, ako imas mogucnost (npr onaj elektricni merac) svakodnevno meris pritisak I da se odmah javis lekaru ako ti je konstantno (tri uzastopna merenja dnevno) povisen. Nije za paniku I nije nista sto se ne moze resiti, ali na pritisak MORAS da obratis paznju, pogotovo ako otices, jer to moze da ukase na preeklampsiju, koja vec zahteva ozbiljnije lecenje (povisen pritisak+belancevine u mokraci+ otoci - moraju da postoje sva tri simptoma).
Ne znam, uvek sam imala normalan pritisak, ali sam se u trudnoci uzasno ugojila jer sam jela kao pomahnitala, dobila sam 35 kg I posle godinu ipo mi ostalo 10-ak za skidanje. Bila sam matora trudnica (39), a I majka mi je imala pritsak u trudnoci tako da mislim da genetika ima veze.
Neophodno je da izbacis so, ako mozes potpuno, ja nisam shvatala koliko je to vazno.
Planiramo jos jedo dete I sada znam sta mi je ciniti apropos zdranja I prekomernog soljenja...
Sa srecom, ako te jos nesto zanima posalji mi PP.

ma nema potrebe da o tome razmisljas, odrzavaj higijenu psa i to je to...u pocetku lajanje je predstavljalo problem ali i na to se mali navikao, sada meni vise smeta jer sam osetljiva na zvuke :))))...

budi 100 % sigurna da je upravo to sto imas psa jako veliki plus za dete u svakom pogledu :)

nama su se na glavu popeli sa savetima da psa izbacimo sto pre
a nas pas se i linja
tvoj se bar ne linja, manje ces posla oko usisavanja imati...meni se to usisavanje popelo na glavu :lol:

budi mirna, nema sta da brines...pas pozitivno utice na razvoj deteta i jacanje imuniteta
ja sam odrastala uz velikog snaucera :)

ako posle ove kuce budemo uzimali psa, verovatno ce biti snaucer neki...verovatno mali...

ej, imamo lepe vesti....imacemo bebu
-jaooo diiivnooo, cestitam, nek je sa srecom!!! A ker? TO da izbacite sto pre!!!!

i tako ko zna koliko puta

Bas su tako svi reagovali za moju macku, mrtvi ozbiljni. -Izvini, ali moram da ti kazem, macka napolje!...
Nego, imam fantomsku trudnocu. Svi moguci simptomi prisutni, a dva testa negativna. I potpuno se uklapam u profil, zelim dete, jedan pobacaj...
Potpuno sumanuto sta sugestija moze da uradi. :lol:

Zdravo,ja bih da vam se pridruzim pa da malo caskamo,trudnica sam,prva trudnoca,imam 27 godina i uz to sam lekar pa sam raspolozena da vam odgovaram na sva pitanja naravno onoliko koliko mogu jer nisam ginekolog ali neke stvari znam,pa nadam se da se druzimo.:bye:

Zdravo,ja bih da vam se pridruzim pa da malo caskamo,trudnica sam,prva trudnoca,imam 27 godina i uz to sam lekar pa sam raspolozena da vam odgovaram na sva pitanja naravno onoliko koliko mogu jer nisam ginekolog ali neke stvari znam,pa nadam se da se druzimo.:bye:

DOBRO NAM DOSLA !!!:)
Ja sam Keka imam 28 godina ,ovo mi je druga trudnoca i u 28,29.nedelji sam...:D
Koji si mesec trudnoce?

DOBRO NAM DOSLA !!!:)
Ja sam Keka imam 28 godina ,ovo mi je druga trudnoca i u 28,29.nedelji sam...:D
Koji si mesec trudnoce?

:bye: deset nedalja ,prva trudnoca dugo cekana nesto nije htelo ,dugo sam pila utrogestan da bi mi materica bila jaca za oplodnju i sada ga pijem i dalje ,pre ovoga sam trazila neke odgovore po forumu pa naletoh na ovaj svidja mi se i radi bi da razmenjujemo iskustva

dobrodosla :D
nisam ni ja trudna al imam pityanje :)

svaki put, poslednja 3 meseca, posle ovulacije, dan-dva
mene uhvati neki virus...tipa, boli me grlo, nos mi procuri ili krene kasalj
i to stalno posle ovulacije
u cemu je fazon, vec mi se smucilo :/
nije mi dosta sto me ovulacija toliko boli da ne mogu da funkcionisem normalno 2 sata, nego se i razbolim
i to me onta tako mrcvari do menstruacije pa budem ok 2-3 nedelje i opet sve ispocetka, cim prodje ovulacija

Poslednja izmena:
dobrodosla :D
nisam ni ja trudna al imam pityanje :)

svaki put, poslednja 3 meseca, posle ovulacije, dan-dva
mene uhvati neki virus...tipa, boli me grlo, nos mi procuri ili krene kasalj
i to stalno posle ovulacije
u cemu je fazon, vec mi se smucilo :/
nije mi dosta sto me ovulacija toliko boli da ne mogu da funkcionisem normalno 2 sata, nego se i razbolim
i to me onta tako mrcvari do menstruacije pa budem ok 2-3 nedelje i opet sve ispocetka, cim prodje ovulacija

Mozda nije virus,mozda se tvoj organizam tako ponasa u tom periodu zbog drugacijeg nivoa hormona,ili ti bas taj nivo hormona utice na imunitet pa si podloznija prehladi,viremija klasicna se ne javlja bas u odredjenom periodu ciklusa,:think: mozes da pijes u tom periodu caj od koprive bar po jednu solju dnevno

- - - - - - - - - -

jexy nadam se da ces biti skorije :super:

Back