Kutak za trudnice

Ja sledeci put dolazim u porodiliste kad kontrakcije budu na 2 minuta, pre toga nikako :)
Ne zanima me nista unapred i zakazan porodja..tacno znam da bih 10 puta bolje prosla da sam sacekala da krene lepo prirodno..
Ali naravno ako nesto nije u redu, onda bolje poradjati i ranije nego rizikovati..mada kod mene bilo sve ok, to ova dr nije normalna, bezveze me zadrzala..

U svakom slucaju, epidural i dalje svi zivi hvale, i vecina ima odlicno iskustvo, ti kuliras a ova pored vristi, ali ja ga za sledeci porodjaj necu uzimati, rekla sam. Pa makar se i pokajala posle, ali tako sam odlucila.
Jedino ne znam da li bih prezivela da me siju na zivo..i da li to uopste rade..tu bih verovatno umirala od bolova..tako da mi je epidural tu dobro dosao.

i tako te sve zivo boli, taj rez jeste nazivo ali ja ga nisam ni osetila jer ti ga urade u takvom momentu da se ne izdvaja od ostalog bola...a kad me je dr sio dao mi je lokalnu anesteziju pa ni to nisam osetila....ali, zato sam osetila narednoh dve nedelje....:)

jao, ja nemam herca da odgledam snimak,
otvorila sam, videla zenine bradavice i zatvorila :malav:
dok nisam ostala trudna bila sam za prirodan porodjaj, sada bih samo da sve prespavam

zar ne tvrde da rana brze zaraste od prirodnog pucanja nego epizitomija?

razlog da se uradi epiziotomija je bas ta da bi rana brzo zarasla....kad zena sama pukne rana bude nepravilna, tesko ju je usiti, cesce se zagnoji i duze zarasta....

razlog da se uradi epiziotomija je bas ta da bi rana brzo zarasla....kad zena sama pukne rana bude nepravilna, tesko ju je usiti, cesce se zagnoji i duze zarasta....

u mom slucaju, nije tacno
al sa druge strane, nekom je bolje...i ne popucaju svi isto
mada je mene sestra u bolnici jos u sedmom mesecu upozorila da kad puca, puca od vagine ka guzi i bolje je da seku jer oni seku u stranu a ne ka guzi
ja sam planirala da im ne dam da seku
a na kraju oni sami nisu isekli jer su bili neodlucni
dosta sam popucala...usivao mi je i misice i kozu i sve:sad2:
skroz do guze

sledeci put ih teram da seku :lol:

na tv-u bila neka britanska emisija gde su rekli da brze zarasta pucanje od secenog, ja stvarno ne znam...
ali su mi prijateljice pricale da preko ne rade epizitomije preventivno kao ovde svakoj zeni

eto, kako ne mozes biti pametan, seci ili ne seci :sad2:

sve je popularnije i poradjanje kod kuce, mm mi je na to rekao da ce biti na poslu 24h dnevno :lol:

na tv-u bila neka britanska emisija gde su rekli da brze zarasta pucanje od secenog, ja stvarno ne znam...
ali su mi prijateljice pricale da preko ne rade epizitomije preventivno kao ovde svakoj zeni

sve je popularnije i poradjanje kod kuce, mm mi je na to rekao da ce biti na poslu 24h dnevno :lol:

na zapadu mnogo sto-sta ne rade i zene se cesto mnogo vise napate nego kod nas....moja komsinica koja je otisla preko u Australiju, tri puta se poradjala prirodno, klechetjki, bez epiziotomije, bebe sve preko 4 kg, ona jeste krupna i visoka ali je uazsno ispucala i svaki put je mesecima bolovala dok joj rane nisu zarasle....

iskreno da ti kazem usivena sam ko stara krpa
i dan danas ima jedan deo koji je zategnut jer je gospodina verovatno mrzelo da usiva po liniji nego je to tako uhvatio i zategao i sad imam problem sa tim....negde na sredini medjice
unakazio mi je miciku (sto kaze suki)

a i mi na temi za trudnice pisemo o usivanju,pucanju, seckanju
lepo kazem ima da prepadcnemo trudnice

Suncokret, nemoj da se opterecujes i da se plasis
ne bi zene radjale vise od jednog deteta da je sve to strasno kao sto zvuci

i dan danas ima jedan deo koji je zategnut jer je gospodina verovatno mrzelo da usiva po liniji nego je to tako uhvatio i zategao i sad imam problem sa tim....negde na sredini medjice

Ahahahahahbahabab.... e nasmeja me danas... ahahahahah

Zamisljam te kako besno govoris:"Unakazio mi miciku!" a u mislima:"Eeeee a tako je bila lepaaaa micika" ahahahahahahhahhahah

ahahahhahahahhahhah
trebala si kod onog dr koji je šivao moju kumu!
jel se sećate priče?????

govorile su žene da ima laku ruku, ko goblen da veze ahahahahhhahahhaha

Samo mi je ovo trebalo pred porodjaj:besna::mafijas::pop:...

:) nemoj se stresirati uopšte.
ako sam jedno naučila, to je porođaj se ne može planirati nikako :) šta god ti želela i planirala, biće kako trenutak i beba zahtevaju.
i ne možeš se uopređivati ni sa jednom ženom. ti i tvoje beba ćete to odraditi jedinstveno i najbolje po vas dve!

srećno i čitaj malo o dojenju sad dok imaš vremena, da se informišeš na vreme.

:D Neizreciva, bas si me nasmejala. Da se pripremim, sta god da me snadje, uvek moze i gore:lol:
Danas idem na prvi ctg, bas me interesuje kakva je situacija. Cini mi se da cu se svakog momenta poroditi, kontrakcije imam povremeno, jedva hodam i bas nemam snage nizasta...

- - - - - - - - - -

E da, Neizreciva, jesi li ti pisala da imas psa u stanu ili sam te zamenila sa nekim?

meni nije smesno, cak ni malo
pre me jeza hvata, da ceo zivot osecam posledice koje nisam morala- jezivo

ma, samo da prodje sto pre i da sve bude ok :kuca ispod stola 3 puta:

elem, ima neka ponuda 4D UV, nesto sam izguglala da se radi u 18-20 nedelji pa se pitam da li ste to radile, ima li neka vajda od toga osim slikica :D
i konacnog ukljucivanja postedjenog pola ...

- - - - - - - - - -

Kako je on prihvatio bebu?

sestra mi ima psa, bebu su mu dali odmah iz porodilista da onjusi, polize i lepo su se prihvatili :D

Ja sam pocela svakodnevno, vise puta u toku dana a narocito noci, da se poradjam.

Jednog dana se poradjam prirodno najprirodnije.
Drugog casa se porsdjam isto prirodno ali sa seckanjem.
Treci put sve isto ko prvi ali mi rade revizuju u totalnoj.
Cetrvti put sam pod epiduralnom ali me seku
Peti put sam isto pod epiduralnom ali me ne seku
Sesti cas sam pod spinalnom (mada jos nisam utvrdila ni razlike izmedju anestezija, to skrozz nije bitno, bitno je da menjamo)

Jos nisam dosla do scenarija carski rez, ali imam jos 3 meseca, tako da...

Vi koje ste u trudnoci dobile hipertenziju, kada vam se to dogodilo u kom periodu?

Mozda ima jos nesto da kazem ali me boli glava, pa ne razbiram najbolje

4D, sto bi se reklo bioskop za roditelje.
Bitno je sta ima da se vidi, naravno, ali brate realno 15 min je dovoljno da se vidi sve sto treba da se vidi a ne da me drlja sat vremena i da mi remeti bebana da bi ispunili fond od sat vremena , da bi mi, jel te , opravdanije uzeli 9000.
Ko ima pare brate, neka ide, za 9 meseci jednom otici-sto da ne

E da, citala sam neku staru temu o porodjaju ovde, mnogo mi se svideo opis, al zaboravila sam ciji je a glasi otprilike

"Taman kad sam mislila da cu da umrem , ja sam se tada porodila"

Poslednja izmena:
Cicak, hvala na pozitivnim mislima:p
Jelence, i ja sam radila 4D ali negde u 25 nedelji. Cilj je bio da se uradi ehokardiografija, odnosno detaljan pregled bebinog srca a usput i ostalih organa. Mislim da ima smisla, s tim sto mi imamo svega par slicica na kojima se bebino lice ne vidi jer je beba bila na stomaku ali to mi je u tom trenutku bilo najmanje vazno:)

Back