Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo me...
Sve je OK. Po UZ bebac ima 3050g. Kaze dr da nije glavat na tatu:) Radili smo i CTG i ok je, nema kontrakcija, a bebac se nacisto ispomerao, skoro sam se ponadala da ce se okrenuti. Dr kaze da postoji teoretska sansa, ali u praksi minimalna.
Sledece nedelje opet CTG i ginekoloski pregled da se vidi stanje grlica i onda kaze samo cekamo porodjaj :kaze da beba izlazi guzom i da se ne okrece. Uh...
Pital sam i za epidural za svaki slucaj i rekao je da moze (jeeeeeeeee:worth:) ali on nije priostalica, usporava porodja itd. Ali nece mi zabraniti, kaze ne moram unapred da se dogovaram sa anesteziologom. Posto se sada smanjuje kolicina plodove vode, videce na samom porodjaju da li ce bitti moguce prirodno ili ce morati carski. Bice on na porodjaju, a ako ne bude mogao angazovace kolegu.
Eto tako...Bio je bas raspolozen i prijatan...I mm i ja smo izasli u OK raspolozenju...

Devojke koju kremu protiv strija da koristim?Grudi su mi toliko napete,koza na njima samo sto ne popuca ponovo,jer od prethodne trudnoce imam gomilu strija na grudima.Mislila sam da uzmem kremu protiv strija od Dr Kozarev.Prosli put sam se mazala Niveinom kremom sa bademovim mlekom i vitaminom E,ali mi nije pomogla,ni malo...ne znam sta da koristim :sad2: ....A da ih mazem Pavlovicevom?Da li bi ona pomogla...ali ona smrdi... :(
Sta vi koristite,a i vi bivse trudnice,sta ste koristile i da li je pomoglo?

Procitajte ovo :eek: http://www.metro-portal.hr/vijesti/metro-zdravlje/opasne-kreme-za-trudnice

A ima i ovo http://www.bebinsvet.net/tekstovi/trudnoca/strane/trudnoca-strije-izbeci.html ,to cu pokusati,samo..znajuci sebe,verovatno cu odustati,nisam bas marljiva sto se vezbi tice,ali masaza...za to je muz zaduzen :per:
Inace negde sam procitala da se treba mazati i posle porodjaja,ja to nisam znala u prvoj trudnoci,i sve do porodjaja koza na stomaku mi je bila predivna,a kada sam nakon porodjaja pogledala svoj stomak sav je bio isaran,i jos uvek ne mogu da verujem koliko strija imam na stomaku.
Mislim da cu od krema koristiti Pavlovicevu i AD kapi (kad se nasmrdim,bezace muz od mene),mada sam na nekom forumu procitala da je Eucerin ulje protiv strija jako dobro,tako da cu mozda i to probati.Uf....Al je dosadno kad ste sve offline :aha:

Poslednja izmena:
Happy, to za mazanje posle porođaja je istina i jako je važno, dok su strije crvene i sveže. Ja sam mazala dva meseca posle i nemam ih(možda imam, ali se ne vide:))
Što se tiče mazalice, već smo pominjale neke: Šaljićev Striet, Happy Mama od Mella Cosmetics, maslinovo ulje, bademovo ulje, shea buter, Baby Love ulje, Pavlovićeva ili bilo koja masna krema. Nivea i sl. može da pomogne samo ženama koje nemaju problema sa suvom kožom, ona nije dovoljno masna, a i uvek je bolje rešenje koristiti prirodne preparate i prirodna ulja.
U periodu mučnina meni je prijalo samo obično bebi ulje kojim se namažem posle tuširanja dok sam još mokra u kadi, i onda samo istapkam kožu peškirom. To ne zahteva puno vremena, drži ulje na kadi da te podseti na tu "obavezu". Na taj način koža dobije dovoljno vlažnosti. Kad mučnine prođu kupi neku od ovih krema i ulja, a najbolje je,ako već imaš suvu kožu, da se mažeš i ujutro i uveče. U prošloj trudnoći sam se ujutro mazala maslinovim(kad mi muž nije tu, da ne smrdim :)), a uveče nečim manje smrdljivim...
Toliko o strijama... Stvarno nije bitno imamo ih ili ne, jer na svet donosimo divna bića, ali opet, uz malo truda možemo i da ih izbegnemo i budemo negovane i slatke mame.
Uživaj! Da te utešim, u 13. sam nedelji i mučnine(čitak povraćanje) su prošle!! JEEEeeeeee!!! Nema više povraćanja na poslu!!!!!!

Happy JESTE babica:lol:
Laural nisi znala. samo neznam da li radi kao babica....:mrgreen:

Ja sam juce bila u bolnicu na [pregled i kad sam doktorki rekla da se jjako plasim,ona kaze pa imas epidural tako da nece da te boli...pa su se onda babice organizovale kako da me rese straha,pa pricaju samnom i tako al mala vajda....
Jesu li bolovi ti koji su najgori u toku porodjaja,jel zbog njih sve mame kazu>e meni je porodjaj bio muka,uzas itd....a ja mislila da je najgore onaj deo kad izlazi beba....ma neznam ni ja vise....pokusavam da savladam strah,tako sto ne mislim o tome....mislicu kad dodje dan....
Ja za strije koristim mustelu,neznam koliko je dobra jer je bananica rekla da ima neke AHA kiseline ali mislim da nije strasna...poznanica je moja koristila i kad nije njoj nista bilo valjda nece ni meni....
Angi,srecan ulazak u 39 nedelju:super::brus::brus:
Kako je prosao rodjendan,sta ti je muzic kupio?

Happy JESTE babica:lol:
Laural nisi znala. samo neznam da li radi kao babica....:mrgreen:

Hehe da,jesam,ali ne radim kao babica,otisla sam skroooz drugim putem,prvo sam studirala engleski jezik i knjizevnost,a sada Menadzment ,toliko o babama i zabama :lol: ,mada iako ne radim kao babica,nosim dosta znanja iz skole i sa prakse.I istina je da se ne treba stipkati po stomaku,ja sam mislila da stipkam butine,jer su mi prosli put one bas puno popucale.Isto tako je istina da se stomak ne sme dugo i snazno trljati,kao i da se grudi ne smeju masirati (tokom mazenja sa muzicem :lol: ),jer sve to izaziva kontrakcije,a kazu da i orgazam izaziva kontrakcije,pa sad :confused: .
Laural cestitam prestanak mucnina,ja samo to i imam - mucnine,ali ne povracam.Neki dan sam ceo dan povracala,to je bio prvi put,i od tada nista,samo mi je muka.
Angi cestitam ulazak u 39.nedelju,uskoro nam stize jos jedna beba,jupiii :klap:

:heart::heart::heart:

Stigli smo kuci danas:lol:
Javljam vam se na brzinu,pa vam kasnije pisem sve kako je bilo i stavicu vam slikice...
Matteo je rodjen 9marta,2940gr i 50cm :heart:
Porodjaj je bio tezak,ali sve je proslo,zaboravi se sve,ja i bebac smo super....nedostajali ste mi...ljubimo vas...
Nadam se da je sa carobnom sve u redu i da ce nam se javiti uskoro...

Hvala Happy i Ludnice:)
Od muzica sam dobila proletnju jaknicu, ja sam je izabrala jos prosle nedelje. Jos samo da malo otopli...

Happy,
Da nisi imala prilike da vidis neki karlicni porodjaj? Kako tad ide disanje, jel isto kao kad ide glavom? Ako imas neki "tip";)

Stigli smo kuci danas:lol:
Javljam vam se na brzinu,pa vam kasnije pisem sve kako je bilo i stavicu vam slikice...
Matteo je rodjen 9marta,2940gr i 50cm :heart:
Porodjaj je bio tezak,ali sve je proslo,zaboravi se sve,ja i bebac smo super....nedostajali ste mi...ljubimo vas...
Nadam se da je sa carobnom sve u redu i da ce nam se javiti uskoro...

jeeeeee stigla nam je bonzi :cvet:
cestitamo na deckonji...:gace::klap::zurka::pivce:
cim stignes, slicice da postavis...dobro je da ste oboje super :klap:
uzivajte sad :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back