Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) ja mojoj dr verujem i vidim da je odgovorna zena....volim da znam sta se desava samnom i mojim telom, bebom i nista da ne prepustam slucaju, mnog na vreme priemcenih problem amoze adektvatno da se resi....kuci sam na odrzavanju trudnoce i nije mi tesko da idem kod lekara koliko god bude trebalo.....poenta je naci dr koji ima nama blizak pristup....ja se osecam sigurnije kad sam redovno pod kontrolom i to je to.....

Ma kakvi, doktori nemaju pojma, to sve strani placenici, daju ti lekove koji ti i ne trebaju, slusaj ti sta ti JA kazem, JA sam najpametnija.. :lol: ;)
Eh koliko se srecem sa ovakvim stavom, strasno koja prepotentnost..

Ja sam imala divnu doktorku koja mi je bas skolski vodila trudnocu, i prosla sam bez i jednog problema..eto da je pohvalim, posto ih uglavnom danas pljuju..ovu su mi i preporucili..a nisam joj nista platila, obican drzavni lekar..
Bila sam na sigurno 6 ultrazvukova..onaj prvi, pa pre double test-a, pa 2 ekspertska i jedno dva pri kraju pred porodjaj na kom su i videli da je slabiji protok kroz pupcanik pa me zadrzali par dana ranije.
Trudnoca inace bila skolska, sve savrseno do pred porodjaj.

Meni ovo sto ova zena pise nije ludo. Veca mi je ludost traziti sve zive nalaze u devetom mesecu ako si ih uradio na samom pocetku trudnoce. Kao sto rece Lilava za kolposkopiju. Ja licno idem na uzv svakog meseca u svojim trudnocama, volim da virnem sto bi rekla November :)
I dada je govorila o trudnocama u kojima sve ide kako treba, koliko se secam Jandrlino, ti si odpocetka imala izvesnih problema. Evo, recimo, iznenadih se kad mi je prijateljica rekla da su joj u cetvrtoj trudnoci radili i horiocintezu i amniocintezu iako je rezultat prve bio u redu. Ja sam za to da se svi vaginalni i cervikalni brisevi urade pre trudnoce, da se kontrolise secer , urin i hemoglobin, jednom u mesec ili dva, da se povede racuna o zubima, radi dabl i tripl test, ide na ultrazvuk. Ali npr. cervikalni bris u poodmakloj trudnoci bez potrebe, ne vidim zasto raditi. Naravno, ako osetis promene u sekretu, ako pre trudnoce imas hlamidiju ili mikoplazme, to je sve ok.
Prvu trudnocu sam odrzavala i dr me je pregledao svakog meseca.
Druga trudnoca bila je ok i pregledao me je 3 puta za 9 meseci, a svakog meseca je radio UZ.
Dakle, verovatno vecina dr i smatra da ne treba cackati mecku, ali ima ovih koji nista ne ostavljaju slucaju.
Malo mi samo bzvz sto napadoste zenu kao da nam je svima nalepila etiketu preko cela.
Mozda zato sto sam vodolija :) Tolerancija je moje srednje ime :)

..laural, infekcije se mogu dobiti i u trudnoci, a kako ih dobar deo ne daje skoro nikakve simptome, a josh veci deo simptome slichne uobichajenim trudnichkim simptomima,
mislim da su brisevi neshto shto bi svaka mama trebalo da uradi pre trudnoce (zbog rizika po plod u prvom trimestru) i pred prirodni porodjaj (logichno)..

..nisam za kolposkopiju, poshto nishta ne moze da se uradi ako je rezultat losh (na stranu shto je tumachenje rezultata u trudnoci umetnost, zbog izmenjenog hormnskog statusa i njegovog delovanja na sluzokozu grlica)..
..nisam ni za double/triple/hordo/amniocentezu ukoliko je par saglasan da trudnocu nece prekidati ni u kom sluchaju, mada moze da znachi psiholoshka priprema u sluchaju loshih nalaza..

..manuelne preglede svakako izbegava svaki lekar, osim ukoliko je neophodno po drugim simptomima..

Brisevi su obavezni u devetom, laural..sta vredi sto radis na pocetku trudnoce, kad to moze da se promeni lako..beba tuda izlazi i ako dobije neku infekciju da se zna jel mama ima bakterije neke u brisu ili ne..
Ako je nekom svejedno, u principu ne mora da radi. Ne mora cak ni da ide kod doktora, kako su se nase babe poradjale na senu, pa eto deca im zdrava prava, jel.

Meni ovo sto ova zena pise nije ludo. Veca mi je ludost traziti sve zive nalaze u devetom mesecu ako si ih uradio na samom pocetku trudnoce. Kao sto rece Lilava za kolposkopiju. Ja licno idem na uzv svakog meseca u svojim trudnocama, volim da virnem sto bi rekla November :)
I dada je govorila o trudnocama u kojima sve ide kako treba, koliko se secam Jandrlino, ti si odpocetka imala izvesnih problema. Evo, recimo, iznenadih se kad mi je prijateljica rekla da su joj u cetvrtoj trudnoci radili i horiocintezu i amniocintezu iako je rezultat prve bio u redu. Ja sam za to da se svi vaginalni i cervikalni brisevi urade pre trudnoce, da se kontrolise secer , urin i hemoglobin, jednom u mesec ili dva, da se povede racuna o zubima, radi dabl i tripl test, ide na ultrazvuk. Ali npr. cervikalni bris u poodmakloj trudnoci bez potrebe, ne vidim zasto raditi. Naravno, ako osetis promene u sekretu, ako pre trudnoce imas hlamidiju ili mikoplazme, to je sve ok.
Prvu trudnocu sam odrzavala i dr me je pregledao svakog meseca.
Druga trudnoca bila je ok i pregledao me je 3 puta za 9 meseci, a svakog meseca je radio UZ.
Dakle, verovatno vecina dr i smatra da ne treba cackati mecku, ali ima ovih koji nista ne ostavljaju slucaju.
Malo mi samo bzvz sto napadoste zenu kao da nam je svima nalepila etiketu preko cela.
Mozda zato sto sam vodolija :) Tolerancija je moje srednje ime :)

a malo si i neuka, moram da primetim....

prvo, kolposkopiju mi je platila firma u okviru godisnjeg sistematskog pregleda i nema veze sa analizama koje mi je ista dr radila u dispanzeru.....ne citate sta se pise pa dodje do zabune....

a vaginalni i cervikalni bris itekako ima smisla raditi u trudnoci jer su zene u trudnoci podloznije infekcijama koje mogu da dovedu do pucanja ovojnice i do drugih komplikacija u trudnoci.....uostalom, to sto ti gurne onaj metal nista ti nece biti ako nema problema sa grlicem.....

a amnio, toliko price oko nje a osim nas par niko i nije isao, tema je prenaduvana....amnio se radi ciljno, nikako iz hira i imas mogucnost izbora, niko te ne tera, uostalom mene je zamena plombe na kojus am isla prosle nedelje vise namucila od amnio :))))....uostalom dr ti kaze sve cinjenice i za i protiv, imas net i gomile clanaka o tome pa mozes da steknes sliku o svemu....

a malo si i nekuka, moram da primetim....

prvo, kolposkopiju mi je platila firma u okviru godisnjeg sistematskog pregleda i nema veze sa analizama koje mi je ista dr radila u dispanzeru.....ne citate sta se pise pa dodje do zabune....

a vaginalni i cervikalni bris itekako ima smisla raditi u trudnoci jer su zene u trudnoci podloznije infekcijama koje mogu da dovedu do pucanja ovojnice i do drugih komplikacija u trudnoci.....uostalom, to sto ti gurne onaj metal nista ti nece biti ako nema problema sa grlicem.....

a amnio, toliko price oko nje a osim nas par niko i nije isao, tema je prenaduvana....amnio se radi ciljno, nikako iz hira i imas mogucnost izbora, niko te ne tera, uostalom mene je zamena plombe na kojus am isla prosle nedelje vise namucila od amnio :))))....uostalom dr ti kaze sve cinjenice i za i protiv, imas net i gomile clanaka o tome pa mozes da steknes sliku o svemu....

Evo sad si recimo ti nepristojna, i ja to mogu shvatiti kao sto si ti shvatila Dadu. Naravno da je dobro da se uradi vaginalni bris pred porodjaj jer se beba inficira prolazeci kroz kanal. To sto si radila kolposkopiju ne znaci da tako treba, i ti svoje stavove dozivljavas kao istinu u koju ne treba sumnjati. Ako si kolposkopiju radila pre 5 meseci, nema razloga da je sad radis, ali ako hoces ko ti brani. Nisam ti rekla da si zbog toga neuka ili nesto slicno. Radis kako mislis da treba. Ja sam radila cervikalne briseve kod privatnog lekara u 6 mesecu jer su u higijenskom rekli da ne rade trudnicama. I kako to da shvatim?
Mozes da das komentar na moj post uvek, ali nemas prava da dajes takve "pausalne ocene", sto bi rekli politicari, o mom znanju ili obrazovanju.

Amnio se sad trazi kod svih koji su presli 35., bar u ordinaciji mog lekara.

Evo sad si recimo ti nepristojna, i ja to mogu shvatiti kao sto si ti shvatila Dadu. Naravno da je dobro da se uradi vaginalni bris pred porodjaj jer se beba inficira prolazeci kroz kanal. To sto si radila kolposkopiju ne znaci da tako treba, i ti svoje stavove dozivljavas kao istinu u koju ne treba sumnjati. Ako si kolposkopiju radila pre 5 meseci, nema razloga da je sad radis, ali ako hoces ko ti brani. Nisam ti rekla da si zbog toga neuka ili nesto slicno. Radis kako mislis da treba. Ja sam radila cervikalne briseve kod privatnog lekara u 6 mesecu jer su u higijenskom rekli da ne rade trudnicama. I kako to da shvatim?
Mozes da das komentar na moj post uvek, ali nemas prava da dajes takve "pausalne ocene", sto bi rekli politicari, o mom znanju ili obrazovanju.

Amnio se sad trazi kod svih koji su presli 35., bar u ordinaciji mog lekara.

Ne uzbuđuj se, voli ona tako da pametuje i vređa po forumu...

Ja samo za cajeve da kazem, biljke treba posmatrati kao lekove, tj. biljne droge, nije sve sto je prirodno dozvoljeno.
Nana, ova redovna je dozvoljena kao caj, zabranjeno njeno etericno ulje.
Ima neka barska menta, ne znam sta je to tacno (Menthae pulegii herba), ona je zabranjena.
Persun zabranjen kao caj, dozvoljen kao zacin.
Obe biljke imaju dokazano uterotonicno (abortivno) dejstvo.

auuu zene lepo kazem da se ne razumemo.... aaaaaa.... ja npr danas izvadila krv i sutra dobijem rezultate i poklon od firme proveru krvne slike itd, pa sigurno necu opet da vadim nisam mazohista, ili npr daje mi neko upaljac ne moram ga zadrzati evo onome sto pusi meni ne koristi ili sta vec... aaaaa....
inace u firmama je obavezan da bi te bolje otpustili ako ima sanse da ces na bolovanje, sve je bre ovo zavera :mrgreen:

Ja samo za cajeve da kazem, biljke treba posmatrati kao lekove, tj. biljne droge, nije sve sto je prirodno dozvoljeno.
Nana, ova redovna je dozvoljena kao caj, zabranjeno njeno etericno ulje.
Ima neka barska menta, ne znam sta je to tacno (Menthae pulegii herba), ona je zabranjena.
Persun zabranjen kao caj, dozvoljen kao zacin.
Obe biljke imaju dokazano uterotonicno (abortivno) dejstvo.

eto vidis nije bleava ona moja "komsinica".....

Sistematski pregledi su super, hvala Bogu da to jos neko radi. Moja firma placa godisnji sistematski kod ginekologa i trudnice to koriste kao npr. dva redovna pregleda. Izgleda da danas niko nikog ne razume kako treba, da nastavimo pisanije sutra :) bice da je zbog ovog ciklona sto stize iz Italije :)

:heart:

381643_406465489426296_516744797_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back