Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne skripi, ali me nekada zaboli i tera na kasalj, ne uvek, ali ako sam u fazi kaslja onda da... ja kontam i tesim se da me zaboli od konstatnog iritranja kasljem.... jer kada se smiri kasalj i ja udahnem onda ne osetim nista od toga :s

..tara, nisam lekar ali mislim da ce dosta technosti (bilo kakve - chajevi, voda, supa, sok, mleko..) i altiprim da reshe problem u skorije vreme..
..ne lichi mi na neshto shto bi se moglo komplikovati..
..zamorno je, trazi mirovanje ne u smislu lezanja vec pazljivog pomeranja, hodanja, saginjanja, okretanja da se ne isprovocira kashalj :roll:
a sam neproduktivni nadrazaj na kashalj smiruju topli napici, mentol bombone, odrzavanje nosa u ekstra chistom stanju
(nemoj kapi, samo fizioloshki rastvor i to dosta, npr mali shpric od 5ml napunish iz flashe od 1L i sruchish u nos, pa u drugi :sad2: ..bljak, ali radi posao, dishesh kao chovek jedno 4h posle)

..nadam se da ce ti biti bolje uskoro, dobro je da nema temperature, dobro je da radish od kuce, nemoj mnogo da se sekirash.. :zag:

..tara, nisam lekar ali mislim da ce dosta technosti (bilo kakve - chajevi, voda, supa, sok, mleko..) i altiprim da reshe problem u skorije vreme..
..ne lichi mi na neshto shto bi se moglo komplikovati..
..zamorno je, trazi mirovanje ne u smislu lezanja vec pazljivog pomeranja, hodanja, saginjanja, okretanja da se ne isprovocira kashalj :roll:
a sam neproduktivni nadrazaj na kashalj smiruju topli napici, mentol bombone, odrzavanje nosa u ekstra chistom stanju
(nemoj kapi, samo fizioloshki rastvor i to dosta, npr mali shpric od 5ml napunish iz flashe od 1L i sruchish u nos, pa u drugi :sad2: ..bljak, ali radi posao, dishesh kao chovek jedno 4h posle)

..nadam se da ce ti biti bolje uskoro, dobro je da nema temperature, dobro je da radish od kuce, nemoj mnogo da se sekirash.. :zag:

ali si me ispitala vise nego bilo koji lekar za ove 4 nedelje : ))
hvala ti, nadam se da ce sve biti ok, videcu za taj fizioloski rastvor, citala sam i za taj marisol, to je valjda za inhalaciju, jer nos mi je zapusen, pa se tako vrtim u krug...
nadam se da cu do kraja nedelje biti kako treba, unisti me mirovanje

ti se tara bas namuci :/
nadam se da ce ti uskoro nesto pomoci

ja da kucnem u drvo sam odlicno, sem mucnina po ceo dan
inace ne kasljem, nisam zakacila nista
(bar se ja nadam)
nekako sam se toga najvise bojala zbog bebe, prokleti virusi

ali culi smo srce pa sam opustena, i opusteno cu docekati taj sledeci uz u domu zdravlja...

Tara,
da nije to kod tebe alergijski kasalj,bre?
TAkve simptome ja imam u avgustu kad krene sezona cvetanja korova....ali bukvalno iste takveo
MM vec tri nedelje zvuci isto kao i ti...tacnije ima jako slicne simtome
otisao kod doktora i ovaj mu dao aerius...i jos mu rekao da pola grada ima slicne simptome ovog proleca
ne znam, ja nikada nisam bila alergicna, ma bas nikada nikave probleme nisam imala.. kod alergije valjda suze i oci i curi nos dosta... meni rekose u apoteci da se dosta ljudi zali ali da je to neki virus
p.s. cini mi se da mi je danas maaaalo bolje, ali necu da brzam sa zakljucima : )
Prvo zakazes preko telefona, a kad ides tamo da radis euz i test, treba ti uput, da..
hvala sali, ja sam danas zakazala u dm, pa cu videti sta tamo mogu da uradim, znam da tamo ne rade double ali mozda mogu da odnesem rezultate krvi sa testa tj. pa da kombinuju sa uz (ako sam dobro skapirala kako se to radi), samo je valjda bitno da uz i krv budu radjeni istog dana

ne znam, ja nikada nisam bila alergicna, ma bas nikada nikave probleme nisam imala.. kod alergije valjda suze i oci i curi nos dosta... meni rekose u apoteci da se dosta ljudi zali ali da je to neki virus
p.s. cini mi se da mi je danas maaaalo bolje, ali necu da brzam sa zakljucima : )

hvala sali, ja sam danas zakazala u dm, pa cu videti sta tamo mogu da uradim, znam da tamo ne rade double ali mozda mogu da odnesem rezultate krvi sa testa tj. pa da kombinuju sa uz (ako sam dobro skapirala kako se to radi), samo je valjda bitno da uz i krv budu radjeni istog dana

Ne mora da curi nos i ne moraju da suze oci....
Mene prosle godine mucio samo kasalj...a godinu pre toga i kasalj i oci i nos
i sad budi pametan :aha:

ja ocu tamooo :))))))))))))))))))
ako dr pise uput za nest sto treba u bolnici, jel mogu da trazim za koju, jer mi je ta stvarno na prepiskiti...
ili te sibnu bilo gde

Možeš da tražiš. I poslaće te tamo gdje bi ti, osim ukoliko ljekar ne smatra da bolji tretman dobijaš u nekoj drugoj bolnici.
Ja sam za neke svoje stvari tražila obližnju bolnicu, ali me doktorka šibnula u dragišu mišovića jer je dobra sa njihovim docom, pa za njega može garantovati.

Možeš da tražiš. I poslaće te tamo gdje bi ti, osim ukoliko ljekar ne smatra da bolji tretman dobijaš u nekoj drugoj bolnici.
Ja sam za neke svoje stvari tražila obližnju bolnicu, ali me doktorka šibnula u dragišu mišovića jer je dobra sa njihovim docom, pa za njega može garantovati.

aham, hvala
pa meni bi to bilo super zbog vise stvari
em mi je na 5 minuta peske, em sam za njih inace cula samo reci hvale
taman 2u1

aham, hvala
pa meni bi to bilo super zbog vise stvari
em mi je na 5 minuta peske, em sam za njih inace cula samo reci hvale
taman 2u1

Renovirani su, puni su mladih volontera i mladih sestara, pa su dosta ljubazni (ovo se sve odnosi na orl, ne znam kakvi su ostali dijelovi bonice, al pretpostavljma da je slično), dok sam ja nakon obilasla dragiše mišovića radila testove u zvezdarskoj bolnici... ono je jezivo, kao neka improvizovana ratna bolnica u skloništu, otpada malter sa zidova, polutama, svaka treća sijalica u hodniku radi- nadam se da su drugi dijelovi bolnice uređeniji, ali su svi od osoblja bili divni...
Drugarica je nedavno završila u narodnog fronta... loše su se ponijeli prema njoj kao i svakoj ženi koja je ležala u sobi, kaže da je slušala kako sestra trudnicu naziva kravom ili krmačom, a uređenost prostora nije komentarisala...

Double test se radi izmedju 11. i 14. nedelje trudnoce, a idealno je da bude 12.nedelja
tako da Boki, ta kombinacija 4D-Double test otpada :)

uradi se uz gde dr izmeri nuhalni (ako sam lepo upamtila) nabor i jos neke sitnice
a onda se ide u laboratoriju i vadi se krv pa se testiraju i broje neki hormoni nesto
e onda se te dve stvari uporede+godine trudnice i dobija se neka stopa rizika
cista stratistika

Meni je dr dao uput za visegradsku kada je trebalo raditi dabl, al ja sam otisla privatno kod moje dr i privatno u lab i zavrsila to za jedno popodne
i kostalo me 5 iljki
znaci, mozes da biras
rezultate nosis svom lekaru koji ti vodi trudnocu

ne znam kako je kod drugih al moj dr je uvek pre pisanja bilo cega pitao "gde zelite da idete"
eto, toliko od mene
ako sam negde nesto uebala molim koleginice da me isprave

nego, setih se nesto danas, Bokice, mislila sam na tebe
kakva si sa cigaretama sad?

Dable test se radi izmedju 11. i 14. nedelje trudnoce, a idealno je da bude 12.nedelja
tako da Boki, ta kombinacija 4D-Double test otpada :)

uradi se uz gde dr izmeri nuhalni (ako sam lepo upamtila) nabor i jos neke sitnice
a onda se ide u laboratoriju i vadi se krv pa se testiraju i broje neki hormoni nesto
e onda se te dve stvari uporede+godine trudnice i dobija se neka stopa rizika
cista stratistika

Meni je dr dao uput za visegradsku kada je trebalo raditi dabl, al ja sam otisla privatno kod moje dr i privatno u lab i zavrsila to za jedno popodne
a kostalo me 5 iljki
znaci, mozes da biras
rezultate nosis svom lekaru koji ti vodi trudnocu

ne znam kako je kod drugih al moj dr je uvek pre pisanja bilo cega pitao "gde zelite da idete"
eto, toliko od mene
ako sam negde nesto uebala molim koleginice da me isprave

nego, setih se nesto danas, Bokice, mislila sam na tebe
kakva si sa cigaretama sad?

pa ne pusim od desetog januara
uhavtai me nekada zelja
to pre, pa mu maznem jednu uz kafu
a sada nikako
savest bi me pojela i zbog jedne dnevno

meni je moja dr u domu zdravlja dala uput za dm, tamo cu verovatno voditi trudnocu, cula sam sve dobre preporuke, od dve drugarice super iskustvo sa doktorima i porodjajima i svim tamo tako da su me uputile tamo....
jedino sto sam cula da je frka za porodjaj, tj moze se desiti da nema mesta, pa salju dalje, ali u principu ako vodis trudnocu kod njih ne vracaju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back