Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tara nisi dobro razumela
nedelje ti se racunaju kao i svakome od prvog dana poslednje menstruacije
a termin izracunaju tako sto na datum poslednje mece dodaju 9 meseci i 7 dana :) i to je to

mi danas bili privatno
po meci poslednjoj svi oni mi racunaju da smo 6+3
ali onaj moj program mi racuna 6+4 jer znam kada je bila ovulacija a nije bila na sredini ciklusa nego dan ranije :)
plus moja bebica odgovara tacno 6+4 <3 hehe, u dan se uklopila, kazem ja doktorici to je taman to, po ovulaciji :)
videli smo srcanu radnju i eto, hehe, onako kao da pulsira :) <3
i sad sam mirna :)

Super :)
Joj kako je meni bilo smesno kad sam videla tu srcanu radnju...kao da neko zvace :rotf:
Valjda sam nesto potpuno drugacije ocekivala.. :D

..ja nikad nisam chula za takvo rachunanje.. :think:
..aj da je +2 nedelje do shkolske ovulacije, ali +7 dana nema nikakvog smisla.. :dontunderstand:
pa kako nema :)))))
evo ako te ne mrzi
izracunaj tako za mene ;) i ako pocnes rucno da racunas od prvog dana poslednje mece, bude tacno tada 40 nedelja ;)
u to je termin, naravno +/- 2 nedelje bas zbog toga sto nije svima ovulacioja skolska i na sredini ciklusa...

24. februar + 9 meseci = 24. novembar +7 dana = 31. novembar ako racunas ovako ( ili 30. novembaqr jer je tih sedam dana 24., 25. , 26. , 27. 28. 29. i 30 :))) )
i tako vam izracuna i bilo koji program za racunanje termina, mozete proveriti, a to vam je tacno 40. nedelja :) ja proveravala, nije me mrzelo da racunam :)
naravno nedelje i dane racunate od prvog dana poslednje mece :)

pa kako nema :)))))
evo ako te ne mrzi
izracunaj tako za mene ;) i ako pocnes rucno da racunas od prvog dana poslednje mece, bude tacno tada 40 nedelja ;)
u to je termin, naravno +/- 2 nedelje bas zbog toga sto nije svima ovulacioja skolska i na sredini ciklusa...

..ne to, vec LMP + 7 dana, bre, za starost trudnoce.. :lol:
..to znam, tako je i moja baba rachunala kad ce se poroditi..

Znaci ipak gluposti, sta cu sve da procitam.. hvala Tsuymish :D

" Mnogi misle da ako žena doji, ne može da ostane u drugom stanju,odnosno da je dojenje vid kontracepcije. To je zapravo zabluda!
Smatra se da u prvih 6 nedelja posle porođaja neće doći do trudnoće ali se zna da u toku dojenja može doći do ovulacije i oplođenja. "

Nije mi bas jasno.. jel moze da se zatrudni i ako nije uspostavljen menstrualni ciklus ?
Il bez obzira sto nije uspostavljen, mora zastita posle 6 nedelje, i kako je kod vas to funcionisalo sa ciklusom i odnosima ?
Bas svasta pitam.. al kad nemam iskustva :rumenko:

pa uvek moze...mala sansa al moze...a tako nesto je posle porodjaja poslednje sto ti treba :lol:

mada tih 6 nedelja(bar 6 ali i vise) ti i nije do sexa :lol:
ustvari sve zavisi jel bilo epiziotomije ili pucanja medjice i sta ti ja znam
al taj neki period ne treba raditi nista, pogotovo bez kondoma

mene moj jadnicko cekao 4 ipo meseca...a i tada sam jedva :rumenko:

a sto se dojenja i trudnoce tice, itrekako moze da se zatrudni i menstruacija nema veze sa tim...moze da je nema al da zakacis ako ne pazis...svasta nesto moze :)
znas i sama bebe dolaze najcesce kada ih ne ocekujes :mrgreen:

Prvo je ovulacija a posle menstruacija, pa nikada ne znas kada su plodni dani. Ja sam se porodila pre 5.5 meseca a jos uvek nisam dobila (valjda zato sto dojim?).

Laktaciona amenoreja, potpuno normalno. Ja sam se porodila u maju 2010. dobila sam prvi put u januaru ove godine. Ako hoces ciklus, potrebno je da prodje vise od 6 sati izmedju dva podoja da bi se hormoni regulisali. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back