Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja na hiv nisam radila analizu i nisu mi ni trazili

a nisam ni ja prelezala nista...ali bukvalno nista od tih decijih bolesti...kako pojma nemam
nagrabusila sam kad mi donese iz vrtica neke boginje :sad2:

hm, ja sam mislila da je to sve obavezno, mada mi niko nije reako da radim ista od toga...
valjda je obavezno ako se radi operacija, ne znam, sve mi se zivo pomesalo : )

ja ocu tamooo :))))))))))))))))))
ako dr pise uput za nest sto treba u bolnici, jel mogu da trazim za koju, jer mi je ta stvarno na prepiskiti...
ili te sibnu bilo gde

Neces preskociti nista, imas dr koja te vodi lepo, i sve ti kaze, samo je redovno posecuj , i ja sam ko duduk bila pa mi dr sve crtala :mrgreen:
Za double test ti je rano da ides u 10 toj nedelji..
Dr te pita gde zelis da radis double test (bar je mene tako pitala..pa pocela da mi navodi Front, Visegradska, Institut..) ja sam odabrala institut i to je to.
Prvo odradis ekspertski ultrazvuk i onda ti odmah zatim izvade krv za double test i to je to..posle par dana dobijes rezultate

Ne znam kako je kad radis privatno..pretpostavaljam slicno..oni iovako salju to u drzavne ustanove, nemaju privatnici svoje posebne laboratorije za to..

AAAAAAAAAAAAA bushenje ... hahahaahhaaaa .. jao kad se setim, lezhim onako dokona, slusham bebe iz susedne sobe, i ne znam shta cu pa brojim ubode na rukama ... kod 47 sam odustala , a noge i vrat nisam ni prebrojala .. shta cesh, slabe i tanke vene, a zbog shoka i onog krvarenja svaki chas vade krv, pa daju lekove , dovlache anesteziologe da mi stave braunilu, ni jedna sestra se nije usudila hihihiii .. al' sam ih navozala ... mada mi tad nije bilo smeshno ... a masnice sam imala josh mesec dana svuda po telu :lol:
samo da znas navukla sam rukave dok sam citala ;) ja bi umrla

AAAAAAAAAAAAA bushenje ... hahahaahhaaaa .. jao kad se setim, lezhim onako dokona, slusham bebe iz susedne sobe, i ne znam shta cu pa brojim ubode na rukama ... kod 47 sam odustala , a noge i vrat nisam ni prebrojala .. shta cesh, slabe i tanke vene, a zbog shoka i onog krvarenja svaki chas vade krv, pa daju lekove , dovlache anesteziologe da mi stave braunilu, ni jedna sestra se nije usudila hihihiii .. al' sam ih navozala ... mada mi tad nije bilo smeshno ... a masnice sam imala josh mesec dana svuda po telu :lol:
Joj birice... kad cujem ovo za vrat najezim se. nisu ti valjda i u vrat sravljali braunilu?

I ja sam imala milion uboda na telu ali na vrat ne...
ja htedoh da vas pitam uzimate li vi vitamin c posebno? meni dr nije dao nista osim folne kiseline, dva puta dnevno, a vitamin c uzimam preko voca, ali citam da to nije dovljno u trudnoci, pijem svaki dan sok od cvekle, jabuke sarapere, nekada ubacim narandzu, limun cedim bar jedan dnevno itd
grejp sam pila dok mi na nos nije izasao....
Nemoj se opterecivati. svako jutro iscedi 2-3 pomorandze... i dosta je

ja htedoh da vas pitam uzimate li vi vitamin c posebno? meni dr nije dao nista osim folne kiseline, dva puta dnevno, a vitamin c uzimam preko voca, ali citam da to nije dovljno u trudnoci, pijem svaki dan sok od cvekle, jabuke sarapere, nekada ubacim narandzu, limun cedim bar jedan dnevno itd

ja sam od početka pila Femibion 1, i magne B6 i to konjsku dozu. Kasnije prešla na femiboin 2. mislim od 12 ned. još uvek ga pijem do kraja dojenja. Ti trudnički vit su super meni ni jednom nije bilo muka. I jedinica sadrži folnu u formi folata, koji organizam svake žene može u max.da iskoristi za razliku od folne kis, koju neke ne mogu...jesu malo skuplji, ali sve za bebe. oko 1000 din za mesec dana.

Magne b6, za prevenciju kontrakcija, ali nažalost kod nas ga nema.

Tara i ja pijem femibion 2... do kraja dojenja... Jeste malo skuplji ali ako pomaze sto da ne(mada ja bas ne verujem ja sam vise za zdravu ishranu

Znas kako sam ja(znas da sam morala unositi puno zdrave hrane):
Svaki dan sam jela 5 razlicitih vrsta voca i 3 povrca... jabuku, narandzu, mandatinu, bananu, limun ... sargarepa, kukuruz, grasak... i 2 litre vode...

i ja sam za zdravu ishranu, i ranije smo se mi relativno zdravo hranili, ali porblem je sto nemam apetit uopste, jedem na silu, jedva, za ova dva meseca sam smrsala 2 kg : (
ok, bila sam bolesna, nalivala se cajevima, cedjenim sokovima i vocem najvise, malo povrca, od hrane mi je bilo muka... tek od pre 3 dana mi se vratio apetit malo pa sam bas naglo pocela da imam potrebu da jedem normalno, tj i vise nego inace al sto je najgore samo mi se testo jede, u bilo kom obliku

a taj femibion se pije u konsultaciji sa ginekologom ili mozes sam, na svoju ruku, ili bolje da sacekam kontrolu za 3 nedelje pa da ga pitam?

i ja sam za zdravu ishranu, i ranije smo se mi relativno zdravo hranili, ali porblem je sto nemam apetit uopste, jedem na silu, jedva, za ova dva meseca sam smrsala 2 kg : (
ok, bila sam bolesna, nalivala se cajevima, cedjenim sokovima i vocem najvise, malo povrca, od hrane mi je bilo muka... tek od pre 3 dana mi se vratio apetit malo pa sam bas naglo pocela da imam potrebu da jedem normalno, tj i vise nego inace al sto je najgore samo mi se testo jede, u bilo kom obliku

a taj femibion se pije u konsultaciji sa ginekologom ili mozes sam, na svoju ruku, ili bolje da sacekam kontrolu za 3 nedelje pa da ga pitam?

Meni je ginekolog preporucio...

Ne sekiraj se zbog kila... nema to veze sa bebom

ja mislim da nema potrebe za tim femibionom
obicna folna je sasvim ok
ostalo su sve manje vise marketinski trikovi kako navuci zene da potrose vise novca

Ja sam ga uzela zbog omega 3 ... jer slabo jedem povrce i salate... pa mi je unos toga bio zeznut... pa rekoh za svaki slucaj...
A jela sam i bademe svaki dan.... odlicni su za sve... na kraju mi je vec bilo muka od pomisli na njihb ali sam ipak svaki dan 5 komada

Ja sam ga uzela zbog omega 3 ... jer slabo jedem povrce i salate... pa mi je unos toga bio zeznut... pa rekoh za svaki slucaj...
A jela sam i bademe svaki dan.... odlicni su za sve... na kraju mi je vec bilo muka od pomisli na njihb ali sam ipak svaki dan 5 komada

pijem na prazan stomak svako jutro kasiku maslinovog ulja
to je to
i za te silne masne kiseline i vitamin e i tako :)
a koristim ga i inace za salatu
ali na prazan stomak ima malo drugacije delovanje na lenja crevca ;))))

Узми два до три кивија(зависно од величине) дневно и бићеш лаганезе предозирана витамином Ц који је усвојив преко 70% јер стиже у организам са свим потребним синергетским материјама, од флавонида, преко минерала до других витамина, за разлику од таблетираног који је усвојив испод 1/5(чини ми се да сам прочитао 17%).

Tara ja sam u pocetku pila folnu kiselinu
pa sam probala mamavit i batalila ga zbog mucnine pa sam onda do nekog sestog valjda meseca vise se ni ne secam...ili mozda sedmog...nebitno... bila bez tih vitamina ,....jela sam brdo voca i povrca i svasta nesto zdravo sam unosila svaki dan i opet sam postala malokrvna pa sam morala da krenem sa vitaminima...
tako da mozes da sacekas slobodno sa vitaminima
beba ce ionako uzeti sve sto joj treba, jedino kasnije tebi moze da zafali jer beba uzima vise, pa dodaj...pocni recimo od petog meseca da pijes da bi izbegla malokrvnost

A sto pijes 2 tablete folne k.dnevno? Ja koliko znam to i nije preporucljivo,osim ako ne nosis blizance!?

Узми два до три кивија(зависно од величине) дневно и бићеш лаганезе предозирана витамином Ц који је усвојив преко 70% јер стиже у организам са свим потребним синергетским материјама, од флавонида, преко минерала до других витамина, за разлику од таблетираног који је усвојив испод 1/5(чини ми се да сам прочитао 17%).

Mislim da je to preterivanje,kivi jeste pun C vitamina ali zato i nije preporucljivo jesti vise od jednog dnevno,mada zavisi od organizma. Ja kada pojedem 2 ili 3 dnevno,odmah se sva ospem dobijem reakciju na to pa zbog toga izbegavam. Inace,prvi put mi se sada u 9.mesecu pojavila alergijska reakcija na bademe. Pojela malo marcipana punjenog koncentrisanim bademom i odmah je poceo svrab i oticanje ruku.. Ma nista mi nije bilo jasno,ranije se to nije desavalo!

Mislim da je to preterivanje,kivi jeste pun C vitamina ali zato i nije preporucljivo jesti vise od jednog dnevno,mada zavisi od organizma. Ja kada pojedem 2 ili 3 dnevno,odmah se sva ospem dobijem reakciju na to pa zbog toga izbegavam. Inace,prvi put mi se sada u 9.mesecu pojavila alergijska reakcija na bademe. Pojela malo marcipana punjenog koncentrisanim bademom i odmah je poceo svrab i oticanje ruku.. Ma nista mi nije bilo jasno,ranije se to nije desavalo!
Из воћа унесен Ц витамин тешко да је опасан.
Морала би појести килограме кивија да би наудила себи.
Иначе Ц витамин као и сви у води растворљиви витамини, уколико их има превише у организму једноставно се измокре.
Проблем су само енормне дозе таблетираног Ц витамина којег неки билдери, или опсесивне особе уносе и по 10+ грама.
Можда ти није бадем алерген, пробај неколико зрна самог бадема, па прати реаговање организма.

Из воћа унесен Ц витамин тешко да је опасан.
Морала би појести килограме кивија да би наудила себи.
Иначе Ц витамин као и сви у води растворљиви витамини, уколико их има превише у организму једноставно се измокре.
Проблем су само енормне дозе таблетираног Ц витамина којег неки билдери, или опсесивне особе уносе и по 10+ грама.
Можда ти није бадем алерген, пробај неколико зрна самог бадема, па прати реаговање организма.

Pa ne znam.. Ja ne uzimam vitamin C u bilo kom drugom obliku osim iz voca i povrca.. A bademe sam jela normalno ranije i nista do pre par dana. Ne znam da li to ima veze sa trudnocom,mada ne verujem?! U svakom slucaju obraticu paznju. Hvala na odgovoru :)

A sto pijes 2 tablete folne k.dnevno? Ja koliko znam to i nije preporucljivo,osim ako ne nosis blizance!?

tako mi je dr napisao, da uzimam ujutru i uvece po jednu tabletu
provericu to, mada mi je cudno da je pobrkao, jer je napisao na receptu

nego, sada sam se smorila opako, nasla sam zdravstveni karton i vidim da mi je kada sam imala 10 godina radjen alergo test
stoji sa sam +- na polen trave i polen cetinara, +++ na nistatin i + na zivotinjsku dlaku :((

ja nikada nisam imala alergijske reakcije ni na polen ni na zivotnjsku dlaku, ali ne znam da li je moguce da mi se npr u trudnoci zbog mozda oslabljenog imuniteta javi alergijska reakcija?
kontam da je pre na polen,jer je sada to vreme, nego na zivitnjsku dlaku : (

videcu da uradim onaj test iz krvi za alergije, jer ovaj kasalj konacno i meni sve vise lici na alergiju : S

ztatajila zbog praznika : )
ja bila u smederevu i tamo me sacekao moj krevetac i ono iz cega su me izneli iz bolnice, ne znam kako se to zove, posto je bio kraj okotobra, sve sacuvano, lepo, bas sam se raznezila..
krevetac cemo samo malo da sredimo, beli je, obican, mnogo lep i tako

ja inace non stop sanjam bebu i stalno je devojcica, eto : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back