Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DM je odlicna bolnica, ne znam za vodjenje trudnoce, ja sam isla samo u devetom mesecu, jer sam trudnocu vodila privatno, bila prezadovoljna i porodila sam se tamo. Istina je da su jako malog kapaciteta i u slucaju da ti krene porodjaj, a nema mesta, voze te u recimo Visegradsku. Ja sam se porodila CR koji je bio planiran, tako i da za to vracanje ne znam. Uslovi u porodilistu su odlicni i osoblje je ok.
Za double i svu prenatalnu dijagnostiku svima preporucujem Institut, radila sam tamo i double i amnio. Istina je da moras zakazati Boga oca unapred...

boze, sto mene to sve zbunjuje strasno
ja kontam da cu se ja na pola tih pregleda zbuniti i preskociti ih
ne zato sto hocu nego zato sto se ne snalazim, nista bre ne kontam :D

hehe i ja ovako bacim pogled ponekada sta radite i kako ste i kada vidim te silne testove i skracenice i svasta nesto nista tu meni nije jasno, ja mislila samo ti kontrolisu krvnu sliku i secer jedan do dva uz ako hoces i treba i to je to, a ono show neki svaki dan, zene, mame jel to mora tako?

:) novembar, ja se grozim lekara i ordinacija i bolnica, zato pitam, neko mi rece cim stignes u porodiliste nabodu ti one igle u rukui samo bre nesto tu bodu seku peku, a ja sam bas maza, koja pokusava nekako da se odluci i isplanira najveci korak u zivotu, pa mi sve nesto komplikovano, bas sam bzv, jel da?

Mene su u toku trudnoce izbusili kao sito
sto redovne kontrole KS, sto kontrole antitela, pa dabl, pa test za hepatitis

pa u porodilistu
prvi put kad sam bila, vadi krv za analize, pa za antitela
pa ponovi vadjenje prosirena biohemija
pa drugi put
opet ti vade kompletne analize
pa mi nabise ono s.ranje u ruku da primam lekove
pa carski
pa posle toga opet analize, pa zaboravi mucenica da treba jos jednu epruvetu da napuni, pa ajd jos jedno busenje
a injekcije
joj doope me zaboli kad se setim

naravno, sve ovo, osim prvog pasusa, vazi ako lezis malo u bolnici i slucajno odes na CR...:lol:

:) novembar, ja se grozim lekara i ordinacija i bolnica, zato pitam, neko mi rece cim stignes u porodiliste nabodu ti one igle u rukui samo bre nesto tu bodu seku peku, a ja sam bas maza, koja pokusava nekako da se odluci i isplanira najveci korak u zivotu, pa mi sve nesto komplikovano, bas sam bzv, jel da?

..mnogo toga je nepotrebno zakomplikovano za nas, da bi bilo lakshe i brze lekarima, to je istina..
..a opet, dalekobilo, nekome je znachilo ne jedan, vec dva zivota.. :)

..sve to ide polako, korak po korak, na tebi je samo da se odluchish na prvi.. :)

hiv i nepatitis su valjda obavezni u svakom slicaju, a mozda i lupam, meni je sve obavezno i na sve analize moguce bih isla : / iako sam sve obavila pre trudnoce...
nego, ja nisam prelezala ni one rubeole a uospte ne znam da li sam vakcinisana protiv njih

Vakcinisana jesi.To je u skolopu MMR vakcine koja je obavezna sa 12 meseci.;)
Verovatno si muslila na varicele(ovcije boginje).

Sto se tice busnja u bolnici
.Mene busili za indukciju i za Rogam,to je sve.

I sve zaboravim da pitam nekoga
kad sam se porodila mali je bio 0 pozitivna, ja sam 0 negativna krvna grupa
a celu trudnocu nisam imala antitela
kako je to moguce kad je on + a ja - :think:
moracu da pitam dr, sad samo razmisljam naglas :)
Ja sam B-.Dunja O+.Deca najcesce,a nije pravilo,nasledjuju rh faktor od oca.
U prvoj trudnoci i nema antitela jer je senzibilizacija mala.
Ali posto smo primile Rogam,druga trudnoca nam je bezbedna,sto se tice toga.
Moj brat i ja smo Rh- a roditelji su nam Rh +,eto desava se i tako.

sta je rhogram?

Inekcija koja se prima ako je majka Rh - a beba Rh+.a ako je i beba Rh- ne prima se.

e, u kom mesecu tj nedelji se moze videti pol?

Oko 20-nedelje pogadjaju sa nekom sigurnoscu oko 80-90% pre toga je veliki porcenat greske tako da ti to nista ne znaci :-) naravno jedino sigurno je aminocinteza (ako sam pravilno zapamtila :-)) svi ostali testovi su kao ispitivanje da li postoji rizik a ovo je bas da provjere da li stvarno postoji kakav poremecaj a u isto vreme sa sigurnoscu od 100% odredjuju pol djeteta.

Ja sam B-.Dunja O+.Deca najcesce,a nije pravilo,nasledjuju rh faktor od oca.
U prvoj trudnoci i nema antitela jer je senzibilizacija mala.
Ali posto smo primile Rogam,druga trudnoca nam je bezbedna,sto se tice toga.
Moj brat i ja smo Rh- a roditelji su nam Rh +,eto desava se i tako.

Da
mada sam ja i pre prve trudnoce primila Rhogam posle kiretaže
to bilo u septembru, a ja zatrudnim u oktobru
imala sam tog Rhogama u sebi koliko hoces :lol:

AAAAAAAAAAAAA bushenje ... hahahaahhaaaa .. jao kad se setim, lezhim onako dokona, slusham bebe iz susedne sobe, i ne znam shta cu pa brojim ubode na rukama ... kod 47 sam odustala , a noge i vrat nisam ni prebrojala .. shta cesh, slabe i tanke vene, a zbog shoka i onog krvarenja svaki chas vade krv, pa daju lekove , dovlache anesteziologe da mi stave braunilu, ni jedna sestra se nije usudila hihihiii .. al' sam ih navozala ... mada mi tad nije bilo smeshno ... a masnice sam imala josh mesec dana svuda po telu :lol:

hiv i nepatitis su valjda obavezni u svakom slicaju, a mozda i lupam, meni je sve obavezno i na sve analize moguce bih isla : / iako sam sve obavila pre trudnoce...
nego, ja nisam prelezala ni one rubeole a uospte ne znam da li sam vakcinisana protiv njih

ja na hiv nisam radila analizu i nisu mi ni trazili

a nisam ni ja prelezala nista...ali bukvalno nista od tih decijih bolesti...kako pojma nemam
nagrabusila sam kad mi donese iz vrtica neke boginje :sad2:

ja htedoh da vas pitam uzimate li vi vitamin c posebno? meni dr nije dao nista osim folne kiseline, dva puta dnevno, a vitamin c uzimam preko voca, ali citam da to nije dovljno u trudnoci, pijem svaki dan sok od cvekle, jabuke sarapere, nekada ubacim narandzu, limun cedim bar jedan dnevno itd
grejp sam pila dok mi na nos nije izasao....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back