Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proveri ti da nisi trudna, za svaki slucaj :lol:
Moram,da nastavim tradiciju.:per: 16.apr je godisnjica.
:lol: Jesi li bila kod ginekologa?
Trebalo bi da se regulise u roku od 6 meseci posle prve, al' ipak treba da odes.

Imam PCOS.Bila sam samo ono posle 6 nedelja.Ali pricala sam sa dr-om kaze sacekacemo jos koji mesec,pa cemo videti sta sad od terapije da uzimam.Mada mi je muka od hormona vise.

A i usput da pitam gde ste vodile trudnocu , ja vodim privatno kod dr koja ne radi porodjaje , ona je moja dr od pocetka i stvarno imam u nju poverenja ...kad sam je pitala da mi preporuci nekog za porodjaj i to ona kaze cekaj jos je rano ...rekoh jeste ali ....ne znam .....sve je to rizik ...

Da, da znam ...samo sam cula da ne moze u privatnim lab da se radi dabl test nego samo na institutu , a znam da se tamo zakazuje sve mnogoo unapred pa sam zato pitala ako moze privatno ok :) hvala :)

Ma kakvi, budalastine, ja sam zakazala 2 ili 3 nedelje unapred (preko telefona, ne moras uopste da ides tamo da se cimas) na institutu..i tamo sve lepo zavrsila.

A kod privatnika isto moze, tamo naravno ne cekas - ali cene idu i do 9 hiljada za EUZ i double..pa sad kako ko voli nek izvoli

sally, treba li ti uput za double u institutu?

meni stigli rezulatati za toxo,negativna i dalje, nadam se da ce tako i ostati....

kasalj uopste ne prestaje, pluca me sada bole samo tako,glava me boli od kaslja, mirujem, pijem svasta nesto od cajeva i domacih tih preparata, rekao mi dr da ubacim i neki sirup na biljnoj bazi i njega pijem vec 4 dana i nista, od sinoc stavljam i obloge od meda i rakije, videcemo da li ce to da da neke rezultate, u svakom slucaju sam preumorna od kaslja, nepodnosljiv je, sve me boli, nemam vise snage ni da mirujem i samo se nadam da nece otici na pluca i da ce proci uskoro : (
jedino dobro je da nemam temperaturu bar...

mama mi donela neki med bronhi, kupila u apoteci, naravno ne pise sastav pa me i ona iznervirala sto ne gleda i tako, sve u svemu besna sam i tuzna u pm i posteno sam se nakukala sada

MakaVA, da muž i žena podijele taj porodiljski period bolovanja... recimo žena ima odgovoran posao na koji mora da se vrati, a ne žele ili ne mogu bebu da daju načuvanje, pa tata čuva bebca.

Porodiljsko odsustvo moze samo mama da korsiti (prva 3 meseca) a posle tzv odsustvo radi nege deteta moze ili mama ili tata. Bar je ranije tako bilo.

Tacno,Ija.;)
Naravno,uslov je da su oboje zaposleni.:)

a da odes opet kod dr i da joj skrenes paznju da je tebi sve gore i gore?
bolje idi da vidis sta se desava
nije strasno ako ti prepisu neki antibiotik,ima i onih koji su dozvoljeni u trudnoci

bila sam prosle nedelje, rekla joj, ona me vratila kuci, nije htela ni da mi poslusa pluca opet, kao bila sam dve nedelje pre toga i nista nisam imala na plucima...
rekla mi da nastavim sa cajevima, nije znala ni sirup da mi prepruci neki, ne ide mi se opet, da cekam tamo opet sat vremena, cekaonica puna bolesnih ljudi i prosli put bila...
zvali smo danas nekog pulmologa, mamin prijatelj, kaze da ako nemam temeraturu ne uzimam nista od lekova, nego da pijem caj od luka i obloge, ipak je prvi tromestar i ini izbegavaju da daju bilo sta, moze ali ako nema temerature bolje ne...
pojma nemam sta da radim vise...
uzela sam tantum verde da probam da ispiram grlo...

..nemoj tantum verde, tara.. :sad2:
..jel te boli grlo..?

jos ga nisam koristila, ali pise na njemu da sme u trudnoci :s

boli me i grlo i pluca, ali ja mislim da je to od nadrazaja od kaslja... ne znam koji narodni lek vise da pokusam, cak sam i svinjsku mast mazala sinoc, lepo sam mirisala na pecenje, onda sam dodala rakiju i mirisala sam skroz slavski : ))

pijem onaj sirup, altiprim, josif pancic institu, on je biljni skroz, rekao mi dr da to smem, ovo je vec 4. dan, ne znam koliko dugo on sme da se pije?

HOW TO BEHAVE IN PREGNANCY AND BREASTFEEDING
In pregnant and breastfeeding women, Tantum Verde mouthwash should only be used on medical advice and concordant assessment of the individual risk/benefit ratio.
Consult your physician if you suspect a possible pregnancy or are planning a pregnancy.

http://www.angelini.it/public/schedepharma/tantum_verde_collutorio.htm

..tantum verde je samo protiv bola u grlu (anestetik), ako ti je bol samo od kashljanja ja ne bih rizikovala..

..altiprim smesh dugo, bar deset dana bez problema..

..da li ti je kashalj nadrazajni, suv, bez iskashljavanja ili osecash da ima necheg u plucima ali ne mozesh da iskashljesh..?

svasta,a na njihovom stoji da je u trudnoci dozvoljen...
odlicno za altiprim, ja se nesto istripovala da ne sme duze od 4 dana...
kasljem suvo ali se meni cini da imam sta da iskaljem, jer povremeno bude iskasljavanja, malo i jedva, ali kao da osecam da ima sta da se iskaslje, posebno sto mis se mozda sliva od sinusa, takav utisak imam,ne znam kako da objasnim

nasla sam i neki domaci sirup od meda, nocas cu ga napraviti, kontam da te prirodne stvari ne mogu da skode, med, luk, limun itd...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back