ija_ftn
Domaćin
- Poruka
- 3.487
ja sam bila trudna pre 12 godina i tada nije bilo vise smrtnosti.....i ni blizu se nije ovoliko dramilo, radili silni testovi na trudnicama.... ja sam se i kupala u kadi, isla na more sa stomakom, mazila bebu, sexala se, ma sasvim normalno zivela ali umereno i sto zdravije.....i citam jedan porazavajuci podatak, uvodjenjem genetike na UZ i dabl testova procenat zena koje radjaju sa daun sindromom nije znacajnije opao....cak 70% trudnica su mladje zene i ako je to tacno, pa pitam se ja sta se to desava.....koga oni to zezaju?????
UPS nisam mislila na tebe, vec na vreme pre XX veka. Moja sestra je bila isto trudna pre 15 godina i radila je iste testove kao i ja ove godina. Double, amnio, triple itd. samo nije radila ehokardiografiju, jer nije bila na t
erapiji a ja jesam. Slazem se da malo preteruju. Ja sam imala 12 UZ pregleda tokom trudnoca (tu ubrajam i UZ za vreme amnio, i na samom pocetku kada se tek utvrdjivala trudnoca), pa mi ipak nisu primetili da je beba obrnuto rotirana. Mislim da lekari sada zele da budu 100% sigurni, da skinu krivicu sa sebe ako se ne daj Boze nesto desi, a o privatnicima, necu ni rec da napisem, jer ako krenem necu znati stati

....i mnogo sam vise verovala u savesnost lekara....sad se osecam tako da bih se najradije porodila kod kuce, samo da mogu.....
posle svega, to smo se dogovorili, da izdržimo... pa kad se rodi beba, imamo ceo život za vođenje ljubavi...
(a i svi lekari su bili onako neodlučni kad smo ih pitali za odnose, pa rekoh da ne rizikujem)

, ali nije strašno, veruj mi.