november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..ja htela da izguglam sliku i prvih 20 slika je sa "shta kuvamo danas" na zenama.. 
ali ni jedan nije baratfile..

ali ni jedan nije baratfile..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
evo, al ja opet ne znam...
![]()
izvinjavamo se zbog spamovanja, jel, al mene zivo zanima sta je to
Ovo ko knedle.
Dzaba Ija, ja opet ne znam sta je...![]()
Imaju slike na Šta kuvam danas...Znači svaki put kad jedem štrudlu s makom ja sam pozitivna...A šta je Baratfila?
birica, mi ovako pravimo knedle sa šljivama, iliti gomboce a baratfile pravim tako što brašno umesim sa malo mlake vode(to je kao posno), puni se džemom od šljiva/kajsija itd... kuva 7-8 minuta u kipućoj vodi, pa se uvalja u mak ili orase...Barátfüle
skuvash krompir u jako malo posoljenoj vodi, ocedish vodu i vruc krompir doooobro izradish-izgnjechish da bude mek i bez grudvica , onda dodash 1-2 jaja, razmutish ( treba paziti da se krompir malo prohladi, da ne dobijesh kajganu ) i onda u to krenesh da meshash brashno ( najbolje malo oshtrije) i kad se sjedini u neku vrstu mekog testa, izvaditi iz lonca na dasku pa dodavati brashno da bude testo malo tvrdje (ne padati u depresiju, ovaj korak zna da potraje)... onda ga razvuci , iseci na kocke i u svaku kocku staviti pekmez( najbolje od sljiva, onako kuvan starinski, tvrd i ne mnogo sladak) , preklopiti da se dobiju trouglovi, pritisnuti i iskuvati u kipucoj vodi ... proprzhiti prezle na ulju, kad budu zlatno-zhute, ubaciti malo vanil-shecera i u to uvalajati baratfile ... ja ne pravim sa makom, ali mozhe da se uvalja i u zasheceren mak ...![]()
E ovo su baratfile... prave...http://1.***************/_n9aic-jfABE/SZHczYBU24I/AAAAAAAAATQ/-TaIpCKdorc/s400/Barát+füle.jpg
To su kao velike tortellini samo su slatke. Punjene su dzemom i posute prezlama ili makom. Mozemo organizovati baratfule/taske party na prolece kod mene u basti. Taman da se i licno upoznamo![]()
1270kg ahahahahahahahahhahahahh čičak baš si me nasmejala
eee čičak šta sve ova tvoja dr ne proverava...ova moja samo kaže sve je u redu....evo baš sad dolazimo sa uz. moja cura je tek 970 grama. kasni dve nedelje po uz, po mom proračunu 7 dana. e ni krvnu sliku mi ne traži svaki mesec. valjda zna šta radi...
sutra idem na betaniju na uz, ehokardiografija ploda ili šta već. možda tamo malo bolje pogledaju plod.
e da i okrenula se!!!! licem je okrenuta prema unutra, pitam ja dr to je onda dobro jelte, a ona nije bitno kuda gleda nego da je glava dole!!!! hm.
jooooj i pitam ja pametna doktoricu onako iskreno, da li treba da se ulizujem nekom od lekara sa betanije, da idem kod njih privatno i slične stvari , da bi obratili više pažnje kod porođaja....nije htela ništa da mi kaže sad, nego da je podsetim na sledećam pregledu da mi ispriča priču o porođaju....baš me zanima šta će reći.
novosađanke, da vas čujem! da li ste išle privatno kod lekara sa betanije, da li ste se unapred dogovarale sa nekim od lekara da prisustvuje porođaju, da li ste same pronalazile babice, radi li mito i korupcija???? ja nisam planirala da se nešto posebno posvetim gore pomenutim radnjama, možda babicu vredi "platiti"...
može li se porađati na privatnim klinikama? da li je zaživeo porođaj kući?
eto 1000 pitanja od mene, pa ko zna nek izvoli![]()
1270kg ahahahahahahahahhahahahh čičak baš si me nasmejala
eee čičak šta sve ova tvoja dr ne proverava...ova moja samo kaže sve je u redu....evo baš sad dolazimo sa uz. moja cura je tek 970 grama. kasni dve nedelje po uz, po mom proračunu 7 dana. e ni krvnu sliku mi ne traži svaki mesec. valjda zna šta radi...
sutra idem na betaniju na uz, ehokardiografija ploda ili šta već. možda tamo malo bolje pogledaju plod.
e da i okrenula se!!!! licem je okrenuta prema unutra, pitam ja dr to je onda dobro jelte, a ona nije bitno kuda gleda nego da je glava dole!!!! hm.
jooooj i pitam ja pametna doktoricu onako iskreno, da li treba da se ulizujem nekom od lekara sa betanije, da idem kod njih privatno i slične stvari , da bi obratili više pažnje kod porođaja....nije htela ništa da mi kaže sad, nego da je podsetim na sledećam pregledu da mi ispriča priču o porođaju....baš me zanima šta će reći.
novosađanke, da vas čujem! da li ste išle privatno kod lekara sa betanije, da li ste se unapred dogovarale sa nekim od lekara da prisustvuje porođaju, da li ste same pronalazile babice, radi li mito i korupcija???? ja nisam planirala da se nešto posebno posvetim gore pomenutim radnjama, možda babicu vredi "platiti"...
može li se porađati na privatnim klinikama? da li je zaživeo porođaj kući?
eto 1000 pitanja od mene, pa ko zna nek izvoli![]()
Rekli mi da ne smem da mazim stomak...sve ostalo sam već znala, ali ovo maženje(za koje sam čula, ali mislila sam da je to samo 'priča') mi teško palo, jer ja volim sa mojom gicom da se mazim...
Ajoj... ja napisala 'kg' umesto grama... ahahaha...
I moj bebac je glavicom nadole, tj.malo je dijagonalno, tačno onako kako sam ja mislila da je namešten...![]()
Ja još nisam krenula u dogovore, ali platiću babicu, kažu da je ona najbitnija...
Što se tiče privatnih porođaja, ja sam to planirala u BG, 1300 evra je... ali kad sam prošla kroz sve što sam prošla odustala sam... najdraže bi se porodila kući(sama) ali znam da je ipak najbolje biti u bolnici...
Danas sam krenula u školicu za trudnice...
Rekli mi da ne smem da mazim stomak...sve ostalo sam već znala, ali ovo maženje(za koje sam čula, ali mislila sam da je to samo 'priča') mi teško palo, jer ja volim sa mojom gicom da se mazim...
I mene interesuje zasto ne smes da mazis stomak? Sta ce mu biti?
I ja bih volela da mogu da se porodim kod kucei tako izbegnem svu onu stravu i uzas u porodilistu.
Ja sam sebi obezbedila babicu (prijateljica moje komsinice i zena sa puuuno iskustva) tako da se ne sekiram preterano. U stvari, izbegavam i da razmisljam o tome. Kako bude, bice. Sve su se porodile nekako, pa cu i ja. To mi je nacin razmisljanja za sada, valjda se necu previse utripovati kasnije.
Nego razmisljam da li cu znati da prepoznam kad krene porodjaj?
To može da izazove kontrakcije... tako kažu...A razlog je? Moj sestrić je toliko mažen i pažen još u stomaku, svaki dan po sat vremena, sam českala sestru i ništa se nije loše desilo...
Verovatno ništa, ali kažu to za kontrakcije... čak mi rekla da kremu protiv strija ne utrljavam već da tapkam po stomaku i grudima... evo sad idem da se istuširam, sumnjam da će mi tapkanje biti bolje od utrljavanja... ali ajde, da ne budem kontraš pokušaću...I mene interesuje zasto ne smes da mazis stomak? Sta ce mu biti?
To može da izazove kontrakcije... tako kažu...
Meni to malo bzvz, mislim do sad nisam imala ni jednu kontrakciju, a mazim ga svako jutro i veče, i kad god se spustim... baš sam se navikla na to, naše vreme maženja...
Verovatno ništa, ali kažu to za kontrakcije... čak mi rekla da kremu protiv strija ne utrljavam već da tapkam po stomaku i grudima... evo sad idem da se istuširam, sumnjam da će mi tapkanje biti bolje od utrljavanja... ali ajde, da ne budem kontraš pokušaću...![]()
Ja sam iz malog grada i kod nas nema tako dobre skolice za trudnice. Imamo neko kao savetovaliste gde dovedu zubara da kaze kako trudnice treba da vode racuna o zubima i tako neke gluposti. Sad skoro je jedna babica krenula sa privatnom skolicom, valjda ce da zazivi pa da se zene malo edukuju. Jedna prijateljica iz NS mi je dala svoje beleske iz skolice, ali nije to isto kad citas beleske i cujes zivu rec.
e bas su preterali u danasnje vreme sa tim kojekakvim savetima....te ne smes ovo te ne smes ono.....zdrava trudnoca nije bolest i sve sto je umereno je dozvoljeno....i ranije su deca dolazila na svet a nije se toliko fantaziralo....razumem kad neko ima problem ali ako je sve ok najvaznije je da se zena oseca opusteno, relaksirano, puna energije....a svi znamo sta je normalno i umereno, to ne treba lekari da kazu....e bas me ljute, samo uteruju strah u kosti zenama....
sa svim recenim se slazem, samo me ovaj deo malo "bocnuo". Ranije je stopa smrtnosti bila mnogo veca, sto zbog neznanja, sto zbog nestrucnosti, sto zbog nezdrave ishrane itd.
I mene su nervirali kada su mi govorili ne radi ovo ne radi ono, ne pij ovo ne jedi ono, ali *** ajd se usudi pa prekrsi savet. Da se nesto dogodi ne bih sebi nikada oprostila. Ovde ne racunam "savete" tipa moras da ustajes na desnu nogu i da nosis crvene carape, da bi beba bila devojcivca i slicno, nego savete medicinskog osoblja. Mada i tu ima svakakvih. Sta se sexa tice, svako oseti sta mu prija. Nekome zaista krenu kontrakcija (stimulisanje bradavice, penetracija, pa jos na kraju i sperma daju dodatnu kombinaciju za izazivanje porodjaja, KOD NEKIH TRUDNICA), a neki se sexaju do pucanja vodenjaka. Sve je to individualno.
Sve u svemu pridrzavajte se nekih logicnih saveta koji imaju naucnu ptporu, ali ne zaboravite da uzivate u trudnoci.