E, baš zbog organogeneze moraš da odležiš! Običan virus, ok, nije strašno, ali može biti opasno ako se ne odleži, ako se pregrmi na nogama. Sada si u najosetljivijem periodu, tj. beba je, i moraš strogo da paziš
Što se mene tiče... uh, preživeh i slavu. Umorila sam se, umorila kao nikad. Ne mogu da kažem, za vikend sam napravila ponešto, muž mi je pomogao. Nije bilo tako zamorno. Ali juče i preključe... puna kuća, kako je već za slavu, jel, a ja samo čekam da mi se kičma prelomi na dva dela koliko je bolela. Opet da ne grešim dušu, muž mi nije dao da radim ništa, tu i tamo sam nešto dodala, prenela, ali zaista ništa mnogo. Medjutim, trči za detetom, pa puna kuća druge dece, pa vodi računa o svima... I jedno malecko detence, tek prohodalo, nam je bilo u gostima, pa sam sto puta skočila da je ovi stariji ne povrede, deca se igraju, a igra je dosta gruba, opasna za malo dete. Roditelji sede, zabole ih i glavu da okrenu, a kamoli da pripaze na decu, a ja kao dadilja...

Malo je falilo juče da to maleno sleti u podrum. Kako sam skočila i dotrčala, cimnula dete za nogu, ma u zadnji tren. Od straha i od tog naglog cima, poče stomak da me boli, ma jedva se smirio posle. Kako bre mogu tako, to mi nikada nije bilo jasno.
I osim toga, ceo dan na neudobnoj stolici, pa na nogama... baš, baš sam se umorila.
Inače sam dobro, osim što se ovo prasence još nije okrenulo. Tačno napipavam kolena, i džabe puzim izgulih samo trenerku na kolenima, a bebac neće pa neće da se okrene. Nadam se da će se ipak pre porodjaja okrenuti, inače mi ne ostaje drugo nego da se psihički pripremim na dug i bolan porodjaj

A prvi je bio tako lak, ma 15 minuta na porodjajnom stolu, baš ok iskustvo, bez nekih bolova, bez i joj da sam rekla. A sada, ako se ne okrene, izgleda da ću platiti i za prvi i za drugi put