Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sva su deca mahom ljubomorna, pa tako i ja. Kad se samo setim koliko sam plakala (u ozbiljnim godinama) kad je sestra ostala trudna, jer sam se plašila da neće više mene da voli...:zcepanje:Deci svaka cast, ali nikad mi dete ne bi moglo odrediti da li ću imati drugo, treće ili ne...

a da vidis kako je promenio plocu, svaki dan pita za bebu, interesuje se oko toga kako brinem o njoj....jutros mi je rekao: jadna ta beba, hranices je samo povrcem :)))....vec ima emocija prema njoj a jos se nije ni rodila....i kazem mu ja: e sine, nemoj sad misliti da ces moci da radis sta hoces kad dodje beba....tebe mama nece zapostaviti iako cu imati puno posla oko bebe, ne znaci da neces morati da ucis :)))....indirektno mu dajem do znanja da nece biti manje voljen kad beba dodje :)....

a da vidis kako je promenio plocu, svaki dan pita za bebu, interesuje se oko toga kako brinem o njoj....jutros mi je rekao: jadna ta beba, hranices je samo povrcem :)))....vec ima emocija prema njoj a jos se nije ni rodila....i kazem mu ja: e sine, nemoj sad misliti da ces moci da radis sta hoces kad dodje beba....tebe mama nece zapostaviti iako cu imati puno posla oko bebe, ne znaci da neces morati da ucis :)))....indirektno mu dajem do znanja da nece biti manje voljen kad beba dodje :)....

Pa da, on se samo plaši da ga ne zapostaviš, samo to.Biće vremena za sve, pa i učenje...:)

Pa da, on se samo plaši da ga ne zapostaviš, samo to.Biće vremena za sve, pa i učenje...:)

:) ja sam stalno kod kuce, jednom nedeljno idem na engleski, inace sam osoba koja slabo kafenise a i to mis e desava kod mene u stanu....on me vremenski ima sasvim dovoljno i tako ce i da ostane....problem je sto sam ga dosta razmazila i sto on voli da se osloni na mene i velika je maza....mnogo je detinjastiji nego drugi decaci njegovog uzrasta.....bice to sok, znam to, pa i za nas odrasle ce biti, a kamoli za njega.....:)

drma me prehlada, sin mi preneo iz skole pa kijam, duvam nos i kasljem....a nista ne uzimam do jagorcevine za decu, gomile cajeva i voca....sutra i u petak ostajem kuci, moram malo da izlezim inace sam nadrljala ako mi se iskomplikuje....usla sam u treci mesec, jedva cekam da udjem u cetvrti, lakse ce se disati nakon gotove organogeneze.....:)

:) ja sam stalno kod kuce, jednom nedeljno idem na engleski, inace sam osoba koja slabo kafenise a i to mis e desava kod mene u stanu....on me vremenski ima sasvim dovoljno i tako ce i da ostane....problem je sto sam ga dosta razmazila i sto on voli da se osloni na mene i velika je maza....mnogo je detinjastiji nego drugi decaci njegovog uzrasta.....bice to sok, znam to, pa i za nas odrasle ce biti, a kamoli za njega.....:)

drma me prehlada, sin mi preneo iz skole pa kijam, duvam nos i kasljem....a nista ne uzimam do jagorcevine za decu, gomile cajeva i voca....sutra i u petak ostajem kuci, moram malo da izlezim inace sam nadrljala ako mi se iskomplikuje....usla sam u treci mesec, jedva cekam da udjem u cetvrti, lakse ce se disati nakon gotove organogeneze.....:)

E, baš zbog organogeneze moraš da odležiš! Običan virus, ok, nije strašno, ali može biti opasno ako se ne odleži, ako se pregrmi na nogama. Sada si u najosetljivijem periodu, tj. beba je, i moraš strogo da paziš :ok:

Što se mene tiče... uh, preživeh i slavu. Umorila sam se, umorila kao nikad. Ne mogu da kažem, za vikend sam napravila ponešto, muž mi je pomogao. Nije bilo tako zamorno. Ali juče i preključe... puna kuća, kako je već za slavu, jel, a ja samo čekam da mi se kičma prelomi na dva dela koliko je bolela. Opet da ne grešim dušu, muž mi nije dao da radim ništa, tu i tamo sam nešto dodala, prenela, ali zaista ništa mnogo. Medjutim, trči za detetom, pa puna kuća druge dece, pa vodi računa o svima... I jedno malecko detence, tek prohodalo, nam je bilo u gostima, pa sam sto puta skočila da je ovi stariji ne povrede, deca se igraju, a igra je dosta gruba, opasna za malo dete. Roditelji sede, zabole ih i glavu da okrenu, a kamoli da pripaze na decu, a ja kao dadilja... :roll: Malo je falilo juče da to maleno sleti u podrum. Kako sam skočila i dotrčala, cimnula dete za nogu, ma u zadnji tren. Od straha i od tog naglog cima, poče stomak da me boli, ma jedva se smirio posle. Kako bre mogu tako, to mi nikada nije bilo jasno.
I osim toga, ceo dan na neudobnoj stolici, pa na nogama... baš, baš sam se umorila.
Inače sam dobro, osim što se ovo prasence još nije okrenulo. Tačno napipavam kolena, i džabe puzim izgulih samo trenerku na kolenima, a bebac neće pa neće da se okrene. Nadam se da će se ipak pre porodjaja okrenuti, inače mi ne ostaje drugo nego da se psihički pripremim na dug i bolan porodjaj :sad2: A prvi je bio tako lak, ma 15 minuta na porodjajnom stolu, baš ok iskustvo, bez nekih bolova, bez i joj da sam rekla. A sada, ako se ne okrene, izgleda da ću platiti i za prvi i za drugi put :sad2:

E, baš zbog organogeneze moraš da odležiš! Običan virus, ok, nije strašno, ali može biti opasno ako se ne odleži, ako se pregrmi na nogama. Sada si u najosetljivijem periodu, tj. beba je, i moraš strogo da paziš :ok:

Što se mene tiče... uh, preživeh i slavu. Umorila sam se, umorila kao nikad. Ne mogu da kažem, za vikend sam napravila ponešto, muž mi je pomogao. Nije bilo tako zamorno. Ali juče i preključe... puna kuća, kako je već za slavu, jel, a ja samo čekam da mi se kičma prelomi na dva dela koliko je bolela. Opet da ne grešim dušu, muž mi nije dao da radim ništa, tu i tamo sam nešto dodala, prenela, ali zaista ništa mnogo. Medjutim, trči za detetom, pa puna kuća druge dece, pa vodi računa o svima... I jedno malecko detence, tek prohodalo, nam je bilo u gostima, pa sam sto puta skočila da je ovi stariji ne povrede, deca se igraju, a igra je dosta gruba, opasna za malo dete. Roditelji sede, zabole ih i glavu da okrenu, a kamoli da pripaze na decu, a ja kao dadilja... :roll: Malo je falilo juče da to maleno sleti u podrum. Kako sam skočila i dotrčala, cimnula dete za nogu, ma u zadnji tren. Od straha i od tog naglog cima, poče stomak da me boli, ma jedva se smirio posle. Kako bre mogu tako, to mi nikada nije bilo jasno.
I osim toga, ceo dan na neudobnoj stolici, pa na nogama... baš, baš sam se umorila.
Inače sam dobro, osim što se ovo prasence još nije okrenulo. Tačno napipavam kolena, i džabe puzim izgulih samo trenerku na kolenima, a bebac neće pa neće da se okrene. Nadam se da će se ipak pre porodjaja okrenuti, inače mi ne ostaje drugo nego da se psihički pripremim na dug i bolan porodjaj :sad2: A prvi je bio tako lak, ma 15 minuta na porodjajnom stolu, baš ok iskustvo, bez nekih bolova, bez i joj da sam rekla. A sada, ako se ne okrene, izgleda da ću platiti i za prvi i za drugi put :sad2:

imas velikse sanse da opet imas normalan porodjaj, moze beba da ti se okrene u zadnjem trenu.....:).....drzim ti sipke jako :)

neizrečiva, cedi limun... pij limunadu... koliko više možeš... pomoćiće... :zag:
Držim fige da prođe za dva dana...:super:

ata. razumem te skroz, tako sam i ja za slavu... jesam sedela kod babe, malo nešto spremila, ali ne može se ni sedeti satima... od 13h do 18h... ustajala sam i da prošetam, jer mala prostorija a svi puše, iako meni nije smetalo nikad, pomalo me smorilo...
U jednom momentu ja izašla u hodnik da protegnem noge, a muž zamnom, pita jesi dobro, kaže:'Nemoj da mi padneš.':heart: srce moje, kako se on brine za mene... :lol:

Ja sam posle toga imala goste kod mene kući, e tu sam sve ja radila, postavi, skloni, dodaj, operi... itd...

Nemoj da se sekiraš oko položaja bebe, misli pozitivno, možda se okrene... što se ne bi okrenuo... a u svakom slučaju, videće oni na UZ kako je namešten, i šta je najbolje... :zag::cmok:

I moja beba je okrenuta tako, jutros sam mu osetila nogicu tj.petu iznad pupka, ispod rebara(ja sam mala pa je to sve isto :mrgreen: )... i inače nikad ne znam čime me gicka i udara, i to mi baš žao... a jutros sam prvi put, ne znam zašto ali tačno sam znala da je petica... :heart: a moj INSEKT(što bi Žika rekao) me nikad nije prevario...:lol:

Ne znam baš kako to ide, ali ja sam odlučila ako beba bude preko 4 kg ili bude okrenuta kako ne treba idem na carski... to sam odlučila još davno... ne želim da se beba namuči, za mene više manje... ali ako ne mora da se on muči, neću dozvoliti... ;)

neizrečiva, cedi limun... pij limunadu... koliko više možeš... pomoćiće... :zag:

ata. razumem te skroz, tako sam i ja za slavu... jesam sedela kod babe, malo nešto spremila, ali ne može se ni sedeti satima... od 13h do 18h... ustajala sam i da prošetam, jer mala prostorija a svi puše, iako meni nije smetalo nikad, pomalo me smorilo...
U jednom momentu ja izašla u hodnik da protegnem noge, a muž zamnom, pita jesi dobro, kaže:'Nemoj da mi padneš.':heart: srce moje, kako se on brine za mene... :lol:

Ja sam posle toga imala goste kod mene kući, e tu sam sve ja radila, postavi, skloni, dodaj, operi... itd...

Nemoj da se sekiraš oko položaja bebe, misli pozitivno, možda se okrene... što se ne bi okrenuo... a u svakom slučaju, videće oni na UZ kako je namešten, i šta je najbolje... :zag::cmok:

I moja beba je okrenuta tako, jutros sam mu osetila nogicu tj.petu iznad pupka, ispod rebara(ja sam mala pa je to sve isto :mrgreen: )... i inače nikad ne znam čime me gicka i udara, i to mi baš žao... a jutros sam prvi put, ne znam zašto ali tačno sam znala da je petica... :heart: a moj INSEKT(što bi Žika rekao) me nikad nije prevario...:lol:

Ne znam baš kako to ide, ali ja sam odlučila ako beba bude preko 4 kg ili bude okrenuta kako ne treba idem na carski... to sam odlučila još davno... ne želim da se beba namuči, za mene više manje... ali ako ne mora da se on muči, neću dozvoliti... ;)

opusti se cicak
ako doktor odluci da treba prirodno nemoj traziti ti sama carski rez
carski je sve samo ne carski
ne mislim na tebe nego na bebu
bebama je potreban taj tesnac i izlazak kroz porodjani kanal
jer im krecu neki hormoncici i nagoni, i to tako treba
a i tebi ce usled prirodnog porodjaja krenuti mleko...

opusti se cicak
ako doktor odluci da treba prirodno nemoj traziti ti sama carski rez
carski je sve samo ne carski
ne mislim na tebe nego na bebu
bebama je potreban taj tesnac i izlazak kroz porodjani kanal
jer im krecu neki hormoncici i nagoni, i to tako treba
a i tebi ce usled prirodnog porodjaja krenuti mleko...

Znam ja to boki... ja sam prirodnjak, ali moju snaju su sa bebom od 5kg porađali prirodno... i nije njoj ništa, ali bebu mora na svaki par meseci da vodi na UZ glave, i razna čuda... izmaltretirali su dete samo tako...
I sad treba da godinama strepi da mu neće ostati neka posledica ... ma idi bre...

Jesam ja za prirodu, ali ne po cenu moje bebe ... ;)

eh, mucenje bebe....ja sam imala sve uslove za normalan porodjaj, beba od 3500 kg, okrenuta, ja pocela da se otvaram....i od infuzije se beba uspanicila i upetljala u pupcanu vrpcu....tako mi oni rekose, mada ko zna, mozda bi tako bilo i bez infuzije....sve u svemu ispade mucenje ali ko je to znao....oni procene situaciju u datom momentu i naravno da jako paze kako je bebi....jes mi sin bio izmucen i umoran ali se ocas posla oporavio i vec posle pola sata, cim su me usili, poceo je da sisa :)....

..nije ti tezina jedini reper, chichak..
..dr treba da proceni situaciju,a ti da budesh pripremljena fizichki i psihichki za porodjaj..
..npr ija-ftn se napati k'o niko i sad vodi bebu na uz svako malo, a beba nije bila krupna,
a ja i yula, npr, rodismo brzo i lako velike bebe..
..nikad nije kasno za carski, ali bokica ti lepo reche - to nije prirodan pochetak zivota
i prolazak kroz porodjajni kanal je potreban bebi, za mnogo toga..
..niko ne kaze da je tragedija otici na carski, ali ako postoji opravdan razlog..

..nemoj ti da mislish o tome unapred.. ;) ..veruj lekarima i opushteno.. :)

Znam ja to boki... ja sam prirodnjak, ali moju snaju su sa bebom od 5kg porađali prirodno... i nije njoj ništa, ali bebu mora na svaki par meseci da vodi na UZ glave, i razna čuda... izmaltretirali su dete samo tako...
I sad treba da godinama strepi da mu neće ostati neka posledica ... ma idi bre...

Jesam ja za prirodu, ali ne po cenu moje bebe ... ;)
razlika je velika izmedju bebe od cetiri kile i bebe od 5 kila
to sto se je neko prosao losije ne znaci da treba sami sebi da dajemo dijagnozu
msm, bar oko tih stvari...
na zalost, taj CR je postao sasvim normalna stvar,
i smatram da to ne treba da bude stvar tvoje odluke
jer je za te stvari tu doktor i on ce proceniti kolika je beba, kolika je tvoja karlica i odlucice najbolje za vas sta je
a to sto uvek ima slucajeva koji nisu ruzicasti, ne treba da te obeshrabri ili plasi
toga ce uvek biti
postoje komplikacije i kod prirodnog ili carskog
nije ni to uvek samo do velicine bebe...

jer je za te stvari tu doktor i on ce proceniti kolika je beba, kolika je tvoja karlica i odlucice najbolje za vas sta je
a to sto uvek ima slucajeva koji nisu ruzicasti, ne treba da te obeshrabri ili plasi
toga ce uvek biti

cesto tu i doktori kumuju....mene je moj pitao da li zelim carski rez....ja sa bila sokirana i rekoh mu, dok god to nije opasno po bebu i mene, u krajnjoj liniji, ima da bude prirodno....slozio se ali je delovao iznenadjen.....nikad nisam saznala da li mu je to standardno pitanje.....

cesto tu i doktori kumuju....mene je moj pitao da li zelim carski rez....ja sa bila sokirana i rekoh mu, dok god to nije opasno po bebu i mene, u krajnjoj liniji, ima da bude prirodno....slozio se ali je delovao iznenadjen.....nikad nisam saznala da li mu je to standardno pitanje.....

..carski je pola sata posla u vreme kad mu odgovara..
..prirodni je kad god ga cimnesh, a ume da se otegne u vreme kad bi radije bio negde drugde..
:neutral:

..koga zanima, nek gugla "business of being born"..

pa da
to je veliki trend, ne samo kod nas, nego pre svega u svetu
gledala sam mnoge dokumentarce
ali bi vredlo pogledati business of being born
tu je u jednom delu napomenuto da je stopa uradjenih CR izuzetno visoka
sto zbog doktora kojima je to brza verzija porodjaja
sto zbog majki koje zele iz hiljadu razloga da se porode CR
i pokusavaju sada da je spuste, msm, taj rast carskih rezova, jer su svesni da to nije dobro
ni za majke ni za bebe
al to je u americi u jedno vreme toliko uzelo daha, da ta njihova porodolista pre lice na one pokretne trake u fabrici
znas ono, trudnice dodju legnu, secnu, izvade bebu, i ajmo dalje...
e sada se kao opet radi na popularizaciji prirodnog porodjaja i njegovih mnogih prednosti...
dosta su tu krivi i mediji, jer nam svaki porodjaj prenose sa nekim izbezumljenim zenama koje cupaju kosu
i urlicu, kao da im neko sece obe noge motornom testerom...
a s druge strane i nase silne poznate mame sa naslovnih strana koje dodju u ugovoren termin da se porode
da bi im beba bila rodjena tacno u minut koji odgovara astro prognozama a i da bi one odma posle porodjaja mogle da stanu u sorcice i topice...

Poslednja izmena:
..carski je pola sata posla u vreme kad mu odgovara..
..prirodni je kad god ga cimnesh, a ume da se otegne u vreme kad bi radije bio negde drugde..
:neutral:

..koga zanima, nek gugla "business of being born"..

znaci ne verujem, ti si napisala post u vreme dok sam ja pisala moj ;) sa istom preporukom
pogledala sam mnoge dokumentarce , a ovaj mi je jedan od omiljenih :)

jooooj
sad bih vam svima po samar, al da se ne ljutite
carski, prirodni, trt- mrt
ako je neko hteo prirodno, ja sam htela
pa me poslase na carski i to bez da me pitaju "jel 'oces" a receno mi je da je to najpametniji potez u toj situaciji, prebacen termin, prvorotka, velika beba, jos meni k'o na klinac uvek skakao pritisak kad se priblizim bolnici, pa jos i to
otkukala jesam, bilo mi krivo, krivo mi je i sada, al sta da radim
nisam imala mleka, a ko mi garantuje da bih ga imala i da sam se porodila prirodno
i ne valja carski za bebu, sto, sta mu fali?
komplikacija ima na obe strane, obzirom da se ja nista nisam otvarala a on bio toliki koliki je bio, ko zna kako bih prosla..
meni od reza ostala samo crtica, al bukvalno, da me podseti da su me secnuli
a da sam mogla da biram, nikada se ne bih porodila carskim rezom, samo zato sto je to meni psihicki tesko palo
al sta cu kad nisam mogla, mislim da biram
sad vidim da nije toliko strasno, samo sam ja to tragicno prihvatila, bas zbog ovoga, "bolje je prirodno"
jeste, al ako ne moze, sta da radis
al nemoj traziti sama ako moze, eto...mislim da sam u stvari to htela da kazem, malo sam se pogubila

i ebete vi mene ako ukapirate posle citanja ovoga sta sam ja htela da kazem :dash:

jooooj
pa me poslase na carski i to bez da me pitaju "jel 'oces" a receno mi je da je to najpametniji potez u toj situaciji, prebacen termin, prvorotka, velika beba, jos meni k'o na klinac uvek skakao pritisak kad se priblizim bolnici, pa jos i to
nisam imala mleka, a ko mi garantuje da bih ga imala i da sam se porodila prirodno
komplikacija ima na obe strane, obzirom da se ja nista nisam otvarala a on bio toliki koliki je bio, ko zna kako bih prosla..
a da sam mogla da biram, nikada se ne bih porodila carskim rezom, samo zato sto je to meni psihicki tesko palo
sad vidim da nije toliko strasno, samo sam ja to tragicno prihvatila, bas zbog ovoga, "bolje je prirodno"
al nemoj traziti sama ako moze, eto...mislim da sam u stvari to htela da kazem, malo sam se pogubila

i ebete vi mene ako ukapirate posle citanja ovoga sta sam ja htela da kazem :dash:
pa to smo joj i mi rekli :D da ne trazi sama, nego ako mora, mora... :)
hehe
i niko nije rekao da ce nesto da fali bebama rodjenim cr
nego jednostavno je za njih bolji prirodan porodjaj
kao sto je bolje za bebe majcino mleko
ali naravno, kada mora cr, mora
kada majka nema mleka, mora vestacko
i nikakav problem tu nije :)
svi ce oni biti zivi i zdravi
samo eto, uvek je prirodno bolje za nijansu, a vec ako je zdrava i moze da bira zasto da odabere losiju varijantu :)
a koga zanima zasto, ima mnogo informacija o tome i na netu, pa se bar danas sve to moze procitati, ako nista drugo a ono bar cisto informativno :))))

jooooj

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: ... ma isti sluchaj samnom ... termin evo prodje, velika beba, prvo dete, ja u godinama ( misssim najboljim :zper: ) + miom velichine dechje glave ... a jesam do 40te nedelje dovodila do ludila dr sa mojim "ja hocu sve prirodno" :rtfm: ... sve ti je jedno drage, kako god se porodite, ovaj moj je kao zmaj, neshto ne verujem da mu smeta shto se nije provlachio kroz porodjajni kanal ;)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: ... ma isti sluchaj samnom ... termin evo prodje, velika beba, prvo dete, ja u godinama ( misssim najboljim :zper: ) + miom velichine dechje glave ... a jesam do 40te nedelje dovodila do ludila dr sa mojim "ja hocu sve prirodno" :rtfm: ... sve ti je jedno drage, kako god se porodite, ovaj moj je kao zmaj, neshto ne verujem da mu smeta shto se nije provlachio kroz porodjajni kanal ;)

Samo treba odabrati ISKUSNOG i STRPLJIVOG lekara i bice sve ok. Ja sam se porodila prirodno i prosla kao bos po trnju. Sada je na svu srecu sve ok (imamo jos jedan UZ mozga u januaru, ali je na poslednjem vec bilo velikog poboljsanja, tako da se nadam da ce to biti ujedno i polednji UZ mozga), ali sta sam prezivela, bolje da ne pricam. Bilo bi pametnije da sam isla na CR, ali niko nije video ono sto je trebalo. I ne mislim da bi mi "oduzeli" nesto time sto se poradjam carskim. Sve u svemu podrzavam CR kada je potreban ali samo iz hira ne. Mada, iskreno ne znam da li bih posle ovakvog iskustva skupila hrabrost da ponovo idem prirodno. Ali kada je redovna situacija uvek bih izabrala prirodni.

..nije ti tezina jedini reper, chichak..
..dr treba da proceni situaciju,a ti da budesh pripremljena fizichki i psihichki za porodjaj..
..npr ija-ftn se napati k'o niko i sad vodi bebu na uz svako malo, a beba nije bila krupna,
a ja i yula, npr, rodismo brzo i lako velike bebe..
..nikad nije kasno za carski, ali bokica ti lepo reche - to nije prirodan pochetak zivota
i prolazak kroz porodjajni kanal je potreban bebi, za mnogo toga..
..niko ne kaze da je tragedija otici na carski, ali ako postoji opravdan razlog..

..nemoj ti da mislish o tome unapred.. ;) ..veruj lekarima i opushteno.. :)
Fizički se ne bojim, mislim bola... to ne... jedina stvar koje se bojim je da se ne onesvestim od straha... ali bukvalno... :rumenko: :rumenko:
Imam taj momenat, kad ne znam šta me čeka, u kojem padam u nesvest... to mi se desilo na prvoj punkciji, legla na sto, još ništa nije počelo a meni krenulo da se manta, srećom pa je bio gosn dr. ljubić pa je bilo sestara kao mrava, rekoh im da mi odmah donesu hladne obloge...pa su me tetošile, inače iste sekunde bi pala u nesvest... :sad2:
toga ce uvek biti
Znam da nije do veličine bebe, ali moje muke sa početka su upravo izazvane greškom 'vrhunskih' lekara... tako da to poverenje u lekare, i njihovu procenu kačim mačku o rep...
Slušam ih, ali moja odluka je uvek zadnja... nisam svojeglava, već sam surovo realna, jer svi su oni ljudi, i svi greše, odrađuju...
Samnom je bila devojka, kojoj je komisija 4 dana govorila da mora na carski... da bi joj dan pred porođaj jedna od 6 lekara u komisiji rekla 'A da probamo prirodni?' :eek: kao da je to igračka, pa u fazonu Daj da probam, da vvidim šta će biti... devojka je preplakala ceo dan, jer više nije znala kako će je porađati... kreteni, kad vam ja kaže...:roll:
pa da
to je veliki trend, ne samo kod nas, nego pre svega u svetu
gledala sam mnoge dokumentarce
ali bi vredlo pogledati business of being born
tu je u jednom delu napomenuto da je stopa uradjenih CR izuzetno visoka
sto zbog doktora kojima je to brza verzija porodjaja
BolE me za trend, da se ja pitam ja bih se kući porodila, da više bolnicu ne vidim ni na slici... najiskrenije...
Ali ne mogu, nisam samo ja u pitanju, već i ovo malo prasence... ;)
jooooj
Moja snaja se porodila prirodno, pa nije imala mleka... nema tu pravila...;)
Jexy.drugo je carski po zelji,a drugo po potrebi.
I jeste prirodni bolji za bebu,to medicina kaze.

Naravno da ne treba da osecas grizu savesti.
Znate kako, ja verujem da svako od nas ima neku svoju intuiciju i neki svoj osećaj...

Meni su svi govorili da ne vraćam embrion posle punkcije, čak mi je i dr. koja je asistirala ljubiću rekla da je 60% da ljubić neće dozvoliti da mi se vrati embrion, ali vratio ga je... pitao me, ja sam želela... i ne kajem se... kajala bi se da nisam...
Svi dalji problemi koji su usledili su posledica njihove greške...

Ali mislim da je u životu uvek bolje poslušati sebe, čak i kajati se zbog svojih odluka, nego zbog tuđih... ;)

Najgore je prepustiti se njima u ruke, da se uče i experimentišu na nama...

Fizički se ne bojim, mislim bola... to ne... jedina stvar koje se bojim je da se ne onesvestim od straha... ali bukvalno... :rumenko: :rumenko:

..fizichki sam mislila na kondiciju (ja sam imala upalu svih mogucih mishica posle svakog porodjaja :lol: )
a psihichki na stabilnost i uverenje da sve ide kako treba zasnovano na tome shto znash kako treba da ide.. :)

Slušam ih, ali moja odluka je uvek zadnja...

..kako si ovo tachno zamislila..? :lol:

AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! :sad2::sad2::sad2:
Pre pola sata sam došla sa UZ-a. Mislim, od lekara uopšte. Ceo dan neka težina u stomaku, pa boli, pa ne boli, pa stegne, pa pusti... neobičan osećaj, bolan na momente. I ja se naravno uplašim i čim je muž došao, odemo kod dr. On me, naravno, pregleda, tu je ok sve, pa mi je gledao stomak, pa pipao, pa vrteo glavom... Na kraju je napisao nešto, neki kao interni uput, bem li ga, i poslao me kod kolege u dispanzer, da uradim UZ. Beba je okrenuta karlično, tj. polukarlično. Glava joj je negde ispod moje jetre, a guza negde u predelu levog jajnika, ako sam ja, onako unezverena, dobro razumela. Uz to, umotan je u pupčanu vrpcu i to nekoliko puta je obmotana :sad2::sad2::sad2:
Sad moram jednom nedeljno na UZ, da vidimo da li će da se okrene, mada obojica doktora vrte glavom, lepo vidim da ne veruju u tog boga. Pa, ako za dve nedelje ne bude promene, na komisiju za CR :sad2:

..fizichki sam mislila na kondiciju (ja sam imala upalu svih mogucih mishica posle svakog porodjaja :lol: )
a psihichki na stabilnost i uverenje da sve ide kako treba zasnovano na tome shto znash kako treba da ide.. :)

Ja takodje. Imala sam upalu stomacnih misica od napinjanja i upalu misica ruke od povlacenja onog drzaca na tvrdom stolu. Vec sam i zaboravila sve to. Hormoni su cudo :zcepanje:

..kako si ovo tachno zamislila..? :lol:
Pokušavam da ostanem u kondiciji...
Više me brine taj moj strah od nepoznatog... znam ja teoriju, ali nemam prakse... ;)

Kao što napisah, moja novka, ako je beba preko 4 kg ili je okrenuta kako ne treba, izvolte lepo vadite ga carski... ako je sve ok, beba okrenuta kako treba, kilaža ok, idemo prirodno... ja sam mala žena (:lol:)... a i uska jako... svesna sam svojih mogućnosti... ;):D
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! :sad2::sad2::sad2:
Pre pola sata sam došla sa UZ-a. Mislim, od lekara uopšte. Ceo dan neka težina u stomaku, pa boli, pa ne boli, pa stegne, pa pusti... neobičan osećaj, bolan na momente. I ja se naravno uplašim i čim je muž došao, odemo kod dr. On me, naravno, pregleda, tu je ok sve, pa mi je gledao stomak, pa pipao, pa vrteo glavom... Na kraju je napisao nešto, neki kao interni uput, bem li ga, i poslao me kod kolege u dispanzer, da uradim UZ. Beba je okrenuta karlično, tj. polukarlično. Glava joj je negde ispod moje jetre, a guza negde u predelu levog jajnika, ako sam ja, onako unezverena, dobro razumela. Uz to, umotan je u pupčanu vrpcu i to nekoliko puta je obmotana :sad2::sad2::sad2:
Sad moram jednom nedeljno na UZ, da vidimo da li će da se okrene, mada obojica doktora vrte glavom, lepo vidim da ne veruju u tog boga. Pa, ako za dve nedelje ne bude promene, na komisiju za CR :sad2:

:zag::zag::zag:

Hej ata, ne sekiraj se... pa oni se okreću više puta dnevno nekad... odmotaće on to... :D;)

A ne boj se ni carskog, ako se ne okrene beba... pripremiš sebe, kažeš sebi Ja to mogu, ja to umem, ima da bude najlakši porođaj... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back