Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čičak ahahaahahhaahahhaah pa ovo je dobro! mislim za spavanje maratona ahahahahaha. Ja stalno kontam da mi beba gladuje jer se nisam počela još gojiti, možda kilogram....pre trudnoće 60kg, u prva dva meseca spalo na 57,5 mada nisam povraćala...evo sad se izmerila 60,2. To je ok valjda????? sve se brinem, mada beba na uz ima normalne parametre...
i ja pijem femibion, meni je super. jeste skuplji, ja ga kupujem za 1500-1600, dr. Macan mi je to preporučio,a svi zanmo da ga volem, pa eto da imam po čemu da se setim njega ahahhahahahha.

šta smo ono rekli gde se u ns kupuju stvari za trudnice???? dragi mi danas otišao u Segedin, nije hteo da me vodi zbog AC :evil::evil::evil: a taman sam mislila da tamo malo šopingujem...brine se tata za svoju devojčicu ahahhahahhah.

Svekar nam je već najavio da smo naj.....li, jer ako bude devojčica ima da je razmazi, jaaaako. kod njih u porodici se sve rađaju dečaci, već godinama nema devojčica. a kod nas obrnuto, još od prabake sve devojčurci, jedan jedini dečak!

Poslednja izmena:
Čičak ahahaahahhaahahhaah pa ovo je dobro! mislim za spavanje maratona ahahahahaha. Ja stalno kontam da mi beba gladuje jer se nisam počela još gojiti, možda kilogram....pre trudnoće 60kg, u prva dva meseca spalo na 57,5 mada nisam povraćala...evo sad se izmerila 60,2. To je ok valjda????? sve se brinem, mada beba na uz ima normalne parametre...
i ja pijem femibion, meni je super. jeste skuplji, ja ga kupujem za 1500-1600, dr. Macan mi je to preporučio,a svi zanmo da ga volem, pa eto da imam po čemu da se setim njega ahahhahahahha.

šta smo ono rekli gde se u ns kupuju stvari za trudnice???? dragi mi danas otišao u Segedin, nije hteo da me vodi zbog AC :evil::evil::evil: a taman sam mislila da tamo malo šopingujem...brine se tata za svoju devojčicu ahahhahahhah.

Svekar nam je već najavio da smo naj.....li, jer ako bude devojčica ima da je razmazi, jaaaako. kod njih u porodici se sve rađaju dečaci, već godinama nema devojčica. a kod nas obrnuto, još od prabake sve devojčurci, jedan jedini dečak!

suki, i kod mene da je bila princeza, bila bi razmazena do bola... Isto od strane svekra... A mislim i od strane muza... Ahaa... Od strane mojih ce biti svejedno razmazeno jer ce im biti prvo unuce...
Mom svekru je neostvarena zivotna zelja bila cerka, a sada unuka, i nikako da mu se ostvari... Mislim da bi joj skidao zvezde sa neba da je devojcica... Ahahaha... On je ivako slab na sve nas(njegovu blizu porodicu), ispunjava nam sve zelje, ma i misli... Ahah... Ne smem zamisliti sta bi za unuku radio... Ahahahahaha...

Ne sekiraj se za kilazu, bitno je da beba dobro napreduje... ;-)

u NSu trudnicke garderobe imas u peackoksu(ne znam napisati tacno) u zmaj jovinoj, ali nisu bas jeftini, ima u Zari malo(6ooo farke), beneton isto...
Meni je to stvarno skupo, pogotovo sto nije lepa odeca...
Ali sam zato kupila jako lepo haljinicu, pamucnu, debelu, za zimu, butik se nalazi ovako:ides dunavskom prema parku, kad stignes do kraja, iza desnog coska(tamo gde su kokice) ima butik, super odecu imaju, mislim da je nasa proizvodnja a sve prirodni materijali... I cene su pristupacne. Ja sam tu haljinicu platila oko 2.5oo.

E da, i kupila sam fantasticnu trenerku u planeta sportu u zmaj jovinoj, bas za trudnice...
Sto se tice farki, ne znam, ja sam svoje stare prepravila i super...

Zsuki i ja sam bila u tripu da su mi bebe gladne, jer sam povraćanjem izgubila 3kg i sad sam 22 nedelja i tek sam počela da se gojim.Mada najpre sam se vratila na kilažu koju sam imala kad sam ostala trudna, i sad sve sa tim sam dobila 4kg.A bebe se uduplale na težini.

dobro je... Nisam jedina...:lol:
vec sam mislila da sam ja jedina koja misli da joj je beba gladna... :lol:
mada ja dobijam na kilazi... Sad vec imam 2-3 kg vise nego pre trudnoce...;)

Iskreno da ti kazem i bolje da nisi isla. Da se ne daj Boze nesto desilo, stalno bi razmisljala da li je zbog puta i krivila sebe. Samo ti znas kroz sta si sve prosla da bi stigla do ove trudnoce. Uspori malo i izdrzi ovih 9 meseci. Kada beba stigne imaces ceo zivot za putovanja, soping i ostale stvari. I meni su mnoge stvari nedostajale tokom trudnoce (ponajvise sloboda, npr da vozim bicikl, da lutam gradom satima i da putujem GDE i KOLIKO HOCU), ali sam prihvatila da je bolje da 9 meseci sedim na guzici i usporim i da sve bude ok, nego da se posle kajem (prva trudnoca mi se zavrsila pobacajem u 12 nedelji jer nisam znala reci NE i malo usporiti vec sam i dalje vukla kao magare). Ovako znam da sam sve uradila da bi i bebi i meni bilo dobro. Znam dosta trudnica koje su isle i na skijanje i vozile rolere, ali iskreno ja nikada ne bih rizikovala, narocito kada su ulozi tako veliki. Prodje trudnoca jako brzo i na kraju dobijes nesto za sta znas da se vredelo "zrtvovati" devet meseci.

Sto se tice odece i Segedina ja sam proletos kupila dosta stvari u H&M i C&A prodavnicama. Cene su mnogo povoljnije nego u NS. Mada su i oni pravi trgovci. Kupila sam par stvari koje nisu "trudnicke" vec imaju samo malo siri kroj i dosta su jeftinije od stvari na kojima je etiketa "za trudnice", tako da ti vredi da prosunjas i kroz "ne-trudnicki" deo. Taman kada dobijes rezultate amnio, a pre nego sto bude hladno i klizavo mozes sa suprugom u dvoje poci za Segedin :heart::heart: i polagano kupovati stvari i za mamiku i za bebu (koje su takodje jeftinije tamo preko).

:cmok: i zelim ti laku i lepu trudnocu. Da zaista uzivas u njoj.

Ija, pa da u pravu si...na kraju i nije stigao do Segedina, na granici je čekao 3 sata, pa se vratio. ja danas ceo dan gledam slike sa venčanja, KONAČNO je stigao i moj album. tako da uživam. čitala sam ceo dan knjigu šta da očekujete dok...i ustanovila da moram da obratim pažnju na ishranu, tako da od sutra jedem 126 puta dnevno ahahahahhahah.

ljubim vas....tvoj sin baš ne žuri da upozna uvaj svet, mora da mu je lepo kod tebe :)

Ija, pa da u pravu si...na kraju i nije stigao do Segedina, na granici je čekao 3 sata, pa se vratio. ja danas ceo dan gledam slike sa venčanja, KONAČNO je stigao i moj album. tako da uživam. čitala sam ceo dan knjigu šta da očekujete dok...i ustanovila da moram da obratim pažnju na ishranu, tako da od sutra jedem 126 puta dnevno ahahahahhahah.

ljubim vas....tvoj sin baš ne žuri da upozna uvaj svet, mora da mu je lepo kod tebe :)

Ta knjiga je bas super. Ja sam uvek proveravala i sledeci mesec da vidim sta me ceka :rumenko:. Kada se porodim, kupicu i onu sta da ocekujete u 1. godini, jer i tu jako hvale.

Sto se bebe tice, njemu je tu kod mene super. Svuda ga vodim sa sobom, na toplom i lepom mestu je, pa sto bi zurio na ovu kisu :dash: . VTP je u cetvrtak, 27.oktobra. Samo se nadam da nece probiti termin. Ti si sada oko 19 nedelje? Jos malo pa ces osetiti prve pokrete :heart:

ija, i ostale devojke htedoh da vas pitam:

Šta treba kupiti pre rođenja bebe?:D
Šta je ono što je, da kažem, obavezno? a šta se kasnije dokupljuje?

ja još uvek nisam kupila ništa... sve mislim rano mi je... ali mogla bi početi polako sitnice... a nemam pojma šta mi treba?:confused:

:D:D:D

Ja imam excel tabelu sa svim stvarima i objasnjenjima (pravi sam geek :cistinaocare:, znam) koju sam sastavila kada sam pocela kupovati stvari. Ja pola od tih stvari nisam kupila, jer sam nasledila ili dobila kao poklon, ali sam ipak ostavila kolicinu, cenu i link gde moze da se kupi za ne daj Boze. Mogu poslati mailom kome treba.

ija, i ostale devojke htedoh da vas pitam:

Šta treba kupiti pre rođenja bebe?:D
Šta je ono što je, da kažem, obavezno? a šta se kasnije dokupljuje?

ja još uvek nisam kupila ništa... sve mislim rano mi je... ali mogla bi početi polako sitnice... a nemam pojma šta mi treba?:confused:

:D:D:D
Čičak ovde imaš spisak, ni ja nisam još nista kupovala.Rano mi je još da omilam stvari po kući iovako nemam mesta.

http://shop.aksa.rs/UserFiles/spisak.pdf

Čičak ovde imaš spisak, ni ja nisam još nista kupovala.Rano mi je još da omilam stvari po kući iovako nemam mesta.

http://shop.aksa.rs/UserFiles/spisak.pdf

Ta lista sadrzi odprilike sta treba bebi za jedan ili dva dana. Bezveze da kupujes npr 4 benkice, pa kada se zaprljaju da saljes supruga po jos. Bolje odmah kupi koliko ti treba, na vreme ih operi i opeglaj, nego da posle panicis sto ti nesto nedostaje. Mada, ako zivis sa roditeljima ili svekrvom dovoljne su ti ove kolicine, pa bar imas sta sveki da das da radi, da ti se ne mesa u sve :rotf: bolje ona da pere i pegla nego da ti sedi na glavi non-stop :klap:

A dosta stvari sa liste ti ni ne trebaju ;)

Ta lista sadrzi odprilike sta treba bebi za jedan ili dva dana. Bezveze da kupujes npr 4 benkice, pa kada se zaprljaju da saljes supruga po jos. Bolje odmah kupi koliko ti treba, na vreme ih operi i opeglaj, nego da posle panicis sto ti nesto nedostaje. Mada, ako zivis sa roditeljima ili svekrvom dovoljne su ti ove kolicine, pa bar imas sta sveki da das da radi, da ti se ne mesa u sve :rotf: bolje ona da pere i pegla nego da ti sedi na glavi non-stop :klap:

A dosta stvari sa liste ti ni ne trebaju ;)

Najviše bi volela da me matorci ne smaraju sa stalnim posetama i činjenjem 'usluga'... ni moji ni njegovi...
Moj muž može da održava kuću, i da mi pomogne oko svega... ako baš zatreba, oni su tu... ali smaraju sa svojim ''iskustvom''... ja razumem da su oni sad 'pametniji'... ali hoću da sama odlučujem pa čak i grešim... neću da živim njihove živote...

Od kako sam trudna, ne znam zašto ali jako me nerviraju... i to pokazujem... što ne valja... :rumenko: ali valjda mi je muka da mi neko non stop govori šta i kako, jer je to bolje...
Jeste bolje, ja priznajem... ali pusti me da grešim...;)

ahahahahahah ja pola od ovih stvari nemam pojma sta su :zcepanje::zcepanje::zcepanje: jadna moja beba.
kaže fiksni pozicioner za bebu :eek:
laža, lančić za lažu, kutijica za lažu :whistling:
Komprese za negu bradavica - ajoj zvuči loše
mrežaste gaćice - jel to nešto sexi ahahahhahahah mislim imam neke takve :zper:

nasmeja me ovo, ali je super spisak, nikad se ne bih setila ovih stvari...
moram da pozovem moju prijateljicu, troje dece...da me posavetuje ahahahahah

ija, šalji i tvoj spisak, da se na vreme opskrbim, šaljem ti mail na priv.

Najviše bi volela da me matorci ne smaraju sa stalnim posetama i činjenjem 'usluga'... ni moji ni njegovi...
Moj muž može da održava kuću, i da mi pomogne oko svega... ako baš zatreba, oni su tu... ali smaraju sa svojim ''iskustvom''... ja razumem da su oni sad 'pametniji'... ali hoću da sama odlučujem pa čak i grešim... neću da živim njihove živote...

Od kako sam trudna, ne znam zašto ali jako me nerviraju... i to pokazujem... što ne valja... :rumenko: ali valjda mi je muka da mi neko non stop govori šta i kako, jer je to bolje...
Jeste bolje, ja priznajem... ali pusti me da grešim...;)

Ja sam rekla otvoreno i mojima i njegovima da kada se porodim javljam SUPRUGU kako je proslo i da ce im on javiti vesti. Da cu iskljuciti mobilni, jer bih verovatno na prvih pet poziva odgovorla ljubazno, a petog bih poslala na neko mesto. Ne bih zelela nikoga da uvredim i taj peti nije kriv sto je on peti, ali da je bolje ovako. Znam sebe i znam da bih posle zalila sto sam tako odreagovala, pa sam svima objasnila da to ne znaci da ih ne volim, nego da ne zelim nikoga da uvredim.

Jos me mama pita da li da dodju po mene u Betaniju ili da me cekaju u stanu. Rekoh prvi dan nikoga ne pustam. Iskljucujem telefone i zvona, pa neka probaju doci. Druga je stvar kada se malo uhodamo, neka dolaze koliko hoce, ali odmah posle porodilista da ja razmisljam kome cu sta reci i koga cime ponuditi i da li ce neko uzeti za zlo sto sam ja umorna i zlovoljna to ne dolazi u obzir. Pa neka se ljute koliko hoce.

ahahahahahah ja pola od ovih stvari nemam pojma sta su :zcepanje::zcepanje::zcepanje: jadna moja beba.
kaže fiksni pozicioner za bebu :eek:
laža, lančić za lažu, kutijica za lažu :whistling:
Komprese za negu bradavica - ajoj zvuči loše
mrežaste gaćice - jel to nešto sexi ahahahhahahah mislim imam neke takve :zper:

nasmeja me ovo, ali je super spisak, nikad se ne bih setila ovih stvari...
moram da pozovem moju prijateljicu, troje dece...da me posavetuje ahahahahah

ija, šalji i tvoj spisak, da se na vreme opskrbim, šaljem ti mail na priv.

Hihi. Svi smo tako odreagovali na pocetku. Bodi, benkice i zeke :think: ?

Samo da napisem pricu iz skolice. Instruktorka nam je savetovala da malo uputimo muzeve u bebine stvari, da ne bi smo prosle kao jedna porodilja. Naime:
Javlja ona iz Betanije suprugu da donese dve zeke za bebu. On jadan covek otisao i kupio dva plisana zeca-igracke i to odneo u Betaniju :rotf:. Jadna zena posle nije imala u sta da obuce bebu. Tako da vam savetujem da poducite svoje partnere sta je sta, da ne biste dobile u paketu nesto cemu se ne nadate.

Hihi. Svi smo tako odreagovali na pocetku. Bodi, benkice i zeke :think: ?

Samo da napisem pricu iz skolice. Instruktorka nam je savetovala da malo uputimo muzeve u bebine stvari, da ne bi smo prosle kao jedna porodilja. Naime:
Javlja ona iz Betanije suprugu da donese dve zeke za bebu. On jadan covek otisao i kupio dva plisana zeca-igracke i to odneo u Betaniju :rotf:. Jadna zena posle nije imala u sta da obuce bebu. Tako da vam savetujem da poducite svoje partnere sta je sta, da ne biste dobile u paketu nesto cemu se ne nadate.

ne mogu da prestanem da smejem od kako sam ovo pročitala :D :D

Ja mora da sam neki spec slucaj.
Ja se uopste nisam cimala oko stvari za bebu.
Muzu napisala spisak sta da uzme on to kupio i gotovo.Sta mi je nedostajalo kupila usput i opet gotovo.:lol:

Nemojte se bas rukovoditi tim Aksinim spiskom,prebudzen je, ipak i oni moraju nesto da zarade.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back